Тренировъчна програма

10.11.12
15:32

Здравейте на всички ! Имам сериозен проблем, който не мога да разреша всеки ми казва различно накрая реших да се обърна към всички Вас, които сте в този форум. Тренирам от близо 2 години вече фитнес 1 години тренирах без да пия нищо, а втората започнах да пия Gainer, Creatin i L-Glutamin - знам, че нещата стават бавно и с търпение и упоритост, но не мога да кача килограми. На хранителен режим съм 5 пъти ям в деня. А добавките ги пия по следният начин: Creatina - 30 мин. преди тренировка и 30 мин. след тренировка =5 гр. , Gainera - всеки ден по 100гр. и Креатин 5гр. + Глутамин 5гр. , когато не съм на тренировка или по - точно, когато почивам. Тренировъчната ми програма е следната:
1 ден - гърди, бицепс
- Гърди
1. Изтласкване от лег - 4х10
2. Събиране на пек - дек машина - 4х10
3. Изтласкване под наклон - 4х10
4. Бенч прес с дъмбели 15% наклон - 4х10
- Бицепс
1. Сгъване на прав лост от стоеж - 4х10
2. Последователно сгъване с дъмбели - 4х10

2 ден - гръб, трицепс
- Гръб
1. Дърпане на скрипец зад врат - 4х10
2. Гребане с щанга, но имам проблеми с кръстта и го правя на машина - 4х10
3. Хиперекстензии - 4х12
4. Дърпане на скрипец с подхват - 4х10
- Трицепс
1. Разгъване на дъмбел зад глава от седеж - 4х10
2. Разгъване на скрипец - 4х10

3 ден - рамене, крака
- Рамене
1. Раменни преси - 4х10
2. Разтваряне встрани с дъмбели - 4х10
3. Разтваряне встрани с дъмбели с водоравен наклон - 4х10
- Крака
1. Екстензии от седеж - 4х10
2. Сгъване от лег - 4х12
3. Повдигания за прасец на лег преса - 4х10
4.  Избутването с пръсти на лег преса - 4х10
И след всичките тренировки правя 20 коремни преси и повдигане на крака за долната на корема 4х12
През ден ходя на фитнес, храня се под режим и почти не мърдам от 59кг., а съм на 18 години и съм висок около 1,82.

Хранителният режим ми е следният:
Сутрин към 7,30 - 8.00 закъсвам по 2 - 3 яйца с препечени филийки
Към 10,30 - ям плодове
Към 12,30 - ям пържено
Към 14:30 - 15:00 - отново плодове
И към 18:30 - 19:00 ми е вечерята отново нещо пържено, това ми казаха .... Но явно не е така
Не пуша и не пия никакъв алкохол !

Разбрах, че всички тук разбирате и се надявам да ми помогнете.
Благодаря предварително! 

Темата беше редактирана от Stoino Mihailov на 10.11.12 15:55.

10.11.12
15:37

If you’re not gaining weight,you’re not eating enough.As simple as that.
Още повече че си 60 кг,и ако не си 1,20 висок,не виждам какво те спира да качваш по минимум 2 кг месечно.

10.11.12
15:47

Не разбирам какво не правя като хората, не разбирам къде греша, за да не може всичко което искам да се получава. :(

10.11.12
15:48

Опиши храненето. От 10 грама креатин нямаш нужда.
Тренировката също може да се пипне, и то доста.

10.11.12
17:57

Клека и тягата къде са?

10.11.12
19:03

клека и тягата не мога да ги правя имам сериозен проблем с кръста.

10.11.12
20:32

казано от Stoino Mihailov на 10.11.12, 19:03:

клека и тягата не мога да ги правя имам сериозен проблем с кръста.

As usual…
А на хиперекстензиите не ти ли пречи проблема с кръста?

10.11.12
20:38

То само това да ти е проблема.Нямаш едно нормално упражнение нито за гръб,нито за крака.Ако и другите ти хранения са като закуската,съжелявам,но не ядеш достатъчно.Почни да си следиш количествата храна,скочи ударно на 3500 калорий за една седмица и кажи  дали не качваш.

