11.11.12
11:20
здравейте,
някой от вас да е чувал за afterburn програмата на Mike Chang?Има ли някои от вас да са трнирали или трнират по неговия метод. и дали според вас има добър ефект най вече за отслабване?
Благодаря предварително за вашитр отговори
Не знам дали е така, но този “афтър бърнинг ефект” предполагам е трениране с базови многоставни движения от които съответно се горят повече калории в по-продължително време след тренировка.
Ако е така, аз тренирам по такава програма и то в супер серии - за да е по-хард. Но с тая разлика, че за да спра магическия “бърнинг” ефект изяждам по една кутия вафли. :D
казано от Old Timer на 11.11.12, 12:21:
Не знам дали е така, но този “афтър бърнинг ефект” предполагам е трениране с базови многоставни движения от които съответно се горят повече калории в по-продължително време след тренировка.
Ако е така, аз тренирам по такава програма и то в супер серии - за да е по-хард. Но с тая разлика, че за да спра магическия “бърнинг” ефект изяждам по една кутия вафли. :D
Old Timer го каза.Това не е програма и не е на Майк Чанг :D .Това си е известен принцип във фитнеса.И да ,ефективен е .
11.11.12
13:29
А всъщност някъде по света има един Майк Чанг, който е кръстил “Афтербърн” своя програма.
И съответният потребител е отворил тема, в която пита за тази програма.
Разбира се, тук можем да почнем да философстваме колко ли хора се казват Чанг, колко от тези с Майк са Майкъл, на въглища или на шишарки се получава по-добър бърн на пълнозърнеста филийка с дебелина 0,8см и т.н.
Въпрос на приоритети е:
или се показваме колко сме умни, а другите - колко са прости (бг форум),
или се опитваме да помогнем на питащите (ако можем) (небг форум)
11.11.12
13:45
Няма да е зле някой да даде повече информация, а не само леки подигравки...
Афтърбърн ефекта представлява реакция на организма,изразваща се в изгарането на мазнини часове и дори дни( уж до 48 часа) след самата тренировка.По принцип всяка физическа активност води до този ефект,но обикновено в пренебрежими граници.В случая говорим за засиленото действие на този ефект,след определен тип тренировка.
Обикновено става дума или за високо-интензивна тренировка с многоставни упражнения ,с малки почивки и големи тежести,или за високо-интензивна интервална тренировка.
При първия тип тренировки имаме ,както вече споменах,многоставни упражнения,които изискват участието на голям диапазон мускули-тяга,клек,лежанка,набирания,кофички,войнишка преса,щангистките движения.След подобна тренировка,мускулите,участвали активно(в случая голям брой мускули) дърпат енергия от мастните депа.
При втория тип-високо-интензивната интервална тренировка- се получава същото,само че,не е задължително да сме правили тежки упражнения с щанги или дъмбели,а вършат работа дори упражнения със собствено тегло.Тук интензитета идва от твърде малките почивки в сравнение с времето,което прекарваме,вършейки самата работа.Пример (референция:класическия табата протокол)-20 секунди работа,следвани от 10 секунди почивка).
За тези неща има теми в сайта,там пише по-подробно.Аз импровизирах ,така че не гарантирам качество.
Мнението беше редактирано от Гената на 11.11.12 16:06.
11.11.12
17:31
Доколкото разбрах от това, което прочетох това е от програмите от типа “плочки за 3 седмици”. От сега ти казвам да не се хващаш на тия неща.
11.11.12
17:55
казано от Юлиян Тодоров на 11.11.12, 13:29:
А всъщност някъде по света има един Майк Чанг, който е кръстил “Афтербърн” своя програма.
И съответният потребител е отворил тема, в която пита за тази програма.
Разбира се, тук можем да почнем да философстваме колко ли хора се казват Чанг, колко от тези с Майк са Майкъл, на въглища или на шишарки се получава по-добър бърн на пълнозърнеста филийка с дебелина 0,8см и т.н.
Въпрос на приоритети е:
или се показваме колко сме умни, а другите - колко са прости (бг форум),
или се опитваме да помогнем на питащите (ако можем) (небг форум)
Ами всъщност Юли човека е кръстил програмата си six pack shortcuts, ето и линк към сайта му: shortcut shit
Честно казано не виждам какво лошо са казали Old Timer или Spook, нито са нагрубили, нито са обидили някой, напротив, всеки вникнал в мненията им разбира, че за тях афтърбърна е един ефективен метод, макар да поясняват, че не е революционен и не е открит от Майк Чанг.
Сега да се хвърля и аз в темата: атрърбърн ефекта е доста използван и резултатен. Сикс пак шорткът трейнинг схемата на Чанг обаче ми изглежда по-скоро като “be ripped in 4 weeks” т.е. пълен та*ак или културно казано просто един маркетингов трик. Защото нищо, което е пряк път (shortcut), лесен начин или бърз вариант не е ефективен и правилен такъв. Някой вярва ли наистина, че тези съвети и методики са причина за телата, които ги популяризират? Имам предвид без значение дали е мацката от БодирокТв, Ханибал, Зиз, Майк Чанг или който и да е пореден тийн идол, нелепо е да се вярва, че тренирайки “така” ще изглеждаме “така”. Има куп други фактори, които са изградили даденото тяло и форма (години тежки истински тренировки, изключително стриктен хранителен режим според целите, не на последно място качествено суплементиране и най-вече “суплементиране”), а въпросната демонстрация на метод, програма или революционна схема си е просто реклама на продукта, целящ по-добра цена и продаваемост.
Относно разликата между БГ форум и чужд такъв, някак дразнещо и изтъркано става вече това твърдение и постоянното намекване, че видиш ли ония другите са интелект, па тука ние простите освен да се плюем друго не можем. В крайна сметка, който не го кефи не е длъжен да пише тук, да ходи да се изявява интелектуално в чуждите културно издържани форуми. И за да не съм голословен ето линк към форума на Bodybuildin.com точно по тази тема: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=133345413&page=1
Аз съществена разлика не виждам.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 11.11.12 17:56.