07.11.12
16:25
казано от Deskameska на 07.11.12, 16:20:
...Актавит рибено масло /1 дневно, леко ми е подозрително, но да речем като е българско е за предпочитане/...
Задължително го сравни като цена с рибеното масло на Now Foods, защото на качеството му можеш да разчиташ.
07.11.12
16:38
Абсолютно същите неща си купих и аз одеве :) . Любопитна съм да разбера как ще ми се отразят...
На мен пък ми се мръщят,че пия по една шепа хапове /като добавим и днешните...въх :)/ - Центрум,фолиева киселина,CaZnMg,сега рибеното масло,магнезият и витамин Ц-то ... и тооо ... баба ми и дядо ми заедно не поглъщат толкова (giggle) .
Чудя се този CaZnMg , дето го имам,дали да продължа да си го приемам отделно от чистия магнезий,който взех ?
/ Деси,сори,че ти бъкам дневника :* /
07.11.12
16:42
казано от Кольо Пияндето на 07.11.12, 16:25:
...Актавит рибено масло /1 дневно, леко ми е подозрително, но да речем като е българско е за предпочитане/...
Задължително го сравни като цена с рибеното масло на Now Foods, защото на качеството му можеш да разчиташ.
Мда, това излиза, че е по-изгодния и по-добър вариант. Благодаря! :)
07.11.12
16:45
Оля се! Аз бих спряла центрума и CaMgZn, че даже и фолиевата.
07.11.12
17:00
Е,аз не ги и пия всеки ден,де - през ден,през два - колкото да вкарвам нещо в организма.
За комбинирания с калций и цинк магнезий .. не ми вдъхва особено доверие и мисля а го разкарам.
За Центрума не съм много убедена.
07.11.12
17:14
казано от Deskameska на 07.11.12, 16:45:
Оля се! Аз бих спряла центрума и CaMgZn, че даже и фолиевата.
Ca, Mg, Zn - винаги се пият отделно.
Центрум - това беше прекалено слабо до колкото помня. Една дейли формула витаминки е по-добър вариант.
07.11.12
18:11
Защо ги продават комбинирани тогава...аман.
Изобщо не знам кое с кое да пия,затова лапам всичко наведнъж...Явно трябва да разуча.Мерси !
: Магнерич /първата седмица се пие по 2 таблетки 3 пъти дневно, после по 2-3 таблетки дневно/ и.
абсурд да е това схемата.....това са 3000 мг магнезий. Поне моят е по 500 мг
Това е огромно количество, консултирай се първо.
П.П не виждам причина да се пие фолиева киселина,освен ако няма да забременявате. И с нея майтап не бива. За мен най-безобидни са минералите и то с едно наум
07.11.12
19:39
казано от diva 97 на 07.11.12, 18:40:
: Магнерич /първата седмица се пие по 2 таблетки 3 пъти дневно, после по 2-3 таблетки дневно/ и.
абсурд да е това схемата.....това са 3000 мг магнезий. Поне моят е по 500 мг
Това е огромно количество, консултирай се първо.
П.П не виждам причина да се пие фолиева киселина,освен ако няма да забременявате. И с нея майтап не бива. За мен най-безобидни са минералите и то с едно наум
И мен ме учуди но:
Дозировката на продукта зависи от степента на магнезиевия дефицит.
• Препоръчваната доза е 3 пъти дневно по 2 таблетки в продължение на една седмица; след това се преминава на 2-3 таблетки дневно.
• Заместително лечение на магнезиев дефицит при бременни - 1 таблетка дневно; при заплашващи аборти и преждевременни раждания - 2 таблетки 1 до 3 пъти дневно.
• За профилактика на прееклампсия и еклампсия (леки форми) - 2-3 таблетки дневно.
• Деца над 6 години: 10-30 мг/кг, разпределени в три приема дневно.
Приемът на продукта трябва да продължи най-малко 6 седмици, като Магнерич може да се прилага
продължително време. Най-добре е таблетките да се поглъщат с малко течност.
