19.10.12
19:42
Здравейте! Реших да ви питам, дали някой знае и може ли да ми препоръча режим на хранене и упражнения? Искам да сваля 15 - 20 килограма за 6-7 месеца. Висока съм 164 см, тежа 69 кг и съм на 19 години. Попринцип не ям мазно и пържено и не пия газирано. Ям малко сладко, (по един бонбон на ден примерно) защото ми пада кръвната захар и се чувствам зле. Дано информацията да е достатъчна.
Темата беше редактирана от Kiki Vasileva на 19.10.12 19:48.
19.10.12
20:08
Махни го това попринцип и си направи реална сметка защо си 69 килограма и явно не се харесваш щом пишеш тук.
“Не ям мазно и пържено, не пия газирано. Ям малко сладко.” Лъжеш себе си не нас.
Едва ли си напълняла от чисти източници на протеин.
Бъди изключително честна, зада ти помогнем да си анализираш грешките. Например 3 дни под ред описвай всичко което ядеш и го напиши тук( и не да ги караш тия 3 дни гладна напук да ни покажеш, че се лишаваш и пак не сваляш)
Иначе бих ти дал следните съвети :
1. Яж мазнини в адекватни количества преценени според калорийния ти баланс. Мазнините са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ при свалянето на килограми.
2. Кръвната захар ти се качва от всички видове въглехидрати, просто действието им се усеща след различен период от време. 1 филийка пълнозърнест хляб сутрин, или купичка овесени ядки също ще предотвратят падането на кръвната ти захар, но получаваш в бонус с тях минерали, витамини и фибри. А от бонбона само захар и какао.
3. Дали пиеш газирано или не има значение ако не можеш да се оригваш, иначе 1 чаша портокалов сок съдържа ~20 грама захар (80 ккал) а една чаша газирана вода или кутийка кока-кола лайт 0 грама захар. (Това с подсладителите и надуването на корема от газирано са други теми по-малко свързани с отслабването)
ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ОТСЛАБНЕШ С ТОЛКОВА Е :
Осъзнаване на проблемите, анализиране, намиране на правилен метод за решаването му, и ПРИЛАГАНЕТО на този метод.
Успех
19.10.12
21:17
Ако успееш да свалиш 15-20кг за 6-7м ще станеш грозна, най-много тази загуба на тегло ще личи по лицето ти, ще изглежда някак си вдлъбнато с отпусната и суха кожа, не се шегувам... Обмисли сваляне на 5-6кг
20.10.12
08:10
Повече от 1-2 килограма на месец не е препоръчително да сваляш. Просто промени начина си на живот. Започни да спортуваш редовно, храни се качествено и резултати ще има. Не е толкова важно колко килограма ще свалиш, а как ще изглеждаш и как ще се чувстваш.
20.10.12
10:33
казано от Cifrata Cifrov на 19.10.12, 20:08:
Махни го това попринцип и си направи реална сметка защо си 69 килограма и явно не се харесваш щом пишеш тук.
“Не ям мазно и пържено, не пия газирано. Ям малко сладко.” Лъжеш себе си не нас.
Едва ли си напълняла от чисти източници на протеин.
Бъди изключително честна, зада ти помогнем да си анализираш грешките. Например 3 дни под ред описвай всичко което ядеш и го напиши тук( и не да ги караш тия 3 дни гладна напук да ни покажеш, че се лишаваш и пак не сваляш)Иначе бих ти дал следните съвети :
1. Яж мазнини в адекватни количества преценени според калорийния ти баланс. Мазнините са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ при свалянето на килограми.
2. Кръвната захар ти се качва от всички видове въглехидрати, просто действието им се усеща след различен период от време. 1 филийка пълнозърнест хляб сутрин, или купичка овесени ядки също ще предотвратят падането на кръвната ти захар, но получаваш в бонус с тях минерали, витамини и фибри. А от бонбона само захар и какао.
3. Дали пиеш газирано или не има значение ако не можеш да се оригваш, иначе 1 чаша портокалов сок съдържа ~20 грама захар (80 ккал) а една чаша газирана вода или кутийка кока-кола лайт 0 грама захар. (Това с подсладителите и надуването на корема от газирано са други теми по-малко свързани с отслабването)
ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ОТСЛАБНЕШ С ТОЛКОВА Е :
Осъзнаване на проблемите, анализиране, намиране на правилен метод за решаването му, и ПРИЛАГАНЕТО на този метод.Успех
Имам астма и напълнях от лекарства, съдържащи кортикостероиди. Прав си, че лъжа себе си, а не вас, точно поради тази причин ви казвам истината. Пържено, мазно и газирано не употребявам заради гастрит, а и не обичам. Може би ям повечко хляб!
Мнението беше редактирано от Kiki Vasileva на 20.10.12 10:40.
20.10.12
13:24
Защо в първия пост искаш хранителен режим без да кажеш, че имаш гастрит ?
Започни с РБД в ниските му стойности и постепенно намалявай приема на въглехидрат до преминаване към НВД. Някъде там ще намериш своя баланс, с който да се чувстваш добре, да отслабваш здравословно и да нямаш проблеми със стомаха.
Абсолютно задължително е да започнеш да спортуваш, което според мен ще ти е в помощ и на астмата. Като за начало може да започнеш с леко кардио и постепенно да увеличаваш интензивността и честотата на тренировките дотолкова, че да не изостряш симптомите си.
Замени бонбона с лъжица мед и започни да пиеш много вода (има статия и за това - прочети я);
Дано да съм бил полезен :)
20.10.12
19:56
казано от Cifrata Cifrov на 20.10.12, 13:24:
Защо в първия пост искаш хранителен режим без да кажеш, че имаш гастрит ?
Защото скоро не ме е болял, понеже не ям такива храни и бях изключила напълно че го имам. :)
20.10.12
19:57
казано от Маданеца на 20.10.12, 13:46:
Започни с РБД в ниските му стойности и постепенно намалявай приема на въглехидрат до преминаване към НВД. Някъде там ще намериш своя баланс, с който да се чувстваш добре, да отслабваш здравословно и да нямаш проблеми със стомаха.
Абсолютно задължително е да започнеш да спортуваш, което според мен ще ти е в помощ и на астмата. Като за начало може да започнеш с леко кардио и постепенно да увеличаваш интензивността и честотата на тренировките дотолкова, че да не изостряш симптомите си.
Замени бонбона с лъжица мед и започни да пиеш много вода (има статия и за това - прочети я);
Дано да съм бил полезен :)
Благодаря! :)