02.11.12
14:12
Здравейте,досега само четях много ми харесва сайта ( научил съм много полезни неща от него ) От скоро реших да се регистрирам за което съм сигурен,че няма да съжалявам.Имам нужда от вашите компетентни мнения и съвети.
От другата седмица съм решил да започна да тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa съобразил съм я с подходящ хранителен режим,остава само да избера подходяща хранителна добавка за възтановяване ще се радвам да ми препоръчате някоя.
Тук идват и въпросите спрямо програмата:
1) Проблем ли е преди тренировката да започна с 15 мин кардио тренировка ( има ли опасност да изгоря мускули )
2) Идва момента за трениране на ГЪРБА ( 2ри ден от тренировачната седмица ) фатално ли е ако заместя набирането , с гребане с дъмбел ? Също така бих исках да заменя придърпване на хоризонтален скрипец с чукове ? ( моля за вашето мнение спрямо тези мой промени )
3) Препоръчайте ми изпитана от вас добавка за възтановяване.
Благодаря ви предварително!
02.11.12
18:02
казано от Георги Костадинов на 02.11.12, 14:12:
Здравейте,досега само четях много ми харесва сайта ( научил съм много полезни неща от него ) От скоро реших да се регистрирам за което съм сигурен,че няма да съжалявам.Имам нужда от вашите компетентни мнения и съвети.
От другата седмица съм решил да започна да тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa съобразил съм я с подходящ хранителен режим,остава само да избера подходяща хранителна добавка за възтановяване ще се радвам да ми препоръчате някоя.
Тук идват и въпросите спрямо програмата:
1) Проблем ли е преди тренировката да започна с 15 мин кардио тренировка ( има ли опасност да изгоря мускули )
2) Идва момента за трениране на ГЪРБА ( 2ри ден от тренировачната седмица ) фатално ли е ако заместя набирането , с гребане с дъмбел ? Също така бих исках да заменя придърпване на хоризонтален скрипец с чукове ? ( моля за вашето мнение спрямо тези мой промени )
3) Препоръчайте ми изпитана от вас добавка за възтановяване.Благодаря ви предварително!
Така.
Ето ти за кардиото http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata ” Преди тренировка - лека аеробна дейност преди тренировката с тежести винаги е добро решение. Но интензитетът и продължителността, които са необходими за изгаряне на мазнини биха попречили на трупането на мускулна маса и сила.
След тренировка - кардиото след тренировка не е опасно за вашите мускули и сила. По време на тренировката с тежести се изчерпва запасът от гликоген в мускулите и по този начин се увеличава ефективността от аеробната тренировка. Недостатък е, че след тренировка за крака те са прекалено уморени, за да издържат и на кардио тренировката.” Следователно нека е след нея.
Да фатално е.Набирането ти е основно упражнение поне за мен най-важното за гръбната мускулатура.Защо ще го заменяш ? Ако причината е това, че не можеш да направиш дори едно повторение то тогава всеки ден отделяй по 10 минути на лоста,докато не достигнеш 5-6 в серия.Не заменяй и придърпването на хоризонталния скрипец.Изобщо не е добра идея да заместваш нищо.Щом автора е включил тези упражнения с определена последователност значи има нещо в предвид.
02.11.12
18:32
Благодаря ти за отговорите,отностно замяната на набирането и другото упражнение не е защото не мога да правя от тях.А защото в момента съм в затруднено финансово положение имам и мога да правя всичко необходимо което го пише в програмата,без тези 2 упражнения,от доста години насам инвестирам в това да направя домашен фитнес както си му е реда.Просто нямам скрипеца и лоста за набирането.(Този лост се надявам , че до 1 седмица ще мога да го набавя ) ще остане да мисля нещо с този скрипец както и да е.В момента давам всичките си пари за храна,старая се диетата да е на ниво ( мисля че се справям с нея,защото до тук има много голям ефект от нея ) Да ми препоръчаш нещо за възтановяване ?
