Stronger than yesterday.

Темата е заключена.
Прескочи до:

Казвам се Теодора и съм на 15 години от гр.Варна. Направих си този дневник, за да мога да получавам повече съвети и насоки за тренировките и режима си на хранене. Започнах да ходя на фитнес преди 2 месеца. Честно казано първият ми месец беше пълен провал, тъй като не знаех какво да правя и правих това, което знам (а аз не знаех почти никакви уреди или упражнения). Разбрах, че една приятелка от класа също ходи на фитнес, но тя имаше програма и инструктор. Поисках програмата и за да мога да правя по-смислени и по-ефективни упражнения. Тъй като не ми се даваха пари и за инструктор, реших да се оправям сама, но не успях иии олекнах с 30 лева :x (поне инструктора беше хубав!) :D Направиха ми нова програма, която да ми е по силите ;д. Стелиян (инструктора ми) ме беше попитал дали искам да ми направи и режим на хранене, но аз отказах, тъй като един близък приятел преди време ми беше казал как е най-добре да се храниш: до обяд да ядеш въглехидрати, да направиш една тренировка и след нея да приемаш протеини. Мислите ли, че за мен този ‘режим’  е добър? Старая се да го спазвам, макар че доста често посягам към сладкото :(

Храна:
закуска (след тренировка): 3 препечени филийки пълнозърнест хляб, сирене, 250мл прясно мляко, 2 сварени яйца
обяд: Bake rolls и бананов сок (невинаги мога да се храня добре в училище)
вечеря: гювеч и 2 филийки пълнозърнест хляб

Тренировка: Гръб, трицепс, преса
Скрипец в широк надхват
Скрипец в тесен подхват
Повдигане на дъмбели над глава
Разгъване на горен скрипец
Римско столче

Ще очаквам съвети! :)
И ето една от песните, която винаги ме надъхва!

Темата беше редактирана от Теодора Иванова на 23.11.12 19:13.

22.11.12
21:54

Здравей! А какви са ти целите?

казано от Теодора Иванова на 22.11.12, 21:26:

Храна:
закуска (след тренировка): 3 препечени филийки пълнозърнест хляб, сирене, 250мл прясно мляко, 2 сварени яйца
обяд: Bake rolls и бананов сок (невинаги мога да се храня добре в училище)
вечеря: гювеч и 2 филийки пълнозърнест хляб

1. Каква е целта ти за да ти се препоръча нещо като режим на хранене?
2. Тренировките ти според мен са адски кратки и не виждам кардио, което ако целта ти е сваляне на мазнини е подходящо.
3. Храната ти е ок до обяда. Не съм много компетентна, но според мен ще е добре да захвърлиш тоя бейк ролс и да си носиш храна в училище - да кофти е първоначално, но се свиква. Хапвай и ядки до обяд като втора закуска около 50гр, защото те съдържат полезни мазнини, но гледай да са сурови ядки (лешници, кашу, бадеми). Уж знаеш, че за вечеря не се ядът въглехидрати, а ядеш хляб - защо? Не виждам и източници на белтъци освен гювеча, яйцето и млякото и сиренето. Стреми се да хапваш по поне 4 пъти на ден, но по малко. Поне закуската виждам, че ти е по-сериозна. Яде се по-често, но по по-малко за да не преяждаш и не се оставай гладна, защото тогава организма се самоизяжда и това не е добре. Не съм много компетентна, но поне тези неща ги знам...ако бъркам да ме поправят другите съфорумци.
Успех! Поздрави!

Мнението беше редактирано от Елеонора Матеева на 22.11.12 22:06.

1. Каква е целта ти за да ти се препоръча нещо като режим на хранене?
2. Тренировките ти според мен са адски кратки и не виждам кардио, което ако целта ти е сваляне на мазнини е подходящо.
3. Храната ти е ок до обяда. Не съм много компетентна, но според мен ще е добре да захвърлиш тоя бейк ролс и да си носиш храна в училище - да кофти е първоначално, но се свиква. Хапвай и ядки до обяд като втора закуска около 50гр, защото те съдържат полезни мазнини, но гледай да са сурови ядки (лешници, кашу, бадеми). Уж знаеш, че за вечеря не се ядът въглехидрати, а ядеш хляб - защо? Не виждам и източници на белтъци освен гювеча, яйцето и млякото и сиренето. Стреми се да хапваш по поне 4 пъти на ден, но по малко. Поне закуската виждам, че ти е по-сериозна. Яде се по-често, но по по-малко за да не преяждаш и не се оставай гладна, защото тогава организма се самоизяжда и това не е добре. Не съм много компетентна, но поне тези неща ги знам...ако бъркам да ме поправят другите съфорумци.
Успех! Поздрави!

