05.11.12
21:40
Здравейте! Имам едно много интересно наблюдение което ще помоля да коментирате. Преди около 1 година тежах около 63 кг. и като седнех на земята със скръстени крака по турски без проблем можех да стана без да се подпирам. Една година по късно започнах сериозно да се занимавам с фитнес и качих килограмите до 74, тренирам всичко, също така и друг спорт с голямо натоварване на краката тренирам. Но какво ми беше учудването като пробвах да стана по същия начин, просто не можах и се опитвах сума му и време и не стана. Според вас това на какво се дължи не може да е само от килограмите ?
05.11.12
21:49
Ами преди играех волейбол, а другия ми спорт сега е тенис. Как да съм я загубил тая гъвкавост като сега си правя упражнения за разтягане и така нататък. Преди правех но не чак толкова много, затова се чудя още :) сигурно е гъвкавост, но на кое и как съм я загубил.
05.11.12
22:00
Ако беше гъвкавост нямаше да можеш да седнеш така по турски ;). А щом сядаш, но не можеш да станеш търси причината в силата. Преди си вдигал така тялото си което е било 63кг, сега трябва да вдигнеш 74кг. Ето ти причината, нарастване на теглото с не толкова значително нарастване на силата.
А иначе тренировка с “голямо натоварване на краката” не означава голямо нарастване на силата на краката.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.11.12 22:01.
05.11.12
22:09
Ехх е как да е силата, като точно силата в краката ми нарастна, краката са ми доста по силни. Прасеца и бедрото доста ми се уголемиха и сега може да ми се смеете, но общо взето ми се струва че като ми е сгънат крака понеже прасеца ми е по голям и долната част на бедрото също, крака не може да се сгъне добре към чатала и така остават сгънати но по напред и така като се пробвам на макс с експлозивност, задниката ми доста бързо я укротява :). Не се смейте много ..
05.11.12
22:18
И не мога да намеря снимка, че не съм сигурен, че това не е по турски, става въпрос като седнеш на земята и кръстосаш крака и е така да станеш. Щото по турски май беше да си сгънеш краката и да си седнал върху тях.
Е по турски си е без да сядаш върху тях доколкото знам.. Тва със сядането върху тях беше некво индииско маи.. Можеби силата както ти казаха преди това.
Мнението беше редактирано от Пенев на 06.11.12 18:27.
06.11.12
21:01
казано от any0ne на 06.11.12, 18:52:
Не се занимавайте с глупости
Така е, и аз мислех да не пиша след “Ехх е как да е силата, като точно силата в краката ми нарастна...” Чудя се обаче каква е целта да се пуска тема с въпрос “каква е причината за еди какво си” след като автора явно е наясно с отговора, нищо че не вижда очевидната причина. Защо задаваш въпроси, като знаеш отговора?
Иначе тя силата може и да е нараснала, ама дали е нараснала достатъчно? Или по друг начин казано, ако правиш 10 набирания на 60кг тегло, след време качиш килограмите на 80, правиш 10 повторения на вертикален скрипец вече със 70кг (т.е. очевидно силата е нараснала), ама не можеш вече 10 набирания щото си 80 кила... Сигурно ще да е от гъвкавостта тогава или от мобилността на раменната става, или пък от глобалното затопляне примерно...
Та такива размисли...ама няма смисъл от тях, щото той автора си знае... “Е как да е силата...”, нещо друго трябва да е, или па още по-добре, някой друг трябва да е виновен... И те така.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.11.12 21:04.
07.11.12
10:32
Хахаха :) добър отговор, на мен просто ми е интересно, ... Нищо не знам, просто ми се струва че не е само от това и за да има резултат от една дискусия трябва да има въпроси и отговори.
Мнението беше редактирано от asdfsdfg sdfgsdfg на 07.11.12 10:34.