При липса на ефект се консултирайте с лекар!
Става дума точно за Магнерич 500 мг
Мнението беше редактирано от Deskameska на 07.11.12 19:41.
07.11.12
21:09
07 /11/2012 (21)
6:00 – кафе с мляко
9:00 – 2 ябълки, чай ябълка и канела
10:30 – овесени ядки с кисело мляко, малко стафиди и канела
12:30 – салата от цвекло, морков, магданоз, шарлан, зехтин и лимон; консерва риба тон в собствен сос със зехтин и лимон и задушен в масло грах
15:00 – кафе
17:30 – Тренировка:
От дневника на Веси - яка тренировка (hug):
21 - 18 - 15 - 12 - 9 - 6 - 3
Лицеви опори /чисти/
Планк пружиниране /планк лакти + планк длани = 1 повторение/
Бърпи + скок в/у кутия /с чиста лицева опора + скок върху дивана/
Кофички на стол
Клекове
Напади /ляв + десен = 1 повторение/
Коремни преси / с крака качени на дивана/
Време: 34:39 мин. /толкова беше, три пъти проверих/
10 мин кростренажор – лежерно, по-скоро да се отпусна и да се проветря :D
20:00 – шопска салата, пиле /бутче/ с ориз /смес от кафяв, червен и малко бял/ в много масло и подправки разни, няколко крутона /Ема ме кара вече всяка вечер да й правя и ги нарича „кубети” – поне са си домашни/
Вода: около 3 л, като почти литър изпих след тренировката
Днес доста мазничко хапнах. Салатата на обяд по инерция полях със зехтин, пък после си викам „отиде удоволствието от аромата на шарлана”, та си долях и шарлан :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 07.11.12 21:58.
08.11.12
18:24
Таханът ти на Тръндеви те чака в Лекси :)
Има и сусамов,и орехов,само че не е на “здравословния” щанд,ами е там срещу сухите сметани,дето са и локумите май...на страницата на един от стелажите с джънк сладкотии :)
08.11.12
18:34
казано от Т. Тодорова на 08.11.12, 18:24:
Таханът ти на Тръндеви те чака в Лекси :)
Има и сусамов,и орехов,само че не е на “здравословния” щанд,ами е там срещу сухите сметани,дето са и локумите май...на страницата на един от стелажите с джънк сладкотии :)
Eeeeeeeee, заредили са го. Знам аз на кой щанд да го търся. Кака ти е старо куче. Ама аз си поръчах от Асеновградския и утре си го чакам :D Мерси все пак. Ще има хумус в промишлени количества :D
Та, тъй и тъй се мернах - да питам някой пил ли е от добавките на Sanct Bernhard и останал ли е доволен?
Отчета за деня предстои ;)
08.11.12
18:37
Пробвала ли си орехов тахан ? Ш’мъ извиня’аш за спама :)
08.11.12
18:44
Естествено, даже на същата фирма. В началото ми беше леко сладникав ????, но после пак нямах спирачки. По-скъп е, но също много ми хареса. Има и малки бурканчета - пробвай.
08.11.12
23:11
08 /11/2012 (22)
Нетренировъчен
Манджа:
9:00 – 2 ябълки
12:30 – салата от цвекло, морков, магданоз, шарлан и лимон; консерва от много малко риба тон в собствен сос (envy) /повече няма да купувам от тази/ със зехтин и лимон и задушен в масло грах; 1 фпх с масло и шарена сол
15:00 – чай
20:00 – чай от маточина; шопска салата, пиле с ориз в много масло и подправки разни, няколко крутона
21:00 – семки + филм
Вода: около 2,5 л
В момента адски ме боли корема :( :@ Лягам...
