90-дневна диета за максимално отслабване

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.11.12
16:20

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:16:

Диетата не е за това, казах горе , за нормални хора , без активност е , какито са повечето !

Хората без физическа активност не са нормални!

02.11.12
16:20

Знаеш ли, сега ще ти кажа какъв е проблема.
Преди 8 години реших да свалям кила с подобна диета, на 15 бях, от 70 кила паднах на 48.
Около 6 месеца ми беше много яко, хванах си гадже, даже две, защото до преди това бях дебела и не ме заглеждаха.

Тей.
ОТ 8 години НЕ МОГА да си оправя хормоните, има храни, които все още НЕ МОГА да разграждам, цикълът ми ВСЕ ОЩЕ си прави каквото си иска и т.н., но не мога да върна времето назад и затова се старая с тренировки и ПРАВИЛНО хранене да поправя грешката си.
Жената има нужда от мазнината, защото има мастни депа, на които ако не се доставят нужните вещества, ти спира цикъла като за начало, и тези вещества със сигурност не са въглехидрати :D

02.11.12
16:26

казано от Петко К на 02.11.12, 16:19:

Тук “нормални” хора няма ;) Или ако има, не се задържат дълго :D

Знам,спортисти сте с мускули всичките тук :), за вас тази диета не е подходяща , просто изках да разсея недуразумението, че не работи !:)

И аз я взех за пълна глупост на първото прочитане ! За някаква подигравка я взех ! Против всяка логика ми се видя и отрицание на всичките диетични принципи :D !

Ама не е така - спазва си ги всичките диетични принципи и то много строго !
И килцата падат с изумителна скорост, без глад и без висящи кожи ! 8-)

Ама нека кажат и учителите, гурутата тук !
Мене това ме интересува - изпуснала ли съм нещо от триковете на диетата или това е всичко ?

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 02.11.12 16:29.

02.11.12
16:27

Диетата не е за това, казах горе , за нормални хора , без активност е , какито са повечето !

Ние сме ненормални явно ;)

02.11.12
16:28

“Въртенето на въглехидратите е еудинственният метод в който се стапят мазнини и се правят мускули ЕДНОВРЕМЕННО !”

МЕГА КУЛТ! (rock)

02.11.12
16:29

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:12:

казано от Мари А. на 02.11.12, 16:03:

казано от Violina Lang на 02.11.12, 15:53:

Просто за достигане на нормално ,здравословно тегло...

...предимно от телесни мазнини. Няма лошо. Много хора дават мило и драго дънките от преди 4 години да им станат отново. Нищо повече нямат като изискване към външния си вид (както и от вътрешния). Тази диета е чудесна за целта.
Плащаш със здраве - получаваш старите си дънки. :)

Защо да плащам със здраве ? Не разбрах ?

Чувствам се превъзходно, настроението ми е чудесно, пея си чак, спя само по 5-6 часа, ходя по един час( а преди не ми се ходеше, само ми се спеше ) по хълмист терен( живея в планината ),  а и дънките ми са 3 намера по-малки !:)

Какво ми е тогава на здравето ?

Нормално е да си пееш чак - по-лека си с близо 11 килограма. Все още правиш диетата (до колкото разбрах си я преполовила) т.е вероятно ще свалиш и още. След края й, първите седмици, нищо чудно отново да свалиш някой килограм. Проблемът не е в това -  отслабването е очевидно. И при всяка друга продължителна диета се отслабва. Проблемът е в това, че свалените килограми са най-малко от телесни мазнини, а това значи, че процесът на отслабване е далеч от здравословното.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 02.11.12 16:32.

02.11.12
16:29

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:26:

И килцата падат с изумителна скорост

Именно!! Това,че килцата “падат” с изумителна скорост не те ли навежда на мисълта,че нещо не е тамън?

Мнението беше редактирано от Вики на 02.11.12 16:32.

02.11.12
16:32

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:26:

И килцата падат с изумителна скорост, без глад и без висящи кожи ! 8-)

Тру Стори!

02.11.12
16:37

(mooning)

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 03.11.12 00:28.

02.11.12
16:38

Carnal K - Капка ми падна на сърцето, чак друснах един танц :D

02.11.12
16:39

Колко балансирано да е като гледам момите как ядат квото и да е на тази диета?.. xaxa

02.11.12
16:39

казано от gotcha на 02.11.12, 16:28:

“Въртенето на въглехидратите е еудинственният метод в който се стапят мазнини и се правят мускули ЕДНОВРЕМЕННО !”

МЕГА КУЛТ! (rock)

http://www.bb-team.org/articles/1575_otslabvane-i-vaglehidratna-rotatsiya

http://lubomirivanov.com/1481/

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 02.11.12 16:41.

02.11.12
16:41

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:37:

Изключен е само алкохола и газираните напитки - но те не са храна :)!

Хайде бе! Алкохола е духовна храна (wait)
Ако ми намериш такава диета в която е застъпен и алкохола с всичките положителни страни на 90 дневната ще ти стана най-големия фен! (beer)

02.11.12
16:43

казано от gotcha на 02.11.12, 16:41:

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:37:

Изключен е само алкохола и газираните напитки - но те не са храна :)!

Хайде бе! Алкохола е духовна храна (wait)
Ако ми намериш такава диета в която е застъпен и алкохола с всичките положителни страни на 90 дневната ще ти стана най-големия фен! (beer)

Бъди ми фен, братчето ми :D

Само за 5 дни  5 кила сваляш ;)

02.11.12
16:45

Бааа Еси, че аз по-добре само на вино да го откарам нещо като на Никифорова, но + вино ще е яко ;)

02.11.12
16:46

казано от Блага на 02.11.12, 16:38:

Carnal K - Капка ми падна на сърцето, чак друснах един танц :D

Въртенето на гьобеци е еудинственният метод в който се стапят мазнини и се правят мускули ЕДНОВРЕМЕННО !
(party)

02.11.12
16:49

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:06:

...
ЩО Е ТО, БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ ?
...
ЩО Е ТО, НОРМАЛЕН МЕТАБОЛИЗЪМ ?
...

ЩО Е ТО, НАРУШЕН МЕТАБОЛИЗЪМ ?

...отровни консерви – МАЗНИНИТЕ

Ето така започват религиите... (dull)

Започнах да ти отговарям точка по точка, но се отказах. Просто ще ти кажа, че твърденията ти относно балансирано хранене, нормален метаболизъм, нарушен метаболизъм, мазнините като отровни консерви (които тялото използва едва ли не с погнуса ако ги няма вълшебните въглехидрати) и т.н. са абсолютни заблуди.

А това с мазнините... Ако ти кажа, че мазнините, освен като склад за предпочитаното от организма гориво, действат като орган с вътрешна секреция и отделят 3 хормона, важни за баланса?

02.11.12
16:54

казано от James Hinks на 02.11.12, 15:54:

казано от Vic на 02.11.12, 15:53:

казано от James Hinks на 02.11.12, 15:22:

казано от Violina Lang на 02.11.12, 15:14:

Моля гурутата на ВВ-Тим, които дълбоко уважавам, да ме поправят и добавят още инфо, към едномесечният ми труд - ако желаят, разбира се :) !

Моля модераторите на ВВ-Тим, които дълбоко уважавам, да изтрият това недоразумение, наречено пост във възхвала на 90 дневната диета от списание “Рина” - ако не са си направили кафе, разбира се :) !

Нъц. Няма да трия нищо засега. (wasntme)

Просто съм очарован как меланж от минимално количество истини, смесени с огромно количество откровени лъжи и заблуди се превръщат нещо, което неособено информирани хора проповядват със заучени фрази. А най-смайващото е колко много последователи има...

Просто си сеирджия :D

Сигурно има нещо вярно. Ама пусто как се паля да отговарям понякога... Това е щото не пия кафе и не мога истински да се насладя на сеира ;).

