31.10.12
19:32
Ден I Гърди , Бицепс , Преса
Вело-15мин
1.Лежанка от лег- 4сер. Х 10~12 повт.
2.Лежанка от полулег- 4сер. Х 10~12 повт.
3.Флайс от полулег-4сер. Х 10 повт.
4.Пек Дек - 3сер. Х 12~15 повт.
1. Бицепсово сгъване с лост от стоеж-4сер. Х 10~12 повт.
2.Сгъване с дъмбели от полулег-4сер. Х 10~12 повт.
3. Концентрирано сгъване-3сер. Х 10повт.
1.Преса-4сер. Х 15~20 повт.
2.Преса-4сер. Х 15~20 повт.
Ден II Гръб , Трицепс , Преса
Вело-15мин
1.Горен скрипец в широк надхват- 4сер. Х 10~12 повт.
2. Горен скрипец в тесен подхват- 4сер. Х 10~12 повт.
3.Гребане с дъмбел-4сер. Х 10~12 повт.
4.Чукчета-4сер. Х 10~12 повт.
5.Хоризонтален скрипец - 3сер. Х 10~12 повт.
1.Разгъване на горен скрипец-4сер. Х 10~12 повт.
2.Френска преса-4сер. Х 10 повт.
3.Кик Бек- 4сер. Х 10~12 повт.
1.Преса-4сер. Х 15~20 повт.
2.Преса-4сер. Х 15~20 повт.
Ден III Рамо , Преса
Вело-15мин
1.Раменни преси от седеж-4сер. Х 10~12 повт.
2.Повдигане на дъмбели пред тялото-4сер. Х 10~12 повт.
3.Разтваряне на машина-4сер. Х 10~12 повт.
4.Разтраряне с дъмбел встрани от страничен наклон-4сер. Х 10 повт.
5.Странично разтваряне на лежанка с една ръка-4сер. Х 10 повт.
6.Пек Дек /обратно/-3сер. Х 10~12 повт.
1.Преса – 4сер. Х 15-20 повт.
2.Преса – 4сер. Х 15-20 повт.
Ден IV Крака , Преса
Вело-15мин
1.Клякане на Смит /машина/ -5 сер. Х 10-12повт.
2.Бедрени разгъвания -4сер. Х 10повт.
3.Бедрени сгъвания-4сер х 10повт.
4.Напади – 4сер. Х 10повт.
5.Прасец на Калф /машина/- 4сер Х 10-12 повт.
1.Преса – 4сер. Х 15-20 повт.
2.Преса – 4сер. Х 15-20 повт.
Здравейте около 1 месец обикалях почти всички уреди да видя кое как се прави и да се науча да го правя правилно /ходех със личен инструктор/ който след това ми изготви тази програма по-горе която съм дал.Но искам и мнението на други хора.Целта ми е да сваля малко във коремната област и искам да направя по голяма ръка бицепс/трицепс в момента е около 38см .Та въпросите са ми 2 :
1-може ли да си взема някаква добавка до около 100лв която да ми помогне в начинанието четох за креатин монохидрат но нз дайте вие мнение? Като в момента пия суроватачен протеин сутрин и след тренировка
2-може ли да добавя още упражнения в деня в който правя бицепс или тези са достатъчни ?
Благодаря много на всички който ще помогнат .
Аз до колкото разбирам си начинаещ тренирал 1 месец кръгова ? Идеята да минеш директно на 4 дневен сплит не ми допада ,но това си е лично мое мнение.Не ми харесва тренировката ти за гръб .Правиш 23 серии които са много за теб при положение ,че след това ти предстои и трицепс и корем.Махни скрипеца с широк хват и сложи набиране на лост.Питаш дали може да добавиш още упражнения за бицепс ,но за мен и тия са ти много.Ще натовариш бицепса в понеделник , а във вторник ще го претренираш с гърба.За рамо задължително намали упражненията ако не искаш да претренираш сериозно или да се контузиш.За гърди също смятам ,че 3 упражнения са ти достатъчни . Корем не се прави на всяка тренировка , а по скоро 2 пъти на седмица.Краката са ти добре.
Колкото до добавките моя съвет е ако смяташ да следваш тази програма се зареди с МНОГО аминокиселини витамини и дори глутамин.