09.11.12
20:56
09 /11/2012 (23)
6:30 – Тренировка:
ZWOW 42 Cereal Killer Workout:
10 Competition Burpee with Tuck Jump
20 Low Jacks
10 Strict Mountain Climbers
10 Commando Push Ups
20 Knee Hugs
Time: 12:14 min
25 min кростренажор – вкарах и интервали
9:00 – 2 ябълки
12:30 – салата от цвекло, магданоз, шарлан и лимон; гювече от броколи със сирене, яйце, масло, кашкавал, подправки; 1 фпх с шарена сол
15:00 – кафе с мляко
20:00 – шопска салата, гювече от домат, сирене, кремвирш, яйце, кашкавал, маслини; 1 фпх с шарена сол
21:00 – семки + филм
Вода: около 2,5 л; чай от маточина
Цял ден се чувствам като балон. Нищо свястно не ям, де. Млечни колкото щеш. Трябва да мина поне само на яйца ... За месо не мога и да мечтая в близките дни :(
Получих си таханчето и май си зарибих колежките :D
Пресен пример:
Мъжът ми: Яде ми се пица.
Аз: Никакъв проблем.
Той: Ама да е с бяло брашно.
Аз: Ееее, що?
Той: Ти си болен мозък. Няма да правиш нищо....
Е, тва е то ... Трима сме и всеки с различно мнение и вкус. Само дето бюджета е един и все се случва аз да отстъпя. :( (headbang)
казано от Deskameska на 09.11.12, 20:56:
09 /11/2012 (23)
Пресен пример:
Мъжът ми: Яде ми се пица.
Аз: Никакъв проблем.
Той: Ама да е с бяло брашно.
Аз: Ееее, що?
Той: Ти си болен мозък. Няма да правиш нищо....Е, тва е то ... Трима сме и всеки с различно мнение и вкус. Само дето бюджета е един и все се случва аз да отстъпя. :( (headbang)
Мъжът ти гледа ли те докато правиш тестото за пица? И прави ли разлика между бял и пълнозърнест блат на вид и вкус - все пак пицата има някакви неща отгоре? Ако не, според мен няма нужда да споменаваш изобщо как и с какво ще я правиш. Ако знаеш баща ми какви неща е ял - мусака с овесени трици в заливката, разни вкусни “бели” хлябове и диетични майонези :) Майка ми изобщо не си поплюва :)
09.11.12
21:55
Puma , правят разлика,правят :D
Вкъщи,като се опитам да пробутам нещо,дето не е бяло брашно или нещо,дето не е стандартно олио,веднага следва въпрос : Каква гадост си сложила пак тука ? :D
По-миналата седмица купих един бял хляб с пшенични трици,веднага надуши и не щеше да го яде.
На мен пък ми се струва,че те не са наред с главата , ‘щото само при мисълта за нещо “здравословно” вече им се отщява /поне на моят мъж,де,не знам Ники как е/.Дори да е вкусно,обикновено отрича и дава на заден,и си иска олиото с бялото брашно,пърженото и колбасите (envy)
Салатата , която направих днес и подправих с новото олио,дето си открих и непрекъснато споменавам,беше много,много вкусна.Нищо не каза за вкуса,но си добави веднага нормално олио,вместо да вземе съседната бутилка :@
Поне от много месеци не съм виждала гнусни биренки и такъв клас колбаси да ми се подвизават из вкъщи.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.11.12 21:56.
казано от Т. Тодорова на 09.11.12, 21:55:
На мен пък ми се струва,че те не са наред с главата , ‘щото само при мисълта за нещо “здравословно” вече им се отщява /поне на моят мъж,де,не знам Ники как е/.Дори да е вкусно,обикновено отрича и дава на заден,и си иска олиото с бялото брашно,пърженото и колбасите (envy)
С приятеля ми нямам такъв проблем. И той има стремежи да се храни здравословно, но е факт, че някои неща не му допадат(например амарант, но той и на мен не ми хареса :( ). Това, което си написала обаче е 1:1 с виждането на баща ми. Чуе ли думата “здравословно” и бяга. Ако му кажа, че съм правила нещо постно за вечеря - това не е храна. За съжаление все още не мога да разбера в какво се корени това виждане на нещата...
