Качване на мускулна маса

Темата е заключена.

31.10.12
21:28

Здрасти , на тези , които искат да следят моя дневник и да ми помагат в някои неща . За мен - аз съм просто едно момче на 14 години , 176 см , около 55 кг  и желая да кача килограми . За сега тренирах от периода на 01.10.2012 година до ден днешен , но това беше период на изпробване на уредите и тежестите , тъй като съм нов в залата . През този период тренирах по тази програма : Понеделник - Гърди и Трицепс , Вторник - Гръб И Бицепс , Сряда - Крака , Четвъртък - Рамо и Трапец . За съжаление нямам хранителен режим и ще гледам да си направя до 5 дена .

31.10.12
21:40

Здрасти. Първо да ти честитя дневника. Ще се следи с интерес.
И така по същество - От това, което си написал като ръст и килограми излиза, че си доста слаб. Като забележка за програмата ти - ти си начинаещ и не е редно да тренираш всеки ден и то четири дни поред. Все пак, за да качваш маса ти трябва почивка между тренировките, а така ти не можеш нито да се възстановяваш прилично, нито да тренираш качествено.Най- важно ти е да тренираш стабилно, да се храниш добре и да можеш да се възстановяваш добре. По принцип сплита дето си го почнал е класически, но мисля, че да правиш кръгови тренировки за цялото тяло по три пъти седмично ще е по-удачно при теб. Все пак си още начинаещ и от такова натоварване на всички мускули няколко пъти през седмицата ще имаш повече полза. По-късно можеш да почнеш такъв тип сплит, но пак трябва да са ти разделени тренировките с почивка. Точно този сплит е вариант два дни тренираш, един ден почиваш и пак още две тренировки, но мисля, че ще ти идва в много, а и нямаш опит, за да правиш такъв сплит.
Извинявай всъщност, че изписах толкова нещо, но исках да се обоснова добре, а и да дам някой съвет:)

Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 31.10.12 21:43.

31.10.12
21:50

Мерси за съвета , но нямам възможност да ходя когато си поискам , смисъл аз съм от село и всеки петак се прибирам иначе от неделя до четвъртък съм си в града  . И аз мисля сега да почна кръгова програма защото много хора ми я препоръчаха като начинаещ. А ще вида как ще направя с почивните дни .

31.10.12
22:56

Хубаво е, че си се зарибил по спортовете, но си на 14. Не прави тая грешка, от малък да седиш по залите, да тормозиш ставите си с тежести. Още се развиваш... избери някой друг спорт. Най-добре се заеми с бокс, кик-бокс, плуване или нещо подобно. Гарантирам ти, че пак ще качиш килограми, но няма да си съсипеш ставите или костите. Мой колега на твоята възраст започна с трибой и в момента е с адските болки в коленете, а също така е с доста по- късички крака за неговия ръст. Порасни малко, остави хормоните ти да си вършат работата и когато му дойде времето, започвай с фитнесите. НО ЗА СЕГА ТИ Е РАНО

31.10.12
23:14

казано от Petyr Vytov на 31.10.12, 22:56:

Хубаво е, че си се зарибил по спортовете, но си на 14. Не прави тая грешка, от малък да седиш по залите, да тормозиш ставите си с тежести. Още се развиваш... избери някой друг спорт.

Защо? За да не се “набие” и да си остане нисък??? :D :D :D

Най-добре се заеми с бокс, кик-бокс, плуване или нещо подобно. Гарантирам ти, че пак ще качиш килограми, но няма да си съсипеш ставите или костите.

Ако тренира правилно аз гарантирам, че и от фитнес няма да ги съсипе.

Мой колега на твоята възраст започна с трибой и в момента е с адските болки в коленете

Ярък пример за мнение от типа “една жена каза”... Или с други думи broscience.

а също така е с доста по- късички крака за неговия ръст.

Това ще да е само от трибоя, 100% съм сигурен, по-точно от клека... Сещам се защо не са му по-къси и ръцете от лежанката... Щото ги е разтегнал с тягата и се е компенсирало, нали?... :D :D :D
Никола, тренирай си спокойно щом ти харесва, ето ти тема, където можеш да намериш отговор на въпроса си.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 31.10.12 23:28.

