Новобранец

21.11.12
10:57

Здравейте ,

желая да се представя:
Казвам се Веселин на 21г. от София.Силно следя абсолютно всички коментари и “постове” свързани с фитнес и хранене. Е за жалост въпреки следенето съм си същия “гадник”
-200см.
-103кг.
-сланини и несъразмерно тяло.
Споделям , че тук е мястото където мога да науча доста неща и най-важното безплатно. Явно съм попадал на неправилните хора , които ме надъхваха да инвестирам стотици левове в тялото си за да стане това което искам.
Няма да го направя , ДОРИ и да ги имах.
Както бате Енчо пита какъв искаш да станеш като пораснеш , аз кратко бих описал какво искам:
Само и единствено стройна фигура - махам мазнини , махам корем и си изглеждам добре - да се чувствам по-добре!

Благодаря предварително за топлото посрещане и съм сигурен , че всички вие ще ми погнете с много неща.

ПС: Ако някой си търси другарче или би ме “подслонил” , приемам !
В случая съм ученик , търся учител , който да знае , че след време: Ученикът надминава учителя!

Поздрави ,
Веселин

Здравей,

Нека малко конкретизираме тази тема, тъй като в момента включването от други би било трудно?

21.11.12
11:35

Наистина конкретизирай нещата, за да може вече да ти се дадат повече съвети. Кажи поне тренирал ли си? Колко?

21.11.12
11:56

За твоя ръст килограмите никак не са много. Просто съотношението мазнини/мускули е неоптимално.
Имаш ли някакъв опит с тежести? Как ти е храненето?

21.11.12
13:16

казано от CarnalK на 21.11.12, 11:56:

За твоя ръст килограмите никак не са много. Просто съотношението мазнини/мускули е неоптимално.
Имаш ли някакъв опит с тежести? Как ти е храненето?

Благодаря за бързите и адекватни отговори:
С храненето съм що годе добре:
- без сладко , хляб предимно протеини. Чак здравословно не  е , но не се “тъпча” с квот ми падне.

Ходил съм на фитнес с познати 3 месеца . Общо взето правех кво ми каже , лежанка - няколко упражнение свързани с нея , там гири някви повторения и някакви неща за трапец. Адски жалко изказване правя , за което се извинявам “гол” съм в тая област !

21.11.12
14:59

http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239&goal=739
Избери си програма :)

21.11.12
15:55

казано от Алекс Тайна на 21.11.12, 14:59:

http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239&goal=739
Избери си програма :)

Колкото и изтъркано да звучи . Пак благодаря за поднесената на тепсия информация. Вие правите онова пресяване на инфото което аз не мога !
http://www.bb-team.org/workout/4372_konditsiya-i-otslabvane-za-mazhe-v-dva-do-pet-dni-sedmichno
http://www.bb-team.org/workout/4181_trenirovki-za-preformirane-pri-endomorfi

Колебая се между тези двете. Не искам да съм рамбо , а да стегна сланинките и да заздравея в ръцете !

Благодарности !

21.11.12
17:12

Бих ти препоръчал да си “набележиш” някой от форума, който е в час и да го помолиш да ти помогне с програма и хранене и да слушаш САМО него, не съвети от 1000 човека. Също така за ръста си наистина си много малко килограми, значи си нещо от сорта на skinny-fat, с правилно трениране и тренировки в началото (тъй като си начинаещ) ще свалиш мазно и ще качиш мускулна маса и след това се ориентирай към покачване на активно тегло.

21.11.12
17:17

По-скоро започни с
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418 или
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64048
Най-базовите неща. Бързо ще дръпнеш на работните тежести и ще позаякнеш. Не гледай толкова калориите като цяло. Гледай да се храниш с хубава храна и не залитай към твърде малко мазнини, или  твърде малко въглехидрати. Рано ти е. Също така няма нужда да се изсилваш с прекалено много протеини. Възможно е в началото дори да качиш на килограми, но това не е проблем. Мускула гори мазнини.
Рамбо няма да станеш. Ако искаш и се напъваш може и да станеш де - след 4-5 години ;)

22.11.12
07:19

казано от Миsh0 на 21.11.12, 17:12:

Бих ти препоръчал да си “набележиш” някой от форума, който е в час и да го помолиш да ти помогне с програма и хранене и да слушаш САМО него, не съвети от 1000 човека. Също така за ръста си наистина си много малко килограми, значи си нещо от сорта на skinny-fat, с правилно трениране и тренировки в началото (тъй като си начинаещ) ще свалиш мазно и ще качиш мускулна маса и след това се ориентирай към покачване на активно тегло.

Ми доста добра идея , аз като гледам само ти и Карнавала така да се каже доста просветление ми правите.
Принципно идеята ти е перфектна , но и в същото време според мен малко неосъществима , тъй като ще има да моля докато някой чуе молбите ми (ако изобщо стане) . Навит съм и съм отворен към всякакви предложения!!!
Отново Благодарско!