02.11.12
16:59

Ох, изпуснал съм купона, да му се невиди! :@

Мнението беше редактирано от Петър на 02.11.12 16:59.

02.11.12
17:02

(mooning)

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 03.11.12 00:44.

02.11.12
17:05

казано от Вики на 02.11.12, 16:27:

Ние сме ненормални явно ;)

Не , специални сте !:)
По спортни сте !

02.11.12
17:14

казано от Teen Power на 02.11.12, 16:39:

Колко балансирано да е като гледам момите как ядат квото и да е на тази диета?.. xaxa

Не е “квото и да е” - има си определен ден за всяко нещо !

Разделно хранене е и едновременно ротация на въглехидратите!

Стратегия №3 на „90-дневната диета”

ВЪРТЕНЕ (РОТАЦИЯ) на ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

Това е една, много известна в спортната медицина и много ефективна стратегия за едновременното - горене на мазнини и правене на мускули. 

В зависимост от целта която е набелязана, съществуват най-различни схеми за въртене на въглихидратите .
„90–дневната диета” използва схемата (ниско-средно-високо-високо) ( Н-С-В-В ) , така наречената ”Четворка” .
Н - ниско ниво на въглехидрати
С - средно(умерено) ниво на въглехидрати
В - високо ниво на въглехидрати

Което означава :
първо 1 ден малко въглехидрати, после 1 ден средно ниво на въглехидратите и после 2 дни с много въглехидрати

Този цикъл се повтаря (върти се, ротира се) 7-дем пъти :

( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В )

след което (след 28 дена) следва ден, в който въглехидратите стават равни на нула, така нареченият „Воден ден” .
с (0) - нулево ниво на въглехидрати

Или за 91 дена ( диетата всъщност е 91, а не 90 дена) се получава схемата :
От 1-и ден до 29-ти ден
( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) (0) - първи цикъл
От 30-ти ден до 58-ми ден
( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) (0) - втори цикъл
От 59-и ден до 87-ми ден
( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) ( Н-С-В-В ) (0) - трети цикъл
От 88-ми до 91-ви ден
( Н-С-В-В ) - финална четворка

Ниско въглехидратните дни (почти 0% въглехидрати )
В тях консумираме основно храни с нисък гликемичен индекс.

Умерено( средно) въглехидратните дни (100% въглехидрати - явяващи се норма, при балансираното хранене)
Консумираме комбинации от въглехидрати - умерени и бавни или само въглехидрати с умерена скорост на усвояване (гл. индекс).

Високо въглехидратни дни. (150-200% въглехидрати )
Консумираме бързи въглехидрати или комбинация от бързи и умерени или само умерени или комбинация от бързи, умерени и бавни въглехидрати

В ниско въглехидратния и умерено въглехидратния ден ( в 1-ия ден и 2-рия ден )
тялото ни изгаря глюкозата в кръвта за енергия и превключва на мазнините, като горивен източник. Сигнал за това му подава, ниското ниво на инсулина, тъй като въглехидратите са малко, а както знаете, след приемът им, инсулинът се покачва. Протеинът, който приемаме, предпазва мускулите ни от разграждане и използването на мускулите ни за гориво. Затова, приемът му в достатъчни количества е толкова важен, в противен случай ще загубим мускулна маса. Необходими са ни и малко здравословни мазнини, за посрещане на енергийните нужди.

Във високовъглехидратните дни ( в 3-ия и в 4-тия ден)
ногото въглехидрати поддържат метаболизма висок, а този ефект е отличен за изпадане на тялото в състояние за топене на мазнини. При традиционните диети, в старанието за горене на мазнини, често се стига до своеобразен застой, което тук с въртенето на въглехидратите се избягва. Друга полза, от дните с много въглехидрати, е че попълват запасите в изтощените и плоски мускули, като също така, получаваме психическа почивка.