09.11.12
22:15
Моят мъж пък казва,че много обичал постни манджи...правя аз нещо постно и веднага се вади парче салам,филе...произволен “труп” и се добавя.И така ядем постно.
Не знам на какво се дължи това дърпане.Подозирам,че има нещо общо с “Ша си правя квото си искам пък !” ,което ме изнервя дори повече от чистата свинщинка .Все още тая някакви надежди,де - не е ,каквото беше преди 2 години,примерно.
* Блазе ти,че споделяте подобна идея с половинката ти :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.11.12 22:16.
09.11.12
23:18
Мъжът ми яде пълнозърнест хляб и разни такива неща, закусва овес със кисело мляко /аз го научих/, но си иска и боклуците. Редовно си купува течен шоколад например. Ял е от пиците ми с пълнозърнесто брашно, но и от тези с бяло и естествено прави разлика. Познайте кое предпочита ....
Отне ми около година, докато заменя олиото със зехтин и шарлан. Държах една бутилка олио, която даже граняса от неползване, докато се опитвах да ги накарам да свикнат с вкуса на полезните мазнини. И все пак ги усещат - м... му и ми се мрънка. Пък и естествено - доста по-скъпичко излизат. Кафявата захар по-същия начин - доста време зареждах и от двете /и пак се случва, де/, докато свикне да купуваме и ползваме само кафява. Мръщи се и на това, но го прави. Лошото е, че за всико ми се мрънка и ми се натяква. Изкарват ме злото вкъщи. Всичко здравословно е почти двойно по-скъпо, да не говорим, че не е гаранция за качествено. Купих 8 буркана мед /направихме парти за 24 килограма, за да ни излезе по-евтин/, но и за това тръпях критики цяла седмица. Ама, б..си живота. Всичко с клизма и нерви.
И наистина, кажа ли че нещо е здравословно първата реакция е негативна - защо??? Купувах си ядки - е, вече и тва не ям често, щото ми се измрънка, че били скъпи, но слънчоглед се чопли всяка вечер. Не знам - пак имам терзания ....
Ето с какво ме поздрави пък майка ми една сутрин: цък Дали не е права ??? Плаша се ....
Лека!
Мнението беше редактирано от Deskameska на 09.11.12 23:19.
казано от Deskameska на 09.11.12, 23:18:
...
И наистина, кажа ли че нещо е здравословно първата реакция е негативна - защо??? Купувах си ядки - е, вече и тва не ям често, щото ми се измрънка, че били скъпи, но слънчоглед се чопли всяка вечер. Не знам - пак имам терзания ....
Ето с какво ме поздрави пък майка ми една сутрин: цък Дали не е права ??? Плаша се ....
Лека!
Деси, успокой се! Аз не мисля, че описаното в статията важи за теб. Ти си просто един човек, който го е грижа за здравето му, но неразбирането наоколо ти създава излишен стрес, от където идват проблемите. Не мисля, че си крайна - ясно е, че си хапваш и не чак толкова здравословни неща, но като цяло се стремиш да си здрава. Това е моето мнение :)
Кофти е, че не те разбират. Не съм добър съветник по човешки отношения, но все си мисля, че ако обясниш на мъжа ти спокойно защо предпочиташ тези храни и че това е важно за теб, все трябва да се опита да те разбере. Седнете и поговорете като големи хора и ще стигнете до някакво оптимално решение. Не знам...просто съвет...
Лека и от мен :)
Мнението беше редактирано от Роси на 09.11.12 23:37.
При мен е обратното, моят екс или некст приятел (не знам вече заедно ли сме не сме ли), но поне докат живяхме заедно винаги ме ръчкаше да ям здравословно, а аз не исках и затва се разделихме.
Кат се почне, яде само варена риба с броколи и моркови.
