По какъв начин да прибера корема +снимки

17.11.12
00:04

Здравейте, на 20 години съм и съм 51 кг, 165см. Проблемната зона на моето тяло е корема, винаги е бил. Крака, дупе, ръце всичко ми е нормално, само с корема не мога да се преборя. Хляб не ям, тестено избягвам, рядко си позволявам, газирано не пия, само от време на време на крак шоколад или вафла. Не искам напълно да се ограничавам, но не мога да се отърва от мазнините около корема и не знам къде греша. Посъветваха ме да правя коремни преси, за да се прибере корема, но тц имам чувството, че няма никакъв ефект (а може и да не ги правя правилно?)...преди тичах и изкачвах стълби и навсякъде отслабвам, само не и на корема. Бихте ли ме посъветвали нещо? Прилагам снимки, но те са стари ПРЕДИ да отслабна още няколко кг (на снимките съм 54-55, но в момента е същата история с корема)

17.11.12
08:52

Ето ти програми за корем.
http://www.bb-team.org/workout/4409_programa-za-stabilen-i-silen-koremen-poyas-i-chast
http://www.bb-team.org/workout/4410_programa-za-stabilen-i-silen-koremen-poyas-ii-chast
Само с тях няма как да свалиш мазнините!!!Не може да свалиш мазнини само от определено място.Това,че тренираш  корем ще го стегне,но няма да ти намали подкожната мазнина.
Прави кардио- http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata
Тренировки с тежести също ще ти са необходими и НАЙ-вече Хранителен режим!

Човешкото тяло трябва да го разглеждаш първо като едно цяло и после на съставни части... ако искаш каквито и да е резултати в каквато и да е област индиректното трениране на целевия мускул също играят роля при неговото оформяне стягане и въобще реконструиране... тоест трябва да правиш упражнения които в книжките ги пише, че са примерно за крака и прочие но те всъщност натоварват корема дори по-ефективно.... ако целта ти е само корема и всичко друго ти е ‘’супер’’ ... едвали ще стане нещо :) трябва да обърнеш внимание на тялото си като цяло.

17.11.12
10:46

Благодаря. Е, не мога да кажа, че всичко ми е “супер” , но примерно от толкова слабеене почти останах без дупе, а корема си седи -.- А какво ще кажете  за тези упражнения? http://vbox7.com/play:c7294ff6 доста са популярни, защото все на тях попадам. В момента в университета съм се записала на аеробика, това се води кардио нали? Бая се поизпотявам там, правим всякакви упражнения, и май наистина натоварва мускулите, защото след първият път имах мускулна треска 4 дена, зверска и ме боляха някакви мускули, които дори не знаех, че съществуват :D е, шегувам се, разбира се, ама... а и като виждам треньорката как изглежда съм обнадеждена :D Само дето е веднъж седмично, но мисля да си повтарям упражненията вкъщи през седмицата. А за фитнес нямам пари :( - много ми е скъпо в момента да се запиша.

17.11.12
12:02

8 мин упражнения съм ги правил всяка вечер в продължение на година (по-добрият вариант беше 3 пъти в седмицата, както е указано в началото). Имаше резултат, но съм много по-доволен от една тренировка за корем седмично, в която го натоварвам с тежести с по-малко повотрения. Всичко зависи от желания резултат. С по-честото трениране на корема ще имаш преса като на спринтьор (стига да я изчистиш), а по втория начин (1 по-тежка тренировка)- получаваш преса с по-дълбоки сводове. За да се вижда  трябва да намалиш нивото на подкожните мазнини (за момиче-към 20%)

Мнението беше редактирано от Петър на 17.11.12 12:09.

Тея компилацийки ‘‘8 минути за перфектна преса’’ и прочие като ги видя и се усмихвам съжелително ... аз не съм правил нито едно от тях но пак имам преса ;d не е задължително да ходиш на фитнес занимания вкъщи също са добра идея и е по-добре от нищо... а и има и други цели освен отслабването така, че не виждам кое те спира да тренираш ;) както казах гледай на тялото си като цяло и после на съставни части... ако искаш нещата да са като хората попитай някой опитен за упражения вкъщи и така нататък... ако опита му е подплатен и със знания си бомба :)

21.11.12
21:27

Здравейте отново, имам още един въпрос, над който разсъждавах. Тъй като сега ходя на аеробика, мислех си дали да не се запиша на танци - хем забавно, хем разтоварващо... четох в интернет, че спортните танци помагат за оформяне на хармонично тяло... ноо бихте ли ми препоръчали кои точно танци са най-ефективни?

17.12.12
16:38

Народните танци в случая ще са ти най-полезни. Натоварваш цялото тяло. Едно ходене на народни танци е равносилно на тренировката по аеробика или дори на едно посещение на фитнес салона. Стягат се бедра, пръсци, коремче...

А иначе по другия въпрос. По принцип не е задължително да ходиш на фитнес, за да поддържаш добра форма. Но определено трябва да отделиш време, за да постигнеш някакви задоволителни резултати. Веднъж в седмицата не е добре. Опитай се поне през ден да правиш някакви упражнения сутрин на гладно. Като е хубаво времето навън, можеш да тичаш. А като е лошо например да вземеш въже за скачане и малко по-широка стая и да правиш серии. Дори и да ти звучи странно, това помага много за стягане на корема. Но разбира се в комбинация с коремни преси. Спираш какъвто и да е алкохол. Много зависи и какви коремни преси правиш. Като гледам  снимката, ще ти препоръчам един особено ефективен начин. Лягаш на земята в спалнята (или стая която да има диван или легло), но задължително го правиш върху килим или някакво одеало, така че да ти е меко на кръста, дигаш краката и ги слагаш на леглото, като подбедрицата ти трябва да допре леглото/дивана. Слагаш ръцете на тила и започваш да помпаш тялото нагоре-надолу, като броиш до към 10 (едва ли ще издъжиш повече). Спираш, почиваш и пак същото нещо го правиш в още 2-3 серии. Ще усетиш, че е доста трудно и е възможно след първия път да ти се получи и мускулна треска, така че първите няколко пъти може да правиш само 1-2 серии. Ако упражняваш така коремчето до няколко седмици ще се прибере.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1