За да се получи въртене на въглехидратите и едновременно с това и разделно хранене, което пък е Стратегия №4 на „90-дневната диета” , храненето през „Четворката”, интелигентно е организирано, както следва :

1-ви ден - (Н)
Приемаме минимално количество въглехидрати и максимално количество белтък.
За тази цел се консумират белтъчни. Белтъчнити храни се преработват и се усвояват най-бавно от организма, тоест,
метаболизмът ни през този ден е най-бавен – имаме най-ниският метаболизъм а „Четворката” !
Този ден в диетата е известен под името „Белтъчен ден”

2 -ри ден - (С)
Приемаме приблизително по равни количества въглехидрати и белтък( растителен белтък).
За тази цел се консумират бавни въглехидрати - това са храните със смесен състав. Те съдържат и белтък и въглехидрати, което ги прави трудни (и от там бавни) за усвояване от организма. Затова и се наричат бавни въглехидрати .
Метаболизмът е все още бавен, но един път и половина по висок от този в белтъчен ден !
Този ден в диетата е известен под името „Скорбялен ” или най-често ”Бобов ден”

3-ти ден - (В)
Приемаме максимално количество на въглехидрати и минимално количество на белтък .
За тази цел се консумират бързи въглехидрати .
Брашнени храни и захари, които са лесни (и от там бързи) за усвояване от организма.
Метаболизмът ни в този ден е бърз - висок метаболизъм!
Този ден на диетата е известен под името “Въглехидратен ден” .

4-ти ден- (В)
Приемаме най-високото ниво на въглехидрати за „Четворката”и най-малкото количество белтък
За тази цел консумираме много плодове и малко ядки. Високото съдържание на бързо усвояеми въглехидрати (фруктоза) в плодовете, както и честите хранения (5 -6 хранения, през 2 часа), поддържат метаболизма ни в този ден, много висок, на този ден имаме най-високият метаболизъм за „Четворката”.
Този ефект е отличен за изпадане на тялото в състояние за топене на мазнини.
Този ден на диетата е известен под името “Витаминен ден” или “Плодов ден” .

Разтоварващият ден, ВОДНИЯТ ДЕН, е ден с 0 въглехидрати .

ХРАНЕНЕТО ПО ВРЕМЕ НА 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА,

ОЩЕ МАЛКО ПОДРОБНОСТИ ЗА ВЪРТЕНЕТО НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

И

ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНЯМЕ РЕДА НА ДНИТЕ В „ЧЕТВОРКАТА”
ИЛИ ДА ЗАМЕНЯМЕ ЕДИН ВИД ДЕН С ДРУГ ВИД ДЕН!

Не може да се изключва нито един ден, нито пък да се променя реда на дните, защото 90 дневната диета е диета базирана на схемата -
“1 ден малко въглехидрати - 1 ден средно въглехидрати - 2 дена много въглехидрати”
или така нареченото -

“ВЪРТЕНЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ” .

Схемата с въртенето на въглехидратите е много ефикасен начин за едновременното топене на мазнини и правене на мускули.
В ниско въглехидратния и средно въглехидратния ден ( 1-ят и 2 -ят ден ), тялото ни изгаря глюкозата в кръвта за енергия и превключва на мазнините като горивен източник. Сигнал за това му подава ниското ниво на инсулина, тъй като въглехидратите са малко, а както знаете, след приемът им инсулина се покачва. Протеинът който приемаме, предпазва мускулите ни от разграждане и използването на мускулите ни за гориво. Затова приемът му в достатъчни количества е толкова важен, в противен случай ще загубим мускулна маса.Необходими са ни и малко здравословни мазнини за посрещане на енергийните нужди.Многото въглехидрати в третия и четвъртия ден, поддържат метаболизма висок, а този ефект е отличен за изпадане на тялото в състояние за топене на мазнини. При традиционните диети, в старанието за горене на мазнини, често се стига до своеобразен застой, което тук с въртенето на въглехидратите се избягва. Друга полза от дните с много въглехидрати (3-ти и 4-ти ) е, че попълват запасите в изтощените и плоски мускули, като, също така, получаваме психическа почивка след дните с малко въглехидрати, а и повече енергия.