Пиците сам ги прави с пълнозърнесто брашно и не се сеща, че може и с бяло.
Хвърли ми шоколадите.
Абе, да ви кажа и тва не е баш работа. Много е префърцунен.
Само веднъж се случи следната притеснителна случка.
Веднъж бяхме на път и аз викам ша ям мак доналдс, защото е само едно евро, а той яде някъв пълнозърнест с риба за 4 евро.
И ма гледа така като си ям хамбургера и ми вика, може ли една хапка да пробвам. И пробва той ми ти тоз Мк Доналдс сандвич за първи път в живота си или поне за първи път в последните 15 години. И му хареса. И следващата една седмица искаше да яде само Мк Доналдс. Макар че си бяхме вече вкъщи. Скришно ходеше да се тъпче с Мк Доналдс. Ходил си у тях и там избягал от обяд като наркоман и ходил в Мк Доналдс. И така 2-3 месеца, докато един прекрасен ден си купил три и му станало лошо .. и така. Сега веднъж месечно яде КФС. Веднъж месечно, ама с такъв мерак, ако го видиш треперят му ръчичките и му блестят очичките ... абе някви луди истории.
Иначе през останалото време нагъва варена рибa и броколи и него варено...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.11.12 02:11.
Аз пък не мога да разбера защо по дяволите се опитваш да вкараш мъжа си в своите рамки за здравословно хранене. От там ти идва вътрешния конфликт и душевния/и физически/ дискомфорт. Това е все едно да накарам моя мъж да яде броколи и извара. Или пък Марги да направи Славко вегетарианец :P Ами той изграден характер/ и вкус/ не е подрастващ. Детето си може да го приобщаваш към твоя модел на хранене, но голям мъж и то не активно спортуващ - трудно. Прави му каквото му се яде, ти си яж твойта храна. така твоите “лудости” в храненето ще останат на заден план и няма да му избождат очите.
10.11.12
08:29
И Дива е права ...
Ама пък аз лично се притеснявам,че няма да мога да науча евентуалните си деца да се хранят по-чисто,ако имат за пример и татко си с пъжените картофи и безумно вкусните манди,които умее да готви /вредни,но много,много,мнооого вкусни/.
Ще ми се и да се грижи за себе си,на годинки е вече,трябва да започва да се пази от разни неща - нали един живот делим.
Сложна е тая.
А,Деси ... ? Орторексичка ? Ай стига,де,изобщо не мисля,че си в подобно положение.Родителите малко прекаляват с притесненията си,ама то сигурно е нормално.Е,в някои случаи ,като на моите родители ,може и да не е нормално - в периода ,в който се храних като малко прасенце ,вместо като голямо,както се храня сега,ми казаха,че се притеснявали,че вървя към анорексията...
Оу,уел :P
Притятен ви ден от мен !(coffee)
10.11.12
08:41
Аз мисля, че разбирам защо Деси иска да вкара мъжа си в рамките на здравословното хранене. За да се храни тя здравословно, а той, както иска и както повечето хора се хранят е малко трудно от парична гледна точка. Семейният бюджет е един да взимаш хем олио, хем зехтин и шарлан, хем бяло брашно, хем пълнозърнесто такова, хем печен слънчоглед отгоре със 100кила сол и тиквени семки, но тогава пък трябва и сурови такива в случая за Деси. Доста е сложна, няма как аз си ям това, пък те да си ядът онова като ти се прави някаква забележка или натякване в случай, в който не е уместно. Кофти е да направиш 2 пици, една с бяло, а другата с пълнозърнесто брашно и да си е ядеш ти сам. Просто не се получава понякога.. То не е казано, че трябва да му измени навиците на 360 градуса, но малко от малко няма да е зле да се съобразяват и с нея, защото в крайна сметка това не е нищо лошо...... Съжалявам, ако не съм права в изказванията си към Деси, но аз това разбрах от нейните думи (F)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 10.11.12 08:42.
