Смисълът от моста?

25.08.05
15:49

Какъв е смислът да правиш мост когато вдигаш на лежанката?Помага ли?Добре ли е да се изпълнява?Досега не знаех какво е това и за това ви питам.

25.08.05
17:09

Помага да се вдигат по-големи тежести на състезания.Разрешения мост
е когато таза не се отлепва от лежанката - иначе е фаул.Според мен при културизма няма смисъл от мостове - по добре форсирани повторения.

25.08.05
17:12

И в културизма има смисъл от мост и то много. Само, че трябва да се прави като отделно упражнение, мен лично страшно ме помпа.

25.08.05
17:47

[quote author=”Чукундур”]И в културизма има смисъл от мост и то много. Само, че трябва да се прави като отделно упражнение, мен лично страшно ме помпа.

Ама пак трябва някой да пази че килцата са си доста с мост щом е!!!! Така че ако не успееш само с моста се получава форсирано повторение  :D

25.08.05
17:53

Абе не е много добре мост да се прави предразполага се към контузия кръста много аз лично никога не правя дори на макс тежести

25.08.05
17:55

Мисълта ми беше дали помага да дигаме тежести на 100% от възможностите.

25.08.05
18:03

[quote author=“diksi”]Мисълта ми беше дали помага да дигаме тежести на 100% от възможностите.

Е помага но с цената на доста ховишения риск от контузия на кръста тук вече отговорност си носиш ти

25.08.05
20:38

помага но може да доведе до сериозно контузии :wink:

25.08.05
20:56

Не вярвам, че това упражнение може да доведе до кунтузии, камо ли сериозни. Говориме за напълно кинтролирано движение, а не за вид читинг.

PR

25.08.05
21:08

Чукундур и аз съм съгласен с това :)
Моста си е през цялото време ,а не като опре в гърдите щангата ,да “лашкаш” с мост ;)

На мен моста ми позволява ,да работя с по-големи тежести, като гоня маса и сила !

На начинаещи ,не го препоръчвам - нека си хванат техниката на упражненията първо !

25.08.05
21:23

Нека се изразя правилно. Говорим за мост със стъпване на лежанката, а не просто извиване. Има атернативи, като лежанака с обратен наклон, но аз лично предпочитам моста.

PR

25.08.05
21:28

Ясно ,аз говоря за мост извиване като дъга и краката здраво натискат !!! - никаква опасност от контузия !!!

btw - винаги съм се дразнил като някой почне да си качва краката по лежанката ,където хората лягат - точно там правя френското !
правя яка забележка като видя такъв  :lol:
ма ти сигурно си носиш кърпа ;)

25.08.05
21:31

Да, и аз съм даразнил хора така :wink: , затова или се събувам или изчиствам след това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1