Да, много си права. Знам, че не трябва да ям въглехидрати вечерта., но има неща които не мога да откажа изведнъж (опитвам се да променя това). За тренировката.. ами всъщност имам по 10 мин кардио в началото и в края на тренировката, просто не съм ги написала. А за това, че имам кратки тренировки: програмата ми е направена по-лека 1вите дни и става все по-трудна :) И все пак започнах да увеличавам сериите и тежестите. Благодаря ти за коментара! :)

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 22.11.12 22:15.

Ок не можеш да устоиш на изкушението, но по-добре гледай да ядеш въглехидрати до 3-4 следобед. Та каква е целта ти? Без уточнена цел никой няма да може да ти даде правилен съвет. Вкарай и повечко месце в програмата си като филета и т.н.

MF

22.11.12
22:20

Спри пакетираните солени и сладки храни.
Намали въглехидратите.
Увеличи протеина.
Включи ненаситени мазнини.
Започни да се ограмотяваш относно хранене и трениране и зарежи издръжката на инструктури.

П.п.: Не е задължително кардиото, за да отслабваш. Можеш да ядеш и 1, и 8 пъти и пак да имаш добри резултати, зависи от организма, и от цялостния начин на живот.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 22.11.12 22:23.

казано от Danniii :) на 22.11.12, 21:54:

Здравей! А какви са ти целите?

Целта ми е да се стегна и да достигна така мечтаните 50кг.

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 22.11.12 22:25.

Въпроса е не да постигнеш мечтаните килограми по принцип, а да премахнеш % мазнини. Сега колко килограма си?

казано от Miss Fight на 22.11.12, 22:20:

Спри пакетираните солени и сладки храни.
Намали въглехидратите.
Увеличи протеина.
Включи ненаситени мазнини.
Започни да се ограмотяваш относно хранене и трениране и зарежи издръжката на инструктури.

П.п.: Не е задължително кардиото, за да отслабваш. Можеш да ядеш и 1, и 8 пъти и пак да имаш добри резултати, зависи от организма, и от цялостния начин на живот.

Чипсове,гризки и т.н. не съм яла от години.. единственото пакетирано, което ям съм го споменала вече (няма голям избор в училище и мисля, че е по-добре от мазните закуски). Кардиото по-скоро го ползвам за загряване.

казано от Елеонора Матеева на 22.11.12, 22:25:

Въпроса е не да постигнеш мечтаните килограми по принцип, а да премахнеш % мазнини. Сега колко килограма си?

Права си! Ами сега съм почти 55кг.... Смятах утре да обясня повече относно това :)

23.11.12
13:21

По каква програма си ? А и Стелио не ели от фитнеса в явор ?

казано от krNbarca на 23.11.12, 13:21:

Не знам точно каква е.. ии да Стелиян е от Явор. : )

Здравейте :) Днес бих искала да разкажа малко за мен или по-скоро как се реших най-накрая да започна да тренирам.
Преди 2 години бях достигнала до 60кг. Реших най-накрая да взема някакви мерки и започнах да бягам, да скачам на въже, по цял ден ядях салати.. общо взето бях обсебена от теглото си. След 2 месеца лишавания и ‘тренировки’ станах 53кг, което за мен беше нещо невероятно. Винаги съм искала да бъда с хубаво тяло и тогава почти го постигнах, макар че бях (и все още съм) отпусната. След това се преместих да уча във Варна и се опитвах да не качвам повече килограми.
Лятото постоянно бях по болниците, защото имам световъртежи, ниско кръвно и имах 1 припадък. Тогава достигнах 50кг , но все пак не бях доволна, защото виждах, че има доста ‘работа’ по тялото ми. Също така получавах доста критики относно недостатъците на тялото си и се реших напук на другите да започна да тренирам. Отначало всичко ми беше много объркано, правех упражнения, които просто са ми хрумнали... Е сега положението е друго, мисля че имам напредък и се старая много повече. Много рядко пропускам тренировките си. Обаче напоследък лявата ми ръка (беше счупена) започна да ме наболява, но се опитвам да свикна с болката. Мажа се с  кремове, които донякъде ми помагат. Надявам се, че през зимата, когато ме боли повече, няма да ми попречи до такава степен на тренировките, че да се наложи да спра..