казано от Т. Тодорова на 10.11.12, 08:29:
Ще ми се и да се грижи за себе си,на годинки е вече,трябва да започва да се пази от разни неща - нали един живот делим.
Сложна е тая.
Ами да по принцип, моят екс-приятел яде свръх здравословно, защото е наплашен още като малък от болести и цялата му фамилия са тежки случаи диабетици. И тъй затва от малък е супер спортен и здравословноядящ. И мен се мъ плаши, че както съм ядяла сладко да съм спряла и да съм се тествала за диабет. Ама кво да прая кат Португалия с техните месно-наденични-мазнояйчни трапези без пукнат зеленчук, не се изненадвам, че са на първо място по диабет въобще в Европа. А диабетът е сериозно нещо.
10.11.12
09:55
Там е работата, че той казва, че уж приема здравословното хранене, а в същото време вкарва такива коментари. Оставила съм го да яде каквото иска, не му се меся. Яде овес, щото си му харесва, яде квасено мляко, щото пак му хареса, въобще уж му допада този начин, но пак се дърпа и мръщи. Ако искам да опитам нещо ново и се почва – „ти с твойте простотии, пак глупости искаш” и съответно минавам през какви ли не разговори и караници, докато се убеди, че не му пречи, даже му харесва тази така наречена глупост. Обвинява ме, че съм го подлъгала по такова хранене и сега ме изкарва луда и си иска и предишните боклуци. В момента се боря със себе си и се опитвам да намеря някакъв баланс, хем той да е доволен, хем и аз да не стигам до прекалено вманиачване.
И да, Дани ме е разбрала, здравословното е минимум два пъти по-скъпо. Откакто тъчем на два стана е някакъв кошмар с парите. Месо и риба се взимат рядко, защото той не обича много, но не осъзнава, че детето иска да яде. Цупила съм се за това, че той си взима кофата шоколад, а в същото време ми се мръщи, че искам риба и то консерва. Гледа да набави яйца, кашкавал и сирене, другото майната му. Няма как да сме на отделен бюджет. Просто малко печелим явно. Яд ме е, че сме на наем, че скоро не няма и да пимиришем собствено жилище, за второ дете да не говорим, но такава е реалността.
Сега предполагам е изнервен и от това, че от две седмици не пуши. Подчертавам, че решението си го взе сам, даже аз се изненадах. Надявам се да откаже цигарите, но като бивш пушач знам, че тва е доста трудно.
Здраве да е.... и аз съм фамилно обременена с диабет, та каквото дойде ......
Отивам да квася мляко .....
казано от Deskameska на 25.05.12, 10:20:
Ето и нещо много бързо:
Едноминутен ленен мъфин
Необходими продукти за 1 брой:
45 гр. смляно ленено семе
½ чаена лъжичка бакпулвер
2 чаени лъжички канела
1 чаена лъжичка кафява захар /може и повече, че не става много сладичко, а защо не и с мед/
1 разбито яйце
1 чаена лъжичка маслоНачин на приготвяне:
Смесете всички сухи съставки. Към тях добавете разтопеното масло и яйцето и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Изсипете сместа в достатъчно голяма чаша. Паркирайте чашата в микровълнова фурна и печете на най-висока степен в продължение на 60 секунди. Дайте шанс на получения мъфин да поизстине, след което сами знаете как да постъпите с него.В случай, че представлява интерес за вас, току-що изядохте 290 калории под формата на 22 гр. мазнини (от които близо 4.5 гр са Омега-3 алфа-линоленова киселина), 15 гр въглехидрати (от които 11 гр са фибри) и 12 гр протеин.
Прилагам снимки /малко старички/, за доказателство, че става. ;)
Виждам, че моето откритие е открито и документирано от теб преди дори аз да го открия! (clap)
Ще го правя, да знаеш!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.11.12 10:13.
