05.10.12
19:55
Менюто за днес:
08:00 - 60-70 гр. кисело мляко,3 супени лъжици фини овесени ядки,мед,канела и резен ябълка
10:30 - 1 кюфте на скара,1 домат,малко печен картоф и половин лимон
13:00 - 1 ябълка
16:00 - 1 кюфте на скара със салата от зеле и морков
19:20 - 1 кюфте на скара, салата зеле и моркови, 1 нар и лъжичка мед (ядеше ми се нещо сладичко)
Искам да попитам ,понеже утре ще участвам в състезание по скоростно изкачване в планината и искам да хапна нещо което да ми донесе енергия но и да не ми е тежко после защото ще ми е трудно да бягам. Ако имате съвет ще се радвам да споделите :) От доста време не съм ходила по състезания а искам да имам енергия за добри резултати :D :)
05.10.12
19:58
казано от Скота на 05.10.12, 19:56:
Нещо мазничко- масло, сметана.
понеже нямам нито едно то двете си мислех за яйца?
05.10.12
20:39
Исках също да попитам за Л-карнитина понеже прочетох статията във форума. Въпроса ми е дали мога и ако да как да го приемам? Попринцип досега не съм взимала никакви добавки защото се притеснявам от странични ефекти.
05.10.12
21:20
казано от tomboxer на 05.10.12, 21:17:
Покажи им кой командва ;)
Ще дам всичко възможно от себе си :) малко надъхваща музика и съм готова (sun)
05.10.12
22:21
казано от tomboxer на 05.10.12, 21:37:
Пожелавам едно 1-во място, а в коя планина ще се състезавате?:)
Много ти благодаря :) Казва се Хамам баир,тук в града е :)
06.10.12
12:54
Здравейте :) преди млко се прибрах от състезанието по изкачване,но не успях да завърша сред първите 3, завърших 4-та или 5-та :( В началото водех с преднина ноо не ми стигнаха силите пък и се появи някакъв вкус на кръв в устата ми което ме постресна :/ :D Все пак съм доволна от представянето си :) Преди да тръгна хапнах 3 варени яйца от които само едното беше с жълтък и след това кисело мляко (2 %) с овесени ядки, мед и канела.След като се прибрах първата ми работа беше да хапна 1-2 лъжички мед а преди малко хапнах и печен картоф с маслини.
Засега това :) мисля днес да направя малко почивка и по-късно ще започна с упражненията.
Приятни почивни дни от мен (sun)
И аз се прецаках преди време на 1 състезание по лека атлетика.. Тръгнах надъхан с голямата кошница, дръпнах ги ама накрая 3 или 4.. :D Айде здраве да е, не сме за тоя спорт, поне аз де.. :D :) 3 или 4 място си е пак добро представяне, браво. :)
Мнението беше редактирано от tomboxer на 07.10.12 17:55.
07.10.12
18:47
Много ентусиазирано момиче! (y) Все така!
07.10.12
21:24
казано от Desislava Dancheva на 07.10.12, 18:47:
Много ентусиазирано момиче! (y) Все така!
