Мнения и коментари за тази програма?

Прескочи до:

казано от Камен Илиев на 01.12.12, 00:33:

Аман от разбирачи и треньори майна. Петко го е казал точно. Мен пък ме съмнява, че наличието на 5 упражнения за гръб е прекалено много, но всичко зависи от качеството. И да бицепсово сгъване от седеж и стоеж са различни упражнения, които натоварват по различен начин бицепса. Също така 2 упражнения за бицепс с по две серии не е сериозно, за този, който иска да напредва.

Аз това направих - огледах разписаната програма, съставих мнението си и го изразих. Какви са разликите между споменатите две упражнения за бицепс не е особено важно в случая, защото те са само част от общата картинка. Не твърдя, че няма разлики, а че въпросната картинка не е добре нарисувана и не е за този художник. Прав ли съм? Добре структурирана ли е програмата? Иначе последните мои амбиции са да бъда капацитет в областта на щангите.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.12 06:09.

01.12.12
09:47

казано от Петко К на 01.12.12, 02:09:

казано от Jikata на 01.12.12, 01:47:

А относно онзи горе с 360 клек,да не коментираме антропологичните му дадености да клекне с толкова!Стойката за клек е на нивото на пъпа ми :) А Рони също не е от най—високите—180 см

Абе аз съм по-нисък от Рони, ама скоро не съм клякал с 360 :D Та не знам що, ама си мисля, че не е само до ръста ;)

Да бе,това ми е ясно...говорихме за онези неща,които подпомагат...
А на хора като теб и мен им трябват колене още дълги години,да ни става,и пари...за това работим и си гледаме живота,а не клякаме с 360

казано от megabolic x на 01.12.12, 01:52:

казано от Jikata на 01.12.12, 01:47:

казано от Петко К на 01.12.12, 00:54:

Аз и сега не знам културист, който да тренира само с изолирани упражнения ;) А тренировката на една мускулна група дневно си има предимства.

Алексей Лесуков.

Лесуков тренира....   :D Май мернах да се набира с тежести

Ако се разровиш за още по стар клип,можеш да ми го покажеш в някоя пиеса от училище ;)
http://www.youtube.com/watch?v=hEbsrmK_kVE&feature=youtu.be ето ти актуален клип

Мнението беше редактирано от Jikata на 01.12.12 09:55.

01.12.12
09:50

[quote author=”Кольо Пияндето” date=“1354334933]Аз това направих - огледах разписаната програма, съставих мнението си и го изразих. Какви са разликите между споменатите две упражнения за бицепс не е особено важно в случая, защото те са само част от общата картинка. Не твърдя, че няма разлики, а че въпросната картинка не е добре нарисувана и не е за този художник. Прав ли съм? Добре структурирана ли е програмата? Иначе последните мои амбиции са да бъда капацитет в областта на щангите.

Абсолютно си прав. Програмата според мен е интересно структурирана,но не съм сигурен, че автора на темата ще се справи с нея. За разлика между тия две упражнения за бицепс - и аз мисля, че има някаква, макар и малка(казвам го от личен опит). А иначе такава бройка серии и такъв баланс на тренировките... Може би някой профи билдър може да тренира по подобен начин.
А на мен ми се стори, че сплита на момчето е някак насочен почти изцяло към тренировка за ръце и рамена, а някак гърба и гърдите оставаха на заден план, което без да съм много напреднал не ми допада особено.

01.12.12
10:13

Това за клека 360кг беше за мотивация, идеята е да се фокусираш върху прогреса на тежестите в добра форма. А сплитовете си имат предимства, но ако потраеш година две с цялото тяло силово вместо три месеца с машини, после сплитът ще е по - ефективен, защото ще се използват по - големи тежести по - рано. Сплитове с 15-ки от самото начало не са най - добрият път нагоре, особено без програмиране на напредъка.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 01.12.12 10:16.

01.12.12
10:16

казано от megabolic x на 01.12.12, 00:43:

Всички знаем, че си силната ти страна са 40-50г... Но не е показателно да даваш за пример генетични мутанти. Очевидно и цитираните от тебе личности са гонели рекорди, а не големи мускули.

... Културистите целят мускулна маса и най-удачния вариант си е сплит.

... За тези с други цели може и тренировка за цялото тяло да е най-удачна.

Да, Марвин е бил генетично надарен, имал е възможността да тренира здраво и след това да се възстановява много добре. Нищо не е очевидно, пак някакви глупави ала-бализми. Едър е тренирал предимно като културист и е бил културист. Когато решава да участва в състезание по вдигане тежести тогава специализира за пресата и другите два лифта, но пак си е тренирал като билдър с повече повторения и изолирани упражнения. Ако той не те удовлетворява като пример, ето: Рег Парк, Джон Гримек, Стив Станко, Харолд Зинкин и още много други мога да изброявам.
Всички от тях са тренирали тежко, някои са били професионални щангисти, но ако целта им беше само вдигането на тежести нямаше да са известни като масивни културисти. И всички тия са тренирали доста сериозно цялото тяло или основните движения + билдърски упражнения няколко пъти в седмицата(аз тренирам по същия начин). И да се върна на Марвин, да той въобще не е целял мускулна маса с около 90 кг лично тегло на ръст 172 см и на една от снимките, които съм публикувал пише колко му е ръката, ама понеже ти май и от английски не отбираш ще ти кажа 47 см. Ще подготвя подробна статия за Марвин Едър, така че следи изданието.
Ако искаш още да спорим, особено за тоя тип културисти от миналото, както казах по-рано искам точни факти и достоверни източници, така се спори в историята, а не с празни приказки, иначе само си чукам по клавиатурата и си хабя енергията излишно.

