Изпълнение на повдигане от лег ...

29.08.05
21:14

Съжалявам ако тази тема вече е обсъждана, но интересува ме дали има някаква фрапираща разлика от това дали щангата трябва да се докосне в гърдите или да се пусне на няколко сантиметра от тях? Виждал сам много хора да тренират и всеки казва различно един казва до гърдите един казва на няколко сантиметра от тях ??? :roll:

29.08.05
21:37

Ами аз съм за докосването до гърдите. По принцип съм за това упражненията да се изпълняват по максимално възможната безопасна амплитуда. Така се задейства максимално количество мускулни влакна.
И май наистина сме го обсъждали това.

Спускай обаче не ползвай прожиниращия ефект - да удариш щангата в гърдите и тя сама се връща с няколко сантиметра нагоре  :!:

29.08.05
21:46

[quote author=“manson”]Спускай обаче не ползвай прожиниращия ефект - да удариш щангата в гърдите и тя сама се връща с няколко сантиметра нагоре  :!:

Да, и това е важно, спуска се бавно, а не се удря в гърдите. Даже може да има лека пауза преди да тръгне щангата на горе.

29.08.05
22:28

Дам докосвай но без удар без лоста да отскача от гръдния кош и да спомага за вдигането и

29.08.05
22:49

и друго важно - бавно надолу, експлузивно нагоре!

29.08.05
23:37

можеш ако искаш да не я спускаш до гърдите,но разтоянието трябва да 2-3 пръста максимум!

[quote author=“WESTA”]можеш ако искаш да не я спускаш до гърдите,но разтоянието трябва да 2-3 пръста максимум!

Хаха, сетих се днес какво видях. Един юнак правеже полулег като цялата му амплитуда на движение бе не повече от 20 см ... ще рече че разстоянието от лоста до гърдите в долно положение идва към 40 санта някъде. Кажи ми как да не му се скарам  :lol:  :twisted:

29.08.05
23:52

казах 2-3 пръста а не 2 педи!
2-3 пръста са 3-4 см!

[quote author=“WESTA”]казах 2-3 пръста а не 2 педи!
2-3 пръста са 3-4 см!

Да де именно! Правилно го каза, аз ти казвам какво видях днес в залата(неправилно)  :lol:

30.08.05
00:40

[quote author=“manson”][quote author=“WESTA”]казах 2-3 пръста а не 2 педи!
2-3 пръста са 3-4 см!

Да де именно! Правилно го каза, аз ти казвам какво видях днес в залата(неправилно)  :lol:

Може частични да е правел , да преодолява мъртва точка де да го знаеш освен ако не е бил някой ламер дето е чул от брата на братовчеда си че вуйчото на леля му е казвал че така се прави  :D

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]... де да го знаеш освен ако не е бил някой ламер дето е чул от брата на братовчеда си че вуйчото на леля му е казвал че така се прави  :D

И ти ли се сети за Кондьо  :roll:

Абе правел частични, той толкова можеше the bar was fully loaded with 35 kg и той ги буташе, като накрая направи 2 форсирани с помощ на този дето го пазеше(форсираните бяха със същата амплитуда)  :lol:

31.08.05
00:02

[quote author=“manson”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]... де да го знаеш освен ако не е бил някой ламер дето е чул от брата на братовчеда си че вуйчото на леля му е казвал че така се прави  :D

И ти ли се сети за Кондьо  :roll:

Абе правел частични, той толкова можеше the bar was fully loaded with 35 kg и той ги буташе, като накрая направи 2 форсирани с помощ на този дето го пазеше(форсираните бяха със същата амплитуда)  :lol:

Ама и казах освен ако не е бил Ламер 8)

31.08.05
10:31

Лично аз мисля че си зависи от доста неща.Едното е и дължината на ръката.За себе си съм установил,че около 8-10 см преди гърдите работи най-добре.Ако свалям до долу чувствам усилието в рамото и най-вече трицепса,а гърдите почти не работят.Лично мнение

31.08.05
15:27

Аз пък си ги правя с “чук”, не много силен де. Над 120-130 чука изчезва, че да не изчезна и аз. Така съм си свикнал, може и да помага за изтласкването, но поне не правя “мост” :)

31.08.05
18:12

[quote author=“Kulturista”]Аз пък си ги правя с “чук”, не много силен де. Над 120-130 чука изчезва, че да не изчезна и аз. Така съм си свикнал, може и да помага за изтласкването, но поне не правя “мост” :)

абе мисля че помага този ‘чук’ ама наистина по тежките килограми (над 120-130) си е даже болезнено а и може неква контузия да стане според мен... иначе трибойците и състезателите по лег така правят доколкото съм ги виждал.....

31.08.05
18:23

Така правят трибойците и състезателите по лег,но само на разни измислени турнири,където целта е повече щоу и повече вдигнати килограми.На официални състезания,такива удари няма,а и да има не се зачитат.Щангата се пуска  под контрол с подчертана пауза на гърдите.

31.08.05
21:10

[quote author=“Caca”]Така правят трибойците и състезателите по лег,но само на разни измислени турнири,където целта е повече щоу и повече вдигнати килограми.На официални състезания,такива удари няма,а и да има не се зачитат.Щангата се пуска  под контрол с подчертана пауза на гърдите.

Да така е напълно си прав, а и мисля че в аматьорската сфера а и проф. нямат място тези чукове това си е все пак потповагане или извършване на работа при която не работи на 100 процента работещия мускул следователно трябва да се избягва

31.08.05
22:17

Разбира се,че нямат място в тренировката.Така се повдига тежестта с помощта на инерция и се понижава напрежението в работещия мускул.Да не говорим в каква голяма степен става това при хора с по-къси ръце и същевременно по-издут гръден кош,тежестта се повдига основно от инерцията и пружинацията.А и възможността за травми по този начин е с пъти по-голяма.

PR

01.09.05
00:08

Принципно ,аз съм привърженик на непрекъснатото напрежение и късата амплитуда.

Демек - пускаш на 1-2см от гърдите-или леко ги докосваш, после не изпъваш ръцете до край .
така има натоварване непрекъснато ...и упражнението е максимално eфективно.,както и се съкращава времето на изпълнение на серията ;)

01.09.05
11:14

[quote author=“PROMPT”]Принципно ,аз съм привърженик на непрекъснатото напрежение и късата амплитуда.

Демек - пускаш на 1-2см от гърдите-или леко ги докосваш, после не изпъваш ръцете до край .
така има натоварване непрекъснато ...и упражнението е максимално eфективно.,както и се съкращава времето на изпълнение на серията ;)

С това да пускаш на 1-2 см от гърдите съм съгласен, ама с това да не си изпъвам ръцете...... според мен не се завършва упражнението ако не изпънеш ръцете... А и когато изпънеш ръцете мисля че може да се задържи 2-3 секунди за да имаш сили за останалите повторения, това е лично мнение, вие може и да не се съгласите  :roll:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1