21.10.12
12:23
Здравейте!
Искам да започна релеф с протеинова диета.Бихте ли ми дали съвети за протеиновата диета?
Темата беше редактирана от nasko3636 на 21.10.12 12:24.
Кажи си ръста и килограмите.
Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 21.10.12 13:13.
21.10.12
13:55
Може ли вече да имаш 120 мнения тук и толкова тъпо да си задаваш въпросите?
21.10.12
22:20
Ами формулировката на въпроса ти не е много правилна ама...
А по въпроса - не се знае нито колко ти е стажа в залата, нито как тренираш, че да ти се даде точна информация. От това, което си казал - протеина не е най-важното за релефа. По-важно е да са ти малко мазнините и въглехидратите в диетата, да са ти качествени тренировките. Ама просто трябва да дадеш малко повече инфо за себе си, за да ти дадем по-читави съвети.
Питам как си я правят хората , които са я пробвали и е действала и по какъв начин са си я направил и този съвет, че трябва да са малко въглехидрати и мазнини него знаех , ако можеш да ми кажеш какво е съотношението В:М:П ще съм ти много благодарен
21.10.12
22:39
казано от nasko3636 на 21.10.12, 22:07:
Не мога да разбера кое му е тъпото?
Няма една диета, дето да става за всички. Няма никаква информация във въпроса ти. Може само да предположим, че си мъж. Достатъчно ли е според теб?
21.10.12
23:22
Значи за класическа протеинова диета - виж това ча http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd Тук също няма конкретно съотношение между трите компонента на храната, но аз лично бих ти препоръчал вариант, който наистина работи и това е да не превишаваш първо протеина за деня над 2 гр на килограм тегло (главно, защото е по-здравословно), а да намалиш въглехидратите и мазнините спрямо режима, в който си в момента. Просто приемай минимум мазнини и въглехидрат.
При тоя стаж на тренировки не мисля, че имаш проблем с програмата за трениране и си знаеш как вървят нещата при чистене и изкарване на релеф. :)
Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 21.10.12 23:30.
Благодаря ти!
Уж търсих статия за протеиновата диета , ама ето колко съм търсил.А иначе може да споделиш за релефа , защото от всякъде събирам информация.
22.10.12
09:22
За релеф можеш да си тренираш по същата програма, по която си тренираш в момента, само че правиш сериите с повече повторения - примерно ако сега правиш бицепс с чукови сгъвания с дъмбел в серии от 4х6 можеш да го правиш 4х8, което автоматично ти сваля малко килограмите на повторенията. Другия вариант е пак така с повече повторения в серия при по-ниски килограми е да минеш от варианта сплит на кръгова програма за цялото тяло. Долу-горе за месец - два трябва да усетиш значително изкарване на релеф. За корема - там е малко по-гадно ама просто като намалиш подкожните мазнини и си тренираш редовно за него ще се изкара доста добре коремната преса.
Сутрин яйца или мръвка, за обяд - месо или яйца, вечерта - месо, преди лягане - извара, а между храненията може да вмъкнеш малко месо или някое яйце :D
Искам да се посъветвам с вас сега като си правя диетата се получава около 30%-40% мазнини и да ви попитам да ли е нормално толкова мазнини?
30.10.12
13:59
Процентите нямат значение. Тялото не може да ги смята и не ги “разбира”. Кажи колко грама са мазнините.
Здравейте!
Диетата стана ето така:Протеин 358гр Въглехидрати 73гр Мазнини 178гр Калории: 3284
30.10.12
22:52
Не знам колко кг си, но това количество протеин е абсурдно! Въглехидратите също са убийствено малко. Отделно.. ако искаш да смъкваш килограми.. как така 3300ккал? Ти трябва да си маратонец с двуразови тренировки..
Здравей Ради!
И на мен ми се струваше, че резултата е много голям, но утре пак ще го видя.Исках да те попитам относно храните, мисля да включа:яйца, извара,зеленчуци и особено зеле, пилешко филе,кисело мляко,пилешки дробчета,риба,риба тон,кашкавал и сирене. Били си дал коментара за храните?
31.10.12
01:15
Екстра е, но това са все източници на протеин (и тук-там мазнини).
31.10.12
13:04
Изборът на храни не е от кой знае какво значение. Важното е по-голяма част от тях да са качествени източници, а другото не пречи да си го запълниш с по-произволни неща. Примерно въглехидратите може основно да ти идват от хляб, ориз, картофи, паста, макарони, а по-малка част от тях - мед, вафли, сладки и т.н.