Това беше от мен по темата, извинявам се за спама.

Мнението беше редактирано от Old Timer на 01.12.12 10:18.

01.12.12
11:13

Петко всъщност даже Mr.Natural Olympia тренира цялото тяло kyiokushi moody (нещо от сорта - азиатец е) Повечето които също съм чел точно така тренират. Сега за големи културисти (олимпията и на подобно ниво състезания) не мога да кажа..

01.12.12
11:23

казано от Old Timer на 01.12.12, 10:16:

....

Веднъж тренирали цяло тяло, после пък тренирали като кутуристи разделяйки мускулните групи... Очевидно само цитираш без да имаш ясна позиция по въпроса!

казано от Jikata на 01.12.12, 09:47:

.....

Лесуков, тернировка крака и клека ако е изолиращо упражнение се предавам!

01.12.12
11:35

казано от megabolic x на 01.12.12, 11:23:

Веднъж тренирали цяло тяло, после пък тренирали като кутуристи разделяйки мускулните групи... Очевидно само цитираш без да имаш ясна позиция по въпроса!

Чети хубаво какво съм написал, явно толкова ти е промит мозъка с “Фитнес и Мускули”, че не може дори и да мислиш и четеш. Културистично не значи, че са разделяли мускулните групи, а значи, че освен тежките базови и олимпийски лифтове са тренирали и с билдърски упражнения като бицепсови сгъвания, трицепсови разгъвания, скрипци и прочие които са включвали към основните си програми.

01.12.12
13:47

На нито един от вас, спорещите не се виждат снимки и мерки, за да видим поне като знаете как сте впрегнали знанията си в изграждане на определен вид физика. Чудя се защо е така? Май това прилича на дебел чичка, който учи младите на футбол докато седи с бира в ръка на масата в някой еврофутбол.

01.12.12
13:58

казано от Lachezar Tomov на 01.12.12, 10:13:

Това за клека 360кг беше за мотивация, идеята е да се фокусираш върху прогреса на тежестите в добра форма. А сплитовете си имат предимства, но ако потраеш година две с цялото тяло силово вместо три месеца с машини, после сплитът ще е по - ефективен, защото ще се използват по - големи тежести по - рано. Сплитове с 15-ки от самото начало не са най - добрият път нагоре, особено без програмиране на напредъка.

Прогрес на тежестите можеш да правиш и по сплит (и то по-добър). Човека е с 3 години стаж (уж), та не може да се говори, че е в началото. Друг е въпроса какво е направил за тия 3 години, но освен за някоя кратка силова програма, не виждам причина да се връща към тренировка на цялото тяло. Щом има време да тренира 5 пъти седмично и да ходи до залата за по една група, нека си тренира така. И след време да сподели резултатите ;)

казано от Teen Power на 01.12.12, 11:13:

Петко всъщност даже Mr.Natural Olympia тренира цялото тяло kyiokushi moody (нещо от сорта - азиатец е) Повечето които също съм чел точно така тренират.

Такова нещо като Mr.Natural Olympia НЯМА :D
Не искам да ви разбивам детинските илюзии, но нито 47 релефна ръка се прави натурално, нито пък има каквито и да било натурални състезатели или ако има са един на 1000 и те не са никога сред първите. Нито има сега, нито е имало преди 50-60 или повече години или от както са пуснали бионабола в продажба ;)
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_interviews/real_people_real_muscle_kiyoshi_moody
Да-а-а, натурален и с три тренировки седмично за цялото тяло :D
Порастнете.

казано от Old Timer на 01.12.12, 11:35:

Културистично не значи, че са разделяли мускулните групи, а значи, че освен тежките базови и олимпийски лифтове са тренирали и с билдърски упражнения като бицепсови сгъвания, трицепсови разгъвания, скрипци и прочие които са включвали към основните си програми.

Само дето ако почнеш да правиш и билдерски упражнения, щеш не шеш почваш да разделяш мускулните групи, заради нарастналия обем. Иначе си обречен да стоиш по 5 часа в залата, като Гримек. А ако не правиш такива упражнения, рано или късно се появяват дисбаланси и някои групи изостават в развитието си и трудно ще се класираш на билдерско шоу.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.12.12 14:01.

01.12.12
14:03

за киокуши мууди ми е ясно,не визирах точно него..

