07.07.10
09:52
Здравейте , любители на фитнеса от 2 седмици във всеки тренировъчен ден 30 мин. преди фитнес.. не се тъпча с храна и после да ми е тежко в фитнеса , а си кравя шейк с пасатора (3 яйца (само белтък) 1 банан + 1 кофичка овче кисело мляко) и ми е много свежо в фитнеса .Вие какво мислите за това ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.07.10 05:25.
07.07.10
11:39
#1
Пий го преди и след тренировка. Много е хубаво.
07.07.10
13:29
#4
защо не трябва да са сурови ?
Мнението беше редактирано от Ачо на 07.07.10 13:30.
07.07.10
14:02
#5
защото може да пипнеш някоя болест :) неприятничка
казано от ceco_metal на 07.07.10, 14:02:
защото може да пипнеш някоя болест :) неприятничка
ами аз повече от 2 не слагам.. и то само белтъка .
08.07.10
10:50
#7
казано от prolife на 08.07.10, 10:41:
ами аз повече от 2 не слагам.. и то само белтъка .
Дали ще сложиш 1, 2, 3 или 10 яйца, дали ще отделяш жълтъците или не - тези неща нямат НИКАКВО значение в случая.
Факт 1 - проблемът с хигиената при приемане на сурови яйца е ОГРОМЕН.
Факт 2 - усвояемостта на термично обработените яйца е по-висока.
Темата е коментирана подробно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.10 10:53.
А какво може да се направи набързо със сварени яйца,мляко и някое плодче?Яйцата напоследък ги ям в комбинация със сирене и масло,смесени,под формата на пастет,но искам да разнообразя малко :).
най-лесно е 2варени яйца (само белтъка) + 1 банан + 1 кофичка кисело мляко. Яйцата ги варя защото организма придобива повече белтък от тях.. става много бързо за 5 мин шейка е готов.И после тренировката ми преминава много жизнено пробвайте и вие :)
ами ползвам 3.6% но в повечето случаи го правя с овче домашно мляко от село ;)
11.07.10
16:18
#12
казано от prolife на 08.07.10, 14:54:
най-лесно е 2варени яйца (само белтъка) + 1 банан + 1 кофичка кисело мляко. Яйцата ги варя защото организма придобива повече белтък от тях.. става много бързо за 5 мин шейка е готов.И после тренировката ми преминава много жизнено пробвайте и вие :)
Белтъка не се влияе от термо обработка
11.07.10
19:23
#13
Белтъка не се влияе от термо обработка
Не мисля така. Всяка кокошка е опаразитена със салмонела и предава това в яйцата си. Рискът наистина е огромен и е по-добре да минат термообработка. Сурови яйца, само ако са от домашна ферма и са със сигурен произход.
Мнението беше редактирано от Desislava Stoyanova на 11.07.10 19:24.
Пичуи, вече има решение на вашия проблем.
На пазара се продават пастьоризирани течни яйчни белтъци, както и сушен яйчен белтък на прах. На вкус не знам как са, но мисля да поръчам една туба :D
Мнението беше редактирано от Cabron на 06.11.12 17:44.
от несвареното яйце може да се хване салмонела, но не е толкова опасна :D за 3 дена разтройство и повръщане и готово :D:D:D
Мнението беше редактирано от Дока на 07.11.12 21:05.
В никакъв случай не ти препоръчвам да комбинираш плодове със други храни освен с мед защото се развалят в стомаха ти и се произвеждат твърде много токсини.
Какво мислите за това мнение? От доста време закусвам 2 пасирани банана с 400гр мляко и 150гр ов. ядки. Понякога добавям киви или ягоди. Допреди да го прочета си мислех че правя перфектната закуска... на вкус поне е перфектна :)