голямо чистене ще падне :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.11.12
23:16

Здравейте и от мен.На 32 години съм 168см\63 кг.Имам детенце на 4 годинки и 10’ина кила за стопяване.
Нямам цветущо спортно досие,но от малка се занимавам с аеробика,танци,волейбол,баскетбол а малко по-късно и с фитнес.
Знам ,че ще прозвучи тъпо,но ходех на фитнес само защото се чувствах страхотно след  тренировките...
Нямах някаква цел,нито пък определен режим на хранене и тренировки.
Не знам към кой тип телосложение спада тялото ми ,но съм си “якичка “по рождение и бързо трупам мускулна маса.
Основната ми цел сега е да стопя само подкожните мазнини ...и да се стегна..
Все още не съм си изградила правилен режим,но избягвам животинските мазнини и тестените продукти.
Въглехидратите са ми слабост и не изям ли един шоколад на ден ми причернява.

Темата беше редактирана от Лили на 16.12.12 22:34.

16.11.12
06:48

Здрасти,
Без да си писала конкретно режим, ми става ясно, че не се храниш с достатъчна храна и заради това ти “причернява” за шоколад. страхът ти от животински мазнини е неоснователен и аз бих ти препоръчала да наблегнеш на животински продукти: месо, яйца, мляко по няколко пъти на ден. Всичко останало да е гарнитура. Тогава ще си достатъчно сита и няма да примираш за сладко. Стопяването на мазнини определено няма да се случи с 1 шоколад на ден.
Разгледай статиите в сайта за РБД, както и другите дамски дневници (или мъжки, но трябва да намалиш порциите), за да се ориентираш повече.

16.11.12
11:19

Да,права си Ани!Шоколада определено ще го намаля на 2-3 блокчета и то след тренировка.
За животинските мазнини да уточня,че ги избягвам по скоро заради кръвната си група.Заребих се с режима спрямо кръвните групи.
Офф да се чуди човек какво да яде...а за мен храненето е само по принуда(не съм чревоугодник)...
Така или иначе ще се поровя още малко в нета и ще си съставя в най-скоро време определен режим на хранене.
Засега тренирам пилатес и с 2 кг’мови гирички.Мисля да си купя въже и Велоергометър.
Живея в малък ,забутан град и ако изляза да бягам бабите в махалата ще пуснат слух ,че съм изперкала.
Имаме един фитнес в който ходят само мъже и пак не става да ходя(поради същите причини)
Ще пусна снимки по късно да видите мазните ми мускулчета :)

16.11.12
11:22

казано от Türkân Ali на 16.11.12, 11:19:

Живея в малък ,забутан град и ако изляза да бягам бабите в махалата ще пуснат слух ,че съм изперкала.
Имаме един фитнес в който ходят само мъже и пак не става да ходя(поради същите причини)

Оправдания.

16.11.12
11:27

казано от Петко К на 16.11.12, 11:22:

Оправдания.

Повярвай ми основателни са :)

16.11.12
11:28

(F)

Мнението беше редактирано от DaniM DFFF на 17.12.12 13:30.

16.11.12
11:30

Когато спортувам, най-малкото което си мисля е какво ще кажат или какво ще си помислят хората! Мисълта ми е да не ви пука, защото в това, човек да се грижи за себе си, няма нищо лошо :)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 16.11.12 11:31.

16.11.12
11:38

Да,така е Dani :(
Аз съм сама (мъжът ми е в чужбина).Градът е малък и всички се познават.Смятай, какви приказки ще почнат,ако почна на фитнес,където не ходят жени :((

16.11.12
11:40

Ако мъжът ти знае и те подкрепя, какъв е проблема ???

Живейте за себе си, не за хорските мнения !!!

16.11.12
11:42

казано от DaniM DFFF на 16.11.12, 11:28:

Разбирам те напълно ,брат ми е запален по спорта и ходеше да бяга привечер, е цялaтa махла и село разбра за това баси комплексарите, не се виждат на какво приличат лоени топки мас, това е и причината и аз да не ходя да бягам ,а обичам страшно много  ..

Бахахаха, това е, с извинение, най-голямото демотивиране, което съм чела напоследък и то не е заради друго, а защото сама осъзнаваш, че хората, които не спортуват са лоени топки, и въпреки това тяхното мнение е причина за твоето НЕ-бягане.
Честно не мога да го разбера това.
Аз като съм на село, цялата махала се събира да ме гледа как правя лицеви опори, набирания на халки, окачени на асмата, скачам на пейка, мъкна кофи с камъни, обръщам гумата на трактора, скачам с чувал с пясък на гърба си... после бягам 10км от село до града и обратно, само с телефона в ръка, да си засичам време.
Всички, наред с баба ми, си мислят, че съм луда, и КВО от това :D

16.11.12
11:43

Страшно много обичам щангите и много се разтоварвах с тях преди,но засега ще се гледам да се задоволя в домашни условия.
Занапред мога да си спретна една щанга у дома,но засега не ми е нужна.Искам да отслабна .Мускули си имам достатъчно :)

16.11.12
11:43

казано от Türkân Ali на 16.11.12, 11:27:

казано от Петко К на 16.11.12, 11:22:

Оправдания.

Повярвай ми основателни са :)

Повярвай ми - не са! ;) За тях ли го правиш или за себе си?  То според бабите също, ако не си с едно 10 килограма над нормата, не си здрава.. Е, кой е изперкал? Щом като толкова те притеснява промяната, не се захващай изобщо. По въпроса с фитнеса - също. Това е място, където се тренира. Не виждам какво има да те смущава?!  Ако пък е толкова ужасяващо да отидеш в залата, постарай се да се сдобиеш с някакви тежести, които да използваш вкъщи, защото ще има дълго да бленуваш стапянето на подкожните мазнини и “стягането”, само с въже и вело.
Половинчатата работа няма да те отведе там, където искаш.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 16.11.12 11:54.

16.11.12
11:48

казано от Блага на 16.11.12, 11:42:

казано от DaniM DFFF на 16.11.12, 11:28:

Разбирам те напълно ,брат ми е запален по спорта и ходеше да бяга привечер, е цялaтa махла и село разбра за това баси комплексарите, не се виждат на какво приличат лоени топки мас, това е и причината и аз да не ходя да бягам ,а обичам страшно много  ..

Бахахаха, това е, с извинение, най-голямото демотивиране, което съм чела напоследък и то не е заради друго, а защото сама осъзнаваш, че хората, които не спортуват са лоени топки, и въпреки това тяхното мнение е причина за твоето НЕ-бягане.
Аз като съм на село, цялата махала се събира да ме гледа как правя лицеви опори, набирания на халки, окачени на асмата, скачам на пейка, мъкна кофи с камъни, обръщам гумата на трактора, скачам с чувал с пясък на гърба си... после бягам 10км от село до града и обратно, само с телефона в ръка, да си засичам време.

Блага, завиждам ти за куража,мотивацията и непукизма мила.Фен съм ти да знаеш(y)

16.11.12
11:52

(F)

Мнението беше редактирано от DaniM DFFF на 17.12.12 13:29.

16.11.12
11:53

Мари, моята баба е от друго тесто, ЦЯЛ живот ми казва, че съм дебела, даже си спомням, че все се опитваше да ме изменти и да ме лиши от вечеря, а аз като добро прасе, най-си обичам обилните вечери, но НЕ, баба все: “Ще хапнем салатка със сиренце, ей тука едно яйчице съм ти сварила с малко солчица”
Ква салата, кви яйца,аз мога да изям две чинии яхния и половин баница сигурно :D ( това в кръга на шегата, разбира се)

А Türkân дай да видим тея мускули, че ми стана интересно, аз все си мисля, че не са ми достатъчно моите.

DaniM DFFF единствено се засягам, когато мъж ми каже - Ти си мъж :(
Но го преодолях, треньорката ми каза, че който мъж ми казва, че аз съм мъж, значи е слабак :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.11.12 11:59.

16.11.12
11:57

казано от Блага на 16.11.12, 11:53:

Мари, моята баба е от други тесто...

Значи баба ти е в час. Радвай се! :D

16.11.12
12:01

Мари, моята баба е от друго тесто, ЦЯЛ живот ми казва, че съм дебела, даже си спомням, че все се опитваше да ме изменти и да ме лиши от вечеря, а аз като добро прасе, най-си обичам обилните вечери, но НЕ, баба все: “Ще хапнем салатка със сиренце, ей тука едно яйчице съм ти сварила с малко солчица”
Ква салата, кви яйца,аз мога да изям две чинии яхния и половин баница сигурно :D ( това в кръга на шегата, разбира се)

А Türkân дай да видим тея мускули, че ми стана интересно, аз все си мисля, че не са ми достатъчно моите.

