Коя програма е по добра ?

01.11.12
21:33

Здравейте :). Вече става 2 години тренирам. И дойде това време което да си сменя програмата.Аз съм на 16 години 1 70м 66 кг. Снимката на профила ми е от преди 5-6 месеца. Не ми се е налагало често да се допитвам до форуми.Принципно сам си правия програмите както тези който съм изброил, но разликата сега е че баща ми е на работа и нямам към кой да се допитам.И двете съм ги пробвал и добре ми понасят , но не мога да си избера. Съжелявам че е на английски , но първо бях питал в един друг форум.

Monday:Chest and Triceps

Bench press 3 sets 8-10 reps
4 sets of Incline Dumbbell Press, 8-10 reps
3 sets of Incline Flies, 8-10 repя
3 sets Incline bench press, 8-10 reps
3 sets of Dips, until failure
3 sets of close grip bench press,8-10 reps
3 sets of butterfly pec deck 8-10 reps
4 sets of Pulldowns 8-10 reps
3 sets of Skullcrushers 8-10 reps

Tuesday: Back and Biceps
3 sets of pull ups 8-10 reps
3 sets of pull ups behinde the neck 8-10 reps
3 sets of lat pulldowns 8-10 reps
3 sets of seated cable row 8-10 reps
3 sets of Bent Over Rows 8-10 reps
3 sets of hummer curls 8-10 reps
3 sets of Preacher curls 8-10 reps
3 sets of EZ Bar Curl 8-10 reps

Wednesday: Shoulder and Legs
3 sets of Shoulder press 8-10 reps
3 sets of lateral raises 8-10 reps / 3 sets of Weight Plate Front Raises 8-10 reps
3 sets of front raises 8-10 reps
3 sets of Lying Rear Delt Raises 8-10 reps
3 sets of Lunges 8-10 reps
3 sets of Leg Press 8-10 reps
3 sets of Leg Extensions till failure
3 sets of Leg Curls 8-10 reps
(I don’t do squats because they stunt growth)

Thursday: Chest and Triceps

Friday: Back and Biceps

Saturday: Shoulders and Legs

Sunday:Rest

2nd
Monday: Chest
Bench press 3 sets 8-10 reps
4 sets of Incline Dumbbell Press, 8-10 reps
3 sets of Incline Flies, 8-10 reps
3 sets Incline bench press, 8-10 reps
3 sets of Dips, until failure
3 sets of butterfly pec deck 8-10 reps

Tuesday:Biceps and Triceps

3 sets of Concenration curls 8-10 reps

Wednesday: Back
3 sets of pull ups 8-10 reps
3 sets of pull ups behinde the neck 8-10 reps
3 sets of lat pulldowns 8-10 reps
3 sets of seated cable row 8-10 reps
3 sets of Bent Over Rows 8-10 reps

Thursday: Shoulders and Legs
3 sets of Shoulder press 8-10 reps
3 sets of lateral raises 8-10 reps / 3 sets of Weight Plate Front Raises 8-10 reps
3 sets of front raises 8-10 reps
3 sets of Lying Rear Delt Raises 8-10 reps
3 sets of Lunges 8-10 reps
3 sets of Leg Press 8-10 reps
3 sets of Leg Extensions till failure
3 sets of Leg Curls 8-10 reps
(I don’t do squats because they stunt growth)

Friday: Biceps and Triceps
3 sets of Concenration curls 8-10 reps

Saturday:Chest

Sunday :Rest

01.11.12
22:00

На мен лично повече ми допада първата. Единственото, което мисля, че можеш да подобриш е да сложиш по средата между двата цикъла на повторение на мускулните групи ден почивка. Ама щом казваш, че ти понася добре и си го пробвал - действай.

02.11.12
08:50

Нормално е да не можеш да си избереш.Избора ти е в момента е между лайно и по-голямо лайно( 2 пъти седмично гърди/бицепс/трицепс (gigle) ),образно казано.
4 sets of Incline Dumbbell Press, 8-10 reps;3 sets of close grip bench press,8-10 reps - bouth exercises are pretty much the same thing.You do,one or another,but not bouth of them on the same day.
3 sets of Incline Flies, 8-10 rep;3 sets of butterfly pec deck 8-10 reps - same goes here
Като цяло в който и да е от дните ,на която и да е от програмите имаш припокриващи се упражнения.Не знам кво хранене и ква химия трябва взимаш за да прогресираш,особено за втората програма.Казваш че ти понася,кво значи понася?Качваш сила?Качваш маса?Увеличаваш интензивноста?Не казваш.Особено,че на тия 66 кг(въпреки че си 1,70) има мегдан за качване,колкото си искаш.И двете програми,в този си вариант не биват.
Гърди/Трицепс
Гърди 3-4х3-4 упражнения/серий
Трицепс 1-2х4
Гръб/бицепс
4х3-4-5
2х3
Крака/рамо
5х4
3х4
+4 дена почивка седмично.End of story.
Ако искаш да тренираш всеки ден,правиш по една мускулна група за 25-35 мин и си готов.Проблема е че ако изтървеш един ден,чак другата седмица ще тренираш мускула.
Избираш си упражнения,които не се припокриват като горе споменатите или като набиранки пред гърди със скрипец пред гърди и те така.Включваш тяга/клек( и между временно триеш I don’t do squats because they stunt growth да не ти се смеят повече).Вероятно смяташ,че колкото повече време прекараш в залата,толкова по-бързо ще се получат нещата.Друго обяснения нямам за сегашното ти трениране.Не става така.
Та в заключение,ако искаш да качваш,редуцираш броя упражнения/серий,ориентираш се към качване на сила + адекватно хранене и нещата ще станат.

Мнението беше редактирано от balabanov на 02.11.12 08:50.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1