10.11.12
12:12
Моят ми изскача с теорията,че т’ва със здравословното били глупости,навирани в лицата на хората за пари - ей т’ва е здравословно брашно,купувайте го ; ей т’ва е здравословно олио,купувайте го !... И тъй.Реално погледнато,има право за някои неща,ама малко прекалява.
А доколкото за изградените навици - всеки вкус се възпитава и превъзпитава.Ако се напъне да похапва това-онова,ще свикне и ще му хареса в някакъв момент.А и винаги има начин да си го сготвиш вкусно.
Инак,Деси,схванах ти проблема...Сигурно и на него не му е лесно с ограничен бюджет,и сигурно му е мъчно ,че като твой мъж не може да ти осигури нещата,които ти харесват и от които имаш нужда.Може да го избива на кротка агресия тая временна неспособност - егото на мъжете обикновено е по-голямо от тях,н’ъл знаиш :)
казано от Т. Тодорова на 10.11.12, 12:12:
Може да го избива на кротка агресия тая временна неспособност - егото на мъжете обикновено е по-голямо от тях,н’ъл знаиш :)
(handshake)
казано от Deskameska на 10.11.12, 09:55:
здравословното е минимум два пъти по-скъпо.
(headbang) Не, не е!
казано от Kiko San на 10.11.12, 02:04:
...а според теб очевидно “префърцунен” означава такъв, който го е грижа за здравето...?
...
Това се случва защото джънк храните са всъщност пристрастщващи, и това е доказан факт - и можеш да бъдеш сигурна, че от това имат полза повече хора, отколкото можеш да си представиш...
казано от Маргарита Манева на 10.11.12, 12:45:
...а според теб очевидно “префърцунен” означава такъв, който го е грижа за здравето...?
...Това се случва защото джънк храните са всъщност пристрастщващи, и това е доказан факт - и можеш да бъдеш сигурна, че от това имат полза повече хора, отколкото можеш да си представиш...
Да, много си права и за двете :(
Докато живеех с приятеля ми отслабнах 5 кила. Сега осъзнавам, че е било напълно под негово влияние.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.11.12 12:56.
10.11.12
13:29
Много по-скъпо е,ако се храниш само с био продукти и отбираш най-качествените неща.С’я ... не е хималайски девици да са ми баяли на солта,дето си я слагам в салатата...
Но може и да не е много по-скъпо,даже може да е същото - цените на някои неща са по-високи,ама като ще сме здравословни,нали и количествата спадат - едното за сметка на другото.
Изнервят ме хора,дето си купуват биренки от 6,50 за кг , щото били евтини ,а в същото време могат да си купят пилешко за 7лв/кг или нещо друго,дето поне ще е сигурно,че съдържа месо (giggle)
НО когато са намесени деца,понякога може да се наложи и на хляб с чесън да се кара.Ако чесънът не стане още по-скъп (giggle).
По-лесно е за такива като мен,например,дето имат ангажимент само към себе си .И въпреки,че нямам ангажименти,се озорвам,както бях споделила в дневника - в повечето случаи не мога да си купя това,което ми е необходимо.
Не успях да се изкажа много добре.Няма значение.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.11.12 13:32.
10.11.12
13:56
казано от Т. Тодорова на 10.11.12, 12:12:
Моят ми изскача с теорията,че т’ва със здравословното били глупости,навирани в лицата на хората за пари - ей т’ва е здравословно брашно,купувайте го ; ей т’ва е здравословно олио,купувайте го !... И тъй.Реално погледнато,има право за някои неща,ама малко прекалява.
А доколкото за изградените навици - всеки вкус се възпитава и превъзпитава.Ако се напъне да похапва това-онова,ще свикне и ще му хареса в някакъв момент.А и винаги има начин да си го сготвиш вкусно.Инак,Деси,схванах ти проблема...Сигурно и на него не му е лесно с ограничен бюджет,и сигурно му е мъчно ,че като твой мъж не може да ти осигури нещата,които ти харесват и от които имаш нужда.Може да го избива на кротка агресия тая временна неспособност - егото на мъжете обикновено е по-голямо от тях,н’ъл знаиш :)
И аз непрекъснато се питам, аджеба дали не е всичко за пари, пак да ни насаждат разни наболели теми и да си оправят бъдещето на наш гръб.... кой да ти каже.
