Мнение за програма и съвет .

06.12.12
01:45

Здравейте ,тренирам от няколко години но без постоянство и реших да се заема сериозно.От месец и нещо тренирам по тази прогама :
Понеделник - Гърди(средна и горна част) и трицепс
Вторник - Гръб и рамо
Сряда - Гърди (средна и долна част) и бицепс
Четвъртък - Гръб и рамо
Петък - Крака
Правя средно по 5-6 упражнения за група,с по 4-5 серий.И всеки ден правя корем.Тренировката ми продължава средно около 2 часа и това ме интересува нормално ли е ?

Много е, особено за малките групи. Разделянето на гърдите е напълно безсмислено също така.

АЧ

06.12.12
11:44

След гърдите правиш рамо, след рамото правиш гърди... това твойто рамо от чугун ли е ? 5-6 упражнения мисля, че са доста с по 4 серии, като се има предвид как тренираш. Лично мен не ме кефи много, просто се размазваш, а и с по 2 часа на тренировка... ужас.

06.12.12
20:01

Трагикомедия.

06.12.12
22:42

казано от ivan kirilov на 06.12.12, 01:45:

...нормално ли е ?

Много неща във въпроса ти не са нормални. Сплита не е нормален, разделянето на гърдите не е нормално, броя на упражненията и сериите не е нормален, всеки ден корем не е нормално, продължителността на тренировката не е нормална. Единственото правилно нещо е, че си решил да тренираш и ако споделиш възраст, тегло, килограми, от колко време тренираш сериозно и цели, може и да получиш нормален съвет за правилна програма.

07.12.12
23:49

Подкрепям  напълно програмата ти. Аз тренирах по почти същия начин 5-6 месеца,но ходех по 3 пъти на седмица :
              Понеделник гърди бицепс, сряда -гръб и рамо, петък - гърди и трицепс,събота и неделя почивка.
            Понеделник гръб-рамо, сряда гърди и бицепс, петък гръб и рамо,събота и неделя почивка
            ПОнеделник гърди трицепс, сряда гръб-рамо , петък гърди - бицепс,събота и неделя почивка.....
Мойта тренировка също продължаваше между  1,30 мин - 2.00 часа . Но това въобще не ме притеснява,щом има резултати :)

Успех и на теб :)

Мнението беше редактирано от Dimitar Kostadinov на 07.12.12 23:55.

08.12.12
00:10

То автора като има 300 упражнения и 300 серии, ще му отнема 2 часа тренировката. 50-60 минути е напълно нормално за една тренировка.

08.12.12
00:41

Ако ще тренираш по два пъти седмично група, оставяш срядата почивка, краката отиват в събота и намаляш обема (т.е., упражненията и сериите) поне два пъти.

08.12.12
00:42

казано от Dimitar Kostadinov на 07.12.12, 23:49:

Подкрепям  напълно програмата ти. Аз тренирах по почти същия начин 5-6 месеца,но ходех по 3 пъти на седмица...

Ти правиш ли разлика между 3 пъти в седмицата през ден тренировки и пет дни плътно без почивка??? Почти същия начин...
Автора не е споделил кои упражнения прави, така че прилика в това няма как да има, сплита ви е различен, единия тренира три пъти, другия пет, ама е почти същото викаш... Кое точно значи за тебе “почти по същия начин”, че и двамата сте ходили в зала ли? :D :D :D Щото аз други прилики не виждам. :D :D :D

08.12.12
10:04

Кое точно значи за тебе “почти по същия начин”, че и двамата сте ходили в зала ли? :D :D :D Щото аз други прилики не виждам. :D :D :D

Комбинацията на мускулните групи

08.12.12
13:40

казано от Dimitar Kostadinov на 08.12.12, 10:04:

Комбинацията на мускулните групи

Нали се сещаш, че комбинацията на МГ е най-малкия проблем на автора на темата в случая. Т.е. най-малко вредящата глупост. И не мислиш ли, че този ден почивка след всеки тренировъчен ден при тебе променя много играта, както за възстановяването като цяло, така и при тренирането в последователни дни на гръб след бицепс и рамо след трицепс. Направи сам изводите, аз повече жокери не давам, а като цяло общото е маловажно, колкото е важно това в кой фитнес ходите.
Иначе коментара ти ми напомня за оня виц, дето се появила новина в пресата, че България е изнесла 100 000 компютъра за Япония. В последствие се оказало, че не били 100 000, а 1000, не била изнесла, а била внесла и не били компютри, а компоти... Така и твоята програма и общото с тази на автора.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 08.12.12 13:50.

