18.11.12
14:55
Здравейте, това е най-смислената ми регистрация досега. Много позитивни хора има тук.
Имам проблеми с колената и двете са оперирани . Доста атрофираха слаби са 2010 си оперирах десния. Година по късно се оказа че и левия е за операция . Неможах да си възстановя първо оперирания крак и сега ми е доста трудно да си оправя и двата крака Дори мисля че на десния му има нещо отново . Има някво възпаление отзад на прегъвката. Като стоя прав продължително време усещам напрежение и имам чувството че всеки момент нещо ще разкъса или разтегне. Когато вървя немога да вървя нормално и да стъпвам на цялото си ходило . Странното е че мога да скачам, бягам почти нормално, но пак не стъпвам на цяло ходило, карам и колело дори ходя на фитнес , но правя упражнения само за краката и с малко тежести правя ги правилно без проблеми . На лег преса бутам собственото си тегло 85 кг , а като се опитвам просто да клекна немога да клекна до долу а само до половината. Отново тоя дискомфорт и напрежение. Най-добре ще е да си направая ЯМР , но ако може някой ми обясни какъв ми е проблема ще съм много благодарен. Скоро научих за едни хапчета кортикостероиди които са били доста добри но и много опасни. Дали да прибегна към тях ?
19.11.12
11:24
Мартине, сам знаеш че няма как някой да те посъветва. Първо каза че си опериран и то и двете ти колена. Това е сериозно и е най-добре да говориш с подходящите доктори и ако с тях няма какво да си кажеш си намери добър спортен рехабилитатор, иначе няма как да стане работата, най-добре е да ти каже специалист.
19.11.12
14:54
Какво ти е имало че са те оперирали ,че и 2те?
19.11.12
18:08
Да,няма как да стане от тук, най-добре ще е да отида при специалист, но аз съм от Добрич и тука са доста зле докторите . Немога да се доверя просто. Ако може да ми кажете някви имена на добри доктори или спортни рехабилитатори, защото въобще незнам такива . Иначе тренирах футбол и от там стана цялата работа . Първо десния имаше разкъсана връзка разкъсан минискус и някъв разместен хрущял. Левия не е толкова сериозно там само една костица има премахната която е пречела на ставата. Добрите доктори са далеко от моя град и малко трудно става работата.
Пич, ако от 2010 година до сега не си успял да възстановиш десния си крак то определено имаш голям проблем, който изисква огромно внимание и професионална намеса.
Не знам дали си посещавал рехабилитация след операцията, но при инвазивни процедури е абсолютно задължителна. Обикновено включва различни процедури с магнит, ток и ултразвук и множество раздвижващи упражнения, задължително контролирани от рехабилитатор. После се започва велоаргометър с висока седалка и т.н. и чак когато възстановиш движението на ставата се влиза във фитнеса. Предполагам, че си минал по този път, но го пиша за всеки случай, за да е ясно какво имам предвид под рехабилитация.
Най-добрите лекари в страната, когато става въпрос за коляно, са Тони Георгиев и Хубенов. Препоръчвам ти да заделиш някой лев за път и да посетиш един от тях за консултация. Прегледа и при двамата е 50-тина лева, но си заслужава. Те вече ще ти кажат дали има нужда от ЯМР и други изследвания и вероятно ще ти назначат необходимото лечение.
Дано да съм бил полезен.
20.11.12
00:06
Минавал съм през физиотерапия и за двата крака . Така стана че след като оперирах единия разбрах че и другия е за операция. Неможах да възстановя мускулите на краката да ги направя стабилни иначе като движение на ставата е добре раздвижен е но не са стабилни . Благодаря ти за информацията добре ще е да отида наистина при някой от тях. А те в София ли се намират ?
казано от Martin Boev на 20.11.12, 00:06:
Благодаря ти за информацията добре ще е да отида наистина при някой от тях. А те в София ли се намират ?
Да. И двамата. Георгиев е в Младост, а Хубенов в Драгалевци.
Има телефони в интернет, на които можеш да си запазиш час.
казано от Martin Boev на 20.11.12, 00:06:
Минавал съм през физиотерапия и за двата крака . Така стана че след като оперирах единия разбрах че и другия е за операция. Неможах да възстановя мускулите на краката да ги направя стабилни иначе като движение на ставата е добре раздвижен е но не са стабилни[/quotе]
Мускулите на крака се възстановяват с множество и редовни упражнения, но за целта е нужно да не изпитваш болка, а доколкото разбрах коленете ти са все още болезнени. Задължително е да отидеш при някой добър специалист, защото е възможно да има още неща за кърпене.
23.11.12
23:20
Да така е наболяват ме имам нужда от преглед си мисля .Аз незнам много упражнения за възстановяване на мускулите, няма кой да ми покаже просто . А можеш ли да ми кажеш още нещо с направление ли трябва да отида на преглед или може направо там на място да се плаща ?
И при двамата прегледите се плащат на място. Не работят с направления, поне за прегледите де.
Относно упражненията не е лошо да прочетеш това
http://www.bb-team.org/fitness/exercises/quadriceps
Прави всичко, от което не те боли.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 24.11.12 15:37.
27.11.12
19:20
Ясно , благодаря ти много за всичко .Ще опитам от тези упражнения . В най-скоро време ще отида на преглед при един от тея доктори и дано да ми помогнат .