12.11.12
15:40
добър ден,искам да попитам кой вид раменни преси ще ми препоръчате...http://www.bb-team.org/exercise/3803_ramenni-presi-s-dambeli-ot-sedezh - от този вариант като на първата снимка ли да го права с палците да сочат към главата или да сочат зад мен като пича от клипчето ? моля препоръчайте ми дали да правя пресите с лост или с дъмбели и ако е с дъмбели кой вариант да използвам и от каква пазиция да го изпълнявам упражнението дали от седеж или от изправено положение
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.11.12 16:17.
12.11.12
16:15
...
Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:48.
12.11.12
16:21
Аз като правя с лост редувам 5 повторения пред гърди и 5 зад врат.
Раменна преса зад врат е съвсем ненужен риск.Аз си контузих врата по тоя начин,после 20 дни не можех да си въртя главата наляво и надясно.
Относно това как да я прави автора-няма едно правилно изпълнение.Може и от седеж,може и от стоеж,може и с лост,и с дъмбели.Зависи от стажа ,от целите,от индивидуалните характеристики на тялото.
Най-универсалният вариант си е с щанга от стоеж.
12.11.12
17:41
а ако е от седеж трябва ли гърба да ми е подпрян или не е задължително
12.11.12
19:01
Няма смисъл, ако се чувстваш не стабилен в кръста, намали тежеста.
казано от kaloqn ivanov на 12.11.12, 17:41:
а ако е от седеж трябва ли гърба да ми е подпрян или не е задължително
Най-добре да е подпрян. И с дъмбели трябва да правиш пресите като на снимката. Както си писал с палците към главата. Дланите обърнати напред. На клипа е показана разновидност на упражнението. Ако не греша се наричаха Арнолд-преси,друг начин на изпълнение на раменните преси. Некласическия вариант.
12.11.12
23:23
Класическата преса от стоеж също не е за пренебрегване, ако я изпълнявате правилно
13.11.12
16:37
най харесах като чели варианта на Миро който препоръча...се пак благодаря на всички за отговорите