Съвети за хранителен режим

08.11.12
14:16

Здравейте!

Като начинаещ ходя на фитнес от вече почти два месеца и ефект върху мускулната маса определено вече се забелязва, но се нуждая от мнението ви за режима ми на хранене, който използвам до момента. Всякакви препоръки са добре дошли. Висок съм 1.80, тежа 82 килограма. За седмица три дни съм в залата, а останалите 4 бягам навън по 40минути. Целта ми е да кача мускулна маса и да намаля процента си на мазнини, а по отношение на метаболизма клоня към ендоморфите.

Сутрин

Овесени ядки 100 гр(354cal) с мляко (300 ml - 146cal)
Ябълка 140-150 гр (~86-96cal)

Обяд
Извара Дядо Либен 200гр. (200cal)
Пилешко месо (Понякога гърди, понякога от останалите части на пилето, но винаги около 200cal).
Хляб Вита 3фил. (216cal)
Сирене 100гр (~300cal)
Яйца - 2 цели и 2 белтъка (~176cal)
Кисело мляко 2% (192cal)

Вечер
Извара Дядо Либен 200гр. (200cal)
Кисело мляко 2% (192cal)
Хляб Вита 2фил. (144cal)

Още 250 калории изяждам под формата на някое десертче, с цел да не чувствам лишение.

Общо: ~2660 калории на ден.

Темата беше редактирана от Bolmir Halev на 08.11.12 14:26.

Незнам аз не съм от най-големите спецове, но хем да качваш хем да чистиш и хем с тези калории и този режим незнам дали ще се получи. За мен 2600 калории на 80 килограмов човек са супер малко за покачване на ММ. И Предполагам не приемаш всичката храна на 3 хранения както си написал. Според мен ти трябват още 2 хранения през деня,ако искаш да качваш.Ако искаш и да качваш чисто всичко зависи от храната. Добави салата, към поне 2 от храненията  махни хляба и сиренето добави малко сложни въгл.(ориз, картофи) вечер преди лягане изварата е добре. Нека и други се изкажат, да не се пиша за разбирач.

Щом искаш и да качваш , и да чистиш приемай повече калории от качествени източници (месо, яйца, извара ,риба ,ядки,идр). Бочи по 3000 калории на НВД с (82X2,5=205) 205-220- гр протеин и 70-80 гр въглехидрати за твоите кг .Според мен увеличи силовите тренировки .3 дена в седмицата в залата за мен  са малко ,няма как да стимулираш мускулите да растат достатъчно . Наблегни на базовите упражнения (тяга , лежанка , мечка , клякане идр .. ) . И накрая да ти кажа по-добре първо си избери какво искаш . Или чисти или качвай . Аз така години ,ту почна едното, ту другото и се лутам по средата . С тая височина стани 90 кг пък тогава изчисти . По- добре тренирай в залата 5 дена ,увеличи калориите , наблегни на базовите упражнения , стани 90 кг пък тогава вече почни да чистиш с 2000 калории и повече кардио .

казано от Павлин Пламенов на 30.11.12, 14:58:

Според мен увеличи силовите тренировки .3 дена в седмицата в залата за мен  са малко ,няма как да стимулираш мускулите да растат достатъчно . По- добре тренирай в залата 5 дена ...

Този съвет изобщо не е добър за него. Човекът едва е влязъл в залата и ти го пращаш на 5-дневен тренировъчен режим. Ще се справи ли? Има ли опита да тренира по този начин и да възстановява? Бъди по-разумен в съветите си. Чудесен напредък може да има и с 3 тренировки седмично... въпросът е какво прави в залата... :)

казано от Bolmir Halev на 08.11.12, 14:16:

Всякакви препоръки са добре дошли.

Тази тема е за теб.
Имам странното подозрение, че сметките ти за енергията не са никак точни.
Белтъчините ми се виждат малко.
Почти не виждам мазнини в храната ти.
Яж яйцата цели.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.12 16:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1