Мазнините - ядки, мазна риба, фъстъчено масло, зехтин са добри източници.
Благодаря ти!
А били ми казал горе-долу в такава диета колко хляб може да се приема?
31.10.12
17:46
Трябва да си го съобразиш с желаните грамажи на въглехидратите. Това ти определя количествата на храните. Ако ти трябват, примерно 350 гр. въглехидрати, то написваш си каквото искаш да ядеш от другите храни и колкото са останали - запълваш с хляб. Може и обратното :)
Здравейте!
Направих си диетата , но искам да се посъветвам с вас , защото за първи път си правя каквато и да е диета.
Закуска
3- Варени яйца
100гр- Извара
2-ро ядене
100гр-Пилешко филе
100гр-Зеле
Обяд(Пред тренировъчно ядене)
100гр-Чушки
2 Яйца
1 Филия хляб
100гр-Домат
След тренировъчно
Шейк
100гр-Извара
1 Кисело мляко
5-о хранене
120гр-Черен дроб
100гр-Домати
Вечеря
2-Яйца
100гр-Извара
1 Филия хляб
100гр-Домати
Но ми се получават 1917 калории бихте ли ми казали дали не са малко?
04.11.12
13:13
То това, което ти се получава като калории е малко наистина. Зависи каква ти е целта - ако ще сваляш килограми може и да се пробваш на тая диета, така на пръв поглед не мога да ти сметна точно протеина в храната, ама мисля, че май той поне е приличен. Обаче ако ще искаш да качваш маса - добави нещо в тоя режим. Защото с тия калории и интензивно трениране...
04.11.12
14:04
Ако искаш мнение ни кажи колко са б/в/м :)
04.11.12
16:33
Аз бих увеличил калориите. Пробвай първо около 2200-2300 и виж как се движиш. Протеина може мъъъничко да го намалиш. Мазнините бих ги смъкнал на около 50 грама и всичко останало - въглехидрати. Аз така бих подходил :)
Здравей Ради!
Били могъл да ми дадеш някакви съвети как да увелича калориите и как да намаля въглехидратите и мазнините
И бих искал да те попитам като тренировка мисля да е кръгова, твоето мнение какво е по този въпрос?
Мнението беше редактирано от nasko3636 на 04.11.12 17:35.
04.11.12
17:35
Не ти знам стажа. Ако те първа влизаш във фитнеса - да. В противен случай - запазваш си старата програма, като гледаш да вдигаш максимално тежко и следиш силата да не падне рязко. Ако си запазиш силата, то и мускулите ще са се запазили.
Тренирам от 2-3 години , но не съм тренирал почти от половин година.
Ради, то за релеф не се ли тренира с повече повторения и малки тежести?
Мнението беше редактирано от nasko3636 на 04.11.12 17:57.
04.11.12
18:33
Щом не си тренирал от толкова много време, то кръгова ще е подходяща. Не, за релеф не се тренира по различен начин. Замисли се - ако си тренирал по определен начин, които със сигурност изгражда мускулна маса, то защо трябва да е различен този, който се опитва да я предпази от загуба? Тренира се отново тежко, до 8-10 повторения, като целта е максимална интензивност, за да може да се запази мускула. Ако той получава същото натоварване, то той ще има стимул да не се смалява. Ако натоварването падне, тялото ще “помисли”, че той вече не ти трябва, а и така или иначе е силно метаболитно активен и води до допълнителна загуба на енергия. Мускулът не е “изгоден” за гладен организъм. Така, че висок протеин и тежко натоварване ще предпази от загуба на мускулна маса. В твоя случай, конкретно, дори може да качиш маса :)
04.11.12
19:07
Моля :)
Само за последно били ми дал съвет как да намаля въглехидратите и мазнините и да увелича калориите?
Мнението беше редактирано от nasko3636 на 04.11.12 20:13.
04.11.12
21:23
Въглехидратите и сега са супер ниско. Виж какво ти писах по-горе. Колкото до храните - махни няколко жълтъка (мазни са), смени млеката и изварата с нискомаслени/обезмаслени. Въглехидрати - от каквото искаш ги вземи. Може хляб, може ориз, може и Корни. Както си решиш :)
Благодаря ти
Сега ги докарах до 93гр това добре ли е?
Мнението беше редактирано от nasko3636 на 04.11.12 21:53.