29.08.05
21:14
Съжалявам ако тази тема вече е обсъждана, но интересува ме дали има някаква фрапираща разлика от това дали щангата трябва да се докосне в гърдите или да се пусне на няколко сантиметра от тях? Виждал сам много хора да тренират и всеки казва различно един казва до гърдите един казва на няколко сантиметра от тях ??? :roll:
Ами аз съм за докосването до гърдите. По принцип съм за това упражненията да се изпълняват по максимално възможната безопасна амплитуда. Така се задейства максимално количество мускулни влакна.
И май наистина сме го обсъждали това.
29.08.05
21:41
Спускай обаче не ползвай прожиниращия ефект - да удариш щангата в гърдите и тя сама се връща с няколко сантиметра нагоре :!:
Да, и това е важно, спуска се бавно, а не се удря в гърдите. Даже може да има лека пауза преди да тръгне щангата на горе.
Дам докосвай но без удар без лоста да отскача от гръдния кош и да спомага за вдигането и
можеш ако искаш да не я спускаш до гърдите,но разтоянието трябва да 2-3 пръста максимум!
29.08.05
23:50
Хаха, сетих се днес какво видях. Един юнак правеже полулег като цялата му амплитуда на движение бе не повече от 20 см ... ще рече че разстоянието от лоста до гърдите в долно положение идва към 40 санта някъде. Кажи ми как да не му се скарам :lol: :twisted:
30.08.05
00:00
[quote author=“WESTA”]казах 2-3 пръста а не 2 педи!
2-3 пръста са 3-4 см!
Да де именно! Правилно го каза, аз ти казвам какво видях днес в залата(неправилно) :lol:
[quote author=“manson”][quote author=“WESTA”]казах 2-3 пръста а не 2 педи!
2-3 пръста са 3-4 см!
Да де именно! Правилно го каза, аз ти казвам какво видях днес в залата(неправилно) :lol:
Може частични да е правел , да преодолява мъртва точка де да го знаеш освен ако не е бил някой ламер дето е чул от брата на братовчеда си че вуйчото на леля му е казвал че така се прави :D
30.08.05
01:48
И ти ли се сети за Кондьо :roll:
Абе правел частични, той толкова можеше the bar was fully loaded with 35 kg и той ги буташе, като накрая направи 2 форсирани с помощ на този дето го пазеше(форсираните бяха със същата амплитуда) :lol:
И ти ли се сети за Кондьо :roll:
Абе правел частични, той толкова можеше the bar was fully loaded with 35 kg и той ги буташе, като накрая направи 2 форсирани с помощ на този дето го пазеше(форсираните бяха със същата амплитуда) :lol:
Ама и казах освен ако не е бил Ламер 8)
Лично аз мисля че си зависи от доста неща.Едното е и дължината на ръката.За себе си съм установил,че около 8-10 см преди гърдите работи най-добре.Ако свалям до долу чувствам усилието в рамото и най-вече трицепса,а гърдите почти не работят.Лично мнение
31.08.05
15:27
Аз пък си ги правя с “чук”, не много силен де. Над 120-130 чука изчезва, че да не изчезна и аз. Така съм си свикнал, може и да помага за изтласкването, но поне не правя “мост” :)
31.08.05
18:12
[quote author=“Kulturista”]Аз пък си ги правя с “чук”, не много силен де. Над 120-130 чука изчезва, че да не изчезна и аз. Така съм си свикнал, може и да помага за изтласкването, но поне не правя “мост” :)
абе мисля че помага този ‘чук’ ама наистина по тежките килограми (над 120-130) си е даже болезнено а и може неква контузия да стане според мен... иначе трибойците и състезателите по лег така правят доколкото съм ги виждал.....
Така правят трибойците и състезателите по лег,но само на разни измислени турнири,където целта е повече щоу и повече вдигнати килограми.На официални състезания,такива удари няма,а и да има не се зачитат.Щангата се пуска под контрол с подчертана пауза на гърдите.
[quote author=“Caca”]Така правят трибойците и състезателите по лег,но само на разни измислени турнири,където целта е повече щоу и повече вдигнати килограми.На официални състезания,такива удари няма,а и да има не се зачитат.Щангата се пуска под контрол с подчертана пауза на гърдите.
Да така е напълно си прав, а и мисля че в аматьорската сфера а и проф. нямат място тези чукове това си е все пак потповагане или извършване на работа при която не работи на 100 процента работещия мускул следователно трябва да се избягва
Разбира се,че нямат място в тренировката.Така се повдига тежестта с помощта на инерция и се понижава напрежението в работещия мускул.Да не говорим в каква голяма степен става това при хора с по-къси ръце и същевременно по-издут гръден кош,тежестта се повдига основно от инерцията и пружинацията.А и възможността за травми по този начин е с пъти по-голяма.
01.09.05
00:08
Принципно ,аз съм привърженик на непрекъснатото напрежение и късата амплитуда.
Демек - пускаш на 1-2см от гърдите-или леко ги докосваш, после не изпъваш ръцете до край .
така има натоварване непрекъснато ...и упражнението е максимално eфективно.,както и се съкращава времето на изпълнение на серията ;)
01.09.05
11:14
[quote author=“PROMPT”]Принципно ,аз съм привърженик на непрекъснатото напрежение и късата амплитуда.
Демек - пускаш на 1-2см от гърдите-или леко ги докосваш, после не изпъваш ръцете до край .
така има натоварване непрекъснато ...и упражнението е максимално eфективно.,както и се съкращава времето на изпълнение на серията ;)
С това да пускаш на 1-2 см от гърдите съм съгласен, ама с това да не си изпъвам ръцете...... според мен не се завършва упражнението ако не изпънеш ръцете... А и когато изпънеш ръцете мисля че може да се задържи 2-3 секунди за да имаш сили за останалите повторения, това е лично мнение, вие може и да не се съгласите :roll: :lol: