Какво стана с дневника в spidersport :P Отдавна не съм влизал там,съществува ли още ?
Помня,че имаше големи разправии за някакъв маргарин :D
казано от Breackk на 16.11.12, 20:04:
Какво стана с дневника в spidersport :P Отдавна не съм влизал там,съществува ли още ?
Помня,че имаше големи разправии за някакъв маргарин :D
О, бъркаш ме с някой. Маргарин не съм хапвала от 10 годишна :D
Поразрових се - БАМ
Не е спор,но говорите за маргарин :D А спора е бил,за количеството на храната. . .както и да е,пообъркал съм се :P
казано от Breackk на 17.11.12, 01:49:
Поразрових се - БАМ
Не е спор,но говорите за маргарин :D А спора е бил,за количеството на храната. . .както и да е,пообъркал съм се :P
Ммм..да :)
За съжаление Spidersport се оказаха нещо като “секта”, отричаща всичко друго, освен ВМ-НВД и не се харесахме с тях :)
2-3 месеца спазвах диетата и качих 1 кг :D ?! Но, за съжаление, те отхвърлят варианта, че е възможно да не е за всеки този режим.
17.11.2012 - НВД, тренировъчен (кардио)
Тренировка
-45 мин велоаргометър, монотонно
Коментар: Станах в 6:00, изпих едно кафе и, тъй като нямах сили за повече, заложих на традиционното кардио. У нас имаме велоаргометър, за това реших да повъртя малко (толкова мразя монотонното кардио, че не е истина...нооо - с един филм, времето минава бързо :D).
Храна
1. След тренировка изядох едно свинско дробче с 1 домат
2. По-късно: “млечен пастет” от настъргани варени яйца, кисело мляко, подправки, малко горчица
3. Сладкиш от белтъци
4. 3 цели яйца на очи + кисело мляко
5. Салата от домати и краставици + бъркани яйца
Коментар: Пак ме удари на безпаричие, та цял ден го карам на яйца :D
Мнението беше редактирано от Kath на 17.11.12 22:07.
17.11.12
08:52
Сега съм на гости при майка ми и тук има велоергометър и сега го почвам и аз :D
казано от Наталия Николова на 17.11.12, 08:52:
Сега съм на гости при майка ми и тук има велоергометър и сега го почвам и аз :D
Пожелавам ти приятно прекарване (nod)(nfun)
Кат,здравей (:
Четох ти дневника и видях,че имаш проблеми със съня.Аз около 6-7 месеца бях като теб - спях по 3ч,през останалото време се въртях,ставах и не ставаше заспиването.Поне при мен нещата се оправиха като започнах да ям повече(и сега гледам гладна да не лягам,защото въртенето до 3ч сутринта ми е гарантирано) - според мен храната ти е малко,но ти си знаеш най-добре...
казано от Цвети на 17.11.12, 11:33:
Кат,здравей (:
Четох ти дневника и видях,че имаш проблеми със съня.Аз около 6-7 месеца бях като теб - спях по 3ч,през останалото време се въртях,ставах и не ставаше заспиването.Поне при мен нещата се оправиха като започнах да ям повече(и сега гледам гладна да не лягам,защото въртенето до 3ч сутринта ми е гарантирано) - според мен храната ти е малко,но ти си знаеш най-добре...
ММм..храната е чудесна, все пак гоня дефицит - 1600 ккал са напълно достатъчни, според мен.
Все пак си права - често се налага да си легна гладна и със сигурност това дава своят ефект върху съня ми, но всъщност, безсънието е налице и когато си легна нахранена.
Добър вечер на всички !
Идвам специааално да споделя колко съм щастлива да ви представя новите ми бебчета (долу, на снимката) :D
Приятеля ми явно е решил да ме глези и ме снабди с 2 разглобяеми дъмбела, всеки по 10 кг, с мноого сменяеми дискчета + един голям диск от 10 кг ! Много съм щастлива!
(sun)
Мнението беше редактирано от Kath на 17.11.12 22:16.