Храна:
Закуска(след тренировка):2 препечени филийки пълнозърнест хляб, извара, 1 сварено яйце, 250мл прясно мляко
Обяд: ябълка и Müsli (на вкус е ужасно!)
Вечеря: пилешко бутче, ориз със задушени зеленчуци

Бих искала съвет относно яйцата. Имам алергия към тях(обривам се) и ви моля да ми кажете с какво мога да ги заместя?

Тренировка: рамо, крака,преса
Кардио 10 мин
Раменни преси от седеж 3х12
Разтваряне встрани с дъмбели 3х12
Разтваряне на лежанка с 1 ръка 3х10
Клекове с тежестта на тялото 3х12
Бедрени разгъвания 3х12
Бедрени сгъвания 3х12
Напади 2х12
Прасец на Калф 3х10
Кардио 10 мин

23.11.12
20:48

казано от Теодора Иванова на 23.11.12, 19:12:

казано от krNbarca на 23.11.12, 13:21:

Не знам точно каква е.. ии да Стелиян е от Явор. : )

Неме разбра колко дена тренираш почиваш упражнения или като отидиш и на място ти казва какво да прайш.

Неме разбра колко дена тренираш почиваш упражнения или като отидиш и на място ти казва какво да прайш.

3 дни са и имам определена програма.. пиша я в дневника :)

Heeeeey, как сте :) Днес деня ми беше много хубав! Цял ден бях навън, но се опитах да не се поддавам на изкушенията(subway, шоколади и други неща без които не мога..). Добре, че имаше с мен хора, за да ме дърпат постоянно от щандовете с храна. :D Както и да е.. Също така ходих да гледам Twilight: Breaking dawn part 2. Филма беше уникален! Има ли фенове и тук?!

Не тренировъчен ден.
Храна:
закуска: макарони
обяд: кисело мляко, банан, Belvita
2 часа след обяда: зелена салата
вечеря: пилешко бутче, домат, задушени зеленчуци със ориз
много малко течности...

Относно днес имам само 3 забележки и това са ориза вечерта и приемането ти на много въглехидрати. Не знам дали знаеш, но ориза е въглехидрат. За ефекта, който искаш да постигнеш не е препоръчително да го ядеш вечер. Също така и малкото течности. Внимавай какво пиеш все така, но се старай да приемаш 1,5л. вода на ден!

казано от Елеонора Матеева на 24.11.12, 19:52:

Относно днес имам само 3 забележки и това са ориза вечерта и приемането ти на много въглехидрати. Не знам дали знаеш, но ориза е въглехидрат. За ефекта, който искаш да постигнеш не е препоръчително да го ядеш вечер. Също така и малкото течности. Внимавай какво пиеш все така, но се старай да приемаш 1,5л. вода на ден!

Да знам, че е въглехидрат и съм наясно с вечерята си. Просто ориза е смесен със зеленчуците, пък и не е толкова много. И да.. за течностите съм съгласна. Днес изобщо не бях жадна.. Благодаря за коментара :)

25.11.12
02:37

казано от Елеонора Матеева на 24.11.12, 19:52:

Не че се заяждам, но би ли ми казала защо аджеба не трябва да приема въглехидрати вечерта или, ако трябва да бъда по-конкретен, след 15-16:00 следобед?

До авторката на дневника - някъде по-горе беше писала, че често посягаш към сладкото. Това е така, защото не приемаш достатъчно мазнини, даже бих казал, че никакви не консумираш. Мазнините не са твой враг в борбата с изчистването. Напротив - мазнини се горят с мазнини! Така че вкарай малко мазнини от ядки, масло, зехтин, някоя свинска вратна пържола, яйца също ...

