Въпрос за гърди.

29.08.05
14:21

Като съм бил малък съм си скъсал единият гръден мускул.И сега като започнах да тренирам се чудя дали да тренирам въобще за гърди или не?От лежанката нямам проблеми , ама флайса с едната ръка въобще не мога да го правя.Какво да правя?

29.08.05
14:30

Ами не прави флайс.

29.08.05
14:43

прави само лег и полулег с лост.
А кои от грудните мускули си скусал. горния или долния

29.08.05
14:43

[quote author=”Петко К”]Ами не прави флайс.

Е даде ама аз така пак ги тренирам и след време ще стане много несиметрично.От едната страна ще ми е развит мускула , а от другата не.

WO

29.08.05
14:45

няма как с лоста да ти се развият несиметрично гръдните мускули...решението е да забравиш за известно време за дъмбелите - само лост и перфектна техника...

29.08.05
14:46

Не ме разбра - изобщо не прави флайс, не само с едната ръка. Прави с щанга, щом нямаш проблеми с лежанката.

29.08.05
14:46

[quote author=“mmds”]прави само лег и полулег с лост.
А кои от грудните мускули си скусал. горния или долния

Ами незнам.Аз съм бил много малък.Но от едната страна просто не е развит и си има ребра.Единият като го стегна и си става твърд и всичко, а от другата страна просто няма какво да стягам.

29.08.05
14:48

[quote author=“wow”]няма как с лоста да ти се развият несиметрично гръдните мускули...решението е да забравиш за известно време за дъмбелите - само лост и перфектна техника...

Знам ,ама на мене просто единият мускул не ми се е  оправил от както съм го скъсал.Т.е. просто го няма единият мускул.

WO

29.08.05
14:50

[quote author=“MishoAZ”][quote author=“wow”]няма как с лоста да ти се развият несиметрично гръдните мускули...решението е да забравиш за известно време за дъмбелите - само лост и перфектна техника...

Знам ,ама на мене просто единият мускул не ми се е  оправил от както съм го скъсал.Т.е. просто го няма единият мускул.

точно с лоста би трябвало да се върне симетрията...а по принцип мускулите се възстановяват от скъсването за известно време, така че не би трябвало да имаш друг проблем освен визуалния, а той се оправя, спокойно

29.08.05
14:54

Не съм сигурен, зависи как е бил скъсан и как е бил зашит после. Може да се развие пак, не е проблем, но може и да не стане като другия, тоест, да няма симетрия.

29.08.05
14:58

Аз пък съм сигурен.Аз съм го скъсал примерно на 2-3 години.А сега съм на 16.Няма да се възтанови и това е ясно.Въпроса ми е трябва ли да тренирам за другия или не.Защото ако тренирам разликата ще стане много видна.

CR

29.08.05
15:27

Е добре де ако на момчето му е скъсан 1-ния мускул и тои вече неможе да се въстанови..... тогава него все едно го няма тоест каквито и упражнения да прави мускулът няма да се развива ..... напримерно ако му е скъсан горния мускул на лявата гърда то тази част на гърдата няма да се развива .... дори и да прави само с щанга ще се развива дясната и долната част на лявата гърда .... според мен това е от изключителна важност ако той е решил да се занимава с фитнес/култоризъм ... затова най-добре да се посаветва с компетентно лице - лекар или .....  :wink:
Успех

29.08.05
15:35

Точно. Явно липсва част от мускула, щом не е симетричен на другия. Остатъка може да се развие, но няма да се изравни като форма и размери със здравия. Така и така ще си има разлика, нищо не пречи да се тренират гърдите. Ако не се тренират, ще си останат и двете части слаби и неразвити :)

29.08.05
18:08

[quote author=”Петко К”]Точно. Явно липсва част от мускула, щом не е симетричен на другия. Остатъка може да се развие, но няма да се изравни като форма и размери със здравия. Така и така ще си има разлика, нищо не пречи да се тренират гърдите. Ако не се тренират, ще си останат и двете части слаби и неразвити :)

Да , но според мен е по-добре да не се тренира , защото то така и така си има разлика , ама като се тренира тя ще стане много усезаема.Пък до колкото имам наблюдения върху себе си няма да се развие нито долната , нито горната част на мускула.

CR

29.08.05
18:54

[quote author=“MishoAZ”][quote author=”Петко К”]Точно. Явно липсва част от мускула, щом не е симетричен на другия. Остатъка може да се развие, но няма да се изравни като форма и размери със здравия. Така и така ще си има разлика, нищо не пречи да се тренират гърдите. Ако не се тренират, ще си останат и двете части слаби и неразвити :)

Да , но според мен е по-добре да не се тренира , защото то така и така си има разлика , ама като се тренира тя ще стане много усезаема.Пък до колкото имам наблюдения върху себе си няма да се развие нито долната , нито горната част на мускула.

И аз сам почти на същото мнение ! Преди да е говорил с специалист да не блъска за гърди защото разликата може да стане по усезаема.

JI

31.08.05
20:37

да даде снимки да преценим все пак така е насляпо ,а ако е лекар най добре спортен специалист спред мен само не и личен  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1