There and Back Again - Fitness & Diet’s Tale Vol.2 ( extended )

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

24.11.12
21:07

Със сигурност,ама бяха много смотани и скъпи пресните,а замразен не видях (wasntme)

Кокосовото мляко едва го намерих,егати..и то някво измислено...Мисля,че има в ДМ някакво - я на Алнатура,я някакво друго био-мио,ама 20лв за един шейк ... хъъъх .

Мммм,рибката започва да понамирисва на вкусно и усещам как ще се нагърмя зверски след малко :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.11.12 21:09.

Т. Тодорова

25.11.12
11:00

Ден 4 - никаква промяна.Обикновено след средата на втория нещата олекват,тоя месец - нъц.
И не разбирам на какво се дължи,при положение,че не ям кой знае какви боклуци,горе-долу спя,пия витамини...все едно някой бавно и методично ме трови (dull).
11 часа,а физически не съм способна да се повдигна от леглото - наливам едно кафе,много силно /по ясни причини/,а такъв сън мога да му ударя след като го изпия...
Трябва да го наблюдавам ” тоя моичкия ” к’во ми слага в чайчето :D

Мисля,че е задължително да тренирам днес.

Edit : Но най-вероятно няма,щото ме боли.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.11.12 11:46.

Т. Тодорова

25.11.12
12:34

25/11/2012 (04)

10:30 Отровно кафе /нес/ с мляко и мед.
12:00 Смуутито от ананас и кокосово мляко.

200мл кокосово мляко,250гр ананас от консерва = > много вкусно,но (puke) ... много мазно и тежко.Стана около 400мл,изпих си го,щото съм много умна,ся ми иде да си изкарам всички вътрешности и да ги измия с пароструйка (giggle)

Та след като си спретнах закусчица,покриваша над 60% от дневните ми калорийни нужди /особено в нетренировъчни дни,какъвто се очертава да бъде този,въпреки че осъзнавам нуждата от интензивно движение/,смятам,че днес няма да си организирам овече стабилни хранения - може тук-таме някоя мандарина или пакет задушени зеленчуци /броколи,моркови и карфиол/ ,но задушени без мазнина,само с подправки,таван - парченце топено сирене/кашкавал около тях.Но засега и това не ме влече - единственото ми желание е да върна тая мас обратно :(

Няма да пуша.

Вода : 2,5л
Чай : 1,0л

Движение : кратка разходка

Имам много за учене за  контролна утре,мисля да се отдам на това.

П.С. Както си пишех поста,реших,че трябва насилствено да изкарам тая гнус от себе си ... положих усилия,но не успях изцяло.Сега ми е по-леко.

Отивам да си изчистя къщата и отивам да се правя по-умна.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.11.12 20:45.

Т. Тодорова

25.11.12
19:12

Най-накрая реших за започна да следвам някакъв режим,план,за да не съм толкова хаотична със залитания към мързелива.Съобразявам разпределението на тренировките през седмицата с учебната си програма.

Седмица 1 / демек,от утре / :

Понеделник (или следобед,или много рано сутринта) : Силова 1 , корем , стреч
Вторник (сутринта или вечерта) : Кратко кардио , йога
Сряда (следобед) : Силова 2 , корем , стреч
Четвъртък (следобед) : Кардио , йога
Петък : Силова 3 , корем , кратко кардио , стреч

Седмица 2 /демек следващият понеделник /

Понеделник ( рано сутринта или следобед ) : Силова 1, корем , йога
Вторник : нетренировъчен
Сряда ( в час по избор ) : Силова 2, кардио , корем , стреч
Четвъртък (сутринта) : Кардио , йога
Петък : Силова 3 , корем , кардио , стреч

- Съботите ще са ден за : ” Ще тренирам,ако искам и както си поискам (mooning) ” .. или пък ще отработвам тренировки,несъстояли се през седмицата.
- Неделите са строго почивни

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Силова 1,2 и 3 са от програмата на Шалийн Джонсън - ChaLean Extreme , която много си харесвам и много ми липсва - чувствах се добре с нея и резултатите ми бяха добри.

