Въглехидратите вечер?

MF

09.01.11
19:37

Така...въпросът ми е-когато цилта ми е покачване на мускулна маса, добра идея ли е след 7 вечерта да приемам въглехидрати и под какво форма?
Благодаря.

10.01.11
10:08

Приема на въглехидрати вечер зависи от много фактори - метаболизъм, общ прием на калории (както и на въглехидрати), по кое време тренираш, собствения усет. По принцип вечер е добре да се отбягват въглехидратите или по-точно голямото количество въглехидрати (и особено, ако са от бързият вид - сладки), но това не значи да не ги ядеш. Вечер опитай със зеленчуци и/или с бавни въглехидрати, но в ограничени количества.

MF

10.01.11
10:30

Много благодаря. Обикновено вечерните ми въглехидрати са зеленчуци или пълнозърнест хляб.

10.01.11
10:33

Зеленчуците не ги смятай изобщо и не им се притеснявай на какъвто и режим да си.

MF

25.03.11
14:24

Благодаря. :)

20.04.12
11:58

Всичко зависи от количеството. Не е казано да не се приема хич бързи въглехидрати. Аз лично ти препоръчвам (ако имаш вечеря богата на много протеин в тренировъчен ден) за десерт едно малко парченце тъмен шоколад, за да вдигнеш малко инсулина и да усвоиш протеина по-добре от това, което си ял. Не чети разни статии какво пише и да си поставяш бич на организма, като гладуваш. Примерно аз всеки път в тренировъчен ден ям за вечеря(в момента съм на фаза “изчистване” с бавно покачване на мускулна маса): 120-140 грама пилешки гърди, 1 филия пълнозърнест хляб, салата и парченце шоколад и не съм натрупал никакви излишни мазнини. Успех :)

Въглехидрати може да се ядат по всяко време. Въпросът е да си набавиш общото количество за деня. Ако през деня не си ял - изяж ги вечерта. Ако не - както си намислил поначало.

29.04.12
17:19

то и фастфууд може да се яде по всяко време,само пара да имаш,ама .. ;)

06.11.12
20:34

Малко стара тема изравям, но да споделя моите впечатления. Тези дни искам да махна въглехидратите от вечерята си и направих опити, не може да ми се отрече. Снощи например бях на 4 яйца и сурови пиперки за салата. Събудих се по нощите от глад. Залъгвах се с мляко и протеин, не стана. Едва когато си изядох накиснатото мюсли за закуска, можах да се почувствам сита и да заспя.
Тази вечер реших да вдигна дозата: 5 яйца и пак пиперки. Това към 18 часа. Еми в 20 часа не издържах и реших да не си правя експерименти със съня, да си изям закуската и да заспя сита.
При това през деня също не пестя въглехидратите: мюсли с мляко и протеин за закуска, боб с наденица или дюнер за обяд, ябълки следобяд.
Утре мога да пробвам за вечеря комбинация от белтъчини с някаква по-голяма и мазна салата: например зеле със сметана, но и ако и утре не ми се получи, не знам как ще се рзберем така с желанията ми да съм безвъглехидратна вечер....
Някой има ли впечатления от “зареждане” с въглехидратите предимно вечер, а сутрин на яйца, масло и бекон...
Едит: я, тук намирам подобен казус: Вояджър споделя положителни неща..
Остава да ставам по-рано, за да слагам тигана и хайде на английската закуска.

Мнението беше редактирано от Anelia на 06.11.12 20:38.

06.11.12
21:30

След 20 яйца на 1 хранене, лично на мен, хич не ми трябват въглехидрати. Иначе колкото и да ги въртя въглехидратите през деня, когато става въпрос за сравнително еднакви количества разлика не виждам. Единствено преди тренировка имам задължително няколко глътки мед с кафето.. останалият прием е рандом.

казано от Anelia на 06.11.12, 20:34:

Тези дни искам да махна въглехидратите от вечерята...

Яйцата и на мен ми идват лекички. Като допълнение към хапването са екстра, но ако трябва да разчитам на тях като основна “тежест” на храненето - не стават нещата. Ако искам да избягам от въглехидратите в дадено хранене (включително вечер) залагам на солидни дози белтъчини и мазнини. Нещо от рода на свински врат + сурови ядки, най-добре става при мен ако бутна и малко кашкавал към това (специални поздрави за Тедо!). Такова нещо е в състояние да ме държи достатъчно дълго.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.12 10:06.

07.11.12
11:09

Същия проблем със заспиването имам и аз, Anelia. През деня гледам да има мазнини и протеин и всичко е супер, но вечер не хапна ли стабилно и то 2 часа преди да легна огладнявам. Реших да разделя вечерята на 2, защото лягам късно и ако хапна само към 19-20ч. до 00-01ч. съответно корема започва да стърже и дори и да успея да заспя се будя след час- два.Аз лично без въглехидрати не мога, пробвала съм, но поне 1ф. пълнозърнест хляб или зърнена закуска не ми е ден.
Тепърва се образовам по темата и искам да попитам по- опитните защо зеленчуците може да се ядът в по- големи количества?  Опитвам се да съм в лек ОКБ, но хапвам по 800гр ( примерно) зеленчук заедно с основните хранения. Мразя да смятам постоянно и да се вглъбявам в такива въпроси, но това не ми е ясно. Знам, че имат фибри ( и за плодовете схванах). Дано сте разбрали въпроса ми :D

казано от helena на 07.11.12, 11:09:

Тепърва се образовам по темата и искам да попитам по-опитните защо зеленчуците може да се ядът в по- големи количества?

Ето посока за размисъл. Като прибавим нищожната енергийна стойност и наличието на фибри, картинката става по-пълна.

Anelia, защо не ядеш въглехидрати вечер?

07.11.12
19:03

казано от Ради Хаджирадев на 07.11.12, 11:26:

Мисля си, че така ще отслабна (giggle)
Днес обърнах нещата: яйца и кренвирш (blush) за закуска, зеле със свинско за обяд и боб с малко наденица за вечеря. Плодове между всичко това...

07.11.12
19:04

казано от Anelia на 06.11.12, 20:34:

Малко стара тема изравям, но да споделя моите впечатления. Тези дни искам да махна въглехидратите от вечерята си и направих опити, не може да ми се отрече. Снощи например бях на 4 яйца и сурови пиперки за салата. Събудих се по нощите от глад. Залъгвах се с мляко и протеин, не стана. Едва когато си изядох накиснатото мюсли за закуска, можах да се почувствам сита и да заспя.
Тази вечер реших да вдигна дозата: 5 яйца и пак пиперки. Това към 18 часа. Еми в 20 часа не издържах и реших да не си правя експерименти със съня, да си изям закуската и да заспя сита.
При това през деня също не пестя въглехидратите: мюсли с мляко и протеин за закуска, боб с наденица или дюнер за обяд, ябълки следобяд.
Утре мога да пробвам за вечеря комбинация от белтъчини с някаква по-голяма и мазна салата: например зеле със сметана, но и ако и утре не ми се получи, не знам как ще се рзберем така с желанията ми да съм безвъглехидратна вечер....
Някой има ли впечатления от “зареждане” с въглехидратите предимно вечер, а сутрин на яйца, масло и бекон...
Едит: я, тук намирам подобен казус: Вояджър споделя положителни неща..
Остава да ставам по-рано, за да слагам тигана и хайде на английската закуска.

Колко време преди да легнеш ти е последното хранене. Проблема със събуждането или невъзможността да се заспи не е във въглехидратите. Усещал ли така нареченото “стържене на стомаха” от глад както някои хора се изразяват. Колко време може да издържиш след последното хранене през деня, тоест от едно хранене до следващото и като ти се изпразни стомаха, започва ли да “пристърргва” ? Ядеш ли много зеленчуци или плодове като ябълки, цитрусови ? Пробвай една вечеря без пиперки или друг зеленчук и преди лягане 1-2 супени лъжици зехтин и виж дали ще се събудиш. Проблема със нощните събуждания за храна са от стомаха. Повишена киселинност на стомашния сок и/или чувствителен стомах са на първо място, когато става въпрос за нощни събуждания и пристъргване на стомаха и докато не пъхнем някаква твърда храна в тумбака няма заспиване.

казано от Anelia на 07.11.12, 19:03:

казано от Ради Хаджирадев на 07.11.12, 11:26:

Мисля си, че така ще отслабна (giggle)

Кога си ядеш въглехидратите не влияе на това дали качваш или смъкваш килограми. Не променя калорийния баланс. Има дори интересно израелско изследване където разделят в 2 групи храненето на 3 части и слагат всички хора на диета. Първите ядат 3 равни по грамаж въгл. хранения. Втората група си изяжда почти всички въглехидрати преди лягане. Повече кг са смъкнали втората група.

Това не значи непременно, че ако ги ядеш вечер ще отслабваш повече (изследването не е репликирано, има ли си специфични ограничения и т.н.), но е добра тема за размисъл.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1