1-ят ден - Минимално приемане на въглехидрати , максимално приемане на белтък “Белтъчният ден”- в него си хапваме храни с голямо съдържание на белтъчини това са растителните белтъци соя, фъстъци, маслини, авокадо, сейтан, соево сирене - тофу, месо - всички видове, риба, морски дарове, яйца (и особено - яйчен белтък), млечни продукти - извара, сирене, кашкавал, кисела сметана, кисело мляко,суроватка, прясно мляко(то е с най -ниско съдържание на белтък) и . Белтъчните храни се съчетават най-добре със безскорбялните (листни, зелени) зеленчуци - защото те имат ниско скорбялно (въглехидратно) съдържание. Такива зеленчуци са копър,магданоз,девисил,целина-листата,мента, джоджен,салвиа,чубрица,риган,майоран,мащерка,маточина,естрагон,маруля,салатка,зелен чесън,зелен лук, див чесън,див лук,лапад, киселец, спанак, коприва, лозови листа, краставица и др.. “ВНИМАНИЕ !” Прясното мляко е най-добре да се пие самостоятелно - не се съчетава добре с нищо !Белтъчнити храни се преработват и се усвояват най-бавно от организма, тоест, метаболизмът ни през този ден е най-бавен (нисък метаболизъм).

През 2 -рият ден, ” Бобено/Зърненият ден” - Нишестени храни , хапваме храни с високо съдържание на много полезният за нас, растителен белтък и едновременно с високо съдържание на въглехидрати, тоест те са храни със смесен състав (белтък и въглехидрат), което ги прави трудни (и от там бавни) за усвояване от организма. Тези храни са така наречените БАВНИ ВЪГЛЕХИДРАТИ - бавни въглехидрати са всички бобови култури (без соята ) - боб, леща, грах, нахут, бакла и др. Бавни въглехидрати са и всички зърнени храни в несмлян вид (на зрънца) - в този ден ядем целите зърна, несмляни - това са зърната на ръж, пшеница, булгур, спелта, лимец, ориз, овес, ечемик, просо, царевица, камут и т.н. Към бавните въглехидрати спадат и някои семена на растения, така наречените “скорбялни семена”, които имат подобен състав на зърнените култури (едновременно високо белтъчен и високо въглехидратен състав + ниско съдържание на мазнини ) - това са семената на елдата, семената на амаранта (амарант е широко срещаният в България плевел- щир) и семената на киноата. Бобовите и зърнените храни се съчетават добре помежду си и с всички видове зеленчуци, като се внимава при съчетанието помежду им и със скорбялните (с високо съдържание на въглехидрати ) зеленчуци, да не се завиши, много, общият прием на въглежидрати за деня. В Ден 2-ри, в сравнение с Ден 1-ви, имаме постепенно намаляване на белтъчините (като те са все още в значителни количества ) и постепенно увеличаване на въглехидратите. Метаболизмът е нисък, но в 2-пъти по-висок (бърз) от този в белтъчен ден !

ВНИМАНИЕ !
Младите шушулки на всички бобови, когато са още зелени и без оформени бобчета вътре в шушулката, са ЗЕЛЕНЧУК !!! , а не бобови !!! - такива са зеленият боб, зеления грах, зелената соя ( има я в китайските зеленчуци), зелена бакла и други подобни. Те са подходящи за ядене самостоятелно или в комбинации с други зеленчуци в ден 4, в комбинации с протеин в ден 1, в комбинации със зърнени и бобови в ден 2, както и в комбинации с бързите въглехидрати за солен обяд в ден 3.)