Благодаря ти Деси! Мога да кажа същото за теб! (sun)
08.10.12
19:28
Здравейте :) Споделям менюто за днес:
08:30 - 1/2 кофичка кисело мляко (2,0%), 3 лъжици фини овесени ядки, канела, мед
11:00 - свинска пържола от бут на скара, зелен боб, ябълка
11:30- чай с мед и лимон
14:10 - 1 ябълка
16:00 - шепа сурови орехи
19:00 - свинска пържола от бут на скара,зелен боб,1 печен картоф,няколко обезсолени маслини (5-6),ч лъжица домашна лютеница ии като за финал компот от праскови (не можах да се сдържа (blush) )
днес тренировката беше само за корем,направих няколко серии коремни преси а вчера направих една цялостна тренировка в залата
09.10.12
20:45
Привет от мен :)
Менюто и тренировката от днес:
07:40- кисело мляко (2,0%), фини овесени ядки,мед и канела
08:30 - тренировка в залата:
Долна част: клек с щанга 5 серии по 8,10,12,12,8 повторения
напади с дъмбели 10 кг 3х10, мъртва тяга с изправени крака 4х12,8,8,10
силов клек 2х6
Горна част: гребане с дъмбел 3х15,флайс от лег 3х10, раменни преси с дъмбел и едновременно сгъване на дъмбел 3х10,разгъване на дъмбел зад глава 3х10, лег с лост 3х10,разгъване за трицепс на скрипец 3х10,и няколко серии на скрипец с широк хват
коремни преси на наклонена лежанка с тежест 5 кг на корема в суперсерия с повдигане на краката от лег и наклони за страничната коремна мускулатура
11:00 - печен картоф, 2 кюфтенца на скара,маслини,домат и чай с мед и лимон
12:20 - лъжичка кисело мляко с половин лъжичка овесени ядки и малко ябълка
16:00 - 1 зелена ябълка
17:50 - шепа сурови орехи
19:00 - 1 пилешка пържола на скара,домат,маслини,половин ябълка и банан,малко мед
11.10.12
21:24
Здравейте, споделям храната и тренировката :)
07:00- 3 лъжици кисело мляко (2,0%), овесени ядки,мед,канела и банан (много добре се получава (nlove4) ) от тази смес хапнах половината а другата за след тренировката в залата
07:30 - Тренировка (като във вторник)
09:30 - останалата част от закуската + малко пилешки дробчета със зеленчуци печени на фурна и маслини
11:00 - малко мед
12:30 - 1 ябълка
13:30 - айран Данон
16:00 - днес си носих на училище пак от дробчетата ии чай без захар
20:00 - 1 солидна свинска пържола от бут, прясно приготвено кьопоолу (пасирани печени чушки и патладжан), 2 печени чушки с оцет и 20-30 гр. домашно козе сирене
11.10.12
21:37
Ядеш повече от мен бе Галенче.. евала ! :)
11.10.12
21:54
казано от kristiancho на 11.10.12, 21:37:
Ядеш повече от мен бе Галенче.. евала ! :)
Охх опитвам се да поддържам добро хранене като не стоя гладна и не преяждам и същевременно да е и с добро качество. Как ти се струва тая храна? Пък и ако някой има препоръки към мен може да ги сподели. :)
11.10.12
21:57
По неписаните канони на древните фитнес маниаци сериозното ти хранене е доста време след тренировка което ще разгневи боговете... но в крайна сметка храненето трябва да те кара да се чувстваш енергична и жизнена а не насилена и преяла.. така, че ако се чувстваш добре не виждам какво може да променяш... избрала си сравнително здравословни и в същото време вкусни за самата теб храни което е най-добрата комбинация.
14.10.12
12:27
Здравейтее :) Не съм писала от няколко дена но сега ще споделя менюто ми за днес :) Вчера бях в залата и отново направих една комплексна тренировка,днес си давам малко почивка от упражненията,мисля само да побягам.
08:00 - фини овесени ядки,кисело мляко (2,0%), мед,канела и 1 ябълка
11:00 - свинска пържола с печени картофи и 4-5 маслини
12:20 - отново ябълка с малко мед и нескафе 3в1
13:30 - ще хапна омлет от 3-4 яйца с 1 жълтък и салата от домат и краставица
След това малко плодове и за вечеря пак някакво месо със салатка и малко домашно сирене :)
14.10.12
15:50
:)
Мнението беше редактирано от Galena Ruseva на 14.10.12 21:30.
