Не качвам кг да увелича ли храната

19.10.12
23:36

Така значи от два месеца се храня по един и същ начин ,но не качвам кг 180 см съм 82 килограма
Тренирам пет пъти седмично като се храня така в тези дни.

1. 100 гр овесени ядки ,една лъжица мед ,6 белтъка и 3 желтъка  и ябълка
2. 250 гр пилешко филе и 200 гр кафяв ориз
3.  250 гр пилешко филе и 200 гр варени картофи
4. 250 гр пилешко филе ,салата и 50 гр маслини
5. 150 гр извара и 50 гр сурови ядки

В двата нетренировъчни дни
1. 6 белтъка 3 желтъка и ябълка
2. 250 гр пилешко филе и 150 гр кафяв ориз
3. Кисело мляко и ябълка
4. 250 гр пилешко филе и салата
5. 100 гр извара и 50 гр сурови ядки

20.10.12
12:18

Да!

Прочети статиите за покачване с РБД, с ВВД и с НВД ВМ.

На пръв поглед ми се струва, че само белтъка е достатъчно в твоя режим.
Важно е и как тренираш, а не пишеш нищо за това.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.10.12 12:20.

20.10.12
13:22

Ами аз прочетох тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 и от нея си изградих хранителния режим.. трябва да приемам около 2900 калории на ден аз ги направих на 3100 ,за да съм в калориен излишък и да качвам?
само не знам как трябва да се храня в нетренировъчни дни
и ако трябва да увелича храната какво друго може да добавя?

Мнението беше редактирано от master93 на 20.10.12 13:25.

20.10.12
13:57

Може да започнете и с нещо средно като В-50%, Б-30%, М-20%

Така пише в статията, която си чел, нали?
При теб въглехидратите са малко, както казах по-горе. В най-добрия случай по мои сметки са равни на белтъка, а това е малко за твоите цели. Ако предпочиташ да ядеш месо вместо картофи, ориз и макарони може да опиташ НВД ВМ, което е причината да те посъветвам да прочетеш статията за този режим.
Постарай се да увеличиш приема на въглени в следтренировъчното хранене и количеството им като цяло. В почивните дни не е необходимо да ядеш по-малко, ако си гладен. Все пак трябва и да възстановяваш.

Пак не разбрах как и кога тренираш.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.10.12 14:00.

20.10.12
14:03

Друго нещо.
Смятал ли си колко ти е калорийният прием преди да решиш да качваш, защото ако се доближава до това, което приемаш сега няма как да има ефект, колкото и правилно да си изчислил формулите, а и ми се струва, че в това меню няма 3100 калори.
Иначе не е лошо ябълката да е малко преди останалите неща на закуска, за да може киселинността ѝ да помогне за храносмилането.
Яж яйцата цели.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.10.12 14:10.

20.10.12
15:22

И любимите ми въпроси към смятащите : По коя формула ще изчислите колко точно от приетата храна усвоявате, за да знаете колко точно калории излишък трябва да сложите, и как се разбира кога тялото изразходва повече или по-малко калории ?

Разнообрази го това хранене. Не може само пилешко да се яде по цял ден. Сложи и малко фибри. Не разбирам и защо е толкова различно храненето в трен/нетрен ден?

Колкото до калориите - мисля, че въпросът има еднозначен отговор - ДА. Ако на тази храна не се променя теглото, то трябва да я увеличиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1