22.11.2012 - тренировъчен
DAY ONE
Undereating - 20 часа:
1.Ябълка
2.2 кафета с малко мляко
3. 400 гр. краставици
Workout:
25 мин велоаргометър (10 от които интервално) + 10 мин HIIT
Overeating - от 16:00 до 21:00 :
50-60 гр шоколад, прясно мляко, 2 кис. млека, салата с маруля и краставици, малко супа, 500 гр.пилешко бон-филе
Течности, добавки:
1 табл. витамини, фолиоева киселина;
Мнооого вода, мноооого чайове
Мнението беше редактирано от Kath на 23.11.12 06:03.
Малко актуализация от тази сутрин: 22.11.2012
Ех, миналата година какви паласки излизаха от тези дънкииии... (dull)(nhappy)
казано от bruskach на 22.11.12, 07:19:
И колко искаш още да сваляш ?
Къде си прочел,че искам да свалям? Само искам да чистя,което аз лично не свързвам със сваляне на килограми,понеже би било загуба на мускул.
Не ти трябва Воинска диета, а повечко тренировки с тежести и да си изяждаш всичките калории, които ти се полагат - и то без дефицит за да качиш още малко мускул. Това си е мое лично мнение де :). С ограничаване на калориите и глад през деня при всички положения ще свалиш мазнини, но като гледам снимките ще станеш достааа слаба. При малко повече мускул ще можеш да си позволиш повече подкожни мазнини и няма да изглеждаш слаба и “суха”, накъдето си се запътила според мен ти.
казано от bruskach на 22.11.12, 07:47:
И от кои части ще сваляш ?
Бедра и прасци.
22.11.12
09:14
Кат... абе... такова... всъщност... извини ме, ама... наистина ли смяташ, че това ще ти се отрази положително върху визията (здравето е друга тема)?
казано от Катето на 22.11.12, 08:19:
Не ти трябва Воинска диета, а повечко тренировки с тежести и да си изяждаш всичките калории, които ти се полагат - и то без дефицит за да качиш още малко мускул. Това си е мое лично мнение де :). С ограничаване на калориите и глад през деня при всички положения ще свалиш мазнини, но като гледам снимките ще станеш достааа слаба. При малко повече мускул ще можеш да си позволиш повече подкожни мазнини и няма да изглеждаш слаба и “суха”, накъдето си се запътила според мен ти.
Кате,няма какво да си кривя душата,има много истина в думите ти. Човек на първо място трябва да мисли рационално и да вижда къде е границата. Въпроса е в това,че аз имам малки несъвършенства (по повод които няма как да дадете мнение,тъй като от няколко снимки няма как да се добие ясна представи) и се стремя да ги подобря. Мисля,че това е напълно нормално и човешко. Човекът винаги трябва да си има някаква цел и да се стреми към подобрение. Не искам да си давам зор,тъй като на първо място ценя здравето си,не съм си го и поставила,като нещо,което “на всяка цена” трябва да свърша. Просто искам да се опитам :) а по повод мускулната маса - ето това вече,смятам,че е въпрос до лично вижане. Аз се харесвам с толкова..или може би малко повече...но и по този въпрос работя :)
В warrior diet виждам прекрасна перспектива,тъй като не изисква броене и пресмятане,дава много свобода,а успоредно с това,дава възможност да гониш целите си в спортен аспект. Най-хубавото е,че можеш да вечеряш със семейството си, а по празници да не изпитваш вина.
казано от Кольо Пияндето на 22.11.12, 09:14:
Кат... абе... такова... всъщност... извини ме, ама... наистина ли смяташ, че това ще ти се отрази положително върху визията (здравето е друга тема)?
ами,на път съм да разбера. В крайна сметка,при първа индикация на отрицателен ефект,прекратявам диетата :)
Обаче само от бедра и прасци няма как да свалиш. Ще свалиш общо и ще започнат да стърчат кокали :(
Ти и на воинска диета ще броиш калориите това е ясно :)
22.11.12
10:01
Хранителният режим е инструментът, думите ми не са насочени към него. Дали с този или с друг режим - варианти има достатъчно. По-скоро ми се искаше да помислиш върху поставената цел.
Всъщност ти в момента променяш организацията на храненето, не забравяй това.
Качеството и количеството на храната така или иначе ще продължават да определят резултатите.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.12 10:02.
казано от Катето на 22.11.12, 09:43:
Обаче само от бедра и прасци няма как да свалиш. Ще свалиш общо и ще започнат да стърчат кокали :(
Ти и на воинска диета ще броиш калориите това е ясно :)
Няма да започнат да стърчат кокали,както споменах - при първа подобна индикация,прекратявам диетата.
Относно броенето - даже на око мога да преценя само за едно меню,дали съм в дефицит,или не. А дори и да се налага да изброя 3-4 храни,то това би било мног по-удобно от целодневно броене. Да не говрим,че ротацията изискваше и много повече....
казано от Кольо Пияндето на 22.11.12, 10:01:
Хранителният режим е инструментът, думите ми не са насочени към него. Дали с този или с друг режим - варианти има достатъчно. По-скоро ми се искаше да помислиш върху поставената цел.
Всъщност ти в момента променяш организацията на храненето, не забравяй това.
Качеството и количеството на храната така или иначе ще продължават да определят резултатите.
Никой не спори по този въпрос.
22.11.12
11:39
Кате,аз не бях чувала за тази диета,и днес се поразрових да прочета в какво се състои,но не можах да намеря мнения дали е помогнала на някого,ти знаеш ли дали е ефикасна,защото лично на мен ми изглежда малко “измислена”,т.к. през деня горе долу си гладуваш,а вечерта ядеш доста повече,а вечерта метаболизма вече е по забавен,отколкото през деня,та затова ми е странна ....
П.С.- Изглеждаш много добре,поздравления :))
казано от Milena Vlahova на 22.11.12, 11:39:
Кате,аз не бях чувала за тази диета,и днес се поразрових да прочета в какво се състои,но не можах да намеря мнения дали е помогнала на някого,ти знаеш ли дали е ефикасна,защото лично на мен ми изглежда малко “измислена”,т.к. през деня горе долу си гладуваш,а вечерта ядеш доста повече,а вечерта метаболизма вече е по забавен,отколкото през деня,та затова ми е странна ....
П.С.- Изглеждаш много добре,поздравления :))
Това,което си написала не е вярно.
Благодаря за комплимента!
22.11.12
20:01
казано от Kath на 22.11.12, 11:57:
П.С.- Изглеждаш много добре,поздравления :))Това,което си написала не е вярно.
Благодаря за комплимента!
Може и така да е ,т.к. аз написах,че не съм чувала за тази диета,ще те следя да видя дали ще има ефект,и ако има може да я пробвам,а ако има някой ,който я е пробвал,нека каже :)
22.11.12
20:11
казано от Milena Vlahova на 22.11.12, 20:01:
казано от Kath на 22.11.12, 11:57:
П.С.- Изглеждаш много добре,поздравления :))Това,което си написала не е вярно.
Благодаря за комплимента!Може и така да е ,т.к. аз написах,че не съм чувала за тази диета,ще те следя да видя дали ще има ефект,и ако има може да я пробвам,а ако има някой ,който я е пробвал,нека каже :)
Милена, има доста хора в бб-тийм, които са на ЦХ. Не си се запознала добре с режима, може да прегледаш и статиите в сайта относно режима или пък мъжките дневници, там се среща по-често :)
Милена, ето, за твое улеснение пускам линкове към няколко дневника, да видиш хората какво правят с тоя “измислен” режим :D :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52379
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53944
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64101
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49503
Ето ти и няколко други линка:
http://www.precisionnutrition.com/intermittent-fasting - инфо на английски
http://loveubacon.wordpress.com/2010/09/21/project-x/ - блогът на едно българско девойче
Линк към темата, която аз пуснах във форума:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/6503
Линк към интервю от Ори Хофмеклер (създателят на един от типовете циклично хранене, а именно Warrior diet):
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler49.htm първа част
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler50.htm втора част
Та..казваш, че нямало информация?