Мнението беше редактирано от Nathan на 25.11.12 02:42.

До авторката на дневника - някъде по-горе беше писала, че често посягаш към сладкото. Това е така, защото не приемаш достатъчно мазнини, даже бих казал, че никакви не консумираш. Мазнините не са твой враг в борбата с изчистването. Напротив - мазнини се горят с мазнини! Така че вкарай малко мазнини от ядки, масло, зехтин, някоя свинска вратна пържола, яйца също ...

Маслото го консумирам почти всяка сутрин (пълнозърнести филийки намазани с масло). Яйца също ям доста често, даже поисках съвет с какво мога да ги заместя, защото имам алергия към тях... не си чел внимателно. :)

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 25.11.12 14:08.

Nathan иска да сваля.

Здравейте!^.^ Снощи ми беше доста напрегнато, мислих за много неща.. Сутринта се събудих в доста лошо настроение и реших да потичам за разнообразие. Едвам направих 3 обиколки, беше адски студено. Днес храненето ми беше трагично! След като се прибрах си направих овесени ядки залети с вряла вода и отгоре мед (за тази закуска бях посъветвана от едно момиче от форума). След 2-3 лъжици бях ужасена от вкуса. :D Общо взето днес приех повечко въглехидрати, но се надявам да съм ги изгорила с дългата си разходка на 10 см си обувки. Когато се прибрах и ги свалих се почувствах все едно съм в Рая :D

Тренировка: бягане
Храна:
Закуска: 2-3 лъжици овесени ядки, портокал
Обяд: малко супа с 2 филийки пълнозърнест хляб
2 часа след обяда: 2 сандвича с кашкавал и шпек
Вечеря: шопска салата
около 500 мл прясно мляко и още толкова вода
Сън: 10 часа

Очаквам съветите и коментарите ви :)

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 25.11.12 22:12.

25.11.12
22:36

Храната и “тренировките” ти не струват. Разходката на токчета не гори калории, само те измъчва и ти създава проблеми. Храната е...нищо. Хората вече те насочиха на какво да обърнеш внимание. Ако нямаш качествен протеин, всичко свършва. А саламът НЕ е качествен протеин.

25.11.12
22:46

Аз ей сега загрях за какво 10см нещо става на въпрос.. (dull) викам си каква е тази 10см обувка :D Лично аз много рядко обувам токчетата, по поводи.. за всекидневието на едно 15-16-17 годишно момиче не ми се струват добра идея (nod)

казано от Anelia на 25.11.12, 22:36:

Храната и “тренировките” ти не струват. Разходката на токчета не гори калории, само те измъчва и ти създава проблеми. Храната е...нищо. Хората вече те насочиха на какво да обърнеш внимание. Ако нямаш качествен протеин, всичко свършва. А саламът НЕ е качествен протеин.

Казах вече, че днес храненето ми не беше добро, за което много съжалявам..Тренировките ми са добри и след седмица смятам да ги допълвам. Приемам доста протеини. И за инфо разходката ГОРИ калории, това че съм била на токчета не променя този факт. ;)

казано от Danniii :) на 25.11.12, 22:46:

Аз ей сега загрях за какво 10см нещо става на въпрос.. (dull) викам си каква е тази 10см обувка :D Лично аз много рядко обувам токчетата, по поводи.. за всекидневието на едно 15-16-17 годишно момиче не ми се струват добра идея (nod)

Е и аз слагам доста рядко, но днес имаше ‘повод’. Пък и са нови и исках да им се нарадвам. :D :D

Здравейте. ^^ Днес не успях да отида на фитнес. :( Още като станах от сън ми пречерня и ако не бях близо до леглото да се подпра сигурно щях да падна. Едно ‘прекрасно’ начало на деня. (dull) От доста време не ми се беше случвало. Реших да пропусна фитнеса днес, тъй като ми се е случвало да ми пречернее и по време на тренировка(разбира се не чак толкова, колкото тази сутрин). Дано утре да съм в добро състояние за тренировка!!

Нетренировъчен ден.