14.10.12
21:30
Решила съм да си направя месечна карта за фитнес залата и да тренирам около 4 пъти седмично, та чудех се как да си разпределя тренировките :/ Мислех си единия ден да правя долна част,на следващия горна, почивка,цялостна тренировка ,пак почивка и след това всичко се повтаря наново. Нямам никаква идея дали така е добре Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна
19.10.12
17:54
1ден - горна част
2ден - долна част
3ден - почивка
4ден - горна част
5ден - долна част
6-7ден - почивка
може във вторите тренировки за горна и долна част да се тренира кръгово или в по-големи серии ( суперсерии, три-сетове и др. ) вариантите са много така, че ако се спреш на този тип тренираме може да ми пишеш може да измислим нещо :)
19.10.12
20:09
Много ти благодаря :) утре мисля да направя една тренировка за горната част, а за кръговите ако не ти е проблем ще те попитам допълнително :)
Сега ще мина на храненето. Не съм писала от няколко дена но не разполагах с много свободно време покрай тренировките и училището :/ Храната ми до обяд преди училище си беше горе-долу добра: овесени ядки за закуска е мед,канела,кисело мляко и банан. Обяд пилешка пържола със салата от зеле и моркови. На училище обаче не ядох почти нищо защото от толкова учебници нямах възможност да си занеса в кутийка :/ само 2 банана и 2 кафета,които в последствие не ми се отразиха никак добре,стана ми лошо може би от това,че не бях яла като хората, също така и ми причерняваше,едвам се добрах до вкъщи :( След като се прибрах ми се поскараха и ми се наложи да хапна 2 филийки хляб с пилешка пържола,домашна лютеничка,както и малко шоколадови бонбони (направо имах чувството че кръвната ми захар е паднала,както и кръвното). Сега след като хапнах съм по-добре,но малко се притесних :( не трябва да гладувам. Не знам какво да правя с хляба не бях яла от седмици преди да изям тези филии преди малко,имам чувството че веднага ми се лепват някъде :/ Направо съм за бой! (blush) :D
19.10.12
20:20
В началото е нормално в главата ти да има само ‘’Леле това да го ям ли’’ , ‘’Ох това ми се лепна вече’’ и прочие.... с времето ще намериш баланса :)
Недей започвай и ти с подобни мисли! :) 2 филийки хляб няма да ти се залепят, яж си го спокойно без да се притесняваш.
19.10.12
20:56
Благодаря за съветите :)
29.10.12
18:25
Здравейте :) Не съм писала от дооооста време защото нямах много време напоследък,но все пак ще споделя храната за днес.
06:00- 200гр. кисело мляко (2%), 3с.л. фини овесени ядки,малко мед,1/2 банан и малка зелена ябълка
08:10- зелена ябълка
10:00- 1 банан
12:30- 1 малък банан
13:00- консерва скумрия с доматен сос,няколко маслини,малко шпек салам
17:00- 250-300гр. мусака
18:20- 1 банан и 1 морков
2л вода,като половината само изпих по време на тренировката днес
09.11.12
23:02
Здравейте бб-тиймъри :) Може да ви се стори банално но все пак ще споделя. Днес след поредната тренировка в залата реших да се претегля и резултата никак не ми хареса :( Килограмите са се качили и не ми се вярва да е чак толкова от мускулна маса (все пак се изисква време докато се натрупа,а от последното ми претегляне е минал по-малко от месец и се съмнявам,че за такъв период съм натрупала толкова мускул макар,че има видим напредък). Малко конфузно се почувствах след като видях резултата на кантара и веднага изникнаха самообвинения в мен .Не знам но това ,че напоследък съм си позвоолила малко сладко (мед,който присъства ежедневно в менюто ми,понякога шоколад и домашни сладка), промените във времето ии проблемите с пубертета ме карат да си мисля,че това са едни от причините :( Опитвам се да ям добре,спортувам сериозно а това с кантара ме притеснява.Знам че не бива да позволявам такива мисли да ме вълнуват толкова,ноо какво да се прави. :D
Ако някой има някакъв съвет към мен,найстина ще се радвам да го споделите! :)
09.11.12
23:29
Гледай огледалото, не кантара!Ако там са добре нещата, к`во ти пука? :)