Мнението беше редактирано от Kath на 23.11.12 05:52.
23.11.12
07:54
Поздравления!Напълно съм съгласна с израза “който иска,намира начин”. : )
23.11.12
12:42
казано от Kath на 09.11.12, 19:25:
Рецепта за червени патладжани с млечен сос
Продукти:
1-2 големи патладжана
червен пипер
подправки (виждат се на снимките)
200 гр кис. мляко (може и цедено)
1-2 чаши вода
“Маги - унисос”Приготвяне:
Патладжаните се нарязват и се слагат на котлона, на умерен огън, с чаша вода (не под капак). През това време се взима чаена чаша, 2/3 от нея се пълнят с вода и се слагат по 2-3 щипки от подправката за картофи, шарената сол и 1 с.л.(с връх) червен пипер. Добавят се и 2-3 с.л. “Маги - унисос”. С тази смес се заливат патладжаните. Готвят се до омекване и почти пълно поемане на соса. (Ако се наложи се долива вода!).За соса:
Киселото мляко се разбърква с подправката “салатна ръсеница” и се сипва при патладжаните!
Днес ще си ги направя за вечеря и съм сигурна, че много ще ми харесат.
казано от Елеонора Матеева на 23.11.12, 12:42:
Днес ще си ги направя за вечеря и съм сигурна, че много ще ми харесат.
Ако обичаш патладжани, ще се влюбиш в тази рецепта! :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.12 14:53.
23.11.12
14:51
Обожавам патладжани, най-вече пържени с доматен сос, но сега ще пробвам тази рецепта, да видим...
Само дето нямам такава подправка “салатна ръсеница”, какво е това животно?
23.11.12
15:53
казано от Kath на 23.11.12, 05:51:
Милена, ето, за твое улеснение пускам линкове към няколко дневника, да видиш хората какво правят с тоя “измислен” режим :D :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52379
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53944
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64101
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49503Ето ти и няколко други линка:
http://www.precisionnutrition.com/intermittent-fasting - инфо на английски
http://loveubacon.wordpress.com/2010/09/21/project-x/ - блогът на едно българско девойчеЛинк към темата, която аз пуснах във форума:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/6503Линк към интервю от Ори Хофмеклер (създателят на един от типовете циклично хранене, а именно Warrior diet):
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler49.htm първа част
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler50.htm втора частТа..казваш, че нямало информация?
Благодаря за инфото,Кате,сега ще прочета,да видим дали ще си променя мнението :))
23.11.2012 - тренировъчен
DAY TWO
Коментар: След вчера се чувствам доста добре, въпреки факта, че като за първи ден, естествено, се освиних жестоко :D… Както и да е, ще го карам по-леко, от тук нататък.
Глад изпитах само 2 пъти за целия undereating период - веднъж сутринта и веднъж следобяд. За щастие, дори малкото храна, която приех по това време ми помогна да “залъжа” организма си за дълъг период.
За първи път в живота ми успявам да устоя на неистовото желание да погълна килограми храна, още със ставането! Считам това за лично постижение :) Миналата година, когато водих дневника си, дори хората от сайта ме критикуваха за лудия гуляй, който правих на закуска. Винаги това ми е било най-проблемния период от деня. Мислех си, че нямам воля да пропускам закуската, но ето, че всеки, който иска, намира начин.
Undereating :
1.Един грейпфрут - мммм, много обичам !
2. Половин грейпфрут
3. 2 чушки
Workout:
Така, тренировката е завършена и първо ще коментирам как се чувствам. Направих едночасова тренировка, включваща силови, кондиционни и аеробни упражнения. Беше МНОГО изморително. А как се чувствах да я правя на напълно празен стомах? Ами...направо покъртително яко! :D Не мога да кажа как и от къде точно, но изведнъж ми дойде толкова голям прилив на енергия, че все едно някой пусна картината на “забързан каданс”. А дори не бях пила кафе преди това.. Само Л-карнитин, който така или иначе винаги пия.