22.11.12
20:58

Май май на никого не му се занимава с мен . хаха

22.11.12
22:36

казано от Immune To Fear на 22.11.12, 20:58:

Даже много хора се занимаха с теб!
Някои хора от тези може би когато са започнали изобщо не са разполагали с интернет, защо просто не е съществувал. В момента всичко, което ти е необходимо е на един клик разстояние и още повече, че някои се е потрудил и да го събере на едно място и то фор фрии!!!

Единственото, което трябва да направиш е да си размърдаш мишката и да си избереш програма и хранителен план.... отнема по малко от минута.
След това веднъж започнал от някъде ще видиш, че далеч не е така невъзможно да вървиш напред и да направиш това което описваш по горе, че искаш.

Едит: Ако обърнеш внимание и на мотото на сайта “ВВ-теам - направи нещо за себе си” демек няма смисъл да чакаш някой друг направи нещо за теб или действай сега недей чака някой да дойде да те хване за ръка и да те води

Мнението беше редактирано от megabolic x на 22.11.12 22:42.

22.11.12
22:37

Добре. Понапиши какъв ти е хранителния режим в момента, тренираш ли в момента, ако да какво и колко?
Защото все пак да се напише намали мазнини и въглехидрати и увеличи кардио тренировките е лесно, ама от това нямаш никаква полза. Ако си направиш труда да отговориш на тези въпроси дето съм ти ги писал по-отгоре би могло да ти се отговори по-подробно какво да оправиш в режима си.

Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 22.11.12 22:38.

23.11.12
09:24

казано от megabolic x на 22.11.12, 22:36:

казано от Immune To Fear на 22.11.12, 20:58:

Даже много хора се занимаха с теб!
Някои хора от тези може би когато са започнали изобщо не са разполагали с интернет, защо просто не е съществувал. В момента всичко, което ти е необходимо е на един клик разстояние и още повече, че някои се е потрудил и да го събере на едно място и то фор фрии!!!

Единственото, което трябва да направиш е да си размърдаш мишката и да си избереш програма и хранителен план.... отнема по малко от минута.
След това веднъж започнал от някъде ще видиш, че далеч не е така невъзможно да вървиш напред и да направиш това което описваш по горе, че искаш.

Едит: Ако обърнеш внимание и на мотото на сайта “ВВ-теам - направи нещо за себе си” демек няма смисъл да чакаш някой друг направи нещо за теб или действай сега недей чака някой да дойде да те хване за ръка и да те води

Виж сега , спор няма , че хората ми погнаха. И малко нещата не са такива каквито ги представяш. Благодарен съм им , не очаквам някой да дойде да ме хване за ръката и да ми каже действай. Просто търся човек , на когото му се занимава с мен . Наистина е нагло , цялата информация , която хората с години са усвоявали от теория и практика , да ми я изливат на готово , но както виждаш има хора които помагат “фор фрее” както ти се изрази. По-долу съм казал “Чувството да даваш , е да не очакваш нищо в замяна”. Като начинаещ всеки вижда в мен , парите които бих дал за да се науча. Тук е различно и за това се обърнах за помощ към хората - пък който иска да помага.
Мишката съм си я размърдал , програма съм избрал , пък ако погледнеш по горните коментари , явно това което аз избирам , не е добре като за “новак”. Просто ми трябват напътствия и насоки. Мислиш ли , че ако имах 50 лева за програма и режим + там някви за инструктор нямаше да съм ги дал вече. “Меркантилизма” у постигналите нещо е голям. Просто нямам парите за да ги дам . Не ме разбирай погрешно не желая да споря , защото тая тематика ми е непонятна . Просто трупам инфо. и си търся човек от когото да се уча. :)

Колкото до храната - не съм спазвал решим , опитът ми е малък , ограничавал съм се - без хляб , без сладко , предимно съм наблягал на кисело мляко (нискомаслено) мюсли , вечер зелечуци - предимно салати . Това трааеше 2-3 месеца , комбинирано с малко кардио - 20 минути ( под кардио физирам 3 месеца - всяка сутрин в парк-а до нас по 30-40 мин. тичане).

Ето ти една диета,която е подходяща за теб РБД.Програмата 5х5 която ти бе предложена е идеална за теб,за да може да позаякнеш и да научиш техниката на базовите упражнения.Направи си дневник тук и води тренировките и храненето редовно и когато бъркаш някъде ще и се помага.Просто харесваш една програма един режим и почваш във фитнеса.Снимаш клипове на техниката ти и ги качваш в дневника където ще ти се дава съвет как да я по-добриш.Успех!

Мнението беше редактирано от Станислав Николов на 23.11.12 09:42.

23.11.12
20:52

Никой не ти иска парите. От теб са иска да тренираш. Всеки ден, който отлагаш те отдалечава от целта. Взимаш една от двете програми, принтираш си я, отиваш във фитнеса и напъваш. Първите няколко тренировки ще са хаос - да налучкаш работните тежести, да оправиш техниката. Просто отиваш и питаш другите трениращи да ти помогнат и те малко.
Отваряш дневник и вписваш редовно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1