17.11.12
22:16
Айде, да са ти честити. :)
казано от brusakch на 17.11.12, 22:18:
Съседите отдоло да се изнасях и да пускат апартамент под наем :Д
Мисля да ги вдигам, не да ги мятам по земята :D
17.11.12
22:52
Честити ‘’бебчета’‘
18.11.2012 - РБД, тренировъчен
Добро утро :) Започвам утрото с чаша зелен чай и малко надъъъхване:
Действа ми безумно стимулиращо този клип (rock)
Храна
1. 1 кисело мляко “Елена” + 40 гр. черен шоколад
2. Тиквен “пудинг” (nlove2)
3. Мляко с нес
4. 100 гр. свински дроб с лук
5. Още 200 гр. дробчета с лук и салата от краставици
6. 3 яйца на очи, намазани с горчица + богата и вкусна салата
Мнението беше редактирано от Kath на 18.11.12 22:27.
18.11.2012 - РБД, тренировъчен
Тренировка
Изпълнени в кръг, 3 пъти:
1. Диамантени лицеви опори @ 8
2. Коремни преси (crunches) с диск 10 кг @ 30
3. Ренег. гребане с 10 кг в ръка @ 6
200 high knees
200 jumping oblique twist
200 butt kickers
Изпълнени в кръг, 3 пъти:
4.Плие с 10 кг @ 15
5.Руски туист с диск 10 кг @ 40 (по 20 на всяка страна)
6.Рам. преси с 4 кг. @ 10
200 high knees
200 side kickers
200 “pendulum legs”
Total: 25 min, 23 sec
18.11.12
20:27
Как си направи тиквения пудинг? (blush) Просто пасирана варена тиква или нещо по-специално? (Ох, с тези вкусни тикви.. не знам колко въглехидратни са, но купихме 50 кг. и всеки ден си хапвам :D )
казано от TeddyBear на 18.11.12, 20:27:
Как си направи тиквения пудинг? (blush) Просто пасирана варена тиква или нещо по-специално? (Ох, с тези вкусни тикви.. не знам колко въглехидратни са, но купихме 50 кг. и всеки ден си хапвам :D )
В интернет винаги можеш да провериш колко въглехидрати имат : )
А отностно пудинга - варена, пасирана тиква, с прясно мляко, подсладител, канела и ванилия :P
Мнението беше редактирано от Kath на 18.11.12 22:26.
19.11.2012 - РБД, тренировъчен
Храна
1. Каша от пшенични трици с цедено мляко + кафе с пр. мляко
2. Едно кисело мляко
3. Шоколааад (nlove9)
4. Зелева салата + пуешко филе + свински дробчета (ееей, нямат свършване тези дробчета :D)
5. Домати със сирене
6. Кисело мляко с канела
Тотал: към 1600 ккал
Fat - 28%
Pro - 34.1%
Carb - 37.9%
Мнението беше редактирано от Kath на 19.11.12 18:24.
19.11.2012 - РБД, тренировъчен
Тренировка - гръб+гърди+крака+HIIT
В кръг, 4 пъти:
1.Лицеви опори @ 8
2.Ренег. гребане @ 8
3. Мъртва тяга @ 10
Коментар: Повторенията са малко, защото ги правих в дроп сетове, като започвах от възможно най-тежкото,което имам вкъщи, и което мога да вдигна. За съжаление нямам възможност в момента подробно да опиша всичко.
В кръг, 4 пъти:
4.Флайс на шв. топка @ 8
5.Повд. на ръце от наклон за гръб @ 8
6.Глутеус мост @ 15
Коментар: Флайса пак беше в дроп сет и направо ме унищожи (whew)
В кръг, 4 пъти:
7.Bench press (как се нарича на български?) @ 8
8.Хоризонтални набирания @ 8
9.Ритници встрани @ 20 (за всеки крак)
Коментар: Bench press беше в дроп сет
В кръг, 4 пъти:
10.Издърпване на ластици за гърди @ 8
12.Издърпване на ластици за гръб @ 8
13.Сумо клек @ 15
Кардио: 10 мин. HIIT, редуване на mountain climbers + touch-toe jumping jacks, интервали 20/10.
Изводи: Днес тренирах вкъщи и тренировката беше наистина изморителна, въпреки, че на пръв поглед май е по-лека от останалите ми тренировки в понеделниците. Днес обаче вдигах тежко и правих изпотяващ HIIT, така че съм доста доволна. Само се ядосвам, че суплиментацията ми този път я няма никаква, понеже Л-карнитина и магнезия ми свършиха и нямах възможност да отреагирам да си ги купя за днес.
