23.11.12
14:03
На 18год съм, 1.5 год стаж, 70кг с около 10% ПМ и мисля да акцентирам върху рамене и ръце, щото изостават яко :D
Та мисълта ми е следната:
- Понеделник - Рамо и бицепс.Раменни преси пред врат, изнасяне встрани, хеликоптер, изнасяне напред, бицепсово сгъване щанга или дъмбел, концентрирано сгъване и чукчета.
- Петък - рамо и трицепс.Раменни преси зад врат, изнасяне встрани, хеликоптер, изнасяне напред, лег с тесен хват, разгъване на горен скрипец и френско.Целта ми е примерно за около месец да кача поне 1 см в ръцете и пак маса в раменете.
Това което си измислил няма да стане, от сега ти го казвам. На 70 кг. не можеш да имаш кой знае колко големи ръце. По-добре наблегни повече на най-базовите упражнения и яж повече. Тогава ще имаш много по-голям напредък, отколкото ако изолираш :) !
23.11.12
15:53
Не виждам да имаш такъв напредък в другите мускулни групи, че вече да имаш изоставащи, но дори и да имаш не можеш да спреш да тренираш другата част от тялото си понеже тези ти изостават, а трябва ясна и конкретна програма с акцент към тези мускулни групи, моя съвет е като гледам снимката ти вместо да тренираш ,,изоставащи’’ мускулни групи да потренираш малко за цялото тяло с базови упражнения и да се стремиш към покаване на ММ :)