Не мога да разбера къде се коренят причините на това състояние, аз малко като психолог изследовател, но ще открия семенцето на проблема. Проблем, който можем да наречен цифромания и то като масово явление. Знаеш ли когато един човек срещне друг, той не го пита колко килограма е, той няма да го хареса или обратното според това колко му показва кантара, а според това какво вижда и сега ще те изпитам. Кажи ми какво виждаш в огледалото, особено сега след “плашещите” нови цифри, кое те плаши от променената ти фигура, кое не ти харесва ? Това състояние има и обратната страна, когато някоя жена решава да отслабва с цел да изглежда по добре нали, по същия начин съзнанието е насочено главно в цифрите на кантара и този човек доближавайки се до желаните килограми си мисли, че е постигнал добрата фигура и се чувства удовлетворен, а в същото време образът в огледалото да е зле или дори много зле, което е абсолютен парадокс. Кантара се ползва единствено за справка, защото ако той е най важният, тогава историята във приказката за Снежанка е сериозно сбъркана и правилната реплика тогава трябва да е - кантарче, кантарче, я кажи коя е най красива на света ! Дано да си схванала малко от написаното, инак все едно съм си правил вятър на пръстите със щракане по клавиатурата ;)
Привет, Галена.
Аз се всключвам, по повод запитването ти за L-carnitine.
Първо - няма никакви странични ефекти, вече година и половина пия и се чувствам и-д-е-а-л-н-о. Страничните ефекти по повод тази добавка, според мен са просто поредния мит.
Второ - пий L-carnitine, но не с цел отслабване.
Принципно, би трябвало действително да транспортира молекулите на мазнините през цитоплазмата на клетката, до място (което не мога да обясня с медицински термини, извинявам се (blush) ), където те се използват за енергия, т.е. изгарят се.
НО:
Лично аз мисля, че с L-carnitine може да се отслабне, да, но може би само в случай, че се приемат поне двойни дози, от препоръчаните 2000 мг. дневно, и в случай, че имаш наистина МНОГО килограми за сваляне... С други думи - не очаквай магии. Аз го пия с друга цел - много ефективно тонизира, енергизира, детоксикира....наистина усещам ефект от приема му :)
10.11.12
19:34
казано от Христо на 10.11.12, 02:09:
Не мога да разбера къде се коренят причините на това състояние, аз малко като психолог изследовател, но ще открия семенцето на проблема. Проблем, който можем да наречен цифромания и то като масово явление. Знаеш ли когато един човек срещне друг, той не го пита колко килограма е, той няма да го хареса или обратното според това колко му показва кантара, а според това какво вижда и сега ще те изпитам. Кажи ми какво виждаш в огледалото, особено сега след “плашещите” нови цифри, кое те плаши от променената ти фигура, кое не ти харесва ? Това състояние има и обратната страна, когато някоя жена решава да отслабва с цел да изглежда по добре нали, по същия начин съзнанието е насочено главно в цифрите на кантара и този човек доближавайки се до желаните килограми си мисли, че е постигнал добрата фигура и се чувства удовлетворен, а в същото време образът в огледалото да е зле или дори много зле, което е абсолютен парадокс. Кантара се ползва единствено за справка, защото ако той е най важният, тогава историята във приказката за Снежанка е сериозно сбъркана и правилната реплика тогава трябва да е - кантарче, кантарче, я кажи коя е най красива на света ! Дано да си схванала малко от написаното, инак все едно съм си правил вятър на пръстите със щракане по клавиатурата ;)
Пъсво искам да ти благодаря :) Изключително си прав.Когато се погледна в огледалото виждам нормално момиче,съвсем леко отпуснато в областта на корема и дупето,но за сметка на това забелязвам напредък от осърдните тренировки в залата.Знам че не трябва да позволявам на цифрите да ме завладяват и да продължавам да полагам усилия за постигането на целта. :)
10.11.12
19:40
казано от Kath на 10.11.12, 08:16:
Привет, Галена.