В 3-тият - “Въглехидратният ден” си хапваме храни с много високо съдържание на въглехидрати, така наречените БЪРЗИ ВЪГЛЕХИДРАТИ, защото се усвояват много бързо от организма - такива са захар, мед, меласа и всички подсладени с тях храни, като шоколади, конфитюри, мармалади, сиропи, сладоледи, сорбети, локум, халва и др. подобни, както и всички изброени в ден 2-ри зърнени храни и скорбялни семена, но вече не целите зрънца, а смлени - във вид на кус кус, грис, брашно и нишесте.Тука спадат, на първо място, рафинираните (бели) брашна, грис и нишесте (при които е премахната външната обвивка на зърното), но също и пълнозърнестите брашна и грис ( смляно е цялото зърно). Примери за бързи въглехидрати са - хляб (пълнозърнест и бял),питки,пици,качамак,грис, сладки и солени теста (ювка, кори за баница,спагети и всички останали макаронени изделия,бутер тесто ) торти, пасти, соленки, кифли, кроасани, сладки, бисквитки и т.н. ). Въглехидратните храни се съчетават добре помежду си и с всички видове зеленчуци, като се внимава при съчетанието помежду им и със скорбялните (с високо съдържание на въглехидрати ) зеленчуци, да не се завиши,много, общият прием на въглежидрати за деня. В този ден, в храната ни почти отсъстват белтъчини, а въглехидратите са в много високо съдържание. Метаболизмът ни в този ден е висок !

В 4-ят ден, “Плодовия ден” си хапваме, [color=#FF0000]предимно сладки, плодове и сладки зеленчуци или така наречените “скорбялни зеленчуци”). Хапваме ги пресни, сушени, изцедени или готвени ( напр. варен карфиол с магданоз, кремсупа от броколи с копър, печени ябълки напълнени със стафиди и поръсени с канела, неподсладен ошав, крем супа от моркови, целина, лук и тиквичка, печена тиква поръсена с нарязани, сушени смокини и орехи и др. подобни) и също така си хапваме 100 гр. сурови ядки (кайсиеви ядки,орехи, лешници, бадеми, фъстъци и др.) и/или семки ( слънчогледови, тиквени, сусамови, ленени и т.н.) ( най-добре, разделени на 4 порции Х 25 гр ..Отдавайте предпочитание на суровите плодове !Плодовете, скорбялните зеленчуци и ядките, състоящи се от 50% растителни, ненаситени мазнини и 50% растителни белтъчини, ни зареждат с витамини, минерали, баластни вещества и много бързо усвояема енергия. Плодовете, само през този ден, могат да се съчетават помежду си и със зеленчук (напр. нектар от ябълки,кайсии и моркови), като все пак е по-добре да са от един вид за едно хранене и също сушените плодове ( те са въглехидрат !) да се комбинират със ядките ( много вкусно !). “ВНИМАНИЕ !!!” - Динята и пъпеша , не се съчетават добре с никоя друга храна - да се ядат по-отделно ! На едно хранене само диня, на друго само пъпеш !”Високото съдържание на бързо усвояеми въглехидрати (плодова захар - фруктоза) в плодовете и скорбялните зеленчуци (тиква, тиквички, зеле, кафиол, моркови, ряпа, цвекло, всички останали кореноплодни и др.), както и честите хранения ( 5-6 хранения през 2 часа), поддържат метаболизма ни в този ден, много висок ( най-висок за 4-ката ), а този ефект е отличен за изпадане на тялото в състояние за топене на мазнини.

02.11.12
17:14

Аз имам въпрос - Като свършат тея 90 дни, как ядеш?

02.11.12
17:20

Е ти не прочете ли? След тая диета метаболизма ти е променен, така че каквото и да ядеш, не връщаш килата :D

02.11.12
17:32

Аха, установих от къде ги бълваш тези писания - клик.

Ако продължаваш да копи-пействаш с това темпо, няма да насмогнем да ти четем постовете, камо ли да отговаряме. Забелязвам, че тактично пропускаш отговори и въпроси, които не се връзват с писаното/превежданото от теб в другия форум и тук.

Май е време да се науча да пия кафе и просто да погледам, а?

Аз лично залагам на лунна или ананасова диети :D

02.11.12
17:35

казано от Violina Lang на 02.11.12, 17:14:

ВНИМАНИЕ !
Младите шушулки на всички бобови, когато са още зелени и без оформени бобчета вътре в шушулката, са ЗЕЛЕНЧУК !!! , а не бобови !!! - такива са зеленият боб, зеления грах, зелената соя ( има я в китайските зеленчуци), зелена бакла и други подобни.