DaniM DFFF единствено се засягам, когато мъж ми каже - Ти си мъж :(
Но го преодолях, треньорката ми каза, че който мъж ми казва, че аз съм мъж, значи е слабак :D

Надявам се и аз да го преодолея, както и останалите ,който са с лабилна психика (headbang)(headbang)

16.11.12
12:29

Засега само толкова.Другите по-късно.:)

Мнението беше редактирано от Лили на 16.11.12 12:30.

16.11.12
12:32

Хранителен режим е моя съвет, иначе не смятам, че интензивните тренировки с тежести ще ти навредят.
Не трябва да отслабваш, а да чистиш и запазиш този мускул, които имаш :)

16.11.12
12:53

Аз бих добавила даже, че още малко мускули хич няма да са излишни :) Ама знам ли, може да ми е изкривена перспективата.
Аз имам снимки на ръка в същата поза и се чудя какво би казала за тях, ако ги видиш...

Права е треньорката ти, Блага, един мъж трябва да е натъпкан с комплекси и лишен от от възпитание, за да каже нещо подобно на жена, особено когато това видимо не е вярно. А дори и да беше! Такива екземпляри не си струват засягането дори.

Turkan, има няколко момичета във форума, които тренират в домашни условия по различни програми от нета. Поразгледай дневниците им.
Докато преодолееш предразсъдъците си, може би такъв тип тренировки ще са един добър вариант за теб. Разбира се, храненето е съществен компонент за постигане на някакви резултати. И не бягай от животинските мазнини.

16.11.12
13:18

казано от Инис на 16.11.12, 12:53:

Аз бих добавила даже, че още малко мускули хич няма да са излишни :) Ама знам ли, може да ми е изкривена перспективата.
Аз имам снимки на ръка в същата поза и се чудя какво би казала за тях, ако ги видиш...

Инис,бих искала да видя снимките ти ,но си ги ограничила мила.От това което се вижда на аватара ти ми е пределно ясно на какво дередже си.Браво!!!
Аз тренирам от 2 седмици
Срам ме е да си призная,но не съм правила даже и гимнастика от юни 2008.(тогава забременях)...
Отслабнах 23 кг след раждане само със диети (без никакви упражнения)и изгубих  известна мускулна маса.
Аз не искам големи мускули.Искам изчистено ,стегнато ,oрелефено тяло :)

Мнението беше редактирано от Лили на 16.11.12 14:05.

16.11.12
13:29

Мисълта ми беше, че начинът, по който възприемаш наличието на мускули в собственото си тяло, има нужда от известно разширяване според мен. Казвам го, понеже жените често възприемат себе си като мускулести, докато не разберат, че просто имат повечко мазнини, а не мускули, покрити с такива. В масовия случай мускулите са дефицитни.
Няма причина за срам, сега си тук и пътуването тъкмо започва :D Всички стартираме отнякъде.
Когато започнеш да тренираш с тежести, ще се включа и аз по - активно. Засега пожелавам успех.

П.П. Нямам такива снимки в галерията, а и те са стари така или иначе. Но това не е важно наистина, с този пример исках само да онагледя разликата в начина на възприемане.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.11.12 13:30.

16.11.12
18:15

С риск да ядосам някои от вас трябва да си призная,че не харесвам жени с големи мускули.Ето тази мацка е идеалът ми за женско тяло

Мнението беше редактирано от Лили на 17.11.12 09:05.

17.11.12
09:21

Днес съм със ужасна мускулна треска,след кляканията вчера.Незнам защо имам мускулма само на бедрените мускули.Нали участват и седалищните?!Сигурна съм ,че ги изпълнявам правилно (dull)

17.11.12
11:37

Днес тренирам корем и седалище(те са ми проблемните зони)
Коремни преси 3x20
глутеус мост 3x20
глутеус ритник 3x20
Стречинга го прилагам между сериите.
Не правя много упражнения защото съм на нискокалорична диета(почти не ям)...
А и при мен резултатите идват бързо (blush)

Мнението беше редактирано от Лили на 17.11.12 17:15.

17.11.12
12:15

казано от Лили на 17.11.12, 11:37:

Значи вече си си избрала “режим” на хранене? Колко време планираш почти да не ядеш?

17.11.12
12:23

Днес сестра ми е на гости и я помолих да ме снима в гръб (tmi)
Массссс :((

тая така наречена “мас” се топи с пот...не с неядене.