01.12.12
14:29

В крайна сметка винаги подобни спорове се оказват абсолютно безсмислени, само хабене на излишна енергия по форумите. (whew) Всеки да си тренира и вярва както и в каквото иска. :) ;)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 01.12.12 14:29.

01.12.12
14:50

Проблема е точно във ВЯРАТА ;) Когато тя говори, фактите мълчат. Или обратното беше? :D

01.12.12
15:05

Аз сериозни факти не виждам, но както и да е. Не ми се спори въобще, защото нещата така или иначе се размиха и всеки си чете и тълкува написаното по-различни начини. :)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 01.12.12 15:08.

01.12.12
18:02

казано от Камен Илиев на 01.12.12, 13:47:

На нито един от вас, спорещите не се виждат снимки и мерки, за да видим поне като знаете как сте впрегнали знанията си в изграждане на определен вид физика. Чудя се защо е така? Май това прилича на дебел чичка, който учи младите на футбол докато седи с бира в ръка на масата в някой еврофутбол.

На това ли ти приличаме? Бях ти приготвил саркастичен отговор, но реших да не вкарвам този похват в употреба - излишно е.
Виждал съм на живо няколко от спорещите (сещам се за Петко и Кольо на прима виста) и мога да ти кажа, че никой от тях не попада в графата “дебели чичковци”. Кольо си гони волейбола и физиката и формата му са напълно подходящи за това, а на Петко лично аз му завиждам благородно за вида, който успява да поддържа - масивен и оформен. Може да прозвучи нескромно, но мисля, че и аз не съм много по-назад в момента. Имам снимки и мерки в дневника си, но няма да ти отнемам удоволствието да поразровиш последните му 5-6 или 10 страници и да ги откриеш.

И не на последно място бицепсът е един от най-малките мускули измежду тези, които се тренират фокусирано. Има точно две глави, които се съединяват в общо сухожилие в средата на раменната кост. Няма начин да се товари избирателно едната или другата. Това за позицията на китките и вектора на сгъване са напълно несъстоятелни твърдения. Единствената разлика между упражненията за бицепс е това доколко са изолирани и колко участват синергисти и балансиращи мускули. В този смисъл по отношение на бицепса разлика между сгъвания от стоеж и от седеж няма. Има по отношение на други мускули, разбира се, но дори те са несъществени при по-малки работни тежести.

01.12.12
18:15

казано от Old Timer на 01.12.12, 11:35:

..... “Фитнес и Мускули”...

Първо се казва “Мускули и фитнес” и да имам (нямам представа сега какво се е запазило) повечето броеве на вестника и до като беше такъв имаше и интересни статии...

Едит:

казано от Boby_ на 01.12.12, 18:02:

....

Той не визираше тези участници!
Поне аз останах с такова впечатление.

Мнението беше редактирано от megabolic x на 01.12.12 22:54.

02.12.12
12:40

казано от Петко К на 01.12.12, 01:40:

казано от Old Timer на 30.11.12, 23:37:

Ще ти дам един пример Марвин Едър, само за около 4 години в желязната игра и то в началото на 50-те като аматьор постига на лежанка над 220 кг, клек с над 250 кг, преса над глава в олимпийски стил с над 150 кг при ръст от 172 см и тегло от близо 90 кг релефен, а да не споменавам какви други постижения официални има при кофички и набирания.

Сега се сетих,че съм чел за него и за тренировките му. Само ще спомена, че е тренирал по сплит, особено когато се е готвел за бодибилдинг състезания ;) И сериите са били от сорта на 5х10 на упражнение, плюс това е правил и изолиращи.
П.П. До колко е бил натурален не мога да знам, но че генетично е бил доста надарен е сигурно.

Това съм го пропуснал от цялата тема, така или иначе в постовете си обясних как е тренирал, но ето нагледно някои от тренировъчните му методи:

п.п. Имам и още доста материали от тренировъчните му програми и методи, но няма да ги качвам, не си струва.

п.с. За да няма объркване:

казано от Old Timer на 30.11.12, 23:37:

...Аз имам в предвид натурални такива. Повечето натурални от 40-те и 50-те са тренирали или цялото тяло или на горна-долна част или един ден силови тренировки, а на другия ден билдърски, но не и по една мускулна група на ден само с изолирани упражнения...

Мнението беше редактирано от Old Timer на 02.12.12 12:48.

02.12.12
14:33

Не виждам това да е различно от нещата, които аз съм чел.

http://www.bodybuilding.com/fun/drobson304.htm
http://chaosandpain.blogspot.com/2009/08/baddest-motherfuckers-ever-4-marvin.html

Ето, за който не иска да се кьорави ;)

02.12.12
14:54

Чел съм ги и двата материала от посочените сайтове, нали се сещаш, че материалите от сайтовете са от стари списания, а някои и до украсени, като изключим интервюто. Аз просто ти показвам материали “от извора”. А най-интересни са неговите публикации в старите списания, има доста интересни методи за сила и маса, но те може би някой ден ще излязат като статии в сайта.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1