казано от Deskameska на 04.11.12, 23:02:
Много от изводите ти важат и за мен :)
Ти май беше везни :) Не вярвам много в зодиака, но понякога май има сходни неща между хора с еднакви зодии ;)
Иначе добавих и точка 7, тъй като нещо мисълта продължава да ми тече вместо да си лягам да спя...
8. Трябва да започна да обръщам по-сериозно внимание на гърба си. Седенето по цял ден пред компютър се отразява зле. Изкривена съм и от време на време ме понаболява. Ще се радвам на съвети в тази насока :)
казано от Puma на 05.11.12, 12:55:
8. Трябва да започна да обръщам по-сериозно внимание на гърба си. Седенето по цял ден пред компютър се отразява зле. Изкривена съм и от време на време ме понаболява. Ще се радвам на съвети в тази насока :)
1. Йога
2. Заздравяване на гръбната мускулатура и йога
:)
казано от Маргарита Манева на 05.11.12, 14:43:
казано от Puma на 05.11.12, 12:55:
1. Йога
2. Заздравяване на гръбната мускулатура и йога
:)
ъъъ...мен малко ме е страх от йога :x Нямам против да опитам, но съм по-зле и от абсолютно начинаещ - нищо не знам, никога не съм се интересувала и дори когато тръгна да търся нещо не знам от къде да започна. Все по-често чета, че ако човек тръгва да се занимава за първи път е хубаво да е с учител, което е друго нещо, което ме спира. Тук има часове по йога, но са в адски неудобно време, а от друга страна малко ме е шубе да започна на своя глава, че да не си остана за по-дълго време в някоя йога поза :D Ти като професионалист какво би ме посъветвала? :)
Наистина е по-добре да започнеш с учител, но ако наистина няма удобни за теб часове, можеш да се поразтърсиш из нета за “йога за начинаещи”, примерно. като за начало няма да правиш сложни пози, повечето видео материали за начинаещи така или иначе са достатъчно елементарни, така че мисля, че няма от какво да се притесняваш. :)
05.11.12
19:22
Kaзваш че искаш да изчистиш бедра,намали мазнините колкото и да ги обичаш.Воля!
казано от Stoyka Georgiev на 05.11.12, 19:22:
Защо за бога да намаля мазнините !?
9. Нещо ми куца в сегашното ядене, защото ме обзема ужасен глад в момента, в който влезна вкъщи и не мога да изтрая докато вечерята стане готова (в случай, че трябва да се готви). Например преди малко в рамките на 10 минути ометох 3 парчета ементал, 1/2 ябълка, 2-3 маслини, филия грахамов хляб. Чудя се дали не е заради ябълката, която редовно ям преди са се прибера. Чувала съм, че “изтъргвали” и човек огладнявал по-лесно.
казано от Stoyka Georgiev на 05.11.12, 19:22:
Не съм много съгласна. Мазнините имат своето място, когато става въпрос за здравословно и пълноценно хранене. Да не говорим, че в много случаи за жените не е особено полезно да ги намалят. Имала съм слаби бедра и без да се лишавам от мазнини и знам, че е възможно :)
05.11.12
22:11
Не се чуди. Ако зависеше от мен бих вечеряла веднага след като се прибера, но никой не ме пита :D. А и обикновено няма сготвено, мъжът ми си обича ритуала със салатата преди основното и аз винаги съ освирепяла докато стигна до същественото хранене. Много често на това се дължи прекаляването ми. Ако не трябва да се съобразяваш с някой, просто остави сготвеното за утре и си хапни каквото ти е сладко в момента. Приключвай набързо с яденето и да ти е мирна главата.
казано от Deskameska на 05.11.12, 22:11:
Не се чуди. Ако зависеше от мен бих вечеряла веднага след като се прибера, но никой не ме пита :D. А и обикновено няма сготвено, мъжът ми си обича ритуала със салатата преди основното и аз винаги съ освирепяла докато стигна до същественото хранене. Много често на това се дължи прекаляването ми. Ако не трябва да се съобразяваш с някой, просто остави сготвеното за утре и си хапни каквото ти е сладко в момента. Приключвай набързо с яденето и да ти е мирна главата.