Тренировката беше разделена на 5 части. Цялостно акцентирах върху бицепс, трицепс и крака.
Първа част - изпълнение на 4 кръга от следните:
1. Biceps curls both hands x 8
2. Side kicks x 20 (for each leg)
3. Bench dips x 10
4. Mount. climbers x 50
Втора част - изпълнение на 4 кръга от следните:
1. Kick-back x 8
2. Plie squats with dumbbell x 15
3. Mount. climbers x 50
4. High knees with dumbbell x 100
Трета част - изпълнение на 4 кръга от следните:
1. Bic. curls single hand x 8
2. Squat + front kick left leg, squat + front kick right leg x 20 each component
3. Overhead triceps with dumb. x 8
4. Mount. climbers x 50
Четвърта част - изпълнение на 4 кръга от следните:
1. Triceps push ups x 8 (from knees)
2. Sumo squat + jump x 20
3. High knees x 200
4. Mount. climbers x 50
Пета част - изпълнена само веднъж:
1. Plank jumps (“in-and-out” with legs) x 50
2. Burpees x 20
3. Butt kicker jumps x 100
4. High knees x 200
Overeating:
1.След тренировка изядох кофичка и половина кисело мляко (2,9%) + 2 с.л. какао
2. Довечера съм на ресторант (на рожден ден) и предстои тепърва да продължи преяждането :D
Та..върнах се от ресторанта, за това едит-вам поста.
Ядох БЕЗ да преяждам, но все пак отчитам този ден, като ЧИЙТ ден. Отидох в ресторанта и хапнах следните храни: Голяма шопска салата със сирене; малко филенца и луканки; 300 гр. пил. филе с около 100-200 гр. картофи “Соте”; бира. Одебелих това, което смятам за същински чийт :D. Всичко уж добре, уж в правилна подредба, но въпреки молбата ми към сервитьора да не ми добавят мазнина, те бяла оляли всичко...Т.е., приела съм и бая хидрогенирана мазнина. Както и да е, реших, че мога да си позволя да чийтна (не съм го правила от наистина мнооого време), а и би било глупаво да зарежа храната, та така :) Гледах да не преяждам, но поне едно 2000 ккал не ми мърдат ..и то само от вечерята :(
Течности, добавки:
1 табл. витамини, фолиоева киселина; 2000 mg. L-carnitine.
Много чай, много вода (~2,5L)
Мнението беше редактирано от Kath на 23.11.12 22:55.
Утре може да си подпухнала. Причината ще е задържане на вода!
Най вероятно ще спиш неспокойно. Утре си дай задължителна почивка с много течности до към ранния следобед и едва тогава продължи по режима. (разбира се това беше предположение? и предложение)
Поздрави!
Повечето мъже харесваме да има какво да се пипне, не някакви мега обезмаслени фитнес модели. ;) Лично на мен ми се повдига като видя жена с плочки и вени по корема :S
казано от GEORGIO на 23.11.12, 17:17:
Утре може да си подпухнала. Причината ще е задържане на вода!
Най вероятно ще спиш неспокойно. Утре си дай задължителна почивка с много течности до към ранния следобед и едва тогава продължи по режима. (разбира се това беше предположение? и предложение)Поздрави!
Със сигурност утре ще е почивка - аз от сега усещам, че няма да имам сили за тренировки, а и тази седмица до сега не съм почивала нито веднъж.
А може ли да ми обясниш на какво се дължи водната задръжка и това чувство на дискомфорт?
казано от Миsh0 на 23.11.12, 17:42:
Повечето мъже харесваме да има какво да се пипне, не някакви мега обезмаслени фитнес модели. ;) Лично на мен ми се повдига като видя жена с плочки и вени по корема :S
Браво на теб. Аз пък не правя това “за повечето мъже”, а за себе си.
