Джуркане на упражненията

10.11.12
17:26

Здравейте! Вече 3-4 месеца съм на една фитнес програма за маса като до сега само съм разменял упражненията на дадена група мускул (Например: за гърди-вместо полулег лежанка с лост, разменям с полулег с дъмбели).. та сега искам да разменя самите групи мускули през дните.. до сега бях така:

Понеделник
1. Гърди
2. Бицепс
3. Корем

Сряда
1. Гръб
2. Пулоувър като преход 1 упражнение
3. Трицепс

Петък
1.Рамене
  i. Суперсерия си правя: Лост напред за предно рамо + обратен наклон лег с щанга за долни гърди (защото ми изостават)
  ii. Супер серия на задно рамо + трапец с дъмбели
2. Крака
3. Корем

сега искам да ми дадете съвет как да “разджуркам” групите така, че да не се пренатоварвам през дните...

Благодаря!

10.11.12
17:55

Джуркане първи път:

Понеделник - Крака

Сряда - Гръб, Рамо

Петък - Гърди, Ръце

?

10.11.12
18:02

А защо няма корем?

Мнението беше редактирано от лежачка на 10.11.12 18:02.

10.11.12
18:07

Корема се товари достатъчно от клека и от тягата, но ако имаш мерак го вмъкни някъде.

10.11.12
18:16

Ами, ако направя така много ли ще ми дойде:

Понеделник - Крака, Корем

Сряда - Гръб, Рамо, Корем

Петък - Гърди, Бицепс, Трицепс

(Аз за корем правя само коремни преси, стенд и от време на време наклон на страни с дъмбел/кабел..)?

10.11.12
18:40

казано от Vladislav Vasilev Vasilev на 10.11.12, 18:02:

А защо няма корем?

Корема можеш да го вмъкнеш където намериш за добре.... Например - Пон., Петък

10.11.12
18:56

Мерси :)

10.11.12
21:42

Коремните преси са възможно най - неЕФЕКТИВНОТО упражнение за корем.Провай с нещо друго.

10.11.12
22:08

казано от Алекс Тайна на 10.11.12, 21:42:

Коремните преси са възможно най - неЕФЕКТИВНОТО упражнение за корем.Провай с нещо друго.

Ако се правят под-голям наклон е ефективно упражнение . С 15 повторения и не можеш да дишаш , ако са на хоризонтална лежанка и се правят по много повторения може да доведе до болки в кръста.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1