Мнения за хранителен режим!

Здравейте хора!
Реших да се обърна към вас с молбата да ви запитам дали хранителният ми режим е добър.На 19 години съм имам стаж в залата около 2 години с доста прекъсвания,но сега вече съм се захванал много сериозно и се надявам да пожъна желания успех.Та висок съм 175 см. с тегло 76-77кг. Ето го и примерният режим:
Закуска-10:00 :1 цяло яйце,3 белтъка,100 грама овес и кофичка мляко.
Хранене 2-13:00: 200 грама ориз,с яйца или месо.
След това към 15:00 съм на тренировка:
Хранене 3 веднага след тренировка (около 16:00-16:30):1-2 банана с кофичка мляко.
Хранене 4 (17:00-17:30):200 грама ориз или картофи с месо или друг източник на протеин.
Хранене 5 (20:00):150 грама боб/ориз или картофи с яйца или месо.
Хранене 6 (23:00):150 грама извара.

Искам да подчертая че съм ектоморф и доста трудно покачвам килограми.Бих искал да дадете мнение за режима.Благодаря предварително! :)

28.11.12
00:08

Като си ектоформ и искаш да качваш защо изхвърляш калориите от жълтъците?

Ами бях чел статии,че не са много полезни :) Но ако се налага ще ги ям.А иначе мнение за режима ?

28.11.12
00:18

Няма да е зле да вкараш малко мазнини(ядки,от риба,зехтин и т.н).

Хапвам ядки също  и 2 пъти в седмицата се храня с риба :)

28.11.12
22:37

казано от Добромир Дочев на 27.11.12, 23:59:

...200 грама ориз,с яйца или месо...

Добре, но не става ясно колко е месото като грамаж. Това което може да се каже за храната ти е, че си подбрал добре източниците и е правилно ориентирана по време. Няма как да се прецени обаче дали съдържа достатъчно протеини без грамажа на месото и броя на яйцата. Съвета ми е да изчислиш калорийните си нужди, поддържай протеина около 2 грама на килограм тегло, виж състава на основните храни от тук. И яж яйцата цели, не робувай на глупостите за холестерола, това е остаряло схващане.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 28.11.12 22:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1