29.10.12
12:32
Здравей форум! Търся си болкоуспокояващ гел, по възможност с ибупрофен и да не се изисква рецепта. До сега ползвах един украински- фаст релийф, но поради разни причини не мога да си намеря същия. Имам проблеми с колената (май кръстните връзки ме понаболяват чат пат) и единствено мазането помага. Е - вие сте на ход :)
Пробвай с Фастум - той е с кетопрофен. Може и с Диклак - той пък е с диклофенак. И двете молекули имат по-силен противовъзпалителен и обезболяващ ефект от ибопруфена, а двата гела са без рецепта.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.10.12 12:40.
29.10.12
13:23
Моите наблюдения са че от топикалните и диклофенака и ибупрофена и кетопрофена и пироксикама имат почти сходен ефект, докато тези на основата на индометацина и бензидамина са еднакво безполезни. Кофти е че повечето имат ниска концентрация на активното вещество и трудно преминават кожата, така че много често не достигат до мястото където е болката, а временно блокират един ензим, който е свързан с усещането за болка. Виж тази статия - на руски е, но много добре са систематизирани различните групи лекарствени препарати. Аз съм пробвал и някои ветеринарни продукти, но не бих се разпростирал тук. Личен опит - ако няма подпухване, подуване и не го усещаш по-топло мястото на контузията, можеш да пробваш и със загряващи; освен това крио препаратите и крио-терапията поне за мен са доста добро решение/или топъл компрес ако състоянието го изисква.
29.10.12
14:07
От диклака съм най-доволен аз,а що не пробваш с малко хомеопатия-има такива гелове с арника и див кестен и от тоя род съставки добавени към арниката.Най-важно за повечето е че се втриват яко докато попият нацяло много малко хора го праеят мажат леко и чакат да попие, триеш докато попие изцяло ефекта ще е по-добър пробвай нищо не губиш.
За болки препоръчвам този гел -
(Ibuprofen 5.%, Levomenthol 3.%), има го в сайта на framar.bg, там може да го видиш.
29.10.12
15:39
казано от Ramon Dekkers на 29.10.12, 12:32:
Здравей форум! Търся си болкоуспокояващ гел...
единствено мазането помага. Е - вие сте на ход :)
Привет от мен!
Според мен е хубаво да направиш анализ/консултация какво точно те боли - дали са стави, връзки, заглавни части на мускулите или нещо друго. Причините може да са различни, но примерно да варират от претоварени стави, претоварени сухожилия до растеж на мускулите и адаптация в тази връзка на сухожилията, свързан със специфичните ти тренировки по олимпийски движения.
Тук примерно интересно би било наблюдението дали след като загрееш добре и минеш през първите серии на клека да кажем, болката намалява и изчезва или се засилва?
Предполжението по-горе за хомеопатичните кремове на основата на арника, див кестен, черен оман, дяволски нокът и т.н. не са лоши - а и не са скъпи като вариант - 250 мл мисля са към 5-6 лв, стигат за доста време - пробвай - мажи добре загрявай добре и тогава тренирай.
Варианта да тренираш с болкоуспокояващи кремове на медицинска основа, предвид че си любител и не целиш да си вадиш хляба от това според мен е силно непрепоръчителен.
29.10.12
15:51
Моят опит и информация потвърждават казаното от Solomon Kane. Петър Кетенев също ти е казал чудесни неща. Дермалното прилагане на противовъзпалителни е крайно неефективно и за мен - излишен разход. Моят съвет - консултация с подходящ лекар и решаване на проблема. Боли те от време на време - значи при определени условия провокираш болката. Щадиш за малко колената, мажеш ги с противовъзпалителни мазила и естествено дискомфортът утихва. После пак. Според теб разумно ли е да повтаряш този цикъл?
Благодаря на всички за включванията. Значи почвам едно по едно:
1-Гел с арника съм пробвал, но за мен май няма чак толкова добър ефект. При оток и възпаление е ок, но при такава болка като моята не помага.
2- Коленете ме болят, как да кажа, когато си решат :) . Когато времето захладнее и ставата стои дълго време без да се движи , тогава започват да ме болят. Също така независимо загрявам или не, болка си има, но да речем след 3-4 серия на някое упражнение, болката изчезва нацяло.
3-Днес същата работа отидох да тренирам с болка, но в момента не ме боли нищо.
Колкото за преглед при лекар- да ще отида, просто незнам кога ще е.
29.10.12
17:41
Има и други лечебни мазила - аз съм доволен от ефекта на магнезиевото олио и балсамите с конски кестен; някои познати се кълнат в разни народни лекове като компреси със свинска мас и др.. Напоследък експериментирах с кинезио ленти и съм доста позитивен. Има и едни магнитни наколенки. Пробвай, поне тия неща са на поносими цени.
Но най-важното е да не травматизираш болното място излишно - аз редовно правя подобни грешки, но това си е главата.