10.11.12
21:32

казано от Stoino Mihailov на 10.11.12, 15:47:

Не разбирам какво не правя като хората, не разбирам къде греша, за да не може всичко което искам да се получава. :(

Въпроса е какво правиш като хората и отговора е - нищо.

казано от Stoino Mihailov на 10.11.12, 15:32:

Хранителният режим ми е следният:
Сутрин към 7,30 - 8.00 закъсвам по 2 - 3 яйца с препечени филийки
Към 10,30 - ям плодове
Към 12,30 - ям пържено
Към 14:30 - 15:00 - отново плодове
И към 18:30 - 19:00 ми е вечерята отново нещо пържено, това ми казаха .... Но явно не е така
Не пуша и не пия никакъв алкохол !

Какво е това пържено? Месо, яйца? Ако не, не ги брой изобщо за ядене. Трябват ти качествен протеин и въглехидрати (и мазнини разбира се).
Плодовете също не ги брой за ядене. Т.е., в целия този “режим” аз виждам само една закуска, дето прилича на храна.
Останалото може да не го броиш. Нищо чудно, че си 59 кила, даже са ти много. 100-те грама гейнър към тази “храна” не променят много нещата.

Относно тренировката - не мисля, че си готов за сплит с по веднъж седмично мускулна група, също така не ти трябват по 4 упражнения за гърди, както и нямаш нужда от 4 х 10 на упражнение. Дори и да оставим сплита - тренировката за крака е слаба, тренировката за гръб също, а те са най-големите групи и спомагат най-много за качването на маса.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.11.12 21:36.

10.11.12
21:35

казано от balabanov на 10.11.12, 20:38:

То само това да ти е проблема.Нямаш едно нормално упражнение нито за гръб,нито за крака.Ако и другите ти хранения са като закуската,съжелявам,но не ядеш достатъчно.Почни да си следиш количествата храна,скочи ударно на 3500 калорий за една седмица и кажи  дали не качваш.

Той яденето го е описал цялото (сигурно е едит след въпросите относно храната)... плод, нещо пържено, плод, плод, още нещо пържено... А относно упражненията аз нямам забележка единствено към бицепс и рамо... Другото е отврат. Само за пример: за най-малкия мускул-прасец се правят 8 серии, но за това пък най-голямата група квадрицепс и бицепс феморис по 4 серии...
Пич така няма маса няма да видиш, няма начин, не ядеш правилно, не тренираш правилно, от необходимите условия за растеж ти остава само да почиваш правилно, ама то в твоя случай няма нито от какво да се възстановяваш (сбъркана тренировка), нито с какво да се възстановяваш (кофти храна). Тук трябва пълна, тотална промяна.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.11.12 21:41.

10.11.12
23:45

Разбрах, че всичко което ми бяха казали до сега е без резултат и знаех, че бъркам някъде. Благодаря Ви, че ми помогнахте и ми казахте, че трябва всичко да ми се промени....

11.11.12
08:57

Кажи какъв ти е проблема с кръста, защото и аз съм така но правя всичките базови упражнения и се чувствам по добре. Само искам да ти кажа че всичките упражнения с тежести които дигаш над глава товарят много повече гръбначния стълб отколкото си мислиш. Ако толкова се притесняваш, почни да си клякаш у вас на серии като дършиж кръста стойката изправена даже се снимай за да свикнеш, после сложи лоста на гърба и клякай с него, после сложи килограми и така ... да видиш колко ще ти се товари кръста. Ако имаш големи опасения, иди при спортен рехабилитатор и се посъветвай с него. С доктор недей защото ако наистина имаш проблем с кръста, ще ти кажат да си “почиваш” до края на живота и от време на време да ходиш на балнолечение... :) Идеята ми е че трябва да направиш нещо иначе ще получиш съвсем дисбаланс, затова спортен рехабилитатор пак да повторя.

Мнението беше редактирано от asdfsdfg sdfgsdfg на 11.11.12 09:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1