Ей ги и тях :

1) Състои се от 9 упражнения,целта на всяко е да се използва такава тежест,която да доведе до отказ между 10-то и 12-то повторение :

- Сумо клек със странично повдигане на таза от стоеж (sumo squat & standing hip lift)
- Напад с posterior fly
- Лицева опора с редувано повдигане на краката
- Мъртва тяга с posterior fly
- Напад с core rotation
- Bench press , комбинирана с повдигане и снижаване на краката /като двойна коремна преса,с разтворени крака & ластик около глезените )
- Клек с наведи встрани + 3 много бавни и контролирани повторения,изпълнени след 10сек почивка
- Напад с навед напред &  posterior fly + 3 много бавни posterior flys,изпълнени след 10сек почивка
- Chest fly от легнало положение,комбинирано с повдигане на таза от земята + 3 много бавни лицеви опори

2) Състои се отново от 9 упражнения , чиято цел отново е отказ между 10то и 12то повторение

- Сумо клек с бицепсово сгъване
- Единичен напад (?) с трицепсово разгъване (?) ,тоест,кракът се изнася напред и тялото не се връща в нормален стоеж за всяко повторение,а се движи само нагоре-надолу.Когато дупето е на най-ниската възможна позиция,се включва движението за трицепса.
- Мъртва тяга с гребане
- Сумо клек с трицепс над глава
- Мъртва тяга & гребане с обратен хват
- Bowler’s напад & едностранно гребане
-Бицепсово сгъване с повдигане на крак встрани ( с ластик около глезените - аз използвам малки тежести за крака,защото с ластик ми е много трудно ) + 3 много бавни бицепсови сгъвания
- Напад с гребане + 3 много бавни повторения на гребането
- Лицеви опори + 3 много бавни повторения

3) 9 на брой упражнения , същата цел

- Сумо клек с раменна преса
- Напади
- Клек & lateral raise
- Напад & frontal press
- Клекове
- Сумо клек & delt raise
- Клек с двойна раменна преса + 3 бавни повторения на пресата
- Напад & lateral raise + 3 бавни лицеви опори
- Клек + 3 много бавни клека

Там,където имам клекове и напади,както винаги ще модифицирам и ще се опитвам да пазя колената.Същото важи и за подскоците.

Кардиото - винаги по избор - интервално,неинтервално,с тежести,без тежести,с различна продължителност  и интензивност.

Йогата - също.

Програмата е с продължителност 3 месеца,като тренировки 1,2 и 3 се сменят на всеки 4 седмици.

Храненето :

Мисля го да е нормално - в рамките на разумното,без глупави ограничения или още по-глупавото преминаване на граници.

По-тежките неща ще ям до към 14:00 , плодовете до към 17:00 , а чистите меса и салатите - до 21:00 .

Веднъж седмично , в събота или неделя, ще се храня до 14:00 и до следващия ден ще карам само на чай и вода (ще му дам 2 тестови опита,за да видя как ще ми се отрази,все пак и => ще подлежи на преразглеждане).

1-2 пъти в седмицата ще си позволям по чаша вино.Две,но си забранявам всякакъв друг вид алкохол /май друго не пия,така или иначе/

За мазен и гаден джънк ден си избирам един произволен от ПМС + един произволен от МЦ.

През останалото време , що се отнася до шоколади,сладоледи,вафли,кроасани и подбни - позволявам си ги само в първата част на деня,до 14:00,като единствено хранене за времето между ставането и приключване на частта от деня,която съм определила за по-тежки храни.Това винаги ми е било много неприятно,затова мисля ,че “който яде сладко,няма да яде друго” ,ще е добра система,която да ми предпазва синджира от скъсване :)

Водата : 1,5 литра дневно като минимум.

