03.11.12
19:00
Здравейте искам да попитам за тази програма , да ли е удачна за човек който етренирал година.
Пон:
Гърди + Рамо
Сряда
Гръб + крака
Петък:
Трицепс + Бицепс ?
Другите дни почивам ако ви интерисува упражнения ще ги кажа :)
Е тва е баси якото.Двете най-големи мускулни групи в един ден,а двете най-малки - в отделен.Само успех мога ти пожелая.
03.11.12
19:06
Размени гърба с рамото.
Размени гърба с рамото.
имаш предвид да правя Гърди+Гръб и крака+рамо ли ?
Мога да ходя само 3 пъти в седмицата...
Аз ти препоръчвам да опиташ една от тези:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
http://www.bb-team.org/articles/3990_sila-i-masa-s-531
Друго не ти трябва ;)
Аз ти препоръчвам да опиташ една от тези:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
http://www.bb-team.org/articles/3990_sila-i-masa-s-531
Друго не ти трябва ;)
Мислих тази 5х5 да правя но реших да комбинирам мускулните групи по различно иначе сам правил 10х10..
03.11.12
21:06
Размени гърба с рамото.
Yes!
03.11.12
21:13
Не ги слушай, крака и гръб си е много добра комбинация стига да се възстановяваш добре :)
Поздрави !!!
Размени гърба с рамото.
Yes!
Не е ли малко тежичко Гърди + Гръб в 1 ден :)
03.11.12
21:18
А не е ли още по-тежичко крака+гръб ? :)
Не ги слушай, крака и гръб си е много добра комбинация стига да се възстановяваш добре :)
Да, ако се лигавиш с машини и изолиращи упражнения, не клякаш, не правиш тяга, гребане с щанга и искаш една от двете групи да ти изостава винаги - тогава може и да ги комбинираш двете.
Сложил си крака и гръб в една тренировка и задаваш такъв въпрос?!
А не е ли още по-тежичко крака+гръб ? :)
Ами може и така да е ,но никаде не е дадено Гърди + Гръб да се комбинират заедно :))
а Упражненията са ми ..
Гърди:Лег,полулег,обратен лег с щанга 3х6-8 , Флайс(кросовър) Рамо:Раменни преси с щанга , разтваряне в страни избутване на пред дъмбели 3х8
Гръб:набирания гребане щанга , гребане дъмбел мъртвя тяга 3х6-8 Трапец: с Щанга: Крака:Клекове 3х6 , Сгъване Разгъване повдигане на прасци 3х10
Трицепс:Лег тесен хват , Френско , 3х6-8 , Разгъване на въже 3-10 Бицепс:Сгъване с щанга , Скотово , 3х8 Чуково сгъване 3х10
03.11.12
21:35
Абе казваш, че не можеш да тренираш повече от 3 дни.. аз ти казвам как да си направиш програмата. Като не отбираш какво ти се казва, прави си к’вото си знаеш там и си троши главата. Айдеее...
Абе казваш, че не можеш да тренираш повече от 3 дни.. аз ти казвам как да си направиш програмата. Като не отбираш какво ти се казва, прави си к’вото си знаеш там и си троши главата. Айдеее...
Чакай малко... Същите упражнения за Гърди и Гръб да ги правя 1 ден така ли ? или да променя нещо , а и ми се струва че ще ми изостане някоя мускулна група
Правиш:
1. Гърди, бицепс
2. Рамо, крака
3. Гръб, трицепс
И нищо няма да ти изостава.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.12 21:46.
Правиш:
1. Гърди, бицепс
2. Рамо, крака
3. Гръб, трицепсИ нищо няма да ти изостава.
Tочно това правих и затова искам да променя... :)) , но ми казваш пак да продължа по тази програма така ли
03.11.12
21:52
Аз лично съм тренирал крака и гръб в един ден и да, правил съм мъртва тяга, клек, напади, гребане, мечка и т.н. и резултатите бяха чудесни.Не може да съдиш дали нещо е добро или лошо без да си го пробвал.Тренирал съм и гърди и гръб в един ден и резултати пак имаше.Няма грешна тренировка има грешно възстановяване. :)
Поздрави !!!
