25.08.05
15:49
Какъв е смислът да правиш мост когато вдигаш на лежанката?Помага ли?Добре ли е да се изпълнява?Досега не знаех какво е това и за това ви питам.
Помага да се вдигат по-големи тежести на състезания.Разрешения мост
е когато таза не се отлепва от лежанката - иначе е фаул.Според мен при културизма няма смисъл от мостове - по добре форсирани повторения.
И в културизма има смисъл от мост и то много. Само, че трябва да се прави като отделно упражнение, мен лично страшно ме помпа.
Ама пак трябва някой да пази че килцата са си доста с мост щом е!!!! Така че ако не успееш само с моста се получава форсирано повторение :D
Абе не е много добре мост да се прави предразполага се към контузия кръста много аз лично никога не правя дори на макс тежести
[quote author=“diksi”]Мисълта ми беше дали помага да дигаме тежести на 100% от възможностите.
Е помага но с цената на доста ховишения риск от контузия на кръста тук вече отговорност си носиш ти
Не вярвам, че това упражнение може да доведе до кунтузии, камо ли сериозни. Говориме за напълно кинтролирано движение, а не за вид читинг.
25.08.05
21:08
Чукундур и аз съм съгласен с това :)
Моста си е през цялото време ,а не като опре в гърдите щангата ,да “лашкаш” с мост ;)
На мен моста ми позволява ,да работя с по-големи тежести, като гоня маса и сила !
На начинаещи ,не го препоръчвам - нека си хванат техниката на упражненията първо !
Нека се изразя правилно. Говорим за мост със стъпване на лежанката, а не просто извиване. Има атернативи, като лежанака с обратен наклон, но аз лично предпочитам моста.
25.08.05
21:28
Ясно ,аз говоря за мост извиване като дъга и краката здраво натискат !!! - никаква опасност от контузия !!!
btw - винаги съм се дразнил като някой почне да си качва краката по лежанката ,където хората лягат - точно там правя френското !
правя яка забележка като видя такъв :lol:
ма ти сигурно си носиш кърпа ;)