Измерила съм се отвсякъде.След 12 седмици ще публикувам и сегашните си мерки ,и тези след края на програмата.

(handshake) Ако някой има забележки или съвети - абсолютно съм отворена за предложения. (handshake)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.11.12 18:39.

25.11.12
19:32

Успех с програмата, която си си изградила. Дано успеех да е спазваш, да ти е удобна и да постигнеш целите си с нея! (nod) След 12 седмици си чакам резултатите със сегашните мерки и новите, които ще те удовлетворяват ;) И аз мисля моите сегашни килограми да ги споделя по-нататък във времето, когато ще ме устройват и няма да ме е срам да си ги кажа (blush) :D

25.11.12
20:08

Кефи ме планът ти, но ако приемаш съвети да си дам моят :D
Опитвай се да избягваш мазен и гаден джънк по време на ПМС, защото точно тогава с 1 такова хранене ще провокираш глад за още. По-добре да е веднага след цикъла, когато ще се заситиш с малко. Все пак джънка е гаден, не само защото дебелеем, ами наистина има вредно действие в/у здравето ни, така че е редно да е колкото може по-малко и по-рядко.
Успех ти желая в изпълняването (hug)
Аз ако си направя такъв план със сигурност ще се проваля: никак не умея да следвам планове, ако аз съм ги писала (явно имам високо мнение за себе си, че ще се справя, а всъщност съм пълна дупка :D )

Т. Тодорова

25.11.12
22:08

Има известна доза истина,ама пък през тия периоди по-лесно ми става лошо от сладкото :D

Дано ми се получи - организацията ми обикновено 5 стотинки не струва,ама сега целта е да се оправи тоя проблем.

Т. Тодорова

25.11.12
22:20

И още нещо - появиха ми се бели петънца под някои от ноктите.Като малка имах,казваха,че от липса на витамини било.

Чела съм,че изскачат като симпом на цинков дефицит..Не ме кефи тая идея.

Нямам спомен дали на най-обикновена кръвна картина ще се види какво е и що е,или трябва нещо по-специфично да им кажа да ми гледат ?Въпросът сигурно е тъп,ама наистина не помня какво не включваше въпросното изследване (wasntme)

Май не включваше микроелементи...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.11.12 22:22.

25.11.12
22:57

ПКК не включва микроелементи. И аз си спомням, че е липса на Цинк.

Т. Тодорова

26.11.12
17:05

(grin) 26/11/2012 (grin) (05)

08:30 Цикория,мляко,мед ; банан
10:30 Мляко с какао от машина,без захар
12:00 100гр ядки :D /50/50 кашу и бадеми/
13:00 Мляко с какао /какаото беше малко,млякото - 150-200мл/,пакетче мед
16:30 350 мл сок от кайсия (blush) /червените бузи са,щото се чувствам гузна - не ги пия принципно,ама сега не исках да ям,за да мога да тренирам скоро/

Чистене,миене на чинии,подреждане...

17:30 Тренировка :

- 40 минути Силова 1
- 8 минути коремни преси /с онова клипче от Ютюб/ , ще пробвам вакуумките
- 20 минути стреч с Шалийн Джонсън

Бърза баня & почивка с литър-литър и нещо топла водица & новата серия на Once Upon A Time (inlove)

20:30 Пакет /400гр/ броколи,карфиол & морков - задушени само с вода,малко хималайска сол.Ще им настържа двадесетина грама кашкавал за аромат и ще си добавя стотина грама извара.

Течности : 1,5л топла вода ; 300мл чай от маточина за лека нощ

Хапчета : Центрум,Афламил,Глюкозамин&Хондроитин&МСМ /занапред ще му викам ГХ&МСМ,че много дълго/,рибено мАсълцИ

Цигари : 3

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.11.12 20:46.