O.o! Това направо промени мирогледа ми! Винаги съм си мислел, че зеленият боб и грахът са зеленчуци, а те да били бобови! Не ги е срам! А как само са ни лъгали в училище! Сега ще трябва да се справям с травмата...

казано от Велико Иванов на 02.11.12, 17:34:

Аз лично залагам на лунна или ананасова диети :D

Поне жената ще е доволна ;)

Мнението беше редактирано от Петър на 02.11.12 17:36.

02.11.12
17:40

Не ми се четат wall of text постовете на Violina Lang, но съм  сигурен, че са много съдържателни и информативни.
И каква е тая бласфемия - динята не се съчетавала добре с други храни. Съчетава се екстра с мастика, може и със сирене. Проверено и изпитано!

Сега отивам на следобеден курс по метаболитен моделизъм в близкото фитнес студио. Само с метаболитен моделизъм килцата на щангата рипат като млади ярета и скачат като марокански скакалци!

02.11.12
17:57

казано от Vic на 02.11.12, 17:32:

На мен ми е интересно как може жена да се докара до 93(!) кг!?
И освен това....

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:02:

Тренирала съм достатъчно през живота си, не ми се тренира повече, сега най-обичам разходките след природата !

.... била тренирала достатъчно :D

Аз и да спра да тренирам за няколко години и през това време да почна да се тъпча като свиня, не знам дали ще кача до 93 кила.
За такива като нея и най-тъпата диета ще има някакъв (временен) ефект.

Мнението беше редактирано от Петко К на 02.11.12 17:59.

02.11.12
17:59

казано от Петко К на 02.11.12, 17:57:

казано от Vic на 02.11.12, 17:32:

На мен ми е интересно как може жена да се докара до 93(!) кг!? И от горе на това била спортувала много навремето :D
Аз и да спра да тренирам за няколко години и през това време да почна да се тъпча като свиня, не знам дали ще кача до 93 кила.
За такива като нея и най-тъпата диета ще има някакъв (временен) ефект.

Петко,

Може. Обикновено е свързано с хормонален дисбаланс, прием на медикамент, бременност и др. от сорта.

02.11.12
17:59

Виолина, сигурен съм, че разбирате повече от цигулки от колкото от диети, за това моля Ви спрете до тук.

ХАХАХХАХА как може да има толкова прост народ :D

02.11.12
18:02

Само тук и сега ви представям моята диета:
90-дневно пиене!

По време на  „90-дневното пиене ”, пиеме колкото си искаме и запазваме дроба си здрав, защото то разчита не на една, а на абсолютно всички стратегии и тактики познати на пиячите
:D :D :D

СТРАТЕГИЯ №1   - БАЛАНСИРАНО ПИЕНЕ - редовно пиене на нашето тяло с доставянето на точно необходимите, нито на повече, нито на по-малко - алкохоли, безалкохолни и мезета.
:D
СТРАТЕГИЯ №2 -  90 ДНЕВНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ДИЕТАТА  - Установено е,
                  че ако пиенето е балансирано за период от 90 дена,
                  след 90 дена , нашето тяло, променя метаболизма си
                  от режим на складиране на въглехидратите в мазнини
                  ( нарушен метаболизъм)
                  в режим на горене на излишните въглехидрати и старите мазнини
                  ( нормален метаболизъм)
                  или
                  от състояние на нарушен метаболизъм (болестно състояние),
                  нашето тяло се връща в състояние на нормален метаболизъм
                  ( присъщ на здравото, балансирано хранено тяло)

СТРАТЕГИЯ №3 - РОТАЦИЯ (ВЪРТЕНЕ) НА АЛКОХОЛИТЕ -
                  това е  една, много известна
                  в кръчмите и баровете и много ефективна,
                  стратегия.
                  “Ротацията на алкохолите” в “90-дневнатата диета”  е по схемата
                  ( 1-2-3-3 ), или (Н -С -В- В ), което означава -
                  1 дена ниско алкохолни (през 1-я ден), - бира, вино
                  1 дена средно алкохолни (през 2-я ден) твърдо с разредител
                  2 дена концентрат (през 3-я и 4-я ден), чист концентрат
                  което умно е постигнато, без да се нарушават принципите на разделното пиене,
                  което е пък друга много важна стратегия на диетата,
                  чрез ротацията на  четири дни  - известната “Четворка” от дни
                  Малцов, Гроздов, Житен/Ечемичен и Плодов.