17.11.12
12:24

казано от Мари А. на 17.11.12, 12:15:

Значи вече си си избрала “режим” на хранене? Колко време планираш почти да не ядеш?

Точно така Мaри ,не може да се нарече режим,защото почти не ям,но мисля да продължа така докато смъкна поне още 5 кила.Гладуване му е майката(поне при мене).
Сутрин пия едно кафенце с една чаена лъжица захар(не мога без захар)
към 10 ч.хапвам ябълка или банан
На обяд  ям от това което съм приготвила за детето 3-4 лъжички
Следобяд пия една готова супа на Маги..
вечер :кисело мляко, плод......и общо взето така....

Мнението беше редактирано от Лили на 17.11.12 12:40.

17.11.12
12:38

казано от Лили на 17.11.12, 12:24:

казано от Мари А. на 17.11.12, 12:15:

Точно така Мери ....

Рабирам. Очевидно и друг път си го пробвала този начин. Даже си мисля, че не е било само веднъж. И ако е така, само да попитам резултатът от почти неяденето за дълго ли се задържа при теб  (т.е отслабването) или се налага след време пак да го приложиш?
Имам предвид, че ако това не работи качествено е добре да помислиш за друг начин? :)

17.11.12
12:47

Никога до сега не съм качвала килограми обратно.При мен йо-йо ефект никога не е имало. Когато смъкна определени набелязани килограми си позволявам да ям каквото искам,но следя стриктно килограмите си и ако един ден попрекаля на другия гледам да ги изразходвам.Бе успявам някак :)Разбираме се с тялото ми ;)

Мнението беше редактирано от Лили на 17.11.12 12:47.

17.11.12
16:03

казано от Лили на 17.11.12, 09:21:

Днес съм със ужасна мускулна треска,след кляканията вчера.Незнам защо имам мускулма само на бедрените мускули.Нали участват и седалищните?!Сигурна съм ,че ги изпълнявам правилно (dull)

Може би ти е тесен разкрачът. А може би и дълбочина ти липсва.
Опитай да застанеш така, че стъпалата да са по - широко от ширината на раменете, ако не го правиш.
В случай, че имаш технически проблем, а и изобщо, можеш да опиташ и изометричен клек. По принцип техниката на клека не е никак проста, дори и на този със собствено тегло. И тогава изометричният е от голяма полза.
Огледалото и клиповете винаги са от полза за корекция, само отбелязвам.

С неядене няма да се получи. Мазнините ще си останат, а поради липсата на мускули, формата на тялото няма да ти хареса. Резултатът е мазен и отпуснат. Да не говорим за ефекта върху здравето. Не е добре така, затова оправи храната така, че да служи на целите ти, а не да те спира.

17.11.12
17:19

Благодаря ти за съветите Инис.Ще си опрявя режима и ще наблегна на упражненията (y)

Мнението беше редактирано от Лили на 17.11.12 18:15.

16.12.12
11:46

Месец след първото измерване:
-2см в талията
+1см в бицепсите
+2 раменна обиколка
килограми:същите

fire.is.my.nature

16.12.12
11:59

Начи :Д

1. Дай да видиме храната.

2. Тази гореописана 3-редова тренировка по-горе с глутеус моста може да бъде добра загрявка. Почвай да ядеш и да тренираш здраво инак мастта ще си стои :Д

3. Първоначалният ти пост е пълен с ключови думи тип “средностатистически митове”. Сега не ги виждаш, но ако го изпринтираш, залепиш на хладилника и 6 месеца се занимаваш сериозно с физическо усъвършенстване, ще си в състояние да ги подчертаеш дебело с жълт маркер :D :D

В нащо село имахме едно дебело момче - 120 кг. Преди бала започна да ходи на фитнес за 1 година, да тича - дъжд, сняг, лед, баби, кравешка тор, нищо не го спря. После никой не можеше да го познае. 6 плочки на корема, чак тогава забелязах, че има сини очи, честно.

Спортът е преди всичко дух. Ако го нямаш-можеш да го изградиш. Ако го имаш и е окован в “средностатистичност”, можеш да го освободиш.
С извинения няма да стане.

Успех :Д :Д :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 16.12.12 12:00.

16.12.12
13:00

казано от Заболотная на 16.11.12, 11:42:

(rock) (rock) (rock) (bow)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.12.12 13:00.

16.12.12
13:20

казано от fire.is.my.nature на 16.12.12, 11:59:

Начи :Д

1. Дай да видиме храната.

