02.11.12
09:33
Здравейте, преди малко си измислих една фитнес програма за два пъти ръце и ако може да си дадете мнението добре ли са подредени и съчетани упражненията и някои съвет дори :),благодаря предварително
понеделник - гърди+рамо+корем
вторник - бицепс+трицпс
сряда - крака+корем
четвъртък - гръб+трапец
петък - бицепс+трицепс
събота и неделя - почивка
Това е дайте своите мнения :)
02.11.12
10:33
Как искаш да ти се отговори като не си казал нищо за себе си. Стаж, цели и т.н. Защо слагаш два пъти ръце, за сметка на останалите мускулни групи?
02.11.12
10:41
Защото имам чувството че те ми изостават,а и не само аз и 2 фр-та и те така смятат стажа ми във фитнеса специално е 5-6 месеца
на 17 години съм 183см висок ръката ми стъдена е 36см някаде
02.11.12
10:47
Много сериозно си се заблудил, че като вкараш още един ден седмично ръце и те ще пораснат. Така просто ще ги претренираш и нещо няма да стане. Мускулите не растат в залата, а извън нея.
02.11.12
10:56
Ми четох и други теми в които казват че просто трябва добре да се съчетаят тренировките и тогава се вписват добре 2 тренировки за ръце,НО не съм сигурен заради това питам.В момента тренирам 5та седмица под ред с 2 пъти ръце и не бих казал че има ефект конкоретно за ръцете(в другите МС има) и за това като цяло питам добре ли е да продължавам така или да си оправя програмата за всичко по веднъж в седмицата.
02.11.12
11:14
Лично аз смятам, че 5 тренировки в седмицата са ти много, както и двете тринировки за ръце. Няма да можеш да възстановиш освен ако храната и добавките не са ти, като на професионален културист. Защо не си направиш един три дневен сплит и да си тренираш всяка група по един път седмично? Прави по 6-10 повторения по 4 серии за гръб, гърди и крака (4 упражнения) и същото за ръце и рамене, но 3 упражнения. Слагай повечко дискове на щангите, храни се и почивай. Това е!
02.11.12
11:23
така и ще направя,но да те питам понеже за гърди с рамо четох че може само да се внимава с претоварване,но гръб може ли да се комбинира с трапец?
02.11.12
11:28
Може, разбира се. Ако правиш тяга тя също натоварва трапеца и даже може и да не правиш трапец отделно, но ако толкова искаш можеш да си добавиш едно упражнение за трапеца.
02.11.12
11:32
мхм да благодаря ти :)
05.11.12
01:10
Аз пък все си мисля,че човека имаше предвид че мускулите растат извън залата защото се иска правилна храна,и почивка :)
05.11.12
09:14
Да, Георги, точно това имах предвид, но и това за спорта на открито го подкрепям. Аз например ходя да тичам в парка в дните свободни от фитнес тренировки и се чувствам много добре.
Най-важно е човек да открие за себе си това, което най-добре отговаря на собствената му индивидуалност, но за да го отрие трябва да премине през това, което вече други са измислили.