Храна:
закуска: макарони със сирене
обяд: ябълка, 80g бадеми
вечеря: зелена салата, леща
около 1л вода
сън: около 10 часа

Оправяй се бързо и за да се чувстваш по-добре увеличи храната (протеини). :)

казано от Елеонора Матеева на 26.11.12, 20:27:

Оправяй се бързо и за да се чувстваш по-добре увеличи храната (протеини). :)

Благодаря ти! Да, днес не приемах протеини както друг ден, ще се поправя.

П.П.: Отслабнала съм 1кг.. малко мотивация за следващата си тренировка :)

Здравейте. : )) Днес се чувствах много по-добре и успях да отида на фитнес. ^.^
Реших да си направя напълно протеинова вечеря: паниран черен дроб, зелена салата с яйца.. всичко стана много вкусно!!

Тренировъчен ден: Гърди, бицепс, преса
Кардио 10мин
Дъмбели от полулег 3х12
Дъмбели от лег 3х12
Пек Дек 3х12 (увеличих ги от 2х10)
Сгъване на дъмбели от стоеж 3х12
Концентрирано сгъване 3х20
Коремни преси
Кардио 10мин

Храна:
Закуска(след тренировка): 2 филийки пълнозърнест хляб(намазани с масло), сирене, чаша прясно мляко, 1 яйце
Обяд: 80g фъстъци, ябълка
Вечеря: паниран черен дроб, зелена салата с яйца
Сън: около 8 часа

Нетренировъчен ден

Храна:
Закуска: отново макарони -.-
Обяд: ябълка, Müsli
Вечеря: черния дроб от снощи с лютеница (лоша комбинация :D)
Сън: 9 часа

Предложения за по-разнообразен обяд? :)

П.П.: http://www.cosmopolitan.bg/zdravni-novini/za-da-ostlabnesh-yaj-na-tumno.html   Мислите ли, че има някаква истина в това? На мен лично ми се струва доста странно...

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 28.11.12 19:48.

Здравейте :P С най-добрата ми приятелка се подложихме на един ‘експеримент’. :D Тъй като не пием много вода през деня (а трябва), решихме всяка една от нас да си носи малка бутилка с вода и да я изпиваме по време на часа, а през междучасието пак да я пълним и така цял ден... Получи се доста забавно, тъй като и двете постоянно бягахме до тоалетната през междучасието. И така изпихме над 2л вода. :D

Тренировъчен ден: гръб, трицепс, преса

Кардио 10 мин
Скрипец в широк надхват 3х15
Скрипец в тесен надхват  3х15
Хоризонтален скрипец  3х15
Повдигане на дъмбели над глава 3х10
Разгъване на горен скрипец 3х15
Римско столче 1х12 (тъй като някакъв огромен буквално ме избута от там) ;д

Храна:
Закуска(след тренировка): 3 филйики пълнозърнест хляб намазани с масло, 2 яйца, чаша прясно мляко
Обяд: 100g сурови бадеми
Вечеря: зеле с пилешки бутчета
Сън: около 8 часа

Здравейтеее. ^.^ Тези дни ще съм на село=> едва ли ще мога да устоя на всички изкушения около мен. :D Смятах утре да пробвам фитнеса в новопостроената спортна зала, но пускали хора над 16 години. (dull) Така, че тренировката ми остава за понеделник.В сайта намерих рецепта за пълнени чушки със сирене и извара и смятам утре да ги пробвам. :)

Нетренировъчен ден

Храна:

Закуска: 2 филийки пълнозърнест хляб намазани с пастет, сирене, чаша прясно мляко
Обяд: стафиди, бисквитки Müsli
Вечеря: боб със свинско месо
около 1,5l вода
Сън: 9-10 часа

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 30.11.12 22:49.

Здравейте. Днес реших да направя една тренировка за корем, която един приятел ми препоръча. Също така направих и онези пълнени чушки, за които споменах снощи.. станаха много вкусни. ^.^ Може да кача и снимка, ако някой иска.