2. Тази гореописана 3-редова тренировка по-горе с глутеус моста може да бъде добра загрявка. Почвай да ядеш и да тренираш здраво инак мастта ще си стои :Д

3. Първоначалният ти пост е пълен с ключови думи тип “средностатистически митове”. Сега не ги виждаш, но ако го изпринтираш, залепиш на хладилника и 6 месеца се занимаваш сериозно с физическо усъвършенстване, ще си в състояние да ги подчертаеш дебело с жълт маркер :D :D

В нащо село имахме едно дебело момче - 120 кг. Преди бала започна да ходи на фитнес за 1 година, да тича - дъжд, сняг, лед, баби, кравешка тор, нищо не го спря. После никой не можеше да го познае. 6 плочки на корема, чак тогава забелязах, че има сини очи, честно.

Спортът е преди всичко дух. Ако го нямаш-можеш да го изградиш. Ако го имаш и е окован в “средностатистичност”, можеш да го освободиш.
С извинения няма да стане.

Успех :Д :Д :Д

1.Нямам строг режим,който спазвам,но не ям пържено и тестени изделия.Предимно млечни продукти,яйца и зеленчуци.
2.Оффф права си...дупето ми е проблемната част,но аз вместо да наблегна на него си вдигам всеки ден гирички :(
3.Добра мотивация :D
Благодаря.

Мнението беше редактирано от Лили на 16.12.12 13:21.

fire.is.my.nature

16.12.12
16:36

Отговорите ти са прекалено абстрактни тип розали тоЧка ком :Д
Може би днес и аз не съм в настроение и съм прекалено директна, ама ситуацията е:
” ще го даваш ли дупето или нема да го даваш” - кажи конкретно какво яде последната седмица подробно с колиЧества, опиши тренировките си, тогава и съветите ще са каЧествени, а не само такива мърморещи като този :Д аз вярвам в теб.Имаш 50% шанс да станеш машина :) Похвално е, Че поне опитваш.

16.12.12
17:23

[quote author=“fire.is.my.nature” date=“1355668612”.Имаш 50% шанс да станеш машина :) Похвално е, Че поне опитваш.

(mooning):D
Кефиш ме..Обичам хора които ме провокират.
Аз не искам да ставам машина.Искам да отслабна и същевременно да се оформя съвсем малко.
Генетиката ми е предразположена към оформяне на мускули независимо какво ям и как тренирам
Дневника си го водя за себе си да си записвам промените(ако има такива).
П.С Имаш ли снимки да те видя тебе що за машина си (wasntme)

fire.is.my.nature

16.12.12
18:00

Както искаш. В дневника ми можеш да видиш една общодостъпна на последната страница, тъй като имам лошопит с каЧването на голи снимки в сайта и не ти знам самолиЧността :Д Препратката в профила ми обаЧе понякога праща към дневника преди 4 години, когато свалях едни 15+ кг. (цъкни в дамските дневници, там е актуалния :Д)Сега съм 56-8 и се смятам за ерекционно добре изглеждаща, щастлива в тялото си и произвеждаща голямо колиЧество ендорфин в залата. Именно тва имах предвид и под машина, не задължително мускулеста.

Айде, поздрави, аз пръснах малко мъдрост, стига толкова :Д
Успех!!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 16.12.12 18:07.

16.12.12
23:14

Здравей!
Хубави съвети са ти дали момичетата по горе, няма да сгрешиш ако се вслушаш поне я някои от тях, наистина.
Относно предразсъдъците в малкия град (както споменаваш), опитай се да не плащаш “данък обществено мнение” и намери начин, а не оправдания да правиш това, което ти харесва.
Нямаш ли близък роднина например, от мъжки пол с когото да посещавате заедно този фитнес?
А относно бягането - мисля че, не е задължително да профучаваш покрай тези “лоши” баби, нали? Сигурно имате парк или някое отдалечено място, където (стига да не е опасно за сама жена, разбира се) да тичаш на воля.
Ако пък това наистина е проблем, мога да ти препоръчам да потърсиш упражненията и програмите на момичето, което си води този дневник!
Тя има доста приличен напредък а и предполагам няма да откаже да ти даде някои насоки, ако имаш неясноти.
В крайна сметка, както бях чел някъде - “...този дето угаждаше на всички за всичко, умря преди да се роди”.
Така че, дерзай!
Желая ти успех и ще следя дневника ти с интерес!

17.12.12
11:58

Много ти благодаря за подкрепата и съветите.(bow):)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1