Проблемни рамене

IR

31.08.05
12:45

В сравнение с другите ми мускулни групи раменете ми изостават сериозно. Пробвал съм може би всички възможни упражнения за тях, серии с много повторения и такива с малко повторения, големи, средни и малки тежести, но прогрес няма. Не ги чувствам да работят, както другите ми мускулни групи, нямам добра нервно-мускулна връзка. Например при разтварянията встрани с дъмбели, чувствам, че работи повече трапеца, въпреки, че съм пробвал най-различни положения на ръцете и тялото (със по-сгънати или по-изправени лакти, по-наведен или изправен, седнал или прав и т.н.). Дайте съвет, моля, писна ми всичко друго да ми е наред, а раменете ми да продължават да са недоразвити.

31.08.05
12:48

няма друго упр за рамо като раменната преса !
а кав ти е сплита
а стажа ?

IR

31.08.05
13:01

[quote author=”^MaD^”]няма друго упр за рамо като раменната преса !
а кав ти е сплита
а стажа ?

Стажът ми е 3 г. и половина, сплитът ми е 3+1:

1: гръб,бицепси,преса
2: гърди, рамене, трицепси, преса
3: крака
4: почивка
Раменни преси правя, пред лицето.

31.08.05
13:31

включи рамената в отделен ден!
най-добре щом са ти изоставаща група  ги почвай тях в началото на седмицата!упражнения преси с щанга и разтваряне в страни обаче ги прави с изпънати ръце и се стреми да не включваш трапеца само с рамената да вдигаш!

31.08.05
14:01

Включи ги в отделен ден след деня на почивката прави повече основни упражнения силово повдигане, вертолет и тем подобни щом не чувстваш мускула изпълнението ти куца а щом усещаш трапеца значи твърде много повдигаш дъмбелите нагоре

31.08.05
14:26

Това което ти казаха до тук е точно така.Казваш че усещаш че работи повече трапеца,това е така защото явно вдигаш дъмбела твърде високо над раменете може би.Прави страничното вдигане от лег или полулег.Лягаш настрани на пейката и с едната ръка взимаш дъмбел/лек/ и вдигаш докато стигне около 45-60 градуса с тялото ти и бавно сваляш.В никакъв случай не трябва да стига дори до равнината на раменете.Не знам дали си го правил това,но пробвай и после кажи къде точно имаш мускулна треска

IR

31.08.05
14:48

Разтварянията ги правя от изправен стоеж, с леко сгънати лакти и вдигам дъмбелите до нивото на раменете, в горно положение задържам за секунда и в долно не отпускам напълно, а държа ръцете на 30 градуса спрямо вертикала. Нали така е правилно?

31.08.05
15:15

В общи линии да прави основни упражнения от там идва масата и силата с изолираните пак се качва ама доста по малко

IR

31.08.05
15:18

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]В общи линии да прави основни упражнения от там идва масата и силата с изолираните пак се качва ама доста по малко

Благодаря много, логично ми звучи, ще приема съвета ти!

31.08.05
16:37

Моето мнение е да си разгледаш начина, по който правиш разтварянето (това е много основно упр. за оформянето на ‘’топките’’ - в смисьл рамената). Като разтваряш дрьж рамената ниско, не ги вдигай с трапеца. Ако го направиш това и да искаш няма да можеш да си изнесеш лактите над раменете. Пробвай и дроп серии като сменяш дьмбелите с по-леки и т.н. до 8 повторения. Накрая помоли някой да ти помага да ги вдигнеш (пази те отзад и помага в лактите), но ти сам ги спускай, като се мьчиш да ги задьржиш колкото можеш повече. За изтласкването с лост пускай да ключиците, не изпьвай докрай лактите в горно положение (да не си почиват, а и да не товариш ставите), почивай малко и ако не се прьснат от болка пак пиши!
  Прави ги в отделен ден или поне като пьрво упражнение.