Ето и тренировката ми:
http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474&feature=youtu.be

Храна:
11:30 2 препечени филийки черен хляб, сирене, маслини, малко чай
13:30 капучино, 2 редчета черен шоколад
15:20 2 пълнени пиперки, 1 картофена пантофка(със извара и сирене)
около 1l вода
сън: 11часа

Очаквам коментарите ви! :)

01.12.12
23:51

Пробвай да увеличиш течностите. Има един трик за този случай. Решаваш днес ще са 3 литра. Разпределяш си ги на 15 чаши по 200мл . Пълниш няколко чаши и си ги слагаш до бюрото да ги гледаш. За да не ти пречат се налага да ги изпиеш. НО ти се допикава .... Отиваш и се изпикаваш, но нали кухнята ти е по път до тоалетната викаш ‘Аре ще ги напълня пак!’. И така докато си изпиеш всичките литри по план. Това съм го правил не еднократно и е супер якото.., а и на тялото се отразява добре. <3

Мнението беше редактирано от Филип Янев на 01.12.12 23:52.

Здравейте! Утре тренировката ми ще мине доста мъчително, тъй като си ударих коляното(точно на капачката). Цял ден едва сядам, ставам и ходя. Не бих искала да пропускам фитнеса и ще се опитам да не обръщам внимание на болката.

Не тренировъчен ден.

Храна:
8:45 ябълка, половин кофичка кисело мляко
12:10 пилешко бутче, съвсем малко гювеч, 1 пълнозърнеста филийка
15:50 по-малко от 80g кашу (всички се нахвърлиха да ядат :D), натурален сок
19:45 задушени зеленчуци, малко варена тиква
около 1l вода

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 03.12.12 22:23.

03.12.12
21:13

Препоръчвам ти да завишиш приема на протеин.Твърде малко е за трениращ човек ,количеството което приемаш.

казано от SprateXtream на 03.12.12, 21:13:

Препоръчвам ти да завишиш приема на протеин.Твърде малко е за трениращ човек ,количеството което приемаш.

Прав си, напоследък приемам по-малко протеини. Ще се поправя! Благодаря :)

Честит първи сняг на всички. :P
Днес отново пропуснах тренировка. :( Коляното продължава да ме боли и то доста, а тренировката ми е за крака. Много ми се ходи на фитнес, обаче едва ли щях да направя добра тренировка с болки в коляното. Мазах го 2-3 пъти с обезболяващ спирт и се надявам утре да не ме боли (толкова).

Не тренировъчен ден

Храна:

10:00 бъркани яйца със сирене, чаша прясно мляко, пълнозърнеста филийка
10:20 3-4 бисквитки с овес,ръж,ленено семе, сусам и стафиди
15:50 сок, Müsli
19:00 пилешко бутче с гъбен сос, домашен сок

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 04.12.12 21:21.

Здравейте.Днес тренировката ми беше пълен провал. Не успях да направя нападите, тъй като коляното все още ме боли. Не знам защо, но днес изобщо не бях във форма и мотивацията ми беше на 0. Надявам се утре да не се налага да пропускам упражнения.

Тренировъчен ден
Кардио 10 мин
Раменни преси от седеж 3х10 3кг
Разтваряне на лежанка с 1 ръка 2х 10 с 2 кг и 1х10 с 3кг
Клекове с тежестта на тялото 3х20
Бедрени разгъвания 3х10
Бедрени сгъвания 3х10
Прасец на Калф 3х10
Кардио 5 мин

Храна:
10:00 бъркани яйца със сирене(не можах да намеря извара в 2 магазина (dull)), пълнозърнеста филийка, чаша прясно мляко
10:15 30г черен шоколад
15:00 мандарина
15:50 отново мандарина и няколко солети
19:30 печена наденица, краставица, сирене
сън: 7-8 часа

Бих искала да ме посъветвате как да си разнообразя обяда, тъй като в училище нямам голям избор. :)

Мнението беше редактирано от Теодора Иванова на 05.12.12 20:32.

Здравейте. Не съм писала от няколко дни, защото режима ми е ужасен! Не знам какво се случва с мен, но един ден мисля само за сладко, че съм много гладна и т.н. , а на следващия ден не ям почти нищо. Много съм раздразнителна, не се говори с мен. На фитнес не съм ходила от четвъртък. С една дума- откачам... :D Предпочитам да не пиша в дневника си докато този период не отмине. Надявам се да е скоро!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1