31.10.12
20:32
мисля че малко прекаляваш с пресата а гърди и раце в един ден немисля че е много подходящо но това си е мое мнение
а моята програма е за пет дена и бих ти я написал но в ммента нямам време но ако настояваш някой път мога да ти я напиша
31.10.12
20:35
забравих да питам някои знае ли какво е “ПОВДИГАНЕ НА ТРУПА ОТ ТИЛЕН ЛЕГ”
ето и програмата по която тренирам аз http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa
Мнението беше редактирано от Иван Георгиев на 31.10.12 20:36.
31.10.12
21:41
Не е добре. Причини много. На твое място не бих ходил повече при този инструктор за такива нескопосани програми.
Един въпрос: как са разпределени тренировъчните дни в седмицата? В смисъл тренираш понеделник, вторник, сряда и четвъртък така ли?
31.10.12
21:45
След един месец тренировки си все още начинаещ, на твое място бих тренирал кръгово три пъти седмично, докато не преминеш към трицифрени тежести на големите упражнения - лег, клек, тяга и на двуцифрен брой набирания със собствено тегло в серия
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 31.10.12 21:45.
казано от Veso Pervazov на 31.10.12, 21:41:
Не е добре. Причини много. На твое място не бих ходил повече при този инструктор за такива нескопосани програми.
Един въпрос: как са разпределени тренировъчните дни в седмицата? В смисъл тренираш понеделник, вторник, сряда и четвъртък така ли?
Понеделник ,Вторник ,Четвъртък и петък :) другите дни почивам .И се чувствам добре :)
31.10.12
23:47
казано от garret gt на 31.10.12, 19:32:
....Та въпросите са ми 2 :
1-може ли да си взема някаква добавка до около 100лв която да ми помогне в начинанието четох за креатин монохидрат но нз дайте вие мнение? Като в момента пия суроватачен протеин сутрин и след тренировка
2-може ли да добавя още упражнения в деня в който правя бицепс или тези са достатъчни ?Благодаря много на всички който ще помогнат .
По въпрос 1:
Сутрин 7 часа - Аминокиселини + Аргинин 2 табл.+ Таурин 2 табл.+ Глутамин 5гр.
Сутрин 10 часа - Протеин 1 доза
Обед - Глутамин 5гр. + Аминокиселини + Комбинирани витамини + Аргинин 2 табл. + Таурин 2 табл.
Преди тренировка - Креатин 5-10 гр.+ BCAA 10г+ ZMA 2табл.
След тренировка - Протеин 1 доза + BCAA 10г
Преди лягане - Протеин 1 доза + ZMA 2табл. + Глутамин 5гр. + Аргинин 2табл. + Таурин 2табл.
Протеина го имаш, с внимателен подбор на цени може и да се вмъкнеш в 100лв с останалите работи.
По въпрос 2:
Не е необходимо да вмъкваш още упражнения за бицепс.
казано от megabolic x на 31.10.12, 23:47:
казано от garret gt на 31.10.12, 19:32:
....Та въпросите са ми 2 :
2-може ли да добавя още упражнения в деня в който правя бицепс или тези са достатъчни ?Благодаря много на всички който ще помогнат .
По въпрос 1:
Сутрин 7 часа - Аминокиселини + Аргинин 2 табл.+ Таурин 2 табл.+ Глутамин 5гр.
Сутрин 10 часа - Протеин 1 доза
Обед - Глутамин 5гр. + Аминокиселини + Комбинирани витамини + Аргинин 2 табл. + Таурин 2 табл.
Преди тренировка - Креатин 5-10 гр.+ BCAA 10г+ ZMA 2табл.
След тренировка - Протеин 1 доза + BCAA 10г
Преди лягане - Протеин 1 доза + ZMA 2табл. + Глутамин 5гр. + Аргинин 2табл. + Таурин 2табл.Протеина го имаш, с внимателен подбор на цени може и да се вмъкнеш в 100лв с останалите работи.
По въпрос 2:
Не е необходимо да вмъкваш още упражнения за бицепс.
Сутрин - Ядене
Обед - Ядене
Вечер - Ядене
Ако запукаш козовете отначало какво остава за края ?
