29.08.05
12:22
привет на всички които посещават,поддържат и изказват мнения в този форум.това може би е едно от най-добрите места в нета/на български/ къде лайци като мен могат да получат инфо и аз се надявам да отговорите на мойте въпроси,колкото и да са тъпи за някой.
работата е такава.
живея в малко градче/фитнес там няма/,работя във офис в голям град и всеки ден пътувам,което ми коства по 2 часа на ден по пътищата.
знаете какво е обездвижването когато седите по цял ден на един стол и искам да се занимавам със спорт.имам възможност да си купя някой уреди за в нас изкам да си тренирам сам,защото както казах преди това нямам време.остава обаче въпроса дали си струва/ще има ли ефект/,нямам амбиции да ставам мистър олимпия просто искам да си постегна телцето.на първо време мисля да си взема лежанка с мост/+ някоико диска / и две гирички.аз съм на 26години,183см с тегло 87кг,можете да се досетите ,че не ми липсват коремче и паласки.ще ви бъда безкрайно благодарен ако ми кажете какви упражнения да правя и какъв хранителен режим да спазвам,чесно много съм се надъхал.благодаря ви предварително :oops: :oops: :oops:
29.08.05
12:35
кажи си точно целта,че не я разбрах:
ще качваш ли мускулна маса
или ще сваляш мазнини
не става и двете едновременно(става ама много трудно,по-побре по отделно).
Кажи и ще е ориентирам.
ми искам ,да натрупам поне малко мускулна маса и после да се поизчистя,прости искам да изглеждам добре.да не съм препомпан пък и де не съм скелет с малко мусколчета.
п.с.надявам се разбра за какво говоря
29.08.05
12:57
трябва да си наясно,че като се качва маса е качва и малко мазно (няма как просто)това си е жертва която после ще разкаваш.
Начи първо ще качваме:
изчисляваш си колко калории ти трябват
http://bb-team.org/nutrition/000192.php
после прибавяш някъде 300 калории отгоре
после си избираш тренировачна програма:
http://bb-team.org/training/000147.php
после прочиташ сичко за най разпространение режим който се използва при масирането:(високо въглехидратния)
http://bb-team.org/nutrition/000178.php
и си правиш диета:
през секи 2-3 часа трябва да имаш доза протеин (не повече от 30-35 грама).
Също така може да прочетеш и тая статия:
http://www.bb-team.org/nutrition/000211.php
29.08.05
14:41
програмата май я уточнихте, кажи сега какви средства можеш да отделиш за уреди, колко място имаш вкъщи , има ли близо до вас някакъв лост, на който можеш да се набираш и т.н. ....
относно средствата около 500лв.на първо време мога да си позволя да отделя.в нас разполагам с 5 стай,които за сега са свободни ,но мисля едната която е около 30кв. да си я спретна като заличка.относно лоста в едната част на коридора мога да си направя.проблем ли ще е ако тренирам след 20.00ч
Времето за трениране не е проблем, аз тренирам даже след 21 часа. Щом имаш място и средства за оборудване, не е проблем да си тренираш в къщи.
За домашни условия лицевите опори и коремните преси са много добър избор!( С оглед на това че не изискват уреди)
[quote author=“Rafael”]За домашни условия лицевите опори и коремните преси са много добър избор!( С оглед на това че не изискват уреди)
Но и не бива да се очакват чудеса от тях
29.08.05
23:08
тренировката след 20:00 не е проблем...само желание да имаш...
за оборудването - лостът според мен е задължителен, можеш да си го сложиш в коридора или на някой ъгъл(ама е по-неудобно), освен него задължително лост за вдигане заедно с 2 малки листчета за сглобяеми дъмбели (цената на лоста за вдигане зависи от размера, а малките са по 19,50/бр), не е лошо да си вземеш една лежанка, за предпочитане чупеща се, за да можеш да я изпозваш за максимално много неща(около 100лв), трябва ти стойка за клек, която можеш да изпозваш и за лежанката(пак за около толкова пари) и останалото отива за тежести - по 2 лв/кг...смятам, че за 500 лв можеш да се оборудваш както трябва...няма да е като в дъ джим, но ще ти върши добра работа..ако имаш още въпроси, давай .....
благодаря ви ,че се включихте в темата.остава ми да прочета по задълбочено темите за храненето и мисля ,че съм готов.чесно казано с това хранене ще имам проблем,доста неща прочетох и още не ми е ясно как да си съставя хранителния режим.до сега разбрах поне две неща моля поправете ме ако съм в грешка:
1. когато се започва поне в първите 3месеца не трябва човек много да се сили докато организма му не окрепне/аз нямам и това намерение още в началото да си прося контузии/
2.първо се трупа/малко хамалско звучи/маса и след това се преминава на режим НВД за изчистване.
има ли грешка до тук?
изводите ми са следните:
1.в началото да не се напъвам ,че да ме се .....а,а и да увладея по правилно самата техника щото ква файда да правя нещо пък нищо да не става.
2.когато си съставям хранителния режим да добавя поне 300-400 калории отгоре за да може да се трупа маса.
за поддръжката на сегашните ми килограми с помоща на калкулаторите изчислих ,че са ми нужни-2400калории а на ден с моя начин на живит горя около 2000калории.но когато започна да тренирам ще горя повече/надявам се/.е тази схема не ми е ясна.когато си направя режим около 2800калории по колко да горя с тренировки и колко да ми остават.това ми е въпроса
освен това колко време се трупа маса.аз не съм човек който мисли ,че хубавите и стойностни неща стават за един ден ,но все пак ако си тренирам и храня както трябва,след колко време ще се получи видим резултат-1,2,3 години.
благодарско на всички :D :D :D