Прием на тиквени семки при НВД?

Имам няколко въпроса . Значи от 2 месеца съм на НВД. Искам да попитам ,може ли да включа към нея тиквени семки ? Значи от таблицата с хранителни стойности видях , че белените имат 30 гр протеин на 100 гр 50 гр мазнини и само 15 въглехдр. Звучи ми добре , но всички голи семки са така в нас имаме голямо количество голи тиквени семки , но не съм сигурен дали ще са с такъв състав . Другият ми въпрос е в коя част на деня да ги приемам ? Като дневно количество не мисля да надвишавам 100 150 гр максимум .

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.11.12 20:10.

Според мен не би било проблем да имаш едно хранене от ядки, само тиквени семки или микс с други (че семките май не се водеха ядки).

Тиквените семки са подходящи за ВСЕКИ режим. Количествата определяш според нуждите, вкуса и възможностите си. Дали съставът им ще е точно такъв, какъвто си видял - гаранция няма, но няма и никакво значение, защото разликите няма да ти провалят режима. Кога да ги хапваш - можеш да го правиш по всяко време.

20.11.12
21:00

Едното от храненета ми е микс от ядки и семки, към 200 гр.,  с 1 лъжица мед (и аз съм на НВД). Ям го преди вечерята или преди обядя, зависи от деня.

21.11.12
18:17

И недей забравя,че трябва да са сурови тези семки,проблема е че тогава не са много вкусни.

Аз с тази НВД отдавна жертвах това нещо наречено вкусови рецептори ... Особено с яденето на 3 кг + извара седмично ...
така , че няма да ме уплашат суровите семки , но благодаря за пояснението и благодаря на всички за отговорите

21.11.12
20:03

Чистата извара има супер як вкус- едно от удоволствита в храненето ми. Ако не ти харесва трябва да видиш как готвя аз- леща(само вода и леща), карантии (сърца,дроб,воденички) -само варени, сланината я вадя директно замразена, маслото и свинската мас- направо с лъжицата, яйцата- варени (без нищо друго); салатата- режа си зеле и го ям директно така (важи за всички зеленчуци). Кой ти има време да се заиграва с готвенето. Като взема 1,5-2кг месо- варя всичко и половината в камерата, половината в хладилника. Най-много Събота или Неделя да се поглезя с бъркания яйца или някакво по-специално направено месо. На храненето гледам като на зареждане в бензиностанцията.

Мнението беше редактирано от Петър на 21.11.12 20:03.

Абе с 2 лъжици лютеница 2 лъжици кисело мляко и няколко резена пуешка шунка си правя 200 гр извара и става манжа за боговете :]]

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1