В крайна сметка, има само един мъж, чието мнение ме интересува по принцип, а дори неговото се различава от моето по този въпрос,така че и него няма да послушам :D
П.П. Имам си аз една вена, леко вляво под пъпа, която като тренирам започва да пулсира...обожавам я :D
Мнението беше редактирано от Kath на 23.11.12 18:12.
казано от Kath на 23.11.12, 17:48:
Ей тва е !!! ;)
П.С : Защо повечето мъже си мислят,че правим всичко за тях !?!?! ето това не мога да си обясня :D
23.11.12
20:17
По принцип и на мен не ми харесва да виждам жени с плочки, но е до лично мнение и виждане всичко...
П.П - Направих си рецептата ти и мнооооого ми хареса, но не успях да изям всичко... :D След малко ще си обновя дневника и ще кача снимки.
23.11.12
20:22
Много са си хубави жените с плочки, стига да имат и по другите места малко повече мускули. :)
23.11.12
20:40
казано от Миsh0 на 23.11.12, 17:42:
Коменатара ме навежда на мисълта, че в изданието трябва да има и бутонче за дислайк срещу всеки коментар. Този определено във форума би светнал най-ярко от дислайкове. На мъжете им харесва различното както вече казах тук.
Извинявам се за не на място коментара. :)
23.11.12
20:47
казано от Вики на 23.11.12, 19:31:
Ей тва е !!! ;)
П.С : Защо повечето мъже си мислят,че правим всичко за тях !?!?! ето това не мога да си обясня :D
Защото е така. Всеки прави всичко, за да се хареса на другия пол независимо дали го осъзнава или не. Грижата за тялото е може би най-примитивния и прост пример.
ПС: може би само изкуството с всичките му форми - рисуване, музика, писане (всички видове) се изключват от по-горното правило.
23.11.12
21:02
Подкрепям мнението на Камен Илиев, защото ако сте били с наднормено тегло...примерно като моето ще видите как ставате незабелязан от хората и ще искате да изглеждате добре за да ви забелязват. Всичко е психически. Има и хора, на които не им пука, че са с такова тегло ама са рядкост.
Кат извинявай за спама.
казано от Камен Илиев на 23.11.12, 20:47:
казано от Вики на 23.11.12, 19:31:
Ей тва е !!! ;)
П.С : Защо повечето мъже си мислят,че правим всичко за тях !?!?! ето това не мога да си обясня :DЗащото е така. Всеки прави всичко, за да се хареса на другия пол независимо дали го осъзнава или не. Грижата за тялото е може би най-примитивния и прост пример.
ПС: може би само изкуството с всичките му форми - рисуване, музика, писане (всички видове) се изключват от по-горното правило.
Прав си ..даже много - поне едно 90%. Но все пак съществуват приятните 10%, в които не всичко се върти около това да впечатляваш другия пол. Факт (поне за мен). Разбира се, че ми харесва да съм охажвана, но действително диетата и многото тренировки ги правя само за себе си. Приятеля ми е на мнение, че съм си добре и ако съм поне мъничко “месеста”, а другите мъже, доколкото съм забелязала, са на същото мнение. Та..ако следвах вашите “догми”, нямаше да правя това, което правя в момента.
23.11.12
23:41
Напротив. Същите догми следваш и ти,но не го осъзнаваш. В еволюцията потомство оставала не тази маймуна, която имала определен брой банани, а тази, която имала повече от другите. Именно на това се крепи и вечната жажда на хората за повече власт и пари. За какво му е на милиардер повече богатство? Това е просто инстинкт, който върви по инерция. Ти и аз и другите гледаме да трупаме само повече “банани” под една или друга форма, за да е по-сигурно. Нямам какво повече да кажа по темата .
Желанието да имаме повече от останалите невинаги се свързва с желанието да се харесаме на другия пол. Всъщност, двете понякога могат да се дължат на крайно различни причини. Тук вече става въпрос за първичното желание да си по-добър от другите, защото твоето “аз” осъзнава, че в природата оцелява по-силното “животно”. А тези размисли са обект на друга тема.