03.11.12
21:59
Здравейте искам да попитам за тази програма , да ли е удачна за човек който етренирал година.
Пон:
Гърди + Рамо
Сряда
Гръб + крака
Петък:
Трицепс + Бицепс ?Другите дни почивам ако ви интерисува упражнения ще ги кажа :)
Честно казано с тази схема качих доста маса миналата зима. Сега пак тренирам по нея.
Аз лично съм тренирал крака и гръб в един ден и да, правил съм мъртва тяга, клек, напади, гребане, мечка и т.н. и резултатите бяха чудесни.Не може да съдиш дали нещо е добро или лошо без да си го пробвал.Тренирал съм и гърди и гръб в един ден и резултати пак имаше.Няма грешна тренировка има грешно възстановяване. :)
Поздрави !!!
Именно не преди да я пробвам 3 4 месеца и после да пробвам обратното и така ако тая програма ми дава нужния ефект просто ще сменям упражненията и тва е :)
Tочно това правих и затова искам да променя... :)) , но ми казваш пак да продължа по тази програма така ли
И каква е причината да искаш промяна?
Пробвал съм всички възможни 3 дневни сплитове. При само 3 тренировки седмично този е най-удачния. Другия вариант е гърди+гръб, крака и рамене+ръце. Даже може и гърди+ръце, крака и гръб+рамо.
Или ако искаш да наблегнеш повече на гърба - 1. Гърди+ръце, 2. Гръб, 3. Рамо+крака
Не може да съдиш дали нещо е добро или лошо без да си го пробвал.
Не мога да пробвам всяка възможна глупост ;)
Крака и гръб не съм пробвал, не само защото е възможно най-неудачната комбинация при 3 дневен сплит (това ти е 3/4 от тялото в една тренировка, а на оставащата 1/4 си посветил цели две тренировки), ами и защото ако пробвам клек до 170-180 кг, тяга до 180-190 кг, гребане със 130-140 кг. едно след друго, най-вероятно кръста ми ще сдаде багажа, да не говорим за умората от всяко едно упражнение.
Е, ако гърба и краката са ти супер развити и само ги подържаш, а си решил да дадеш малко жега на ръцете - може и да става, за кратко.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.12 22:11.
03.11.12
22:07
Аз лично съм тренирал крака и гръб в един ден и да, правил съм мъртва тяга, клек, напади, гребане, мечка и т.н.
И без да го пробвам ти казвам, че може да тренираш много по-ефективно 3 дни в седмицата.
Пон:
Гърди + Рамо
Сряда
Гръб + крака
Петък:
Трицепс + Бицепс ?Другите дни почивам ако ви интерисува упражнения ще ги кажа :)
Честно казано с тази схема качих доста маса миналата зима. Сега пак тренирам по нея.
Aхам ,но аз нямам намерение да взимам добавки.Просто храната ми ще е важна.
Като не искаш да тренираш по същия начин , по който си тренирал до сега , защо избираш отново сплит ? Пробвай някаква друга система от рода на “5х5” , “Клек в 20 повторения” , програма разделена според бутащи и дърпащи упражнения , системата “канадска мечка” .. програми бол !
Пон:
Гърди + Рамо
Сряда
Гръб + крака
Петък:
Aхам ,но аз нямам намерение да взимам добавки.Просто храната ми ще е важна.
facepalm
03.11.12
22:24
Aхам ,но аз нямам намерение да взимам добавки.
facepalm
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 03.11.12 22:26.