Т. Тодорова

26.11.12
20:34

Ох,домашното сладко от сливи,ябълки или производна благинка,дали спада към забранените храни :D

Визуализирам едни бананови плачинки за закуска,гарнирани с на бабите шедьоврите,ама май само ще си ги визуализирам.

Мрън. (nfun)

26.11.12
20:38

Ами ако е за закуска или след тренировка една бананова палачинка с малко домашно сладко, защо пък не? Не се ограничавай толкова , за да не психясваш.... защото нали знаеш, че рано или късно избива и то не на какво да е, а на преяждане (nod)

Т. Тодорова

26.11.12
20:52

Кофти е,че пипна ли,трудно спирам :D

Ама сигурно ще си направя тия дни,че иначе все в някакъв момент ще опразня на баба избата наведнъж :D

Забра’их да се похваля - купих си днеска Vanity Fair и една друга книга - The Psychology Of Spirituality на Лари Кълифърд.За втората не съм много убедена,че ще си струва,ама я взех от един магазин,в който продават употребявани книги,та беше 2 лв и си викам : К’во пък ?

К’во пък,ама все едно нямам един куп други неща за четене...

Самонарит,самонарит ...

26.11.12
20:56

Как издържаш само на зеленчук???? Мен ми стърже като го чета. :D После нищо чудно, че нападаме изби. :D Самонарит ...

26.11.12
20:57

казано от Т. Тодорова на 26.11.12, 20:52:

Кофти е,че пипна ли,трудно спирам :D

Точно тук е тънкия момент. Просто се научи да се задоволиш с по-малко, с едно или най-много две.... не е нужно да се въздържаш супер много време и накрая да те удари сачмата и да изпразниш избата.. В такъв преяждащ момент мозъка все едно ти спира и искаш да изядеш всичко, което си пропуснал или някога си се лишил от него...
п.с И аз си взимам все някакви четива я книжка, я списание, сега от една френдка съм взела една книга за храненето и все си се чудя защо? Все едно си нямам какво да чета, което е задължително да съм го прочела, че и научила :D

Т. Тодорова

26.11.12
20:59

Да,уе,мани :D

След кардио не изпитвам никакъв глад,но след тежестите се превръщам в изрод,честно :D .Няма да си го причиня повече това - в момента само се въртя и се оглеждам за още нещо,което мога да натъпча , ама няма !

Пия един чай и лягам,та да мога сутринта да се натренирам рано-рано (muscle)

Т. Тодорова

26.11.12
21:01

Дани , да, така става с четенето - днеска пак се врях по книжарниците в душката между лекциите ,тооолкова много неща има,които бих изчела на един дъх .. тъжна история.

Нищо,лятната ваканция,ако няма много поправки,ще си начеша крастата :D

26.11.12
21:06

Блазе вииииииииииии, аз сега се оттправям да направя опит да попрочета нещо различно от Спящата красавица, Снежанка и т.н., знаете какво :D Сега съм оставила детето с един пъзел и дано се измъкна :D

Т. Тодорова

27.11.12
14:21

27/11/2012 (06)

Пак пиша преди да е дошла вечера,защото няма да имам време да се занимая тогава.

Станах доста късно,реших ,че ще се наспя , за да видя дали ще отмине т’ва умряло състояние , ама ей на , същата история.

Та :

11:30 7 мандарини , чай с мед
13:00 400гр замразени зеленчуци,задушени с 5-10гр масло и малко сол ; 15-20 гр кашкавал , 50гр сирене , 1/2 препечена филия /пълнозърнеста/

15:00 Тренировка :

30 минути ХИИТ - Шалийн Джонсън
20 минути разтяжки

16:15 Душ

17:15 100гр извара , 1 голям морков

17:30 - 19:30 Работа

20:00 Тренировка 2 :

40 минути Dynamic Flow Yoga (с тежести по 450гр на китките)

21:00 2 белтък и едно цяло яйце,салата от моркови и ряпа ,подправена с олиото лен -коноп-кориандър и малко ябълков оцет & поръсена с натрошено ленено семе

Течности : 2л

Цигари : 0

Хапчета : Центрум , ГХ&МСМ , рибено масло , аспирин

Тонус : -10

Т. Тодорова

27.11.12
22:23

Едит / както винаги,когато напиша нещо предварително/ : 12 бр печен фъстък & 10 бр сурово кашу в 22:00 ; 2 цигари.

