Два пъти в седмица гръб - претрениране на бицепс?

29.08.05
00:18

В последния брой на “М и Ф” беше публикувано интервю със Светослав Андреев, който сподели, че тренира гръб два пъти в седмицата. Аз съм с около година стаж. Около два-три месеца съм правил и аз по този начин, което може би е било грешка, защото ми е било рано. От два месеца насам правя гръб само един път в седмицата, но отново смятам да мина на две тренировки в седмицата - един път мъртва тяга, гребане и мечка, втория път - скрипци и набирания. Не ме притеснява толкова дали ще претренирам гърба, а дали бицепса няма да се претоварва. Тренирам през ден и тренировката на бицепса ще се пада между двете гръбни. На бицепса му се събират по 48 часа почивка. Та как мислите вие, дали бицепсът ще може да си почива достатъчно? (диетата ми не е голям връх, но глезам да запълвам празнотите с хран. добавки)

29.08.05
00:23

1 не е Светослав а е Светомир
2.една година стаж е малко за да тренираш голяма мускулна група 2 пъти в седмицата!ще претренираш брутално!
ти трябва да тренираш максимум 3 пъти в седмицата а не през ден !
3.ще претренираш не само бицепса а всичко което тренираш!

29.08.05
00:27

Ами като  му стигнеш зоба може и да се справиш
Не се сравнявайте и не копирайте ексцентричните програми на профитата там нещата са други въстановяване а и програмата може да си работи само за него

CR

29.08.05
10:44

1мускулна група да се тренира 2 пати седмично при твоя стаж е много неудачно както ти казаха не само гърба и бицепса ами всичко ще ти иде на “кино”. Най мн. 4 пати седмично при положение че имаш мн. време за почивка, но според мене най-добре е 3 пати.
И аз сам правил тази грешка да копирам програми от ПРОбилдъри  няма смисъл. :lol:

29.08.05
11:35

По принцип е относително някои да ти каже дали претренирваш или не просто трябва сам да усетиш.Освен това ако имаш достатъчно време за тренировко през седмицата варианта е добър за два пъти седмично гръб,но на бицепса ще му дойде малко в повече.По-добре пробвай да правиш бицепс +гръб в една тренировка така няма да го претренирваш

29.08.05
14:07

Защо бе хора не е лоша програмата! На мен много ми хареса, с уточнението, че ако не зобиш може едната седмица да се прави това за широчина на гърба, другата седмица за плътност т.е. да ги редуваш! Не можеш иначе да възстановиш като него!

29.08.05
15:01

да ако ги редуваш става,но не и двете тренировки за гръб в една седмица и то при положение че ще тренираш и другите мускулни групи през това време няма да може да се възтановиш!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1