27.10.12
12:18
Здрасти!
Я сега споделете - кой какъв кухненски робот си има и колко е доволен от него ?
Уморих се да ги гледам и не мога да взема решение... (nbat)
Здравей. На майка преди доста време и подариха Тефал Калео. Тя не го ползваше, но веднъж реши да меси някакво тесто за сладки (имаше даже приставка за месене). След малко работа взе да пуши, а не беше ползван въобще, след което го изключи и повече не го е включвала. Това са ми наблюденията от кухненските роботи. Дано да съм бил полезен.
Ето такъв е моят. :) Имам го от около 3 години и няма ден, в който да не го използвам. Препоръчвам, въпреки, че е стар модел и не знам дали се намира все още. Ако пък ти се харчат повечко пари, се ориентирай към иноксов корпус - те са практически вечни (то личи и от цената му).
Съобрази все пак избора на набор от приставки, с това за какво ще го ползваш.
27.10.12
13:16
Моят също е Кенууд. Ако си купуваш избери по-мощен. Моят е 750 вата, стигат ми, но бих искала да мога да си меля брашна, а за тази цел трябва поне 1000. Не съжалявам де, много е хубав и ми върши перфектна работа.
Моят е Braun. Има си всякакви приставки и се използва денонощно у дома. Най-много му се радвам когато правя салата от цвекло, моркови, ябълки....всичко си остава в каната (дори и сока), не цапа и не и се налага да стържеш до припадък.
Освен това има система за защита и докато не затвориш капака като хората - не тръгва. Може да се струва досадно, но откакто видях как изригна миксера на сестра ми, защото не беше затворила капака (а само го беше сложила), приех функцията много присърце, защото децата в бързината често забравят капака или не го наместват.
Първо малко му се нмръщих, защото някакси не ми изглеждаше добре външно (не е много ...лъскав), обаче върши страхотна работа и сега се радвам, че все пак взех него. Браун си е браун в кухненските роботи.
27.10.12
14:32
казано от infernalbg на 27.10.12, 14:04:
професионално качество. И цената е висока, но все пак, един изпитан продукт.Kenwood
Наистина е страхотен, но си трябва място за него! И аз исках такъв, но кухненския ми плот е малък и нямаше как. Със сигурност е много добра инвестиция.
27.10.12
15:41
В общи линии,искам да мога да правя всичко с него - миксиране,блендиране,сокоизстискване,мелене на месо,трошене на лед,смилане на брашна,рязане...
До тоя момент не съм видяла нито един,който да съчетава всичко,все нещо им липсва - я миксер,я месомелачка,я нещо друго...
Мерси за бързите отговори ! В интерес на истината,са ми от голяма полза !
27.10.12
18:55
Само гледай да е повече ватове. Над 1 000 W е перфектно, макар, че стига да е над 600 няма проблеми :)