Програмата е бол за начинаещ.
01.11.12
00:15
казано от garret gt на 31.10.12, 22:25:
Понеделник ,Вторник ,Четвъртък и петък :) другите дни почивам .И се чувствам добре :)
Това е по-поносимо, но все пак за трениращ с едномесечен стаж това НЕ е програмата. Освен това има и още има доста фрапиращи грешки.
1. Прекалено много серии и упражнения за каквото и да се сетиш. Доста от тях сходни, припокриващи се като движения. Тренировката за рамо е култова. 23 серии, повече от всяка друга МГ, включително гръб и крака, като че рамото е най-голямата МГ... WTF??? Само тренировката за крака е що-годе добре, ако смениш клека на смит машина с клек с щанга на раменете.
2. Тренировка за гръб на следващия ден след бицепс е доста неподходящо решение. Първо не даваш възможност на бицепса да се възстанови на 100%, второ няма как да направиш пълноценна тренировка за гръб с невъзстановен бицепс, тъй като той е синергист в повечето упражнения за гръб.
3. Преса всеки ден е пълна глупост. Един-два пъти в седмицата максимум е достатъчно. Пресата е мускул и като всички други има нужда от почивка и възстановяване.
Относно въпросите ти:
1. Протеина е ОК за сега, продължавай с него. За друго е рано и лишено от смисъл. С две думи загуба на пари.
2. Не е нужно. Даже напротив, жизнено важно е да съкратиш наполовина сериите и упражнения не само за бицепс, а за всичко освен краката (и там редукция трябва, но не чак такава).
Успех.
01.11.12
14:47
Не разбрахме на колко години си ? ИНа4е за начинаещ 4 дена да тренираш ми се струва много. Колегите вече ти казаха,че упражненията и сериите ти са много,така че ги намали.Само не ми е ясно защо всички пубери скачате веднага на добавките....... Ти и без това си растеж бе човек,направи стаж 1 год. примерно.Виж как ще се развиеш ...може въобще да не ти трябват хран.добавки, ако си мезоморф например ! Тренирай си качествено,почивай добре,храни се добре и няма как да не изглеждаш добре. Кво повече ти трябва ? :)
казано от Veso Pervazov на 01.11.12, 00:15:
3. Преса всеки ден е пълна глупост. Един-два пъти в седмицата максимум е достатъчно. Пресата е мускул и като всички други има нужда от почивка и възстановяване.
Стига сте разпространявали грешни слухове.Според мен тва го казваш,щото момчето се е сетило преди тебе и преди който и да е друг,че така се прави здрав корем (bow) .Сега даже като се замисля,и аз мисля от утре ще почвам - закуска+преса,обяд+преса,вечеря+преса,преди лягане/тоалетна/вървене/излизане или влизане от помещение/преди да се почеша по топките/АБЕ ПРЕДИ ДА НАПРАВЯ/ИЗМИСЛЯ КАКВОТО И ДА Е - ПРЕСА!!!!! (swear)
Ще покажа след време резултатите.
ПП
За да няма недоразумения,казвам че коментара е саркастичен.
Мисля ,че много ясно съм ти казал как да промениш програмата си .Оттук нататък всичко зависи от тебе.
Успех.
казано от NiKolay на 01.11.12, 18:51:
Мисля ,че много ясно съм ти казал как да промениш програмата си .Оттук нататък всичко зависи от тебе.
Успех.
Ок ще те послушам само те моля да кажеш и ти мнение относно коментара на колегата @megabolic x :)
01.11.12
23:29
казано от balabanov на 01.11.12, 15:02:
ПП
За да няма недоразумения,казвам че коментара е саркастичен.
Няма недоразумения :). Че е сарказъм е ясно на всеки прочел (и осмислил де) няколко твои коментара ;).
По темата и по-точно последния въпрос на автора: осъзнаваш ли, че този стак ще го изпукаш за по-малко от месец, за толкова кратко време ефекта ще е близък до 0, а ти няма а можеш да оползотвориш и 1/3 от ползите му поради нивото ти... И след този месец вече няма да имаш и протеина (ако приемем предположението на megabolic-x, че засега си го имаш), т.е. отиваш на +200лв за съмнителни ползи...
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 01.11.12 23:51.