Иначе, да, склонна съм да се съглася за мъжкото его. Подозирам даже, че е така, защото той има представа, не е гол и бос по темата и поддава на моите идеи. Но прекалява с коментарите и явно това ме натоварва. Демек изкарва си го на мен (giggle)
Аз не съм отказала нито месо, нито млечни и може би затова леко ми идва в повече сметката, отделно другите разходи по детето - танци, допълнителни занимания /дето са 50 лв тук, 50 там/, дрехи, играчки .... няма да обяснявам. Оправяме се някак.
Един прост пример - олио: 2,60 лв; шарлан - 5 лв.; зехтин 10 лв. - като това са от по-евтините варианти, за които се съмнявам и в качеството, кафява захар 3,50 лв /бяла не помня, ама двойно по-евтина. Хималайска сол - 1,80/250 гр/, бялата сол - стотинки.
Е....????
10.11.12
15:05
Според мен трябва да си правите месечен разчет на парите, които можете да отделите за храна, за да знаеш колко да се развихряш в покупките. В нашето семейство харчим с малко повече от повечето ни приятелски двойки (още никой няма деца) и то, защото си позволяваме неща, които са “луксозни стоки” (незнам как да го кажа иначе), а те редовно ядат “биренки”. Ако се храните изцяло със сезонни и регионални продукти сметката за храна е много приятна изненада и това е най-здравословното (според мен) (F)
Ами аз с моя бюджет общо взето добре спестих, не стана с 40 евро обаче на месец, а 80.
Не спестих много, защото спонсорирах приятеля си—аз така го спонсорирвам ЛОЛ кат съм в настроение, макар че сме май разделени.
И за дрехи и други неща обаче също харчих, но така де, храната е 80 евро на месец.
Гледам да са суровини, а не баш био неща.
Чеееее......аман защо ли влязох в някъв смотан био-магазин на спирката—накупих си разни боклуци—чайове, агаве сиропи, строших 30 евро за неща, дето не ги бях планирала.
Ама затва, ся не нося парите и пазарувам според списъка :)
Хималайска сол определено не купувам. Приятелят на сестра ми е хималаец, имат един тон хималайски простотии и
общо взето само черния им пипер и някои други подправки си заслужават.
Сол си купувам обикновено. За пълнозърнесто и брашно и т.н—меля овес на мелачката.
А и съм открила нов закон:
Колкото повече работиш, толкова по-малко се чудиш кво “полезно нещо” да изядеш, толкова повече пари имаш и толков апо-малко време да ги харчиш. Е тва е златната сpеда ЛОЛ (rock)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.11.12 15:23.
казано от Kiko San на 10.11.12, 15:16:
Колкото повече работиш, толкова по-малко се чудиш кво “полезно нещо” да изядеш, толкова повече пари имаш и толков апо-малко време да ги харчиш. Е тва е златната сpеда ЛОЛ (rock)
Така май излиза, че аз по цял ден си клатя краката :D
казано от Puma на 10.11.12, 19:33:
казано от Kiko San на 10.11.12, 15:16:
Колкото повече работиш, толкова по-малко се чудиш кво “полезно нещо” да изядеш, толкова повече пари имаш и толков апо-малко време да ги харчиш. Е тва е златната сpеда ЛОЛ (rock)Така май излиза, че аз по цял ден си клатя краката :D
Е, ашколсун! Намерила си тънкoтo! :D
Но по принцип, като няма мир в душата, няма и мир в живота и работата съответно.
Тва ми сe падна на етикетчето на йоги чайчето днеска :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.11.12 22:35.