Упражнение за смаляване на плешките.

28.08.05
15:58

Абе кажете ми някво упражнение ама в домашни условия за смаляване на плешките отзаде или по точно за изправяне на рамената аз прая лицеви опори има файда ама ако има някое по ефективно моля кажете го :)

SP

28.08.05
16:02

[quote author=“Barcelona_FC”]Абе кажете ми някво упражнение ама в домашни условия за смаляване на плешките отзаде или по точно за изправяне на рамената аз прая лицеви опори има файда ама ако има някое по ефективно моля кажете го :)

Честно казано не мога да разбера какво е общото между това да си смалиш плешките(и нензам как става!?) и това да ходиш изправен(вероятно това имаш предвид с “изправяне на рамената”).

28.08.05
18:50

тука не разбрах какво искаш я обясни по добре че едва ли някой разбра

28.08.05
20:55

Искам да си изправя рамената. ....

28.08.05
23:14

не ми е ясно как така искаш да ги изправиш?
да не са ти паднали? :lol:
слагаш една книга на главата и почваш да ходиш из къщи като внимаваш да не падне! :wink:

28.08.05
23:23

Един съвет: качи снимка и посочи точно какво искаш да се оправи!

30.08.05
16:32

Аз забелязах, че като тренирам гръб и плешките вече не ми стърчат назад а ми се слепват сякаш по-плътно към гърба,това също значи и че ти се изправят раменете. Не знам кое упражнение по-точно допринася за това, а съм правил тези:
набиране с широк хват зад врат, гребане, мечка с тесен хват, дърпане на дъмбел, дърпане скрипец надхват на ширината на раменете, ...
Някой по опитен предполагам, че може да се досети с кое упражнение за гръб маже да си залепиш плешките за гърба(малко не точно казано понеже те са част от гърба, но имам предвид, че не са щръкнали).
Чувството е сякаш сам станал с по-равен гръб и дори ми е по-приятно като се облегна на седалка например ... надявам се, че съм нацелил какво имаш предвид ...

JI

30.08.05
16:46

аха искаш да не ти стърчат плещките ли ми то идеята не е да ходиш изправен ами земи направи малко маса на гърба .... и няма да стърчат

30.08.05
17:32

[quote author=“bodarbuilder”]Аз забелязах, че като тренирам гръб и плешките вече не ми стърчат назад а ми се слепват сякаш по-плътно към гърба,това също значи и че ти се изправят раменете. Не знам кое упражнение по-точно допринася за това, а съм правил тези:
набиране с широк хват зад врат, гребане, мечка с тесен хват, дърпане на дъмбел, дърпане скрипец надхват на ширината на раменете, ...
Някой по опитен предполагам, че може да се досети с кое упражнение за гръб маже да си залепиш плешките за гърба(малко не точно казано понеже те са част от гърба, но имам предвид, че не са щръкнали).
Чувството е сякаш сам станал с по-равен гръб и дори ми е по-приятно като се облегна на седалка например ... надявам се, че съм нацелил какво имаш предвид ...

Ти най-точно разбра кво искам да кажа ;)

30.08.05
18:39

търсих из нета ама не намирам нещо точно

можеш да видиш тука:
http://www.ohsu.edu/academic/som/orthopaedics/dc_cuff.htm

тва са някви упражнения за рехабилитация ...

предполагам, че трябват упражнения за мускулите на лопатките(shoulder blade muscles), а тука има възстановителни упражнения за рамо, които ги включват + някав въртящ мускул (rotator cuff muscle)

X_

30.08.05
20:56

Barcelona_FC:

bodarbuilder написа:
Аз забелязах, че като тренирам гръб и плешките вече не ми стърчат назад а ми се слепват сякаш по-плътно към гърба,това също значи и че ти се изправят раменете. Не знам кое упражнение по-точно допринася за това, а съм правил тези:

Ти най-точно разбра кво искам да кажа

моят съвет е добра тренировка за гръб

30.08.05
23:23

пич прави чукове тяга и набиране и след известно време няма да имаш такъв проблем!просто нямаш маса!!!

31.08.05
00:25

[quote author=“WESTA”]пич прави чукове тяга и набиране и след известно време няма да имаш такъв проблем!просто нямаш маса!!!

ЯСно ще поработя по въпроса , благодаря на всички . :)

31.08.05
11:46

тука има едно за разтягане:
http://www.mckinley.uiuc.edu/Handouts/stretchpotential/stretchpotential.html

... а тука некво йога и е добро, пробвах го - за вкъщи е супер :

http://www.ayurvedacures.com/office_yoga4_center.htm

Да залепиш плешките за гърба...
Момчета, имате странни разбирания.
Вероятно първо сте слаби и второ нямате мускулна маса и поради това плешките ви стърчат. Съвсем нормално е...
Упражнения за смаляване на кокалите няма. И да имаше, не е това решението.
Трябва ви мускулна маса, плътност и дълбочина в гърба.
Упражнения, като гребане, мъртва тяга, набиране с успореден хват могат да помогнат за тази цел.
Само че не са магия, мускулите не растат от днес за утре, ще трябва да почакате поне няколко месеца за видим ефект.
Само че изграждането на мускулна маса на гърба няма да ви изправи рамената.
Зависи и какво имате предвид точно под изправяне на рамената, но определени упражнения могат да помогнат за това. Тренирайте гръб и рамо с хубави упражнения със свободни тежести ,не по разни псевдофитнес машини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1