01.09.05
09:11
Здравейте!
Тренирам от близо 8 месеца постоянно и успях да подържам едно поносимо тегло от 63 кг за ръст 170 (за пояснение моми4е съм, на 18 години) като в този период качих доста мускулна маса и се изчистих...но без да наблягам особено на кардиото...от края на юни обаче съм спряла фитнеса поради различни причини..бях подложена на стрес продължителен период,който се отрази и на теглото... сега съм между 66 68 като всеки ден е различно...усещам че проблема е преди всичко във водата...и по точно в задържането й...чувствам се подпухнала а не напълняла....
от близо седмица възобнових тренировки но само кардио 10км всяка сутрин половин час след това най-рано консумирам значителна част от въглехидратите за деня си....и така до 17 когато правя още една 40 мин серия каране на колело...не казвам веларгометър защото имам предвид каране на обикновенно колело или байк...
някъде бях чела че 30 мили джогинг се равняват на приблизително 3500 ккал или 1 паунд стопени мазнини...което приблизително 450 гр...това което ме притеснява е възможно ли е от толкова кардио на ден да претренирам и да има обратен ефект тъй като ми се събират около 2 часа бягане и 40 колело....няма проблеми с мускулна треска или нещо подобно понеже бягам в ...темпо “свински тръс” както някой се беше изказал в форума и не е проблем,защото освен това се опитвам да поддържам 65-70% от максималния пулс не повече за да не натоваря прекалено сърцето.
Има ли опасност да претренирам от толклова кардио и вместо да топя мазнинитте средно по 150 до 200 гр дневно да почна да качвам
Благодаря на всеки,който е изчел всичко това докрай! :)
01.09.05
11:22
еми границата е 8-9% МАКС от теглото ти на месец.Ако свалиш повече от толкова за месец тялото се вижда в шок и почва да качва.
Ами това за границата в свалянето ми е ясно...и означава средно по 250 гр на ден...тази граница още не съм я достигнала..а и не се стремя към бързо..тоест светкавично отслабване.... :)
Просто се притеснявам да не би толкова трениране не би могло по някакъв начин да доведе до претрениране...кг в момента не са от значение... :roll: