Зондата е милионерска играчка и уникална суперкола, ама Кен Блок ко праи с фиестичката не е истина просто (bow)
25.10.12
22:47
казано от gotcha на 23.10.12, 23:52:
Зондата е милионерска играчка и уникална суперкола, ама Кен Блок ко праи с фиестичката не е истина просто (bow)
Защо мислиш, че на Кен Блок “фиестичката” е по-евтина? Да не говориме за един клип колко такива фиестички заминават докато го направи като хората :D
Дори и не съм се замислял да ги сравнявам като коли... но предполагам са приблизително на една цена?
И все пак си е фиеста... по се кефих като връткаше субита :)
За да не е гол спам ще добавя част от менюто ми днес, което мисля, че е повече от класическо... шкембе с бира, по-късно катък, домашна снежанка с кисели краставички, орехи и много чесън, моркови на ленти потопени в лимонов сок и зехтин, всичко това съпроводено с мразовита, мазно точеща се гроздова течност... 8-)
Кратка бегова на стадиона: 400, 200, 200, 100, 100, 60, 60 след 400 2мин почивка, при другите дистанции 1мин. почивка м/у бяганията, времена: 1:25, 39, 40, 19, 20, 10, 9
Малко не ми стигаше тая 1 минутка...
Борцова кондиция
2 кръга от:
Сталкер 2@16кг - 4,3
Корем с диск 15кг на наклонената пейка
с изправени ръце и в долната част усукване ляво/дясно - 5, 5
T2B - 5,5
Набиране подхват (най-накрая) - 5,5
Лицеви с 15кг диск - 5,5
Кофички - 5,5
Обр. тласкане 2@16кг - 5,5
Тръстър 2@16кг - 5,5
Високо гребане 2@16кг - 5,5
Суинг 1@32 - 5,5
Борцово въртене на ръка 2@9 - 5,5
Въртене 15кг диск - 5,5
Скок височина @80см - 10, 10
Прескок пейка - 10, 10
Американски подскоци - 10, 10
Общо време : 23:30 (първи кръг за 11,20 почивка м/у двата кръга 1мин. горе-долу еднакво време на двата кръга)
Мостове за врата, разтягане
Една серия прасец на легпресата :P
Фермеска с ракетите - 20, 30 крачки
Мнението беше редактирано от gotcha на 26.10.12 15:53.
Горе на стадиона, 2 обиколки за загрявка, 1200м - 5:20
В залата силова единици
1A Силово обръщане - раменна преса @62.5 5х1 и @60 5х1
1B Преден клек @90 - 10х1
време около 13мин
2A Лег раменен хват лакти до тялото без мост @90 - 10х1
2B Широка мъртва тяга с хук-грип @140 - 10х1
време 12:30
3A Кофички @20 - 10х1
3B Набиране подхват @20 - 10х1
време - 2:50
Планк със 75кг за 35сек.
Малко информация за тези дни, намалих въглените, пооправих фаста и съм с около 2кг надолу. От 3-4 дни явно кръвното ми се ебава и ми става доста зле... миналата година се прегледах, оказа се, че имам ниска долна и висока горна граница, което било следствие от нискят пулс и не знам какво още и доктора ми предписа едни хапове за студените месеци и мисля да почна да ги пия пак, че само с ракия не мога да се лекувам :D
Та поради тази причина и тренировката ми тръгна доста куцо докато влезна в час :( Не можах да си избутам пресите до края и намалих малко тежеста. Клековете ги изклесих... На втората суперсерия вече съм доволен лежанката много стриктно и добре, тягата също си я държа вече без проблем, но ми причернява яко като я дръпна :(
Набиранките също постепенно ги пускам, много леки ми бяха 20кг, ама пазя още бицарата.
На планка също доволен не бях слагал до сега повече от 50кг... един пич ми каза, че така ще си счупя незнам какви си костици на лактите... гледаше като изтрещял :D Кво да му обяснявам?
Твае сега прилагам пак лечение с гроздова и салата и ще си зимам хапове, че не знам къде се намирам тия дни :(
Взех, че си премерих кръвното от няколко месеца насам - 142 на 51, пулс 50-5… мизерията се повтавя. Апарата ми е електронен с ръкав за мишницата, не е за китка, уж го сверявах с този на доктора, малко завишено дава, ама аз мерих и на двете ръце сега.
Няма такава разлика, някой има ли сходно кръвно/проблеми?
казано от gotcha на 30.10.12, 14:31:
Няма такава разлика, някой има ли сходно кръвно/проблеми?
Има и то от години. 140 горна граница все още не води до съдови увреждания, но най-добре иди на лекар профилактично, мен ако питаш.
Ходих миналата зима, че си мислих по едно време за умиргане :D
Както каза и лекаря, явно в студените месеци, понеже се свиват съдовете и се вдига кръвното, ще трябва да пия едни хапове “небилет” които корегират моя проблем. Цяло лято си бях пушка и сега пак, спек...
Цялата работа било от много ниския пулс и оттам се качва само горната граница и съм като в мордор, боли ме главата, свират ми ушите, тежко, гадно, напрежение, докато не ударя няколко ракии и всичко си отива по местата :)
Вчера в залата докато влезна вчас ми беше бая тегаво, на тягата после дърпам леко като оставя щангата и направо ми причернява и директно сядам на лежанката щото не мога да седя прав и почвам да бутам :D
Въпроса е, че кво ли не изчетох в нета и няма почти никаква информация за моя казус - ниска долна, висока горна...
Ще почна хаповете пък да видим, ако няма резултат пак ще ходя на лекар.
Загрявка с обиколка на стадиона и 2х30 крачки с ракетите.
Пак се “вталих” и се писах 80кг (blush)
1A Обр. тласкане @60кг - 12
2A Изхвърляне @40кг - 12
3A ОХС @20кг - 12 :D (blush)
5 min.
1B Тръстър @60кг - 10
2B Мъртва тяга @120кг - 12
3B Повдигане от лег @80кг - 6 (след 5мин. напраих 10-ка, че ме фана яд)
4B Набиране @ЛТ - 6… нямаше смисъл от тях
5 min.
1C Клек @80 - 22 с доста раздишване ест. но можех още...
Недоволен (dull)
Как правиш кръговете?Първо тръстър-10 бр.,после тяга-12 и т.н.?
Десет повторения при тръстъра си е много добре! (bow)
Мнението беше редактирано от metalex на 31.10.12 16:11.
Еми тази всеки кръг си е сам като на всяко движение правиш максимални повторения... където пише 5мин почивка там свършва кръга, последния си спестих подскоците (blush)
Бе няма напредък на тръстърите :(
Ще я пусна тази по на рядко да я правя и мисля да натисна с кондициите - щангистка и борцова, че не съм доволен от издръжливостта...
От три, четири дена кашлям като изруд, нещо ме дразни точно на гърлото, не мога да заспивам понякога или се събуждам от кашлица! За по-цветущо от носоглътката ми излизат такива зелени чудовища, че дори на Лох Нес биха му побелели косите (devil)
Как да е накупих некви хапове тря да мине тая мизерия, не съм кашлял сборно толкова за близките 5-10 години...
Петъка направих десетина серии ХСПУ, частични все още де... подлагам си едни възглавнички на земята, 10 повторения на 13см, 6 повт. на 10см и 3 повторения на 7см височина от земята :D Хем са ми кекави раменете, хем са ми дълги ръцете, идеалната комбинация за кросфитър :D
Днес реших вече да направя нещо, че издивях!
Тренировка на стадиона - 3 прихващания с 15сек. почивка м/у сериите, 60 сек. почивка м/у станциите.
4800м - 24:19 на средата ми се развърза връзката на чепика, оттам ми се обърка ритъма и за капак квадрицепсите ми се сковаха...
Полу-Силови - 3, 2, 2, 1 (лактите ми подминават лоста, но не ги обръщам отгоре, за да се избутам)
ХСПУ - 8, 6, 6, 4 (частични)
Набиране - 15, 4, 2, 3 (стриктни, подхват)
T2B - 12, 10, 6, 5 (със спиране долу, не мога да хвана ритъма)
Кофички - 20, 6, 3, 3
Лицеви - 12, 6, 6, 6
Скок дължина - 12, 4, 3, 2
Ам. подскоци - 15, 12, 6, 5
7мин. почивка
70 бърпи - 7:32 (видях, че на 100 ще съм над 10мин. и спрях)
Цялата тренировка съм натискал на около 90%, не съм още във форма.
Аз като казвам, че ми е слаб ангела си е баш така и тоя път Скота, си е най-виновен с неговите пушени свински гърди :D
Еми седнах да обядвам, твае!
Храната за вчера е след 21ч. фаст, 4-5 водни чаши бяло вино за оправяне на нервата (ЦНС-то :D), една веднага след тренировката другите до края на вечерта, 5 яйца с масло и мед, ядки, чипс, тиквеник, за вечеря свинска плешка с картофи в гювеч, остатъка от тиквата за тиквеника я направихме на пюре и стана супер за гарнитура, пак тиквеник за десерт, малко уиски с цигарка за лека нощ.
Обяда сега е като вечерята вчера, може би без уискито, но знае ли се... наздраве! :)
Бтв, Скоте радвай се, че днес не ми е тренировъчен ден, че тогава нещата си отиваха на бой (punch) :D
казано от gotcha на 04.11.12, 17:00:
От три, четири дена кашлям като изруд, нещо ме дразни точно на гърлото, не мога да заспивам понякога или се събуждам от кашлица! За по-цветущо от носоглътката ми излизат такива зелени чудовища, че дори на Лох Нес биха му побелели косите (devil)
Как да е накупих некви хапове тря да мине тая мизерия, не съм кашлял сборно толкова за близките 5-10 години...
Има един “бабешки” илач за такава кашлица. Принципно не ги тача тия бабешки щуротии, но то като не ти дава мир да спиш какво ли не прави човек... в случая това много помага. До оня ден и аз се дънех така, будех се нощем (особено към 02:00-02:30), кофти тръпка...Та - 1 с.л. мед, 1-2 с.л. ракия и чаена лъжица черен пипер - разбъркваш и пиеш на екс. . Не е кой знае къв кеф, но наистина действа. Ако не ти е минало - пробвай :)
Мнението беше редактирано от Петър на 05.11.12 18:42.
Майна, ако знаеш колко такива “греяни” ракии съм изпил си нямаш идея, само дето аз си слагам голяма лъжица мед, ракия на око и бухам в микровелето да се стопи меда, знам, че не е полезно, ама не ми се прави класическа греяна, че ме мързи и не ми се чака :)
Само дето не слагам черен пипер и явно там е хватката, та ще го пробвам и това!
Иначе ГЕЛОМИРТОЛ е те твае много добро за отхрачване и прочистване от дробовете до синусите :)
А това дето ми дразни на гърлото ме побърква! Се едно пипер имаш там или и аз не знам как да го определя, но не спираш да кашляш, имам сигурно мусколна на корема от кашлица (devil)
Аз не го грея...не знам дали има значение...Иначе ключът наистина е в пипера...
Това си го представях да е по-гадно и от капането на клеева тинктура в носа... то се оказа, че е добре за заслаждане, само ракийката му беше малко :D
За по-сигурно си капнах и от клеевата (grin)
Вдъхновен от състезанието в джунглата на първи реших и аз да понаблегна на слабите ми движения...
Движенията са едно след друго до макс през 2.5кг
Изхвърляне с една ръка на щанга до 35кг тва не знам откъде ми хрумна :)
Изхвърляне от хенг до 55кг тука се спрях, че вече се скапах
ОХС до 50кг - такааам почнах да го схващам най-накрая, мобилноста я стигнах, но стабилизацията на ядрото и раменния пояс като слизам надолу е ТРАГИЧНА! Клатя се треперя и се треса все едно агонизирам :D
Пропадане до 40-45 - още по-трудно стабилизирам долу
Изхвърляне с разножка до 40кг - ОЩЕ ПО-ЗЛЕ!
Това някъде към 40-50мин. цялата работа :D
Раменна преса - 5х50, 2х55, 2х60, 1х62.5, 1х65, 1х67.5, 1х70 - тва ми е макса за сега.
Щангистка кръгова - 4 кръга от :
Преден клек @82кг : 3, 3, 3, 3
Високо изтегляне широк хват @80кг : 3, 3, 3, 3
Обр. тръстър @60кг : 3, 3, х, х
Обр.тласкане @60кг : х, х, 3, 3
Тласкане @60кг : 3, 3, 3, 3
Лег раменен хват @81кг : 3, 3, 3, 3
Прескок пейка : 10, 10, 10, 10
Американски подскок @20кг : 10, 10, 10, 10
Скок височина @70см : 10, 10, 10, 10
Време - 31:36мин. по 1мин. почивка м/у 1-3 рунд и 2-3 преди 4-ти.
Опитах се да си замеря пулса по някое време, но повече от 25 удара не можах да преброя, а имах чуството, че умиргам...
Общо със загрявката, освестяването накрая и разтягането - 2ч. тренировка...
Заключенията са - трябва да наблегна на стабилноста на торса с щанга над глава и координацията при пропадане/разножка, да вкарам няква мини силова за раменната преса, която е смешна. От кръговете съм сравнително доволен гледах да раздишвам и почивам м/у сериите повечко, за да не стигам до фалити.
Като цяло не се чуствах възстановен от бягането онзи ден и не бях свеж на клековете, а комбинацията обр. тласкане - тласкане без пускане на щангата ме караше да изпушвам. Все пак сложих няква тежест на ам. подскоци, направих 4-ри кръга, но пък намалих малко упражненията...
Кратка бегова на стадиона - 4х200м с минута почивка м/у бяганията - 39, 41, 39, 41
2х50 крачки с ракетите, напредвам лека-полека... интересно, че ми се натегнаха трицепсите (dull)
Борцова кондиция, тръгнах ала бате Иво ма олабих след първия... (храни ме, храни ме) :D
3 кръга, първия беше епик, втория олабих, третия ми беше най-лек (dull)
Сталкер @20кг - 2, 1 и 1/2, 1
C2B - 10, 5, 5
T2B - 10, 5, 5 (петиците без пускане от лоста след набиранията)
ХСПУ - 10, 5, 5 (частични на 2 диска от земята)
Кофички - 10, 5, 5
Лицеви с отлепяне - 10, 5, 5
Обр. тласкане 2@20кг - 3, 3, 3
Тръстър 2@20кг - 3, 3, 3
Високо гребане 2@20кг - 3, 3, 3
Суинг 1@32 - 10, 10, 10
Борцово въртене 2@10кг - 10, 10, 10 (на ръка)
Въртене на диск 25кг/20кг - 5, 5, 5 (на страна)
Американски подскоци - 25кг/20кг - 10, 10, 10 (първия кръг беше с 25кг, от въртенето директно минавам на подскоците)
Бърпи със скок на 75см - 5, 5, 5 (тва не го усещах...)
Общо време : първия кръг 15мин, общо 41мин.
Накрая малко врат и разтягане.
Еми опитах се де кво толкова :D
На последния скок на кутията незнайно що тръгнах да скачам на един крак и щях да се пречукам и падна голямо (swear)
И последно май си имам нещо като прякор в залата “ЛУДЧО”... WTF :D
Що ве преди го правих с пудовките по 16кг по 5 повторения, с 2х20 си ми дойде екстра трите движения едно след друго...
Еси, сори ама аз не съм като тебе рекордьор (blush)
08.11.12
16:52
Внимавай с отскоците. :) Нямам идея що за скачач си, ама моите подбедрици са рендосани отпред от сблъсъци с кутии и скринове от преди емнайсе години. :) Мега-мощно боли - там върху костта няма “месце”, което да поомекоти удара и направо ти спира тока. :D
Ами, Коле, трагичен скачач съм :D
Аз скачам на една пейка за раменна преса и отгоре нареждам дискове, поне няма да е остро, метално и режещо :)
08.11.12
17:12
казано от Кольо Пияндето на 08.11.12, 16:52:
... моите подбедрици са рендосани отпред от сблъсъци с кутии и скринове ...
Кольо, ти да видиш на какво приличат подбедриците на футболистите. Грозна гледка.
Най-тъпото е, че едната ми тибия си я рендосах ония ден на паравана в банята, та никой не е застрахован :)
Като цяло съм шубелия и внимавам, още не съм се пречуквал в залата с изпълнения, нищо, че всеки път ме питат пак ли ще се изтезавам...
Бтв м/у другото след няколко бири спрях да кашлям, клин, клин избива ейййй казали са си го ората!
08.11.12
17:22
казано от Владимир Караиванов на 08.11.12, 17:12:
Кольо, ти да видиш на какво приличат подбедриците на футболистите. Грозна гледка.
А, не, мерси... суетен съм! (blush) :D
казано от gotcha на 08.11.12, 17:17:
Като цяло съм шубелия и внимавам, още не съм се пречуквал в залата с изпълнения, нищо, че всеки път ме питат пак ли ще се изтезавам...
Е, то юнак без рана не ходи... няма как да спортуваш и да не се случват сакатлъци. Идеята е в това да не ги предизвикваш зорлем. :) Просто скачай без да бързаш прекалено и бъди съсредоточен... обадих се като “опитен” с рендосването на краката. :)
казано от gotcha на 08.11.12, 17:17:
клин, клин избива ейййй казали са си го ората!
Ама единият винаги остава! :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 08.11.12 17:56.
ХАха, клинове да има бе Жика :D
Ти няма ли да почваш купона, кво се помотваш по форума още :)?
казано от gotcha на 08.11.12, 17:44:
ХАха, клинове да има бе Жика :D
Ти няма ли да почваш купона, кво се помотваш по форума още :)?
Е,утре кой ще бачка...по—точно,кой ще става да бачка!? :D
Утре вечер ще се разпищолим—ся 1,2 питиета,салатка,японска торта,тва онова :)
Мнението беше редактирано от Jikata на 08.11.12 17:48.
Офф, верно аз с моят лютиерски режим дори не знам кой ден от седмицата е, еми ай да ти е сладко! :)
казано от gotcha на 08.11.12, 07:46:
Ти може да ги подмяташ без никаква техника по твойте думи тия 75кг ама изглежда, че го правиш без никакво усилие и си се “навря” чудесно, а долу беше нестабилна просто... погледа на един самоук все пак :) и реално с този силен клек имаш мегдан да обръщаш спокойно трицифрено число.
Докато на мен обръщането ми е кажи речи колкото предния клек и реално клека ми идва лимитиращ :D
Да не забравя - Като ти е слаб някой компонент, който ти е важен за някакво движение - еми тренираш го.
От следващата седмица ще видиш новият компонент в щангистките ми тренировки, който за мен е просто наложителен, ако искам да се пъхам като хората под 100 кила и нагоре. Имам една слаба страна и колкото и да натискам на нея - нещо все не се получава както трябва, затова почвам да я тренирам отделно. ;)
Hint: лактите
КлЕкам си бе Еси, клЕЕЕЕкам, ама мойте краци са двойно по-дълги на твоите и до скоро вероятно и двойно по-тънки :D
Реално ми трябва нещо като Смолов или друга силова програма, ама пък не искам да си занемарявам кондициите толкова и просто си чакам, малко по малко силата си расте...
Ти натегай сега да засрамиш всички на 1-ви ;)
казано от gotcha на 08.11.12, 18:04:
КлЕкам си бе Еси, клЕЕЕЕкам, ама мойте краци са двойно по-дълги на твоите и до скоро вероятно и двойно по-тънки :D
Реално ми трябва нещо като Смолов или друга силова програма, ама пък не искам да си занемарявам кондициите толкова и просто си чакам, малко по малко силата си расте...
Ти натегай сега да засрамиш всички на 1-ви ;)
Време и постоянство ти трябва и на тебе, ама хайде... :)
Не мога да не си напиша храненето за днес, защото ми се случва доста рядко...
След 18ч. постене няколко бири с ядки, после зелеви сърми с бира и хубавата част, от село ми донесоха яйца, масло и истинско пиуе... мдаа гърдите са му 1/4 от едната на пиле от магазина, веднага го бухнах в една тенджера да ври, после го обезкостих сложих му лук, картофи, малко ориз, моркови нямам и го доврях, накрая му сложих домати и магданоз... стана баш пилешката супа, вече ям втора купа и пия втора ракия...
ЕЕЕЕЕЕХХХХХ ТОВА Е ЖИВОТ!!! (blush)