Мнението беше редактирано от Kath на 19.11.12 17:52.
казано от brusakch на 19.11.12, 17:50:
Bench press си е чиста лежанка на български :Д
Е, да ама с дъмбели и на швейцарска топка - домашна модификация :D… както и да е, прав си :D
Мнението беше редактирано от Kath на 19.11.12 17:53.
казано от brusakch на 19.11.12, 17:55:
swiss ball bench press е на английски
Питах само за българския, на английски знам как е.
20.11.2012-НВД,тренировъчен
Добро утро :) Тази сутрин, за първи път от почти година, не ме гони опустошителен глад и се чувствам добре :D Пих зелен чай и едно чисто кафе и започнах да тренирам. Днес е ден за кардио, като след HIIT-а сутринта на гладно, следобед ще има още кардио - ще дописвам.
В един пост описвам всичко.
Тренировка
1. Сутрешно кардио: Tabata High Intensity Interval Training
2. Следобедно кардио: първо направих тази тренировка http://www.youtube.com/watch?v=SObG51xihGc&feature=BFa&list=PL1hWiLiXk6WktLip3RbF50zqFUNFxmajF, а след това тази http://www.youtube.com/watch?v=hlPB-_ofNyY&list=PL1hWiLiXk6WktLip3RbF50zqFUNFxmajF&index=18&feature=plpp_video
За мое голямо учудване се оказаха ДОСТА изтощителни! Правих ги към 14:00, като последното хранене беше преди 11:00, така че бяха на гладно.
Храна
1.След тренировката закусих с бъркоч 4 рендосани яйца и около 200 гр мариновани гъби, с подправки - има вкус на руска салата :D ?! (качвам снимка)
2.Едно кисело мляко
3.За училище си взимам домати + пак бъркоч, този път от пуешко филе и котидж (качвам снимка)
4.Яйчен сладкиш (качвам снимка)
5. 2 купи от сниманата по-долу супа...2 купи!!! :@ Всичко добре, ама после последваха и 2 варени яйца и направо се омазах... Калориите г/д ги докарвам, но въглехидратите са много за НВД ден .
Тотал: около 1700 ккал
Fat - 36.2%
Pro - 43.5%
Carb - 18.5%
Цели 79 гр въглехидрати :(
Нямам навика да описвам суплементи и течности, но тъй като съм се сетила:
минимум 2 литра вода + 5-6 чая (2 зелени,1 зелен с лимон,1 ябълка и канела, 2 мента) + 1 табл. “A-Z Abo Pharma
Мнението беше редактирано от Kath на 20.11.12 21:03.
Но, за съжаление, те отхвърлят варианта, че е възможно да не е за всеки този режим.
Ако не разполагаш с други опции определено ще се приспособиш “качествено” към този режим. Това че някой не успява на ВМНВХ не значи че не е за него(освен ако има някои специфични заболявания).
Проблема на спайдърите е че не осъзнават, че на вмнвх е много трудно да контролираш калориите за деня.
Мнението беше редактирано от GEORGIO на 20.11.12 09:50.
Днес се снабдих най-сетне с витаминен комплекс на Abo Pharma. Има доста добри отзиви, пък да видим...
казано от Breackk на 20.11.12, 17:39:
Добри отзиви ? Какво толкова може да очакваш от едни витамини :P
Просто някои витамини са пълни боклуци - имаше едни, които причиняваха диария, други главоболие, трети просто нямаха никакъв положителен ефект върху имунната система. Очаквам да подобрят цялостното състояние на организма ми, без кофти странични ефекти.
МНОГО вкусна, ниско-калорична крем-супа
Продукти:
Броколи
Карфиол
Ряпа (бяла)
Бели и кафеви печурки
Пресен магданоз
2-3 био зеленчукови бульона
Много подправки по избор
Приготвяне: Всички зеленчуци се сваряват в тенджера, пълна до половината с вода (пълни се, след като зеленчуците вече са поставени в нея), под капак. Важно е да добавите подправките и бульоните още в самото начало, за да може ароматите добре да се поемат от зеленчуците. Аз я варих около 30 мин (даже 20) на максимум. След като омекнат се пасират/блендират с 1-2 ч.ч. прясно мляко, целта е да станат на гладко пюре (но не много рядко).
Съвети: наааай-вкусно е като сложите вътре сирене и я хапвате с препечен пълнозърнест хляб.
П.П. Моите зеленчуци бяха в НАИСТИНА ОГРОМНИ количества, по около килограм от всичко - стана цял казан супа :D :D
Мнението беше редактирано от Kath на 20.11.12 21:11.
20.11.12
21:22
Утре ще се пробва, ако не ме мързи :D
Би ли споделила какви подправки сложи :) ?
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 20.11.12 21:23.
20.11.12
22:00
Кате имам бързо въпросче към теб...
Рецептите, които ни представяш стават ли за отслабващи дами, защото докато ти чета дневника и ми се преяжда? :D
казано от Наталия Николова на 20.11.12, 21:22:
Утре ще се пробва, ако не ме мързи :D
Би ли споделила какви подправки сложи :) ?
Има едно пакетче “подправка за картофи”, много често използвано от мен! Страшно вкусна подправка :D Освен това сложих и трапезна чубрица, босилек, хималайска сол :)
казано от Катето на 20.11.12, 21:26:
И аз ще я пробвам... ама със сметанаааа :P
Ох, става същинско блаженство. Няколко пъти съм я правила така, но в случая имах само пълномаслено прясно мляко. Но и то е добра алтернатива.
Мнението беше редактирано от Kath на 20.11.12 22:16.
20.11.12
22:20
казано от Kath на 20.11.12, 22:13:
Разбира се, че стават. Само от съставките би трябвало да ти става ясно :P
Аз да попитам за всеки случай. Благодаря за отговора.
21.11.2012 - РБД, тренировъчен
Добро утро! Днес се измерих и съм с килограм отгоре :( Надявам се да е заради някаква водна задръжка (покрай овулация/цикъл) и всичко да се нормализира... Мислех да разделя тренировката на кардио сутринта и силова следобед, но вчера тренирах много рано и събудих съседите, за това реших днес да ги оставя да се наспят :D Ще правя кардиото, след силовата следобед.
Храна
1. Голяма купа от крем-супата от вчера с парче сирене и със 150 гр. котидж - ммммм (nlove3)
2. Кофичка цедено мляко “Балкан”
3. Мляко с кафе
4. 100 гр. пълнозърнест хляб + 400 гр. салата от домати
5. 4 яйца на очи
6. 1 кофичка цедено кис. мляко
Тотал: 1753 ккал
Fat - 33.9%
Pro - 31.9%
Carb - 34.2%
Тренировка - рамене, корем, HIIT
В кръг, 3 пъти:
1.Crunches @ 40; 10 kg
2.Shoulder press @ 10; 4 kg
3.Leg-lifts (with butt lifts) @ 15
След всеки от трите кръга: 50 mount. climbers + 10 burpees
В кръг, 3 пъти:
4.Knee-hugs @ 20
5.Shoulder push-ups @ 10
6.Bicycle Crunches @ 40
В кръг, 3 пъти:
7.V-abs @ 15
8.Dumbbell Lateral Raises @ 8; 4 kg
9.Ab wheel rollouts @ 10
Total mount. climbers: 450
Total burpees: 90
Кардио: 17 mins HIIT 60/20
Течности, добавки: 1 табл. витамини + лекарство с фолиева киселина + 2000 мг. Л-карнитин с хром, преди тренировка; мнооого чайове + около 2 л. вода
Мнението беше редактирано от Kath на 21.11.12 20:39.
Равносметка
Днес е последен ден на въглехидратна ротация!
След режима се чувствам чудесно - здрава, пълна с енергия, отслабнала с много малко, но все пак не гоня анорексията, а изчистване от мазнини, което така или иначе се съмнявам да даде голямо отражение върху кантара.
За съжаление - мерките също не са паднали.
След 2 месеца ротация е време за промяна! Минавам на режима на Ори Хофмеклер - Warrior diet.
Килограми към момента: 54-55