29.11.12
17:13
Здравейте, клек и тяга правя може би от 3-4 месеца, та кръстчето ми е гола вода. Често ме боли я разтегнат мускул , я мускулна треска. Наскоро като правих тяга , усетих едно ’ пристягащо ’ чувство в кръста , та прекратих тренировката. Днес - при клек и тяга усетих нещо подобно, нещо като парене , пристягане... не мога да го опиша точно. Не е силна болката. Пробвах даже и с по-лека тяга - пак същото. Държа да отбележа, че тежестите не са тежки.
Какво ще ми препоръчате? Да спра да тренирам за известно време , да премахна клекът/тягата за известно време , да се мажа с нещо ? Иронията е, че не ми понасят някои от мазилата - избиват ме обриви...
Благодаря!
29.11.12
18:41
От колко време правиш тяга и клек ? Може би техниката ти на изпълнение куцат.
29.11.12
22:30
Прави упражнения за кръста, планковете ще са добро начало, има много разнообразни варианти за засилване на коремната мускулатура
03.12.12
12:46
Именно такъв тип упражнения, ми разказаха играта на кръста... за това просто спрях да ги правя ....
03.12.12
13:20
Преди тяга и клек разгревай с хиперекстензии (гръбни преси), направи и няколко разгреващи серии за клек и тяга.
06.12.12
14:51
казано от NeZiRuS BG на 03.12.12, 12:46:
Именно такъв тип упражнения, ми разказаха играта на кръста... за това просто спрях да ги правя ....
Ммм, в тотална заблуда си. Причината за лошо разказаната игра си ти, а не тези движения. Дано, ако отговаряш на поста ми, егото ти не те подведе (y)
Мнението беше редактирано от Иван на 06.12.12 14:52.
19.12.12
01:29
Преди да започнеш движението поеми дълбоко въздух и стегни корема като държиш през цялото движение , дишай докато щангата е на земята , а на клека докато си изправен . Никога не издишвай когато си изправен на тяга .
21.12.12
11:59
Благодаря на всички , вече нямам този проблем :)