JI

31.08.05
20:29

3 + 1 тоест 3 дена  тренираш 1 почиваш
? раменете тогава идва да ги тренираш рез 3 макс 4 дена като преди това си ги натоварил зверски с гърдите ?! е няма да растат според мен дори и с основни упражнения ако е такъв сплита .
казвам го защото мойте  се развиват добре обаче тренирам 3 макс 4 пъти в седмицата като последната тренировка ми е за рамене и крака и после 2 дни почивка най малко .
не мога да ти съдя програмата и просгреса по нея защото стажа ми е по малък ,но все пак мисля че 3 трен дни и 1 почивка си е схема за зоб направо ...

IR

31.08.05
23:27

[quote author=“JiVk0”]3 + 1 тоест 3 дена  тренираш 1 почиваш
? раменете тогава идва да ги тренираш рез 3 макс 4 дена като преди това си ги натоварил зверски с гърдите ?! е няма да растат според мен дори и с основни упражнения ако е такъв сплита .
казвам го защото мойте  се развиват добре обаче тренирам 3 макс 4 пъти в седмицата като последната тренировка ми е за рамене и крака и после 2 дни почивка най малко .
не мога да ти съдя програмата и просгреса по нея защото стажа ми е по малък ,но все пак мисля че 3 трен дни и 1 почивка си е схема за зоб направо ...

Да 3 дни тренирам и 1 почивам, и така се чувствам супер. Не зобя и не се чувствам претренирал, ако това имаш предвид, дори откакто съм на тоя сплит имам голям прогрес - само не и в раменете. Проблемът не е, че претренирам раменете, а че не мога да ги натоваря адекватно!

JI

31.08.05
23:58

е тука съм шах ..... и мат.... извинявам се за офтопика .
Моите растат при рамени преси зад врат и това е .

13.09.05
14:27

Пробвай да смениш  бицепса с рамото имам предвид да тренираш в един ден гръб и рамо като за рамо правиш 3 серии по 10-12 повторения преси 3 серии хеликоптер 8-12 повторения и суперсерия с дъмбели повдигане напред 8-10 встрани 8-10 и за задна част 8-10 общо 3 серии. като редуваш тази тренировка с тежка! Успех

13.09.05
15:11

Не мисля, че това е добра идея. Така рамото ще се товари веднъж в първата тренировка и на другия ден пак заедно с гърдите. Даже измореното рамо може да попречи на тренировката за гърди. Така сплита си е добре.
Ако пък се изнася рамото в отделна от гърдите тренировка ще трябва да се увеличат тренировъчните дни и времето за почивка съответно, и да се групират мускулите по друг начин.
Аз бих препоръчал да се намали обема на работата за рамото. След тренировката за гърди раменете са доста изморени и не им трябва много натоварване. Може претренирането да е проблема. Даже като експеримент може да се спре изцяло директното трениране на рамото за известен период и да се види как ще се отрази върху растежа му. Може и да дръпне.
Може да се пробват само изолирани упражнения (разтваряне встрани с дъмбели и кабел) и повече повторения. Може да се пробват други упражнения - раменните преси с дъмбели са много добри. Може да се пробва да се изпълняват от стоеж (прав), с една ръка за по - добра концентрация (свободната ръка се държи за нещо за стабилност).
Страничните разтваряния също може да се правят с една ръка - на мен примерно така повече ми харесва а и ползвам по - големи тежести. А при нужда може да се ползва и чийтинг и негативни повторения.
Също така, може да се пробва специализация за рамото - отделя се в отделна тренировка и се набляга на тежките раменни преси, като през това време (месец - два) се съкращава работата за другите мускули и се дават повече почивни дни.

Друг проблем може да е в трицепса. При вдиганията от лег участва трицепса, и съответно той може да сдаде багажа много бързо. Така, когато дойде време за раменните преси, трицепса отказва първи и съответно не могат да се натоварят добре раменете. А щом не може да почувства и страничните разтваряния (не знам поради каква причина, явно куца нещо техниката), то натоварването на рамото наистина се превръща в проблем.

Вариантите са много, трябва да намериш причината за изоставането и после да действаш. Направи няколко експеримента от посочените по - горе и виж кое как действа.

Дай си цялата програма от втория ден (с упражненията и сериите), да видим какво точно правиш. Може още при гърдите да претоварваш рамото и после да не ти остава сила примерно.
Аз съм против да се разглежда отделно тренировката за която и да е мускулна група, без да се знае какво се прави за цялото тяло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1