Когато има сготвено ям веднага щом се прибера - 20.00 - 20.30 си е време за вечеря така или иначе. Когато трябва да готвя обаче нещата се усложняват :) Сега готви приятелят ми, което е много мило от негова страна, и не искам да се бухам с още неща. Ще си стискам докато стане готово :) Знам, че ще си заслужава :)
05.11.12
22:22
Мъжете са по-добри готвачи, жалко, че готвят рядко. Определено ще си струва чакането. ;)
казано от Маргарита Манева на 05.11.12, 17:19:
Наистина е по-добре да започнеш с учител, но ако наистина няма удобни за теб часове, можеш да се поразтърсиш из нета за “йога за начинаещи”, примерно. като за начало няма да правиш сложни пози, повечето видео материали за начинаещи така или иначе са достатъчно елементарни, така че мисля, че няма от какво да се притесняваш. :)
Потърсих малко и попаднах на това. Струва ми се ок като за начало. Имам обаче друг въпрос: в случай, че се захвана с йогата добре ли ще е да я практикувам в дните без тренировка, т.е. между дните за силова и кардио. И колко пъти седмично е нормално като за начало?
Порових се и за упражнения за вътрешната част на бедрата. Май си харесах тези:
Under-the-leg lifts
Leg lifts with weights
Side step lunges
Scissor
Мисля, че и плието в добър вариант.
Ще се радвам на още идеи от по-опитни дами ;)
06.11.12
11:28
Ще пробвам и аз от твоите упражнения за вътрешната част на бедрата. :)
Малко храна за вчера:
5.11.2012 - без трен
7:00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша gunpowder
10:00: капучино с парче сладкиш(сега пък заради бебе)
12:00 - Обяд: тиквичка на фурна, пълнена със смес от домати и пармезан и отгоре - моцарела; няколко маслини; банан
15:00 - 18:00: около 100г кашу с червена боровинка - умрях от глад заради слабия обяд; ябълка
20:30: гладът продължава, но все още няма вечеря: филия грахамов хляб; 3 парчета ементал; маслини; 1/2 ябълка
22:30 - Вечеря: малко пилешко бутче със зеле. Малко късно, но пък вкусно :)
Вода: зле + 1 зелен чай
Добавки: рибено масло; комплексни витамини; витамини за очи
Еми не съм особено доволна от вчерашната си храна. Пак има сладко, както и безразборно натъпкване преди вечеря. Хубаво е, че обядът този път беше домашен, а не от кантината :)
Сега малко и за днес:
6.11.2012 - без трен
7:00 - Закуска: филия грахамов хляб с маслинова паста; варено яйце; 3 парчета ементал; чепка грозде; чаша gunpowder
12:00 - Обяд: огретен от картофи, лук и едамер; салата от моркови и зеле; ябълка
18:30: ябълка
20:15 - Вечеря: голямо пилешко бутче със зеле; 2 парченца мазничко френско сирене, на което не знам името; няколко маслини; чепка грозде
Вода: нъц + 1 зелен чай + черен чай + ментов
Днес храната е по-добре от вчера. Имам доста сирена като гледам - на всяко ядене, но така се получи. Нали нямам сладко :) Водата е много зле напоследък...
10. Трябва да се науча на постоянство. Мисля, че липсата на резултати идва и от тук. Лятото положението беше по-добре. Сега обаче тренирам по-рядко, мисля даже и по-малко, защото 1/2 от тренировките са съвсем кратки и рядко водят до мускулна треска. Тази седмица даже и трен няма, защото пак започнах да си лягам късно и сутрин едвам се отлепям.
11. Не е хубаво да прекалявам с която и да е от храните. Забелязала съм, че съм човек на крайностите - имам периоди, в които ям много мазно, такива, в които прекалявам с млечни и също такива, в които ям огромни количества сладко.
12. Ще е добре, ако започна да си нося и храна за обяд. Засега се храня в една кантина, тъй като там ходя с всички колеги и също обядът ни е платен. Готвят що годе добре, гледам да си избирам по-здравословни храни, но по някой път е невъзможно. Затова и от време на време си нося от вкъщи.
Продължавам си с мислите. Изпаднала съм в някакъв самоанализ :) По-късно ще си напиша и плана за тренировки.
7.11.2012 - без трен
8:00 - Закуска: филия грахамов хляб с маслинова паста; варено яйце; 3 парчета ементал; чепка грозде; чаша gunpowder
12:00 - Обяд: ньоки със зеленчуци - броколи, моркови, зелен фасул, карфиол; салата зеле и моркови
17:00 - 18:30: шепа сурови ядки - кашу, орех, лешник, бадем; ябълка
19:45 - Вечеря: голямо пилешко бутче със зеле; 2 парчета ементал
Вода: малко + 1 зелен чай + черен чай + ментов
Не се кефя на обяда днес - въглен, от който към 16.30 виех от глад. Отделно, че беше от кантината....Храната до довечера се надявам да остане така. Ако не - ще променям.
Мнението беше редактирано от Роси на 07.11.12 22:48.
07.11.12
18:44
Интересен дневник ! :)
Следя те, да знаеш :)
Сега малко размисли за тренировките, които съм планирала.
Идеята пак си остава да редувам силова с кардио, но преди кардиото да добавя още някакви упражнения за крака - мисля тези, които намерих за вътрешна част на бедрата. Така 4х седмично през ден тренировка - един път силова, един път кардио. Силовата ще си остане както до сега - ръце, гръб, рамена с тежести; краци и Д - без. Между тези тренировки планирам да включа йога като за начало 2 пъти седмично. Ще започна с филмчетата от линка по-горе.
Все още се чудя дали тези тренировки не са ми малко предвид заседналото ежедневие и огромния апетит, но от друга страна искам и добро възстановяване, а също не знам дали ще се справям със ставането в 5.00 - 5.30 всеки ден.
Мнението беше редактирано от Роси на 07.11.12 18:58.
07.11.12
19:16
Е какво му е малкото - 4 пъти е даже много. Плюс йога... Не се пренавивай, ако успееш да поддържаш такава програма дълго време, а и приличен режим на хранене И сън, ще усетиш, че е много.
П.С. От позицията на стрелец-екстремист научих, че постоянство се гради с умереност и маратонско мислене, както и способност да отсяваш кога да вложиш силите си на макс и кога да ги щадиш.
Прощавай за забележката :Д Джъст сейинг.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 07.11.12 19:19.
казано от fire.is.my.nature на 07.11.12, 19:16:
Е какво му е малкото - 4 пъти е даже много. Плюс йога... Не се пренавивай, ако успееш да поддържаш такава програма дълго време, а и приличен режим на хранене И сън, ще усетиш, че е много.
Еее много е - и сън, и прилично хранене ;) Струва ми се малко заради кардиото - запалила съм се по високоинтензивните на Зузана, които по принцип ме натоварват много докато ги правя (накрая не мога да си кажа името), но са сравнително кратки и не знам до колко ефективни. Отделно забелязвам, че доста съфорумнички не правят само тях, а още нещо след или преди тях. Затова и аз реших да си включа онези упражнения. И другото - много ям и много седя преь деня :) Затова малко се чудя, но както бях написала и по-горе - постоянство трябва и сега си го набивам в главата за пореден път :) Относно храненето - все нещо си понакуцва и друга цел ми е да го изчистя максимално.
07.11.12
19:28
Еми както искаш. По-горе обаче споделяш, че си човек на крайностите. Още една крайност няма да те направи по-умерена.
Успех ;)
П.с. тва го казах във връзка с постоянството, иначе планът изглежда добре щом ще го спазваш ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 07.11.12 19:31.
07.11.12
19:32
И моят обяд е платен, но си го нося на мъжа, а аз се прибирам да си хапвам вкъщи /просто работя на две крачки от нас/.
Файърчето е права, но и аз като теб се тормозя. Тренирам 5 пъти седмично и то интензивно. Сега гледам да намалям натоварването и добавям повече монотонен кростренажор /или някво кардио, но още не ми се поглежда/. Знам ли кое е добре. Тежести не вдигам вече толкова и по големи кила, не знам колко е добре. Евентуално ще карам така известно време и пак ще променя нещо. Имам чувството, че организмът свиква на един вид натоварване и ако не вкараш някаква промяна, тъпчеш на едно място. Не знам и аз ....Проба-грешка, проба - грешка, та дано се получи :)
казано от fire.is.my.nature на 07.11.12, 19:28:
Еми както искаш. По-горе обаче споделяш, че си човек на крайностите. Още една крайност няма да те направи по-умерена.
Успех ;)
П.с. тва го казах във връзка с постоянството, иначе планът изглежда добре щом ще го спазваш ;)
имаш право за крайностите. Искам повече постоянство, но не искам да ми става и фикс идея. Имало е и други пъти, когато съм си казвала “Сега вече ще съм редовна и постоянна” и съм го постигала, но същевременно съм била и вманиачена до някъде - примерно мисля само за храната, лишавам се от някое и друго излизане на заведение, за да не пропусна тренировка и т.н. Не става така - това не е баланс :)
казано от Deskameska на 07.11.12, 19:32:
И моят обяд е платен, но си го нося на мъжа, а аз се прибирам да си хапвам вкъщи /просто работя на две крачки от нас/.
Файърчето е права, но и аз като теб се тормозя. Тренирам 5 пъти седмично и то интензивно. Сега гледам да намалям натоварването и добавям повече монотонен кростренажор /или някво кардио, но още не ми се поглежда/. Знам ли кое е добре. Тежести не вдигам вече толкова и по големи кила, не знам колко е добре. Евентуално ще карам така известно време и пак ще променя нещо. Имам чувството, че организмът свиква на един вид натоварване и ако не вкараш някаква промяна, тъпчеш на едно място. Не знам и аз ....Проба-грешка, проба - грешка, та дано се получи :)
От обяда не ми се иска да се отказвам за постоянно главно заради комуникацията с хора :) Колкото и да звучи странно...Колегите от екипа ходят винаги заедно във въпросната кантина и това е до някъде начин да се интегрира човек. Аз съм малко спек като говоря на немски и отделно до преди няколко месеца не бях fulltime в екипа и това си е начин за комуникация и опознаване.
Сега обаче съм решила в понеделник да си нося винаги от вкъщи. Тогава ще поглеждам менюто за седмицата и ще решавам в кои дни храната ми допада, а в останалите ще си нося :) Така няма да се цепя няпълно и ще ям що годе здравословно на обяд :)
Относно тренировките: определено трябва да се разнообразяват, но не трябва и да се задълбочаваме ;)
8.11.2012 - без трен
7:00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша gunpowder
12:00 - Обяд: омлет със спанак; 3-4 варени картофа; малко зелен фасул; салата зеле и морков
17:00 - 20:30: ябълка и после глад преди неприготвена вечеря: 1 парче ементал; няколко парчета моцарела; филия грахамов хляб
22.15: Вечеря: купа боб
Вода: малко + 1 зелен чай + черен чай + шоко чай
Както се вижда все още не съм тръгнала да изпълнявам тренировъчния си план. Нещо не се наспивам като хората тази седмица и не мога да се вкарам в релси. Храната що годе е добре. Омлетът днес беше вкусен, но подозрително гладък :D
Мнението беше редактирано от Роси на 08.11.12 23:46.
9.11.2012 - без трен
9:00: капучино
12:00 - Обяд: свинско кълцано с лук и моркови; малко ориз за гарнитура; зелена салата с краставица, репички и зехтин
17:00 - 18:30: ябълка; шепа сурови ядки - бадем, орех, лешник, кашу
22.15: Вечеря: боб, филия грахамов хляб, маслини, сирена
Вода: към литър + 1 зелен чай + шоко чай
Може да дописвам и предполагам, че ако е така ще е заради някакви сирена и вино :)
Движението пак си остава само колелото...
Днес пак се успах - за втори или трети път тази седмица. Добре че не си изпуснах транспорта. Тръгна ми на криво нещо денят и съм супер разсеяна. Надявам се тази вечер да си избера рецепти за нещо вкусно, което да направя събота и неделя :) Надявам се и да се наспя идните дни и да разуча първото филмче за йога :)
Мнението беше редактирано от Роси на 09.11.12 22:13.
10.11.2012 - без трен
9:00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, лъжичка мед; чаша gunpowder
13:30 - Обяд: пълнозърнеста паста с песто*; зеле с моркови на фурна(на няколко дена, но поне беше 2 хапки - трябваше да се дояде); банан
16:00: капучино; хапка шоколад
21.30: Вечеря: запечени пилешки филета с царевица и домати; зелена салата с маслини и зехтин; 3 парченца френски сирена с малко винце
Вода: нъц + чай мента сега
Събота - пазарен ден. На 2 пъти до пазара и супермаркета с колелото. После трябваше да се чисти, но се показа някакво слънце и познайте как чистих...Излезнахме да покараме и на разходка за час-два - супер приятно. Тогава пих и капучиното в един магазин, в който продават любимите шоколади на Zotter. Минавала съм хиляди пъти покрай него и не бях влизала до сега. От същата верига в Тюбинген си купих 100%-ов шоколад - невероятен. Днес направих същото...ще си го хапвам пестеливо :)
Коментари за храната - става що годе. Ааа...забравих, че през целия ден дъвках едни сушени кайсии. Събират се сигурно около 50г. Вечерята беше нещо ново, неопитвано до сега. Горе-долу ми допадна, но не съм възхитена. Не знам дали ще си направя труда да го сготвя отново. Отделно, че не е кой знае колко здравословно. Като цяло - много млечни. Все чета за тея млечни, че не било хубаво, но продължавам. Не мога засега без тях, не мисля и че имам проблем с лактозата. Гледам да купувам био и от местни, пък колко са наред - не знам. На мен ми харесват :)
И тъй като от утре се връщам към тренировките както си го бях планирала по-рано, имам питане относно закуската, която ще е около 30-40 минути след края на тренировката. По принцип имам два типа закуска:
1) йогурт с динкелови ядки, ленено семе, сусам, лъжичка мед и ябълка(мисля вече да не слагам ябълка и да замествам от време на време динкеловите ядки с пшеничен зародиш)
2) филия хляб(обикновено пълнозърнест от динкел), намазана с нещо - например маслинова паста + варено яйце и някакво филе(свинско обикновено) и ементал/гауда или подобно сирене - 2-3 парченца. Тук се чудя дали да не пропускам от време на време хляба и да карам само с останалите неща.
При 1) преобладават въглехидратите докато при 2) - мазнини и белтъчини. Чудех се коя от двете закуски е подходяща за след силовата и коя - за след високоинтензивното кардио и коя - в нетренировъчен ден. Има ли изобщо значение?
казано от Puma на 11.11.12, 14:58:
Има ли изобщо значение?
А, много хубав въпрос! :)
Според мен яж си каквато закуска ти се яде от двете. Като ти омръзнат, разнообрази с трети вид.
казано от Nathan на 11.11.12, 18:08:
казано от Puma на 11.11.12, 14:58:
Има ли изобщо значение?
А, много хубав въпрос! :)
Според мен яж си каквато закуска ти се яде от двете. Като ти омръзнат, разнообрази с трети вид.
Правилно! По-малко мислене е по-добре както вече се уверих :)
11.11.2012 - без трен
9:00 - Закуска: банан; круша; чаша йоги
12:00 - Обяд: запечени пилешки филета с царевица и домати; ябълка
през деня имаше 4-5 сушени кайсии; 3 бисквити; банан; 2-3 сушени домати докато си правих пастета. Движение - чистене
20.30: Вечеря: последна порция пилешки филета; 2-3 магданозени кюфтета; маслини; 2-3 хапки салата от киноа. С една дума - прасе!
За през седмицата ще има салата от киноа, пастет от маслини и сушени домати, пюре от тиква и за утре (max вторник) магданозени кюфтета.
Мнението беше редактирано от Роси на 11.11.12 22:43.
12.11.2012
тегло: 48.7
5:30 - 6:20 - трен:
100 high knees
3 кръга от:
лицеви опори: х10
бицепсово сгъване с дъмбели: х10@2х7кг
кик-бек: х10@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел: х10@7кг
раменни преси: х10@2х5кг
предна опора: х1мин
странична опора(ляво): х1мин
странична опора(дясно): х1мин
клек със собствено тегло х40
напади х40 на крак
стреч
След близо 10 дневна почивка днес малко се озорих с тренировката, но не беше чак толкова зле. Планковете за първи път ги правя по минута. Надясно обаче нещо не ми се получава и не издържам.
7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, какао, лъжичка мед
12:00 - Обяд: 4 магданозени кюфтета; 3 парчета ементал; 3-4 маслини; салата от киноа с морков, ябълка, слънчоглед, стафиди; ябълка
16:00: шепа смесени сурови ядки (лешник, кашу, орех)
21:00 - Вечеря: омлет от 2 яйца, сирене, масло, чубрица; зелена салата с маслини, зехтин и балсамов оцет; малко пастет от маслини и сушени домати
Добавки: комплексни витамини, витамини за очи; рибено масло
Вода: към литър + зелен чай + черен чай + чай лайка
Мнението беше редактирано от Роси на 13.11.12 23:42.
Наминавам да се похваля, че следващата седмица съм на йога - юпси :) Оказа се, че в офиса организират някаква седмица на здравето и има различни мероприятия - едното е бизнес йога, т.е. йога на работното място. Идва йога учител и 1 час йогаствувате :D Прочетох за какво иде реч - Хата йога (изобщо не знам какво представлява) като упражненията щели да са насочени предимно към гръбна, коремна и вратна мускулатура. Ще видим как ще ми се отрази introduction-a :) Все пак мисля утре да направя упражненията за 10 минути от филмчето.
13.11.2012 - без трен
5:50 - 6.10 - йога
Дръвце съм си. Имаше 5 или 6 пози. Направих ги 2 пъти - един път докато гледах филмчето и втори път сама малко по-концентрирано. В нито една не можах да издържа повече от минута. Мисля да ги практикувам докато мога да ги правя като хората и не чувствам дискомфорт и после да продължа със следващата част.
7:15 - Закуска: филия с паста от маслини и сушени домати; 2 варени яйца; 3 парченца ементал; 2 парчета свинска шунка; банан; чаша gunpowder
12:00 - Обяд: свинска вратна с гарнитура от бял ориз със зеленчуци (може и да не ги броим, че бяха 5 настъргани морковчета на кръст); салата зеле и моркови; ябълка
14:00: капучино. Като ми се спи и 2 не виждам все налитам, нищо че съм изпила зелен и черен чай преди това. За успокоение - от био кафе и био мляко е ;)
20:00: 3-4 маслини; парче свинска шунка
21:30 - Вечеря: крем супа от праз; 2 парчета мазни сиренца
Вода: 0.5л + зелен чай + черен чай + чай мента
Добавки: комплексни витамини, витамини за очи, рибено масло
Тъй като днес не останах очарована от обяда, въпреки го бях проверила от вчера, утре ще си нося от вкъщи. Не е готвено, но пак е по-добре.
Мнението беше редактирано от Роси на 15.11.12 22:11.
казано от Puma на 13.11.12, 09:32:
13.11.2012
5:50 - 6.10 - йога
Е, то голяма йога е било...20 минути :D
На мускулите им трябват около 15 минути, за да започнат да омекват, а на сухожилията - може и повече. Като добавим и ранния час, в който се предполага, че тялото до голяма степен все още спи и е сковано, ще е свръхчовешко постижение да не си дръвце.... :D
ПП: Частни са случаите, които налагат повече от минута задържане, още повече при начинаещи.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.11.12 18:05.