Не мога да си открия правилното количество храна - или ям много малко и все талаш,или ям като прасе.

Наздраве с едно топло чайче (coffee)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.11.12 22:23.

Т. Тодорова

28.11.12
11:12

(nlick) (nlove10) (coffee)

28.11.12
11:28

Това банановите ли са?

Снима ги и после какво ги направи ...? :D

Т. Тодорова

28.11.12
11:35

Изядох само 3 мънички /от общо 8 с различна големина,ама в палачинка има средно 2 с.л. от сместа/ :P ... с по една чаена лъжичка бабино сладко :P

Сложих им канела,ванилия,кокосови стърготини,смляно ленено семе,малко пшеничен зародиш и на цялата смес от 2 банана и 3 яйца - 1 малка ч.л. зехтин . Много вкусни станаха.

Чудя се аз...дали ще ми се получи сладко от нещо,примерно от ябълки,но с по-малко от препоръчаното количество захар,ама и да е кафява,от оная мократа ..?

28.11.12
11:58

Аз правя сладко само с плодове и пектин - любимо ни е! Не се е задържало повече от един сезон и не мога да говоря за трайността му с години, но предполагам, че и ти няма да се впускаш да вариш в големите казани :) От сливи става невероятно вкусно, правила съм от кайсии и праскови (смес), от малини, ягоди, ябълките ги сушим, но може и да стане - те даже си имат много естествен пектин и със сигурност ще стане. Трябва просто да нарежеш плодовете на доста дребно, дори може да ги смелиш с месомелачка и вариш на бавен огън докато се сгъсти колкото ти харесва. После минаваш с пасатора да стане гладичко (ние така го обичаме) или пропускаш тази част, ако харесвате да има парченца и затваряш в буркани още вряло. Обръщаш го на капачката му да изстива така и хапвате палачинки цяла зима :D

Т. Тодорова

28.11.12
12:01

Вери найс :) , ще се пробва !

А вече си мисля  и за ябълкови палачинки :D Ако настържа ябълката на едрото ренде,за да не изтекат съвсем всички води и после я смеся с яйца и семчоци,и зародиш /с надеждата да досгъсти положението/ ... Грухииии :)

28.11.12
12:17

Амчи как не... То има ябълкови бухти. Айде да не си вкарвам мухата, че като се влюбя в някоя манджа мога да я ям по половин година само нея :D

28.11.12
12:21

казано от Radost_nezemnA на 28.11.12, 11:58:

Аз правя сладко само с плодове и пектин - любимо ни е!  :D

и аз така и слагам малко канела и стевия, но го правя за моментна консумация и всеки път с различни плодове/ освен когато не ме домързи и не подпукам бурканите от бабата :D/

Т. Тодорова

28.11.12
12:34

Радост , ай да не ми вкарваш и на мен мухата , а :D

Ще се пробват и двата варианта (nbbq)

Т. Тодорова

28.11.12
22:19

28/11/2012

10:30 Кафе,мляко,мед
11:00 3 бананови палачинки,3 ч.л. сладко от сливи/ябълки
15:40 200гр броколи,100гр чушки,50гр сирене,30гр кашкавал,30гр свинско филе /пушено/
16:30 2 бананови палачинки с мед (blush)

18:30 Тренировка :

- Силова 3 /щото се обърках/
- 8 мин коремни преси
- Планкове : интервали 20:10 , 5 пъти
- вакуумки
- 10 мин разтяжки

21:00 50 гр сирене

Не ми се яде изобщо,но си наваксвам калориите с една вишновка от баба (nhappy2)

Вода : 1,5л
Чай : 500 мл

Хапове : ГХ&МСМ,Центрум,фолиева киселина,Афламил,рибено масло

Цигари : 5

Продължавам да нямам тонус и желание за каквото и да е.