01.11.12
01:25

Да не говорим пък колко “полезни” и “безопасни” за ставите и костите са бокса и кик-бокса ;)

01.11.12
08:58

Мерси а и не мисля да спирам , защото в залата като ме видът ,че не правя нещо както трябва идват и ми обясняват .

01.11.12
14:01

Ще ти кажа само едно : тренирай си нормално,не се хвърляй на тежко,храни се минимум 3 пъти на ден.В момента ти растеш,влизаш в пубертета.Дори и да не тренираш ти пак ще качваш ръст и килограми.А тренираш ли си постоянно,ще изглеждаш добре,уверявам те.Само не искай бързи резултати.Хубавите качествени работи стават бавно и с постоянство.

01.11.12
14:03

казано от Dimitar Kostadinov на 01.11.12, 14:01:

храни се минимум 3 пъти на ден.

Бих казал максимум 3 пъти на ден!

01.11.12
17:45

Мерси , аз ще продължа да си тренирам и знам , че хубавите неща не стават бързо .

02.11.12
13:34

казано от Kirov на 01.11.12, 14:03:

МАКСИМУМ 3 пъти да се храни,значи да яде 1-2 пъти на ден,но най-много до 3 да стига и то в редки случаи.Нужно е минимум 3 пъти хранене на ден.Особено при хора,които тепърва растът и се развиват.Дори бих казал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! От там нагоре не е грешно или вредно ,ако понякога хапне и малко повече.Щом тренира няма от какво да се притеснява.А И нали целта му е покачване на кг ;)

02.11.12
13:48

Аз в момента гледам да се храня по 6 , 7 пъти на ден , а и да кача мазнини бързо ще ги сваля .

02.11.12
14:29

казано от Dimitar Kostadinov на 02.11.12, 13:34:

казано от Kirov на 01.11.12, 14:03:

МАКСИМУМ 3 пъти да се храни,значи да яде 1-2 пъти на ден,но най-много до 3 да стига и то в редки случаи.Нужно е минимум 3 пъти хранене на ден.Особено при хора,които тепърва растът и се развиват.Дори бих казал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! От там нагоре не е грешно или вредно ,ако понякога хапне и малко повече.Щом тренира няма от какво да се притеснява.А И нали целта му е покачване на кг ;)

Имах предвид, че няма смисъл да има повече от 3 основни хранения на ден.. разбира се, че спреди и след тренировка може да си хапне бързи въглени например..  просто няма смисъл да яде през 2 часа и да си мери грамчетата протеин, данеби случайно да изяде повече от 30гр наведнъж, защото “нямало да ги усвои”... това ми беше мисълта. :)

02.11.12
20:00

Аз не си следя грамовете , които усвоявам , а гледам да  си ям  добре за да качвам килограми . Ако кача мазнини то ще ги сваля така , че ям така да качвам .

03.11.12
19:09

Да ви питам тази програма ( http://www.bb-team.org/workout/4176_chetiridneven-split-za-muskulna-masa-pri-ektomorfi ) да ли ще е добра , ако я почна за около 2 месеца и после да я сменя .

05.11.12
19:06

Лично на мен при цялото ми уважение към автора тази програма не ми харесва. По специално деня гърди+рамо, а също така и цялостното разпределение по дни. Първо не мисля, че гърди+рамо е най-добрата комбинация, второ не бих се грижил на този етап изобщо за предно рамо, а в програмата дори е застъпено в същия обем като средно. Трето, не ми се връзва натоварване на задно рамо в два последователни дни (бек-пек в понеделник и разтваряне от наклон във вторник), а също така бих избрал кофи с тежест пред лег от обратен наклон поради куп причини. Освен това няма как да вместиш тази програма във възможните за тебе дни за тренировка, така че ще трябва да я сбиеш и да съкратиш някъде един ден от почивката, което не е препоръчително.
Разбира се това е лично мнение и не ангажирам никой с него. Съвета ми е изцяло в подкрепа на линка, който ти дадох, но това как ще тренираш е въпрос на личен избор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1