П.С За кардиото значи ще го правя по 10 мин след тренировка пак ще е по-добре от нищо. :)
Мнението беше редактирано от Георги Костадинов на 02.11.12 18:35.
02.11.12
19:05
В крайна сметка за възтановяване се спрях на PURE NUTRITION 100% PURE GLUTAMINE имате ли отзиви спрямо този продукт ?
казано от Георги Костадинов на 02.11.12, 14:12:
Също така бих исках да заменя придърпване на хоризонтален скрипец с чукове ? ( моля за вашето мнение спрямо тези мой промени )
Под чукове,ако имаш предвид гребане с щанга (чукчета) дори е желателно да замениш скрипеца с гребането. Което е базово упражнение и много по-важно и ефективно от хоризонталния скрипец. За препоръчване е да направиш тази замяна.
02.11.12
22:24
Набирането ще го заменя с “Мечка” а пък скрипеца ще го заменя с гребане с дъмбел.Може да измисля и нещо друго просто за съжаление нямам възможност за друг вариант докато не сложа в залата и един лост и тогава всичко ще си дойде на място!
03.11.12
18:30
казано от Георги Костадинов на 02.11.12, 22:24:
Набирането ще го заменя с “Мечка” а пък скрипеца ще го заменя с гребане с дъмбел.Може да измисля и нещо друго просто за съжаление нямам възможност за друг вариант докато не сложа в залата и един лост и тогава всичко ще си дойде на място!
Препоръка - http://www.insportline.bg/5189/Лост-за-врата-spartan-мулти-функционален - както е написано само го закрепяш за каста на врата и си готов.Надявам се цената да не те затруднява до голяма степен и скоро да можеш да си го позволиш. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZdmiQejEf5k
03.11.12
19:35
Здравей,лоста който си дал на линка и на видеото са различни,лоста който е на видеото струва близо 100 лева.Но все пак ти благодая за обърнатото внимание.Днес набавих необходимите материали утре ще направя масивен хубав лост,който ще забия за тавана сигурен съм,че ще се получи много добре! И спокойно от понеделник започвам програмата.
Поздрави.
03.11.12
22:09
казано от Георги Костадинов на 03.11.12, 19:35:
Здравей,лоста който си дал на линка и на видеото са различни,лоста който е на видеото струва близо 100 лева.Но все пак ти благодая за обърнатото внимание.Днес набавих необходимите материали утре ще направя масивен хубав лост,който ще забия за тавана сигурен съм,че ще се получи много добре! И спокойно от понеделник започвам програмата.
Поздрави.
Постнах клипа само за да ти покажа как се закрепя за вратата.
05.11.12
01:16
Момчета по коя формула смятате колко калории въглехидрати протеин и т.н трябва да си набавите на ден , защото аз нещо се затруднявам със сметките.
05.11.12
10:06
Протеина си го смяташ от личното тегло по 1,5 - 2,0 грама на килограм, а въглехидрата аз поне си го смятам до калорийна стойност - в смисъл, ако ми трябваш 2800 калории дневно, а имам от протеин 700 останалото до 2800 си го допълвам от въглехидрат и мазнини.
05.11.12
12:00
Калорийната стойност как се смята на принципа на протеина ли ? Протеина го изчислих че ми трябва 150 сега ако помогнеш и за останалите параметри да изчисля ще съм ти много благодарен.
П.С 75 кг съм 22г.
Мнението беше редактирано от Георги Костадинов на 05.11.12 12:00.
Като знаеш какви калорий ти трябват,2 гр протеин/кг,4-5гр въглен/кг,останалото го допълваш с мазнини.Високо-въглехидратен режим,тва е.
05.11.12
12:14
Малко от малко стана ясно мерси момчета ! аз съм на Високо Въглехидратна но досега не смятах грамажите на порциите на око просто и до тук съм 3кг нагоре за 2 месеца.А и днес започвам първата ми програма от както се занимавам с фитнес,дано ефекта стане още по задоволителен.