Утре ми се очертава мега активен ден и ми се драйфа само като си помисля.

Ама поне има още палачинки за утеха (nlove2)

Т. Тодорова

29.11.12
12:01

Някой може ли да ми препоръча калориен калкулатор , моля (wasntme)

Май ще се сдобия с щангичка тия дни (30кг) (sun) (muscle)

казано от Т. Тодорова на 29.11.12, 12:01:

Някой може ли да ми препоръча калориен калкулатор , моля (wasntme)

fitday.com

Достатъчно функционален е и без да ползваш платените екстри.

Т. Тодорова

29.11.12
12:19

Благодарско ! (nmuchfun)

Т. Тодорова

29.11.12
21:34

29/11/2012 (08)

09:30 250гр кисело мляко
10:30 Чай с мед и лимон
13:00 Картофи,печени с лук,чесън,чушка,сирене,масло,кашкавал ; един домат

15:30 Тренировка :

25 мин ХИИТ
45 мин йога

17:00 3 белтъка,един жълтък,домат,маслини,2 триъгълничета топено сирене

17:30 - 19:00 Физическа работа

Пазаруване и мъкнене на милиарди покупки до към 20:30.

20:40 Една фурма :P
21:00 50гр луканка
21:30 150гр свински стек,задушен с разни благинки,включително и няколко капки зехтин ,домат,краставица

Цигари : 0

Вода : Почти 2 л :)

Чай : 1л

Хапчета : Центрум,ГХ&МСМ,рибено масло,Афламил

Не разбирам как мога да изкарам толкова калории от толкова малко храна (nbat) .

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.11.12 21:42.

29.11.12
21:45

Забрави да отбележиш половин час чат :D
Днес и аз купих фурми. Викам по една на ден, а? :D

Тия калкулатори и мен ме изкарват прасе. Досега да съм с наднормено тегло, ако ги гледам.
Плашат ме и хич не ги ползвам.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 29.11.12 21:46.

Т. Тодорова

29.11.12
21:49

Мани,аз преди мaлко като се прибрах,още не бях подредила покупките,ама отворих фурмите да ги опитам,щото много се бях притеснила дали ще са хубави (nhappy2) .

А за чатенето - да,30 минути активен стреч на пръстите - и от там съм изгорила някоя калория :D

Притеснява ме тая таблица...

1) Не е възможно да имам нужда от толкова хиляди калории,щото ако реша да ги стигна,ще стигна и респектиращи размери...
2) Не ми се струва ОК да съм изплюскала толкова..

Сега ще започна да се изгърбвам от смятане всеки ден,стреснах се (tmi)

29.11.12
21:53

Да вземем да караме на яйца и ядки викам, тоя зарзават само пречи :D

Т. Тодорова

29.11.12
21:58

Ако искаш да знаеш,току-що натъках едно парче шоколад,щото бях любопитна - купих си Линдт с уасаби :)
Много яко,ама не е за повече от едно парченце - насълзиха ми се очичките от хряна.
Грух !

Яйца...не обичам яйца напоследък.Ям ги,за да си набавя протеин или когато ме мързи да си направ янещо друго.

Може на фурми и пържоли :P

29.11.12
22:01

Ако ядеш по толкова калории, ще отслабваш.
На дефицит си.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.11.12 22:01.

29.11.12
22:03

На ядките, недейте... трудно се контролира количеството :D

29.11.12
22:07

Да, ама го няма подутия корем и си сит за дълго време. Почвам сериозно да се замислям дали да ям салата утре :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1