12.11.12
22:04
Та, засега програмата ми е:
Гръб:
Хипер-екстензии – 3 х 15 повт.
Набиране на скрипец широк надхват пред гърди – 3 дроп серии х 6 повт. на тежест
Едностранно гребане с дъмбел + Набиране на скрипец с подхват на ширината на раменете – в суперсерия с по 10 повт. (суперсерия)
Гърди+крака:
Избутване на машина – 3 дроп серии с по 6 повт. на всяка тежест (с по 2 намалявания на тежеста на всяка серия)
Полулег с дъмбели – 3 х 10 повт.
Флайс от лег + кросоувър - 3х10 повт. (суперсерия)
Лег преса+бедрено сгъване - 3х12 суперсерия
Калф-машина - 3х15
Сумо тяга - 3х10
Ръце+корем:
Бицепсово сгъване от стоеж + Разпъване с прав лост - 3х10 суперсерия
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж + Френско сгъване - 3х10 суперсерия
Концентрирано сгъване с дъмбел + Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 3х10 суперсерия
Коремни преси+повдигане на крака - 3х12-15 суперсерия
Рамо+крака:
Машина за рамо - 3 дроп серии с по 6 повт. на всяка тежест
Повдигане на дъмбели напред + разгъване на скрипец за задно р. - 3х10 суперсерия
Повдигане на ръце встрани - 3х10
Лег преса+бедрено сгъване - 3х10 суперсерия
Сумо тяга - 3х10
Калф-машина - 3 дроп серии 3х6 повт. на всяка тежест
2 дена тренирам, един почивам.Почивката между сериите ми е от 20-30 сек. (не ги засичам, ама гледам да не ми се успокоява пулса много-много).Дайте си мнението по програмата и също: след около 3 седмици, правя 2 месеца на тази програма и мисля, че ще е време да я сменя.Предложете ми еквивалентна програма, като искам да запазя HIT методиката в тренировката си.Тренирам с цел релеф.
ПС:За да не отварям нова тема - наличието на мускулна треска значи ли, че мускула не се е въстановил?Тъй като съм чел, че за мускула му трябва 24-48 часа да се въстанови, а ми се случвало да имам мускулна треска на краката от по 3-4 дена...
Темата беше редактирана от Tsvyatkoff на 17.11.12 12:28.
17.11.12
12:28
Ъп...
26.11.12
16:33
Тъй като никой не изяви желание да се включи в темата, реших да разгледам едни стари ЛС-та, та се сетих за Винс Жиронда.Тъй като и без това съм отдавна на тази програма и вече някак не усещам ефекта от тренировката както в началото, мисля да започна 6х6, съчетана с ВМД.
Варианта, към който съм се насочил е:
1 ден (гърди+бицепс):
Гърди:
Гилотина преса на Жиронда - 6х6
Кофички със широк хват - 6х6 (в залата няма подходяща успоредка за В-кофички)
Кросоувър - 6х6
Бицепс:
Чуково сгъване с дъмбели - 6х6
Скотово сгъване с дъмбел - 6х6
2 ден (гръб+трицепс):
Гръб:
Мъртва тяга - 6х6
Набиране с широк надхват до гърди - 6х6
Гребане с дъмбел - 6х6
Трицепс:
Разгъване на скрипец - 6х6 (коя наставка да ползвам?Правата, V-oбразната или въже?)
Френско сгъване с лост - 6х6
3 ден (крака+рамо):
Крака:
Сумо тяга - 6х6
Преден клек -6х6
Бедрено сгъване - 6х6
Калф машина за прасец - 6х15
Рамо:
Суинг с дъмбели на Жиронда - 6х6
Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х6
Разтваряне на дъмбели втстрани от наклон напред - 6х6
Най-много се притеснявам за предния клек, тъй като по принцип не мога да правя пълен клек, а така със щангата отпред може и да се пребия, ама би трябвало да зауча техниката :D
Относно гилотина пресата проблем ли е, ако не си качвам краката на лежанката, щото е много къса и лоста ще ми опира в поставките?
Очаквам всякаква критика.Особено при подредбата на упражненията и изобщо дали са подходящи те.
ПП:Защо гръб+гърди и рамене са вкарани в 1 ден в примерната програма в статията?Някакси не мога да си представя да тренирам толкова кажи-речи цялата горна част в 1 ден, камо ли за под 45 минути...
Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 26.11.12 16:35.
29.11.12
22:31
Пф, никой ли не тренира по подобен сплит да изкаже мнение?Поне кажете дали е наред откъм серии/повторения, че ме притеснява да не претренирам.
29.11.12
23:01
Бих се радвал да посочиш грешките и да ги изгладя, все пак затова съм пуснал темата.
Не съм фен на методите на Жиронда, т.е., много серии с кратки почивки и леки тежести, особено ако се прилагат за абсолютно всички упражнения и групи.
По-добре си прави серии с по-дълги почивки и по-големи тежести. Може да оставиш първото за всяка група да е 6х6, но в пирамида с 2-3 финални (тежки) серии, другите да са с по 3 серии х 8-10 повторения. също така и гилотината не ми харесва като упражнение, макар че някои много го хвалят, но за мен е рисково за раменете.
П.П. А относно заглавието на темата - програми за чистене няма, това е 90% работа на диетата. Целта на тренировката е да прави или да подържа мускулите, докато чистиш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.11.12 23:39.
30.11.12
10:23
Избрах такава тренировка, защото според мен чрез динамичността и (по-кратки почивки, повече серии, по-висок пулс) ще изразходвам повече енергия отколкото при една нормална тренировка с по-дълги почивки и по-високи тежести.Пък и от това, което изчетох такъв вид тренировка най-добре се съчетава с ВМД-то, заради лактатния режим.
ПП:А такова дебилно заглавие сложих щото...Почти всяка тема се казваше “Помощ с програма” и реших да направя моето заглавие малко по-целенасочено :D