08.12.12
18:23

Хаха....в предпоследния ти пост говориш кое било общото между мойта тренировка и тази на автора на темата.Е,написах ти кое е общото. А за разликите  можеш да напишеш есе,виждам,че мисълта ти блика като изворна вода :D:D:D

09.12.12
04:30

Не бе, аз не говоря, ти казваш “почти по същия начин” и аз те питам кое му е почти същото... Че има едно еднакво разпределение по МГ и пет други различни неща, повечето от които правят съвпадението по МГ несъществено, това ли е почти еднакво??? Дадох ти и пример ма ти нещо не го разбра май ;)

Та на мен мисълта ми може да блика като изворна вода, ама твоята кофа явно не я побира ;).

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 09.12.12 04:31.

09.12.12
21:01

казано от Veso Pervazov на 06.12.12, 22:42:

казано от ivan kirilov на 06.12.12, 01:45:

...нормално ли е ?

Много неща във въпроса ти не са нормални. Сплита не е нормален, разделянето на гърдите не е нормално, броя на упражненията и сериите не е нормален, всеки ден корем не е нормално, продължителността на тренировката не е нормална. Единственото правилно нещо е, че си решил да тренираш и ако споделиш възраст, тегло, килограми, от колко време тренираш сериозно и цели, може и да получиш нормален съвет за правилна програма.

На 18 години съм ,1,90 съм висок,95 кг ,тренирам от 4 години ,но не сериозно .Искам да кача ММ ,почнах да тренирам по тази програма от средата на октомври.

Мнението беше редактирано от ivan kirilov на 09.12.12 21:10.

09.12.12
23:06

Виж коментара на Петко, той ти е казал всичко необходимо ако искаш да тренираш МГ два пъти седмично. Обаче е добре и да размениш гърди/трицепс и гръб/рамо, т.е. сплита става: гръб/рамо, гърди/трицепс, почивка, гръб/ рамо, гърди/бицепс, крака, почивка. Сериите за големи МГ 12-15 максимум, за малки 8-10. При такъв обем няма как да надхвърлиш час тренировка, което вече е добре. Предполагам за 4 години си разбрал, че времето прекарано в залата не е критерий за растежа.
Иначе има ли някаква конкретна причина да повтаряш точно гръб и гърди?

10.12.12
12:55

казано от Veso Pervazov на 09.12.12, 23:06:

Виж коментара на Петко, той ти е казал всичко необходимо ако искаш да тренираш МГ два пъти седмично. Обаче е добре и да размениш гърди/трицепс и гръб/рамо, т.е. сплита става: гръб/рамо, гърди/трицепс, почивка, гръб/ рамо, гърди/бицепс, крака, почивка. Сериите за големи МГ 12-15 максимум, за малки 8-10. При такъв обем няма как да надхвърлиш час тренировка, което вече е добре. Предполагам за 4 години си разбрал, че времето прекарано в залата не е критерий за растежа.
Иначе има ли някаква конкретна причина да повтаряш точно гръб и гърди?

Говорих с една фитнес интрукторка преди време и ми каза в 1те дни да ми бъдат тези МГ които ми изостават...

Мнението беше редактирано от ivan kirilov на 10.12.12 12:57.

10.12.12
13:02

казано от ivan kirilov на 10.12.12, 12:55:

Говорих с една фитнес интрукторка преди време и ми каза в 1те дни да ми бъдат тези МГ които ми изостават...

Това е отговор на въпроса защо повтаряш гърди и гръб или е причина за тази подредба по дни ?

10.12.12
13:08

казано от Veso Pervazov на 10.12.12, 13:02:

Това е отговор на въпроса защо повтаряш гърди и гръб или е причина за тази подредба по дни ?

Горе долу и за двете..

10.12.12
13:25

казано от ivan kirilov на 10.12.12, 13:08:

казано от Veso Pervazov на 10.12.12, 13:02:

Горе долу и за двете..

Е за повтарянето горе-долу добре, ама подредбата е гадна. След гърди и трицепс, на другия ден да правиш рамо не е много добра идея. Трицепса е синергист при раменните преси от всякакъв вид, който са основно упражнение за рамо и не вярвам да минаваш без него. Изморения трицепс ще доведе до спад в използваните тежести и непълноценна тренировка за рамо. Още по-тежко е за бицепс и после гръб. Там в почти всички упражнения си трябва свеж бицепс (от тези които използвам май само за тягата не трябва).
За приоритет на дадена МГ е добре да я тренираш в отделен ден, с ден почивка преди и след тренировката за тази МГ. Също така е хубаво да си избереш една МГ, която да специализираш за определен период (6-8 седмици), после друга и така. Не вярвам всичките четири МГ от първите два дни да са ти изоставащи, а и ще ти е тегаво да наблягаш на на всики наведнъж.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.12.12 13:28.

10.12.12
13:35

Мнението беше редактирано от ivan kirilov на 12.12.12 07:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1