03.11.12
23:30
Вариантът, който Петко ти казва е най-подходящият.Казва ти, че е пробвал всички 3 дневни сплитове и ти препоръчва този, но ти продължаваш с глупостите.Подозирам, че просто не искаш да делиш ръцете, защото някой фамозник те е излъгал,че ще спрат да растат.Не мога да си представя каква е била тази година в залата и как си тренирал след като разсъждаваш така.Все пак ако се решиш сплитът ти да изглежда по този начин - гърди бицепс,рамо крака,гръб трицепс, напиши упражненията, защото ме съмнява, че ще ги подбереш сам добре, без чужда помощ.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 03.11.12 23:32.
Вариантът, който Петко ти казва е най-подходящият.Казва ти, че е пробвал всички 3 дневни сплитове и ти препоръчва този, но ти продължаваш с глупостите.Подозирам, че просто не искаш да делиш ръцете, защото някой фамозник те е излъгал,че ще спрат да растат.Не мога да си представя каква е била тази година в залата и как си тренирал след като разсъждаваш така.Все пак ако се решиш сплитът ти да изглежда по този начин - гърди бицепс,рамо крака,гръб трицепс, напиши упражненията, защото ме съмнява, че ще ги подбереш сам добре, без чужда помощ.
Поздрави.
Гърди:Лег полулег обратен лег 3х6-8 Флайс 3х10 Бицепс: Сгъване с щанга 3х8 Сгъване с дъмбел от накл. пейка 3х8 Скотово 3х8
Рамо:Раменни преси с щанга 3х6-8 Разтваряне в страни 3х10 Избутване на пред с дъмбели 3х10 Крака: Клекове , разгъване сгъване напади повдигане на прасци
Гръб: набирания , гребане с щанга , гребане с дъмбел Мъртвя тяга: Трицепс: Лег френско разгъване на въже..
Попринцип винаги ще има различни мнения... някой ще каже че не е добре друг ще каже че е добре и затова мисля да пробвам и да видя какъв е резултата
А защо не Гърди + Трицепс (трицепса се натоварва доста при лежанката и после просто го изцеди с 1-2 упражнения за него..) , Крака+Рамо и Гръд + Бицепс ?Аз в момента съм на такава програма.. П.п Особено в краката мускулната маса нарасна доста само за 3 тренировки (клекове и разгъване на машина + 2 за прасец) като в последните 3 седмици не съм правил тренировка за крака поради травма в кръста .. Пробвай 1 месец и прецени :))
А защо не Гърди + Трицепс (трицепса се натоварва доста при лежанката и после просто го изцеди с 1-2 упражнения за него..) , Крака+Рамо и Гръд + Бицепс ?Аз в момента съм на такава програма.. П.п Особено в краката мускулната маса нарасна доста само за 3 тренировки (клекове и разгъване на машина + 2 за прасец) като в последните 3 седмици не съм правил тренировка за крака поради травма в кръста .. Пробвай 1 месец и прецени :))
Мислил сам си и това , но ддз ще прбовам по тази която написах 2 3 месеца от утре я почвам :))
Да разбирам ли, че след всичко изписано, ще почнеш по сплита от първия пост?!
Да разбирам ли, че след всичко изписано, ще почнеш по сплита от първия пост?!
След дълго мислене реших да почна по този:
Гърди + Трицепс
Крака + Рамо
Гръб + бицепс :))
06.11.12
22:33
А защо не обмислиш и този вариант:
А. Крака
Б. Гръб и Рамо
В. Гърди, Бицепс и Трицепс
Струва си да го вземеш предвид!
А защо не обмислиш и този вариант:
А. Крака
Б. Гръб и Рамо
В. Гърди, Бицепс и ТрицепсСтрува си да го вземеш предвид!
Добре ще го пробвам като приключа този сплит:
Гърди + трицепс ,
Гръб + бицепс
Рамо + крака само се чудя дали сряда да правя рамо и крака или петък?
07.11.12
18:51
Аз залагам за петъка. :) Остави я програмта в тоя вид, който е сега. Мисля, че си е перфектна.