Никога, не трябва да променяме реда на дните или
                  да заменяме  един ден с друг ден, защото това нарушава
                  въртенето на алкохолите, а оттам и спира процеса на адаптиране!

СТРАТЕГИЯ №4  - РАЗДЕЛНО ПИЕНЕ  -
                    в  „90-дневната диета“ се  спазват  абсолютно всички
                    принципи на разделното пиене,
                    което е изпитан, от столетия метод за правилното приемане на алкохоли  СТОЛЕТИЯ БЕ!  КОнцентрата и алкохола се пият от различни чаши. Никакви лонгдринкове и коктейли! Коктейлите са за женчовци.

СТРАТЕГИЯ №5
  -  СТРОГО СПАЗВАНЕ НА 3-ТЕ ЦИКЪЛА НА МЕТАБОЛИЗМА НА ТЯЛОТО,
                  а именно:

от  4:00 до 12:00 Хъркане и издишване на алкохолни пари

от 12:00 до 20:00
                  - приемане на шкембе чорба, зелева чорба и други против махмурлук

от 20:00 до  4:00 Ядене, пиене, бой, секс и квото има!

СТРАТЕГИЯ №6 - КОЛИЧЕСТВАТА АЛКОХОЛ СА ПРАВИЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИ
                      Започва се с две бири и едно шкембе, задвижва метаболизма, почиства лимфната система и
                      го снабдява организма със жизнено важни витамини и минерали .

Другите пиенета са  СЛЕД 12:00 часа

Или спазено е известното още от древността правило
                    “Вечерята дай на врага си !Ама след като си я храносмелил на половина :D” 

СТРАТЕГИЯ №7 -  МОНОТОННОСТ
                      или приемането на еднаква алкохол.
                      Обяда е винаги еднакъв с вечерята. Няма да мешате водка с уиски, ракия с джин, че лошо!

Очаквайте скоро продължението на моя фундаментален труд. Ексклузивно в BB-Team!

Мнението беше редактирано от CarnalK на 02.11.12 18:04.

02.11.12
18:02

казано от Vic на 02.11.12, 17:59:

Може. Обикновено е свързано с хормонален дисбаланс, прием на медикамент, бременност и др. от сорта.

Аз знам че може, виждам го редовно. Но това с хормоните и бремеността са просто извинения. Килата не идват от въздуха, трябва материал ;)

02.11.12
18:06

казано от Димитър Иванов на 02.11.12, 17:59:

Кой по-точно? Виолина, задето изписа или по-точно цитира сума ти неистини или ние, че се връзваме да отговаряме?

02.11.12
18:09

казано от Петко К на 02.11.12, 18:02:

казано от Vic на 02.11.12, 17:59:

Аз знам че може, виждам го редовно. Но това с хормоните и бремеността са просто извинения. Килата не идват от въздуха, трябва материал ;)

Всъщност, не са просто извинения. Наистина. Много повече зависим от хормоните, отколкото от разликата приети-изгорени калории.

02.11.12
18:22

Карнал КЕй, РЕВАААА ;(

казано от Vic на 02.11.12, 18:06:

казано от Димитър Иванов на 02.11.12, 17:59:

Кой по-точно? Виолина, задето изписа или по-точно цитира сума ти неистини или ние, че се връзваме да отговаряме?

Визирах нея... :)

02.11.12
21:10

(mooning)

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 03.11.12 00:17.

02.11.12
21:13

BULLSHITS

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1