09.11.12
21:47
Здравейте,
знам че това е поредната тема за креатин, но все пак е малко по-различна. Изчетох голяма част от форума, както и статиите, но информацията която намерих беше основно за креатин монохидрат, а мен ме интересува друго.
Аз си взех 3-креатин малат на Скайтек, но го купих от интернет магазин и сега съм малко объркан относно приема.
От тук Креатин разбрах, че няма нужда от зареждаща доза, нито от промяна в досегашното хранене и от увеличаване на въглехидратите. Това, което все още не ми е ясно е следното:
В основната статия за креатина, а и във форума пише да се приемат 3-5 грама на ден. Това САМО за монохидрата ли важи или не.
Понеже според опаковката, която имам, 1 доза от малата е 2340мг. Трябва ли да вземам доза и малко или следвам етикета??
В сайта на Скайтек пише продукта да се пие преди въглехидратно хранене. Проблем ли е това да е преди закуска, когато стомаха е съвсем празен?
Мисля да започна с приема от утре, обаче след седмица ми се налага да пътувам и няма да мога да тренирам за 6-7 дена. Да продължа ли креатина при липсата на тренировки, да намаля дозата или просто да го спра и после пак да започна?
Постарах се да събера всичките си въпроси в една тема. Извинявам се, ако се повтарям с вече съществуващи теми и
Благодаря за отговорите и отделеното време.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.11.12 14:40.
Малатът е като етил естера. Това са нови видове креатин с многократно по-добро и пълно усвояване в сравнение с креатин монохидрата. И затова се вземат в много по-малка доза от монохидрата и освен това не се прави зареждаща доза. Тъй че вземай го според написаното на опаковката. А щом прекъсваш за седмица,можеш да вземаш в съвсем минимална доза.Около половин или 1/4-1/3 дневна доза за тоя период.
Здравейте, мерси за отговорите до тук :)
Имам няколко нови въпроса и не исках да отварям нова тема, затова пиша тук.
1. Тези дни намерих няколко статии за трибулус и от прочетеното останах доста впечатлен. Мисля да си взема и от него, но ме притеснява дали в комбинация с 3-креатин-малатът е ок. Пречи ли да се смесят двете неща?
2. И понеже пия много кафе, минимум по 2 на ден, а често и повече, се притеснявам дали не трябва да го намаля или направо да го спра, докато вземам добавки??