27.10.12
17:04
Някой друг освен мен да изпитва не много големи болки в лакътна и лъчевата кост при определени движения? Ще стане ли по зле ако продължа да тренирам?
27.10.12
18:49
Вероятно претренирваш и имаш нужда от повече почивка или да подбриш хранителният ти режим.
Аз изпитвам същите болки при определени упражнения, но аз имам чуството че жилката ми прещраква...
казано от Иван Цанев на 27.10.12, 17:04:
Някой друг освен мен да изпитва не много големи болки в лакътна и лъчевата кост при определени движения? Ще стане ли по зле ако продължа да тренирам?
Правиш ли загряващи серии с лека тежест и 15-20 повторения или започваш веднага с максималните килограми? Трябва да намалиш използваната тежест или да смениш някои упражнения от които има проблем.
28.10.12
03:39
Да, правя загрявка и се разтягам 2 минути. При упражненията всичко е наред като правя определено движение наболява малко. Със сигурност ще е от пренатоварване от друго не мисля, че може да е ...
И аз бях точно така, но прочетох разни неща и говорих с човека при който тренирам и успях да избегна болката и оттогава тренирам си и да чукам на дърво проблеми нямам. Сега ще ти разясня точно какво направих:
1. Купих си ленти за стягане на двете китки, които вече не ползвам де защото не ме боли и грам.
2. Починах от тренировките като цяло за 1 седмица нищо не съм пипал.
3. За 1 месец спрях да правя упражнения с лостове, като например: френското за трицепс, правия лост тесен хват за трицепс, кривия лост на стола за бицепс и правия лост за бицепс. П.П. - Правих по 2 3 упражнения за бицепс и трицепс с гирички без много много да се товаря.
4. Като мина един месец включих лостовете, но с 50 % по - малки тежести отколкото съм дигал преди и постепенно се възвърнах на същите килограми.
5. Включих и предмишницата към тренировъчната си програма за да мога да я укрепя, явно ми е била по - слаба и част от проблема да е бил там.
6. През целия този месец без лостове си мазах ръцете с фастум гел сутрин и вечер.
П.П. - Ако решиш пробвай това което ти писах няма да сбъркаш, ако се плашиш от сваляне на сантиметри в ръцете няма да стане, аз даже качих около един сантиметър пък и дори да върнеш малко със сигурност няма да е болка за умиране, все пак здравето е на първо място. Надявам се да съм помогнал :)