Аз се всключвам, по повод запитването ти за L-carnitine.
Първо - няма никакви странични ефекти, вече година и половина пия и се чувствам и-д-е-а-л-н-о. Страничните ефекти по повод тази добавка, според мен са просто поредния мит.
Второ - пий L-carnitine, но не с цел отслабване.
Принципно, би трябвало действително да транспортира молекулите на мазнините през цитоплазмата на клетката, до място (което не мога да обясня с медицински термини, извинявам се (blush) ), където те се използват за енергия, т.е. изгарят се.
НО:
Лично аз мисля, че с L-carnitine може да се отслабне, да, но може би само в случай, че се приемат поне двойни дози, от препоръчаните 2000 мг. дневно, и в случай, че имаш наистина МНОГО килограми за сваляне... С други думи - не очаквай магии. Аз го пия с друга цел - много ефективно тонизира, енергизира, детоксикира....наистина усещам ефект от приема му :)
Благодаря и на теб за съвета и полезната информация :) Относно килограмите нямам тоооолкова за премахване,просто 1-2 от цялото тяло(по-специално при корема а знам че там е по-трудно). За Л-карнитин се бях посъветвала с инстуктора ми и той също каза че не трябва да се притеснявам от странични ефекти.Мисля по-нататък да си взема и да пробвам при мен как ще бъде. :)
24.02.13
20:58
Здравейте!
Аз обаче отново се връщам на стария ми въпрос за Л-карнитина.Лятото наближава а аз все още си имам мазнинки за изгаряне ,въпреки редовните тренировки които правя.Току що прочетох статията за карнитина и малко се пообърках от написаното ,а и от коментарите. Исках да разбера от по-запознатите дали найстина е подходящ за тази цел.Притеснявам се от възможни странични ефекти, а и от прочетеното ми се стори че причинява сърцебиене (може и да греша... при мен има един такъв проблем с въпросното сърцебиене,но то е при прием на каквито и да било напитки даващи енергия и съдържащи кофиин). Също така и въпроса с приема му, кога и по колко е приемливо да се приема?
Ще бъда много благодарна ако някой ме посъветва! :))
24.02.13
21:03
Вземи си фетбърнър :)
24.02.13
21:12
казано от Toi da Toi moje bi на 24.02.13, 21:03:
Вземи си фетбърнър :)
Да, обаче фетбърнърите съдържат кофеин, а при мен приема му не се отразява добре. :/
22.07.13
11:05
Здравейте :)
Не съм писала от доста време,но имам нужда от малко помощ и съвет.
Иии такаа,искам да избера подходящия за мен протеин...бях се насочила към Manna-та,но пък целта ми не е да качвам килограми,а точно обратното-да ми помогне да контролирам телесното си тегло.. таа чудех се дали чистия суроватъчен няма да е по-добро решение :/ Ще бъда много благодарна ако някой ми помогне :)
Л-карнитин е много добре решение относно сваляне или поддържане,съпроводено с добра диета мисля,че всичко ще е ОК.И надявам се за теб диета не значи-гладуване,както за повечето ми приятелки :D
22.07.13
11:20
казано от K1Dream на 22.07.13, 11:14:
Л-карнитин е много добре решение относно сваляне или поддържане,съпроводено с добра диета мисля,че всичко ще е ОК.И надявам се за теб диета не значи-гладуване,както за повечето ми приятелки :D
До скоро взимах Л-карнитин,но не получих кой знае какъв резултат,като цяло аз не се стремя към загуба на тегло,вече съм на етап на изграждане на мускул и скулптуриране на тялото :) По отношение на храненето,също смятам че е добро,но исках да приемам и допълнително протеин просто не съм сигурна кой точно е подходящ. (: